kaynanaa

e sizde de varmış işte , yeltenmem bile diyorsunuz. babaların ne özelliği var ki önde oturuyorlar ? benzer adet sizde de var ve kodlanmış .
Onlar erkek çünkü. Erkekler önde oturur ve onlara saygı duyulur. Anneler büyüğümüz de olsa erkek olamadıkları için önde oturmaları skandaldır.

Kv nizi annenize niye götürdüğünüze takıldım...

Herhalde kv kendisi olmadan oğlunu senin annelere güvenememiş ki, sizinle gelmiş

Valla tek derdin bu olsunbu da sorun mu!!! Bence biraz alttan al Allah aşkına onlar senin büyüklerin her söylediklerine fazla alıngan davranmışsın

e sizde de varmış işte , yeltenmem bile diyorsunuz. babaların ne özelliği var ki önde oturuyorlar ? benzer adet sizde de var ve kodlanmış .
Bilmem.. Babalar da araç kullandığı için gidilecek yere trafik anlamında daha vakıf oldukları için belki de. Bizde böyle en azından.
Aslında kendimden örnek vermem gerekirse babalar veya analar benim aracıma toplasan 5 kere binmemiştir.
Arkada 3 adet çocuk koltuğu var. Bizim aracımıza kimse binmeye yeltenmez kolay kolay.
Dolayısıyla ben doğru bir örnek olmayabilirim.

Böyle birşeyin "adet" olduğunu kabul etmiyorum. Bu tamamen kaynana egosu. Salaklık.

Ama o kadar kanıksamış ki iç anadolu geliniyim bizde öyle bir şey yok diyor. Erkekler kutsal rahat oturmalılar, arkada sıkış tepiş olmaz. Sığamaz organları sıkışır, tövbe tövbe
O sizin zihniyetiniz olmasın
Farkındaysanız kayınpederle çıkmıyor bu kavgalar. Hep valideler ego kasıyor.
Bizde arabayı kim kullanıyorsa eşi de yanında oturuyo. Sıradan, olağan gelişen bir durum bu. Mevzusu olmaz.
Dur daha uzun yazayım. Evlendiğimden beri farklı şehirdeydim. Sonra 3 çocuk sahibi oldum ve aracım tamamen çekirdek aileme özel oldu. Binde bir birisi biner, çook nadir.
Eş ailemle mesafeli, soğuk, aptalca bir ilişkimiz var. Aracımızın markasını bile bilmiyor olabilirler.

Hata bende ki kendimden örnek vermişim. Görmeyin e mi?
Erkek kutsallığı zırvasını yapacağınız son kişlerdenim

Hem de erkek cinsiyetini ayrıcalıklı tutan formu...
Pinhan bu mesajımı beğenmemiş.
Kp.e önde oturmaya gönülden ruhsat veren bakış açısı, kv.ye vermiyor.
Aradaki tek fark cinsiyet değil mi?
Bu ayrıcalığın kaynağı cinsiyet olarak ortaya koymaz mı?
Üstelik önde oturma bir mertebe, kıymet (!) belirtisiyse, bir annenin, babadan daha çok hürmeti haketmesi daha mantıklı değil mi?
Başka sorum yok

Benim zihniyetim ama erkekler varken ön koltuğa yeltenmeye bile teşebbüs etmeyen sizsiniz... Bunu da trafikle yol iz bilmekle açıklıyorsunuz ve bunu mantıklı bulmamı istiyorsunuz. Peki

Yok işte.. Kıymet belirtisi değil. Bunu ben öyle görmem en azından.
Dediğim gibi gidilecek yerle ilgili, tamamen olay anında gelişen sıradan şeyler olur bu. Adettir şudur budur değil.
Hürmet değil...
Anne, babadan daha çok hürmet hak eder diyemeyeceğim ben kusura bakmayın. İkisi de hürmette sınır tanımayacağım tek kişiler.
Anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı der gibi... Saçmalık

Benim kaynanada takintili böyle şeylerde ama ben sıkıntı etmem. Keşke tek derdi bu olsa da arabayı tümden versem

Cocugunuz yok herhalde. Olunca hep arkada oturuluyor da ondan dedim...
Boş boş muhabbetler. Kaynana cahil, siz de ona uymuşsunuz. Geçsin otursun kendince havalansin dursun ne yapacaksiniz

Benim zihniyetim ama erkekler varken ön koltuğa yeltenmeye bile teşebbüs etmeyen sizsiniz... Bunu da trafikle yol iz bilmekle açıklıyorsunuz ve bunu mantıklı bulmamı istiyorsunuz. Peki
Çok mu gülüncünüze gitti?
Sizi inandırmak zorunda olduğumu sanmıyorum.
Evet yeltenmem babam varken umrum olmaz. Ben kullanmam çünkü babam varken, heyecan yaparım.
Ama başkası varken ben otururum. Babamı erkekleri kutsadığım için öne oturttuğumu düşünen zihniyetinizi de siz sorgulayın bence.
Aile dinamiklerimi yeterince açtım. De mi?
Yeter bence.

Ne istiyorsanız düşünebilirsiniz.

İç Anadolu da böyle bi adet mi varmış
Ben nerde yaşıyorum Allahımmmm

Öne oturunca ne oluyor gerçekten anlam veremiyorum.
Ama konunun geneline bakınca kayınvalide gıcık bir tip. Ne yani tek büyük o mu ortamda? Konu sahibinin annesi ne güne duruyor? Kendi erkek anası diye ayrıcalıklı mı? Neyin havası bu? Böyle gıcık kayınvalideye soracağım varsa da sormam oturmayacağım varsa da otururdum. Ohh iyi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…