- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.301
- 528
- Konu Sahibi gizemliask
-
Onlar erkek çünkü. Erkekler önde oturur ve onlara saygı duyulur. Anneler büyüğümüz de olsa erkek olamadıkları için önde oturmaları skandaldır.e sizde de varmış işte , yeltenmem bile diyorsunuz. babaların ne özelliği var ki önde oturuyorlar ? benzer adet sizde de var ve kodlanmış .
Ama o kadar kanıksamış ki iç anadolu geliniyim bizde öyle bir şey yok diyor. Erkekler kutsal rahat oturmalılar, arkada sıkış tepiş olmaz. Sığamaz organları sıkışır, tövbe tövbeHem de erkek cinsiyetini ayrıcalıklı tutan formu...
Kv nizi annenize niye götürdüğünüze takıldım...kızlar merhaba;
geçtiğimiz haaftalardakı konularımızdan bılen hatırlayan bılır benım kv ıle evlendığımden berı arabada öne oturma olayım vardı en sonunda eşımın babası olmadan aynı arabada gıtmeme kararı aldım böylede gıdıyordum aylardır..(evlenelı 3 yıl oldu)
sonra bayramda ailemın yanına gıdecektık farklı şehırde eşım onlarıda peşıme taktı falan ıstemesemde geldıler... yıne konu açmıştım bılenler bılır..
neyse orda gule oynaya günler geçtı falan tam geleceğimizden bigün önce yine bı akşam dışarı çıkcaz babamlar bir arabada biz kardeşlerle bir arabada gıdıyorduk heryere..
neyse babamlar bı yere uğrayacaktı annemlerı bızle yolladılar bende bol bulundum öne geçtım annem kv görümce ben eşım varız onlar arkada...neymış efendım kv bı surat ben sormamışım yıne anne sen geçer mısın die iç anadoluda kv öne otururmuşş...
normalde kendı eşıyle gıderken bıle öne oturmayan kv benle bi yere gıdeceğinde oturmıcak olmasa bıle gundeme getırıyor kendını saydırmak heralde amacı ...sonra eşımle annemlerın yanında bırbırımıze gırdık falann bana bıde diyorlar kı bu bızı kıskanıyor asıl bunlar benı kıskanıyor anladığı yk eşımın.... annem bende arkadayım dunur dedı onlar genç bınsın dedı vay efendım oturmak deılmış amacı sormamışım kaç kere kavga etmemıze rağmen... eşımde sen sorsan annem otursa hayırdır anne hanı oturmazdın derm zaten dıyor aslı varsa ! bi zaman sormama rağmen oturdu bende eşıyle bı yere gıderken arkada gıdıyor görumce oturuyor kendı araçlarında die oturtmak istemıyorum... annemlerın orda yaptığı terbiyeeizliğe bakar mısınız.....
Valla tek derdin bu olsunkızlar merhaba;
geçtiğimiz haaftalardakı konularımızdan bılen hatırlayan bılır benım kv ıle evlendığımden berı arabada öne oturma olayım vardı en sonunda eşımın babası olmadan aynı arabada gıtmeme kararı aldım böylede gıdıyordum aylardır..(evlenelı 3 yıl oldu)
sonra bayramda ailemın yanına gıdecektık farklı şehırde eşım onlarıda peşıme taktı falan ıstemesemde geldıler... yıne konu açmıştım bılenler bılır..
neyse orda gule oynaya günler geçtı falan tam geleceğimizden bigün önce yine bı akşam dışarı çıkcaz babamlar bir arabada biz kardeşlerle bir arabada gıdıyorduk heryere..
neyse babamlar bı yere uğrayacaktı annemlerı bızle yolladılar bende bol bulundum öne geçtım annem kv görümce ben eşım varız onlar arkada...neymış efendım kv bı surat ben sormamışım yıne anne sen geçer mısın die iç anadoluda kv öne otururmuşş...
normalde kendı eşıyle gıderken bıle öne oturmayan kv benle bi yere gıdeceğinde oturmıcak olmasa bıle gundeme getırıyor kendını saydırmak heralde amacı ...sonra eşımle annemlerın yanında bırbırımıze gırdık falann bana bıde diyorlar kı bu bızı kıskanıyor asıl bunlar benı kıskanıyor anladığı yk eşımın.... annem bende arkadayım dunur dedı onlar genç bınsın dedı vay efendım oturmak deılmış amacı sormamışım kaç kere kavga etmemıze rağmen... eşımde sen sorsan annem otursa hayırdır anne hanı oturmazdın derm zaten dıyor aslı varsa ! bi zaman sormama rağmen oturdu bende eşıyle bı yere gıderken arkada gıdıyor görumce oturuyor kendı araçlarında die oturtmak istemıyorum... annemlerın orda yaptığı terbiyeeizliğe bakar mısınız.....
