• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana!

Nişanlım yanımızda yokken konuşuyor bunları... Nişanlım varken gülüyor sürekli masum iyi bir anne!
Sen de aynısını yap,içine atma Allah aşkına , yazık değil mi Canına, bir çoğumuz aynı yollarsan geçtik geçiyoruz , keşke ben de em baştan kv m gibi davransaydım .... onun gibi oyun oynasaydım , şuan hala geceleri bile ona söyleyemediklerimle boğuşuyırum hala kabuslarım ın başrol oyuncusu , aynı dediğin gibi ben de eşimden çok soğudum ailesi yüzünden , o kadınla eşim arada olduğu için görüşeceğimi , görüşmek zorunda olduğumu düşündükçe eşime olan tavırlarım değişiyor hep olumsuz yönde , başka ile taşındık ama geçmiyor işte o travmalar kolay kolay , salın hayatını mahvetme , oraya da taşınma , kv nler çıkmasın evinden hiç , şimdiden söyle kiraya çıkın işin de varmış , ben bırak altlı üstlüyü aynı ilde yapamadım taşındık başka sebepler de vardı , hala kabus gibi karabasan gibi , yazık etme kendine gençliğine ilk aylarına , Benim eşim de annesinin dediklerini terse çektiğimi iddia ederdi ona çok saygı be merhamet duyardı , biraz farketti eşim de ama olan bana oldu mahvoldum yaşlandım kilo aldım çocuğum düştü bi daha da olmadı , sakın arkadaşım yazık etme kendine , baş edemezsin bu kadınla uzak otur ve de içine atma , gerekirse annecim le gülerek söyle içindekini kabul etme

Ben olsaydım ne yapardım? Altlı üstlü oturmayı öncelikle asla kabul etmezdim. Saygın bir işim varsa kendi beyaz eşyamı alacak gelirim de vardır, kendi eşyamı kendim alırdım. Takı meselesi inanılmaz varoşluk, buna asla ama asla takılmazdım, mümkünse kimse bana bir şey takmasın. Son olarak da bana kızım demiyorsa ben de ona anne demezdim, x hanım derdim, mesafe ve resmiyet her zaman iyidir. Doğacak çocuğumun alacağı eğitim ve gideceği okula karıştırmazdım. Peki sen ne yapmalısın? Bence sen de bunları yapmalısın. Analiz edip yazabildiğine göre uygulayabilirsin de.

Bu kvden cok cekersin. esyalari cikarmayalim uste dediginde nisanlin agzini acmamissa ailesine cevap verebilecek bir tip degil demekki. Bir de evlendikten sonra mesafemi koyarim falan diyorsun ya keske mumkun olsa bu dedigin. Evlenince o isler oyle olmuyor

zaten evlenince mesafe koyarım , evlenince herkesi herşeyi değiştirebileceğinize inandığınız için bu kadar boşanma , mutsuz evlilik var. altlı üstlü oturmaktan bahsediyorsun ne mesafesi koyacaksın allah aşkına ? çalışıyosan evde olduuğun vakitlerde kapı kollucaklar , çıkıp gelmek isteyecekler , sen dinlenmek isticeksin anlamıcaklar , suratsız istemeyen sürekli sorun çıkaran gelin olacaksın , üstüne cevap verebilen biri değilim diyosun ya kendini yiceksin yada kocanı. Vazgeçin artık şu evlenince hallederim kafasından , o işler öyle olmuyor , evlenince erkek herzaman ana babasına iki kat fazla sarılıyor , onlar kıymetli sen herşeyden maraz sorun çıkartan oluyorsun , olacaksında. Nişanlılık neden var ? bu eksiklikleri hataları gördüğünüzde gözlerinizi kapatıp kafanızı kuma gömmek için değil , düzeltilemeyecek sorunlarsa evlilik yıkmaktansa yol başındayken vazgeçmek hayat kurtarmak için...

