• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanacılık oynayan komşu, rahatsız olmakta haksız mıyım?

İnsanlar sizi rahatsız ediyorsa bunu mutlaka dile getirmeniz lazım. Ki zaten en başta bu haddi kimseye vermemek lazım.

Unutmayın siz kaldırabiliyorsaniz size laf sokan da kaldırabilir.

Bundan bir tanede bizde vardı…Bir gün geldi kapıya ben açtım kapıyı ama böyle yarım açtım,eliyle itti daldı içeri. Utanmadan evi gezdi kafasına göre…Babam don atlet odasında yatmış uyuyor oranın bile kapısını açtı…Dolapları vs. hiç söylemiyorum bile…Bizim başka bir komşuya daha aynısını yapmış. Buzdolabını açıp büyük pet şişelerden birindeki suyu kafasına dikip geri dolaba koyunca evin büyük kızı çıldırmış, pet şişeyi kaptığı gibi pencereden bahçeye fırlatmış. O günden beri bize bile gelmedi o eve dalan komşu 😂😂😂
Ev sahibine gider yetiştirir kesin, hiç sevmem böyle her şeye karışan fitne fücur tipleri. Bir daha gelirse zaten almayacakmışsınız, en güzeli 👍🏻

Ay g.tümmm. kafayı yemiş delibaş ya. Nasıl sinirlendim size söylediği laflara. Hadsiz terbiyesiz. Sağlık sorunlarınız varmış ki olmasa bile o an canıniz istemez yapmazsıniz yani yapmak zorunda mısıniz aynı gün. Bir daha değil ev kirliyken, temizken bile almayın bu patavatsızi eve ama bir yerde karşılaşınca mutlaka söyleyin o gün geldin hasta halimle kalbimi kırdın gülerek söyledin ama lafların çok inciticiydi diye.

Bana da yeni tanıştığım bir arkadaş gelmişti, aynalarıma laf etti buğuluymuş, arada temizlemeliymişim. Onun evine gittiğimde aynaları pırıl pırıltılı ama tuvalet terliklerini koridorda çıkardıklarını gördüm 🤢🤮

E bir daha görüşmedim haliyle...

Bir daha karşılaşırsanız bilmemne hanım geçen geldiniz hasta halimle size teşekkür ermek için kahve yapmak istedim mutfağıma girdiniz, dolapları karıştırdınız bir de üstüne bir sürü evle ilgili çirkin yorum yaptınız çok canım sıkıldı, huzursuz ettiniz beni kalp ritim sıkıntım var strese gelemiyorum, görüşmeyelim diyebilirsiniz. Ben olsam soğuk mesafeli davranır bir daha da eve almazdım. Bir şey getirince de almazdım bahane ile diyet yapıyoruz teşekkür ederiz diye.

Bir daha karşılaşırsanız bilmemne hanım geçen geldiniz hasta halimle size teşekkür ermek için kahve yapmak istedim mutfağıma girdiniz, dolapları karıştırdınız bir de üstüne bir sürü evle ilgili çirkin yorum yaptınız çok canım sıkıldı, huzursuz ettiniz beni kalp ritim sıkıntım var strese gelemiyorum, görüşmeyelim diyebilirsiniz. Ben olsam soğuk mesafeli davranır bir daha da eve almazdım. Bir şey getirince de almazdım bahane ile diyet yapıyoruz teşekkür ederiz diye.
Yüzüne bunlari söyleyip konuyu uzatir miyim bilmiyorum ama soğuk mesafeli olup bidaha evime almayacagimdan emin olabilirsiniz

Kizlar demekki ben rahatsiz olmakta hakliymisim. Esime söylediğimde güldü geçti ablalik yapiyor akli sira bosver dedi ama ben o kadar masum bulmadim malesef.
Zaten bu herife göre herkes iyi niyet abidesi bi kanatları yok, dünyanın fesadı sensin.

Ben mesela biraz temiz düzenliyimdir günlük rutinim vardır ama baskasının evini asla yargılamam mesela bi komşum var beni evi temizleyince çağırıyor bu yüzden 🤣 ki bin kere dedim ben evinin temizliğine değil seni gormeye geliyorum diye bana göre daha rahat bir insandır ama bu beni rahatsız etmiyor. Komşunuz baya salakmış samimi olsanız anlicam ama oda yok 🤷🏼‍♀️
Kiz Bibi şu rutinini anlatsana bana,ben de deniycem 😐

Bir daha konuşursa de ki istediğinize anlatabilirsiniz isterseniz camiden yayın yapın tüm mahalle duysun. O günkü yardımınız için teşekkür ederim hastaydım biliyorsunuz ama evimde sizi ilgilendiren bir durum yok dersin. İki gün yüzüne bakma anlar o.