Bilmem.. Babalar da araç kullandığı için gidilecek yere trafik anlamında daha vakıf oldukları için belki de. Bizde böyle en azından.e sizde de varmış işte , yeltenmem bile diyorsunuz. babaların ne özelliği var ki önde oturuyorlar ? benzer adet sizde de var ve kodlanmış .
O sizin zihniyetiniz olmasınAma o kadar kanıksamış ki iç anadolu geliniyim bizde öyle bir şey yok diyor. Erkekler kutsal rahat oturmalılar, arkada sıkış tepiş olmaz. Sığamaz organları sıkışır, tövbe tövbe
İç Anadolu da doğdum, orada da gelinim böyle adet görmedim duymadım.
Bunun tartışmasını alenen yapmak, annenizin şahit olması filan çok çirkin olmuş.
Ben olsam hiç teklif etmem. Eşim kullanıyorsa yanına otururum. Babalarım hariç.
Onlar varsa yeltenmem bile öne.Nedense öyle alışmışız.
Ayrıca araçta kendi anneniz de varken aşırı aşırı saçmalamış valide hanım.
Böyle şeyin muhabbetini yapan ve buna "gelenek" diyen cahil insanla hiç muhattap olmam yapacağımı yapardım.
Adetmiş pehh.. Araba varmış sanki eskiden.
Hem de erkek cinsiyetini ayrıcalıklı tutan formu...
Benim zihniyetim ama erkekler varken ön koltuğa yeltenmeye bile teşebbüs etmeyen sizsiniz... Bunu da trafikle yol iz bilmekle açıklıyorsunuz ve bunu mantıklı bulmamı istiyorsunuz. PekiO sizin zihniyetiniz olmalı.
Farkındaysanız kayınpederle çıkmıyor bu kavgalar. Hep valideler ego kasıyor.
Bizde arabayı kim kullanıyorsa eşi de yanında oturuyo. Sıradan, olağan gelişen bir durum bu. Mevzusu olmaz.
Dur daha uzun yazayım. Evlendiğimden beri farklı şehirdeydim. Sonra 3 çocuk sahibi oldum ve aracım tamamen çekirdek aileme özel oldu. Binde bir birisi biner, çook nadir.
Eş ailemle mesafeli, soğuk, aptalca bir ilişkimiz var. Aracımızın markasını bile bilmiyor olabilirler.
Hata bende ki kendimden örnek vermişim. Görmeyin e mi?
Erkek kutsallığı zırvasını yapacağınız son kişlerdenim
Yok işte.. Kıymet belirtisi değil. Bunu ben öyle görmem en azından.Pinhan bu mesajımı beğenmemiş.
Kp.e önde oturmaya gönülden ruhsat veren bakış açısı, kv.ye vermiyor.
Aradaki tek fark cinsiyet değil mi?
Bu ayrıcalığın kaynağı cinsiyet olarak ortaya koymaz mı?
Üstelik önde oturma bir mertebe, kıymet (!) belirtisiyse, bir annenin, babadan daha çok hürmeti haketmesi daha mantıklı değil mi?
Başka sorum yok
çok hoşuma gitti artık ne çekiyorsanKeşke tek derdi bu olsa da arabayı tümden versem
Konu açsam topluca gelir katledersiniz o dereceçok hoşuma gitti artık ne çekiyorsan
Çok mu gülüncünüze gitti?Benim zihniyetim ama erkekler varken ön koltuğa yeltenmeye bile teşebbüs etmeyen sizsiniz... Bunu da trafikle yol iz bilmekle açıklıyorsunuz ve bunu mantıklı bulmamı istiyorsunuz. Peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?