Canım çocuk seninle evlenecek ailesiyle değil. Onun nasıl şartları olacaksa senin de olsun. Yukarıda bir arkadaş demiş ben de diyorum. Kayınvaliden sana bu konuları sorarsa ben bilmiyorum böyle şeyleri anneme danışın diyeceksin yoksa kıramaz ve her şeye tamam dersin. Üst katta da asla oturma. Madem öyle orası boş kalmasın siz oturun diyorlarsa orayı kiraya verirler oranın kirasıyla da yeni evinde oturursun. Kapanmanı istiyorsa da istemiyorum islamda zorla kapatılmak diye bir şey yazmıyorki ne zaman içimden gelir öyle kapanırım de kibarca. Çocuklarının eğitimi de konuşsun dursun. Evlenince evinin kapısını kapatınca içerde kocan ve sen kalacaksın. Her şey senin elinde. Şu an nişanlını avucunun içine al bence. Erkekler iki tatlı dil canım bitanem laflarına kapılıp gider. Bir şey anlatırken bile cilveli anlat. İnan o zaman sana uyar. Evde niye oturmak istemiyorsun derlerse ben kendi aileme ve size aynı mesafede bir evde oturmak istiyorum de. Yoksa ömrün boyunca kaynananı ağırlarsın yemeğe bile sana çıkar yetmedi misafirlerini bile ağırlar. Altın konusuna gelince de isteklerini belirt artık. Yapamam diyorsun ama belirtmezsen de neler olacağını görüyorsun.
:cry::KK9:

Benim eşimin ailesinin aile apartmanı var. Diğer eltim orada oturuyor. Ben nişandan önce eşime açık açık evliliğimin ilk yıllarında rahat olmak istediğimi söyledim. Ben kapalıyım ama evimde şort ve askılıyla gezmek isteyebilirim ve çat kapı kim gelecek diye gerilerek yaşamak istemiyorum dedim. O da gayet anlayışlı karşıladı çok şükür. Şu an onlardan ayrı bir şehirde yaşıyoruz ama ileri de eğer kendimiz istersek kv nin olduğu apartmana geleceğiz. Bence kesinlikle aynı bina da kalmayın. Bir de kimsenin sizden kapanmanızı istemeye hakkı yok. O kv din Diyanet biliyorsa bunu da bilmesi gerekiyor. Bence nişanlınla bunu da konuş. Ben birileri istiyor diye kapanamam kusura bakma. Sen beni böyle kabul ettiysen başkasına laf düşmez deyin.

zaten evlenince mesafe koyarım , evlenince herkesi herşeyi değiştirebileceğinize inandığınız için bu kadar boşanma , mutsuz evlilik var. altlı üstlü oturmaktan bahsediyorsun ne mesafesi koyacaksın allah aşkına ? çalışıyosan evde olduuğun vakitlerde kapı kollucaklar , çıkıp gelmek isteyecekler , sen dinlenmek isticeksin anlamıcaklar , suratsız istemeyen sürekli sorun çıkaran gelin olacaksın , üstüne cevap verebilen biri değilim diyosun ya kendini yiceksin yada kocanı. Vazgeçin artık şu evlenince hallederim kafasından , o işler öyle olmuyor , evlenince erkek herzaman ana babasına iki kat fazla sarılıyor , onlar kıymetli sen herşeyden maraz sorun çıkartan oluyorsun , olacaksında. Nişanlılık neden var ? bu eksiklikleri hataları gördüğünüzde gözlerinizi kapatıp kafanızı kuma gömmek için değil , düzeltilemeyecek sorunlarsa evlilik yıkmaktansa yol başındayken vazgeçmek hayat kurtarmak için...
Çok güzel ve doğru demişsiniz. Özet!

Yahu neden altlı üstlü oturmayı kabul ettin? Başta altlı üstlü der. Snra birkikte oturalım masrafa grek yok der. Ama başka grlin alacagı zaman kendileriini parçalarlsr. Sakım yüz verme!