Kizlar cok uzun tutmak istemiyorum konuyu kısaca özet geçeyim çünkü çok rahatsız oldum ama haksız mıyım haklı mıyım bu derece rahatsız olmakta emin olamadım.

Ben en son Perşembe günü temizlik yaptım misafirim gelecekti cuma günü de zaten misafir vardı bisey yapilmadi evde temizlik adina. Dün yani cumartesi de benim bi sağlık sorunumdan dolayı bütün gün hastanedeydik, aksam eve geldik hızlıca biseyler hazırladık yedik falan ama mutfak göçüyor tabi 3 gündür çok dokunmayinca.

Neyse alt komsum geldi kek getirmis, ben de insanlık edip gel bi kahve icelim dedim, ben ısrarla salona davet ettiğim halde mutfağa girdi direkt burda oturalim diye. Sonra mutfagin o halini görünce bi dalga gecmeler bi pis pis gülmeler, laf sokmalar. Ayyy liona bu mutfağın hali ne böyle, ayy inanmıyorum, ayy pasaklı, savaş mı çıktı. Sonra üzerimdeki holter cihazini görünce acıyarak ay dur şu bulaşığını yıkıycam dedi ve yikama diye israrlarima ragmen yikadi. (Ki ben normalde ihtiyac aninda yardim almayi da doğru bulurum, yardım etmeyi de) ama bu sekilde degil. Boyle laf sokarak insani yerin dibine sokarak utandırarak değil asla.

Sonra eşime baya söylendi sana yardim etmiyor cocuga bakmiyor yapayalnizsin vs diye.

(Bu evde bizden önce ev sahibimiz kendisi oturuyordu, bize kiraladilar, bu kadin onlari da tanıyormus tabi komsu olduğu için) ev sahibi kadının adı x olsun. Ayy seni x e soylicem bu evin hali ne dedi, bunları hep sakaya vurarak söylüyor tabi tepki almamak icin. Sanki kapısını mı kırdık duvarini mi yıktık x i ne ilgilendirir benim halımın kirlenmis olmasi mutfağin dağınık olmasi ne münasebet yani sirf ev sahibi diye?

X cok temizdi titizdi ay görmesin evinin bu halini falan böyle konustu sürekli.

Kahve makinesine bakıyor ayy bide kahve içmiş diye alayci gülüyor.

Kizlar bence böyle yardim olmaz keske o bulasiga hic dokunmasaydi keske hic iceri davet etmeseydim cok samimi de değilim huyunu pek bilmiyordum. Aşırı rahatsiz oldum yani bu tavrina haksız mıyım? Bi daha evime almayi düşünmüyorum. Ben kimsenin evine gidip bu şekilde yorumlar yapamam dolaplarini is yapıyorum bahanesiyle açıp bakmam. Daha bi cok şey söyledi ama sinirden hatırlamıyorum suan.
Kadında bir problem görmedim açık açık laf sokuyor çünkü izin veriyorsunuz. Siz tepki koysanız ve o devam etse o zaman kadını suçlayabilirdik bence.
Şakaya vursa da niyeti çok açık, ya görüşmeyin ya da sertçe belli edin rahatsızlığınızı. Bu tipler hayatta çok var çünkü, tepki verince ay ben şaka yaptım samimiyetimize güvendim falan derler. Siz de ben de samimiyetimize güvenip çıkışıyorum zaten sana, böyle laf sokmaya benzer laflar etme başkalarına da, valla benim gibi olmaz kavga çıkarırlar seni düşünüyorum deyin. Yine anlamazsa görüşmeyin, görüşmeyince bir şey kaybedilecek biri gibi gelmedi hiç…

Kizlar demekki ben rahatsiz olmakta hakliymisim. Esime söylediğimde güldü geçti ablalik yapiyor akli sira bosver dedi ama ben o kadar masum bulmadim malesef.
Erkekler hep boyle zaten. Konunun o kadar üzerinden bakıyorlar ki olaya. Bir daha kapıya geldiğinde ne getirmiş olursa olsun diyetteyiz de alma bile. Terbiyesiz.

Evim dağınık bulaşık yığın arkadaşım geleyimmi dedi biraz geç gel dedim erken geldi bitiremedim bebeğim küçük emiyo utandım haliyle girdi yıkadı ocağı sildi bevegin var otur emzir sen olur böyle sıkılma dedi insanlik budur dünde geldi ev tertemiz çok zorlsndin büyütürken ama geçti bak dedi kurtuldin dedi çok geçmiş olsun bu arada

Back