İmdat, bayilacam, tüm Kaynanalar mi ayni olur yahu! Gerçi istisnalar var ama bize denk gelmedi, hic taviz verme derim, nasil alistirirsan öyle gider, hele yakininda oturma asla, nisanlina anlattin mi bunlari, anlatsan da annesi daha baskin olur haberin olsun, ilerde giyimine makyajina her seyine karisir, bende de var bir kaynana düşman başına, sanki dinsizmisim gibi muamele yapiyor, elinde olsa iki yaşındaki kizimi kapatacak, sana kolaylıklar diliyorum.

2 aylık nişanlıyım 7 ay sonra düğünüm var.

Nişanlımın annesi ilk tanıştığımızda "Sen benim kızım olacaksın" diyordu, samimiyetine inandırmıştı ama kadında değişik haller var...

Saygın bir işi olan, eli ayağı düzgün, lisans eğitimli, samimi, güleryüzlü bir kızım. Ama yumuşak yüzümden dolayı suistimal edilmekten korkuyorum...

- Kadın hoca, benim de kapanmamı istiyor,

- Maddi bize nazaran daha iyi olduğu için kibirli... Alenen belli her hareketlerinden...

-Evlenince altlı üstlü oturacağız... Şu an benim evimde otuyor. Geçen gün nişanlıma " bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı burada dursun oğlum, bir daha yukarı kata çıkarmayalım"dedi, yani onun eskilerine layık görüyor beni.. kendisine yeni alacak, ben eskilerini kullanacağım...

- Bana arkadaşlarının kötü gelin tecrübelerini ağzı köpüre köpüre anlatıyor...

- Çocuk bakamam, vs diyor ( daha evlenmemişim bile...) ben bakarım, sonra da kreşe veririm diyince dini eğitim veren okullara göndermekten bahsediyor, benim çocuğumu!

- evinizin orada çok çingene oturuyor galiba diyor, 3 üst sokaktan bahsediyor, (bel altı vurma çabası)

- Nişan bohçası yapmadı, "gerek var mı" diye beni arayıp sordu, öyle sorunca gerek yok dedim bende... Ama içimde kaldı...

- Nişanda 2 tane bilezik taktılar, kaç tane altın takıldığını da sordu (6 çeyrek...)

- "Annenin adı neydi?"dedi !!!! (anneme söyledim o da onun adını soracak "pardon adınız neydi..!" )

- Bir defa "kızım" demedi, adımı ezberlemeye çalışıyor sanki, Gülgün aşağı gülgün yukarı...
Luzumsuzluk üzerine luzumsuzluk yapıyor... bundan sonra evlerine de gitmeme kararı aldım, cumaları arardım, aramayacağım da... İğrenç bir karakteri var... Sevdiğimin annesi derim, anne derim severim derdim. Boşuna nefret etmiyormuş tüm kızlar...

Siz olsaydınız ne yapardınız? Evlendiğimde nasıl bir tavır almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Wellcome to kv hell

Ben de bahane bulur evlenmezdim ayyy eşim avukat ordan biliyorum hele de tek erkek çocukların anneleri çok sorunlu,kendine yazık ediceksin ama sevdiğin için katlanırım diyorsan ki hiç sanmıyorum sabırda tükeniyor bnce hiiçç alttan alma beğenmiyorsa kendileri yoluna gitsin

Ben olsaydım ne yapardım? Altlı üstlü oturmayı öncelikle asla kabul etmezdim. Saygın bir işim varsa kendi beyaz eşyamı alacak gelirim de vardır, kendi eşyamı kendim alırdım. Takı meselesi inanılmaz varoşluk, buna asla ama asla takılmazdım, mümkünse kimse bana bir şey takmasın. Son olarak da bana kızım demiyorsa ben de ona anne demezdim, x hanım derdim, mesafe ve resmiyet her zaman iyidir. Doğacak çocuğumun alacağı eğitim ve gideceği okula karıştırmazdım. Peki sen ne yapmalısın? Bence sen de bunları yapmalısın. Analiz edip yazabildiğine göre uygulayabilirsin de.

takı meselesine takılmıyorum ki canım, 3 kuruşluk şeyleri bile bana sorabilmesine takılıyorum... Kendi eşyalarımı da alacağım zaten ama benim almama bile fırsat vermeden yorum yapabilmesine sinir oluyorum... Çocuğuma da karıştırmamm, aileme de müdahale edilmesini istemem. bunların dillendirilmesi, bir şekilde karışabilecek hakkı görmesi beni çileden çıkaran şey.

Ben de bahane bulur evlenmezdim ayyy eşim avukat ordan biliyorum hele de tek erkek çocukların anneleri çok sorunlu,kendine yazık ediceksin ama sevdiğin için katlanırım diyorsan ki hiç sanmıyorum sabırda tükeniyor bnce hiiçç alttan alma beğenmiyorsa kendileri yoluna gitsin
nişanlım annesinin tasarruf peşinde olduğunu art niyet olmadığını söylüyor... Ona da kızmamak lazım o kadın yetiştirmiş neticede...

Bu kvden cok cekersin. esyalari cikarmayalim uste dediginde nisanlin agzini acmamissa ailesine cevap verebilecek bir tip degil demekki. Bir de evlendikten sonra mesafemi koyarim falan diyorsun ya keske mumkun olsa bu dedigin. Evlenince o isler oyle olmuyor

biz eşyalarımıza baktık, karar verdik götürün bunları yukarı herşey herkes yukaarı dedi.

nişanlım annesinin tasarruf peşinde olduğunu art niyet olmadığını söylüyor... Ona da kızmamak lazım o kadın yetiştirmiş neticede...
Ne demek kizmamak lazim ya , onu o yetistirdi diye ölene kadar kölesi olmak zorunda degil. Evlenince kapi ayrilir herkes kendi kapisina.

Yok ne desek bos...sen kararini vermissin. Yaşa gör. Herkes hak ettigi hayati yasar diyorlar

takı meselesine takılmıyorum ki canım, 3 kuruşluk şeyleri bile bana sorabilmesine takılıyorum... Kendi eşyalarımı da alacağım zaten ama benim almama bile fırsat vermeden yorum yapabilmesine sinir oluyorum... Çocuğuma da karıştırmamm, aileme de müdahale edilmesini istemem. bunların dillendirilmesi, bir şekilde karışabilecek hakkı görmesi beni çileden çıkaran şey.
Cocugunu yetistirirken de, yatak odana da , evine gelen misafirlerine, yillik izinlerinde tatile gidisine, aksamlari romantik yemege cikmaniza...herseyine burnunu sokacak. Ve sen bu savasta kaybeden olacaksin. Sana daha bastan tasarruf adi altinda bazi seyleri layik gormeyen adam ile evlilik gözyaşinla bitecek.

Ay lutfen annesinin dizinin dibinden ayrilmayan erkek evlenmesin! Anneler lutfen ogullarinizi bu kadar bagimli yetistirmeyin

Cocugunu yetistirirken de, yatak odana da , evine gelen misafirlerine, yillik izinlerinde tatile gidisine, aksamlari romantik yemege cikmaniza...herseyine burnunu sokacak. Ve sen bu savasta kaybeden olacaksin. Sana daha bastan tasarruf adi altinda bazi seyleri layik gormeyen adam ile evlilik gözyaşinla bitecek.

Ay lutfen annesinin dizinin dibinden ayrilmayan erkek evlenmesin! Anneler lutfen ogullarinizi bu kadar bagimli yetistirmeyin

tasarruftan bahsedenlerin 2 tane bmw sı var bu arada... yazık değil mi...

tasarruftan bahsedenlerin 2 tane bmw sı var bu arada... yazık değil mi...

Ardina bakmadan kaç! 2 bmw si yeter ona

Bu adam ile evlilik intihar olur. Sen çalişsan bile maasini birikim yapamazsin. O ev sana mezar olur, hele kapan diye baski yapiyor bu adam seni kapi dısari cikarmaaaz offf

Back