- 28 Aralık 2016
- 1.840
- 4.600
- 133
- 40
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben aynı binada oturma derim bence kaynanan samimi bi kadın değil ve şimdiden bazı dayatmalar yapıyor çocuğunun eğitimine sen karar vermelisin dini çocuğa dayatma yapmak bana doğru gelmiyor ama herkesin düşüncesine saygım var lütfen sizinde olsun. Çünkü bir çok örneğini gördüm özellikle kız çocuklarında kötü örneklerini gördüm. Kişi hür iradesi ile inançlarını seçer. Eski eşyalarını sana bırakmasını da kabul etme sakın yeni bir yuva kuruyorsun istediğin eşyaları almalı ve kullanmalısın. Bana da nişan bohçası gelmedi ama benim eşimin annesi yok ve düşünemediler erkekler bilmiyor sonuçta ben sorun etmedim ama içimde kaldı yani kaynanan sana bi bohça hazırlayabilirdi içindekiler çok da önemli değil ama bu da bi değerdir ben öyle düşünüyorum. Kaynananla çok samimi olma bence kendisi samimi bi kadın değil. Ben çocuğa bakmam ama dini eğitim alsın diyecek kadar bencil2 aylık nişanlıyım 7 ay sonra düğünüm var.
Nişanlımın annesi ilk tanıştığımızda "Sen benim kızım olacaksın" diyordu, samimiyetine inandırmıştı ama kadında değişik haller var...
Saygın bir işi olan, eli ayağı düzgün, lisans eğitimli, samimi, güleryüzlü bir kızım. Ama yumuşak yüzümden dolayı suistimal edilmekten korkuyorum...
- Kadın hoca, benim de kapanmamı istiyor,
- Maddi bize nazaran daha iyi olduğu için kibirli... Alenen belli her hareketlerinden...
-Evlenince altlı üstlü oturacağız... Şu an benim evimde otuyor. Geçen gün nişanlıma " bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı burada dursun oğlum, bir daha yukarı kata çıkarmayalım"dedi, yani onun eskilerine layık görüyor beni.. kendisine yeni alacak, ben eskilerini kullanacağım...
- Bana arkadaşlarının kötü gelin tecrübelerini ağzı köpüre köpüre anlatıyor...
- Çocuk bakamam, vs diyor ( daha evlenmemişim bile...) ben bakarım, sonra da kreşe veririm diyince dini eğitim veren okullara göndermekten bahsediyor, benim çocuğumu!
- evinizin orada çok çingene oturuyor galiba diyor, 3 üst sokaktan bahsediyor, (bel altı vurma çabası)
- Nişan bohçası yapmadı, "gerek var mı" diye beni arayıp sordu, öyle sorunca gerek yok dedim bende... Ama içimde kaldı...
- Nişanda 2 tane bilezik taktılar, kaç tane altın takıldığını da sordu (6 çeyrek...)
- "Annenin adı neydi?"dedi !!!! (anneme söyledim o da onun adını soracak "pardon adınız neydi..!" )
- Bir defa "kızım" demedi, adımı ezberlemeye çalışıyor sanki, Gülgün aşağı gülgün yukarı...
Luzumsuzluk üzerine luzumsuzluk yapıyor... bundan sonra evlerine de gitmeme kararı aldım, cumaları arardım, aramayacağım da... İğrenç bir karakteri var... Sevdiğimin annesi derim, anne derim severim derdim. Boşuna nefret etmiyormuş tüm kızlar...
Siz olsaydınız ne yapardınız? Evlendiğimde nasıl bir tavır almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
nİŞANLIMLA AZ ÖNCE DURUMU KONUŞTUM, SÖYLEDİĞİN DİLDE, SENİN CÜMLELERİNLE... bana dediği şey, annemi zamanla tanırsın, annemi yanlış anlıosun o masraf olmasın diye öyle diyor, annem kızından daha çok snaa özen gösteriyor, sen gelin kaynana çatışması yaşatıp uzaklaştırmaya çalışıosun kendinden ...
Yani benim yanımda değil savunmaya geçiyor...
Tamam işte kıvama geliyor benim dediğim. Güzellikle anlattığım halde objektif olamadın, bir kadın gibi göremiyorsun ama ben şimdiden görüyorum de. Ben haklı da olsam sen bana arka çıkmayacaksın besbelli deyip kavga çıkar canım. Eğer böyle yapmazsan bittin sen malesef. Çok kaynana-eş forumu açarsın ileride. Sana bu kadar yazışımızın nedeni tecrübelerimiz sayesinde bir kardeşimiz daha aynı acıları çekmesin diye. Yoksa toptan senin kötülüğünü istediğimizden değil.nİŞANLIMLA AZ ÖNCE DURUMU KONUŞTUM, SÖYLEDİĞİN DİLDE, SENİN CÜMLELERİNLE... bana dediği şey, annemi zamanla tanırsın, annemi yanlış anlıosun o masraf olmasın diye öyle diyor, annem kızından daha çok snaa özen gösteriyor, sen gelin kaynana çatışması yaşatıp uzaklaştırmaya çalışıosun kendinden ...
Yani benim yanımda değil savunmaya geçiyor...
Net olun. Mesela beyaz esya konusunda soylediklerini duyunca verin cevabini. Nisanlilikta alistirin disli oldugunuza. Bana kimse karisamaz deyin yalniz yerde. Ayyy sen oyle karisacak gelinin ustune oynayacak kv de hiiccc benzemiyorsun allahtan falan de lafini vur.2 aylık nişanlıyım 7 ay sonra düğünüm var.
Nişanlımın annesi ilk tanıştığımızda "Sen benim kızım olacaksın" diyordu, samimiyetine inandırmıştı ama kadında değişik haller var...
Saygın bir işi olan, eli ayağı düzgün, lisans eğitimli, samimi, güleryüzlü bir kızım. Ama yumuşak yüzümden dolayı suistimal edilmekten korkuyorum...
- Maddi bize nazaran daha iyi olduğu için kibirli... Alenen belli her hareketlerinden...
-Evlenince altlı üstlü oturacağız... Şu an benim evimde otuyor. Geçen gün nişanlıma " bulaşık makinesi, fırın, buzdolabı burada dursun oğlum, bir daha yukarı kata çıkarmayalım"dedi, yani onun eskilerine layık görüyor beni.. kendisine yeni alacak, ben eskilerini kullanacağım...
- Çocuk bakamam, vs diyor ( daha evlenmemişim bile...) ben bakarım, sonra da kreşe veririm diyince dini eğitim veren okullara göndermekten bahsediyor, benim çocuğumu!
- evinizin orada çok çingene oturuyor galiba diyor, 3 üst sokaktan bahsediyor, (bel altı vurma çabası)
- Nişan bohçası yapmadı, "gerek var mı" diye beni arayıp sordu, öyle sorunca gerek yok dedim bende... Ama içimde kaldı...
- Nişanda 2 tane bilezik taktılar, kaç tane altın takıldığını da sordu (6 çeyrek...)
- "Annenin adı neydi?"dedi !!!! (anneme söyledim o da onun adını soracak "pardon adınız neydi..!" )
- Bir defa "kızım" demedi, adımı ezberlemeye çalışıyor sanki, Gülgün aşağı gülgün yukarı...
Luzumsuzluk üzerine luzumsuzluk yapıyor... bundan sonra evlerine de gitmeme kararı aldım, cumaları arardım, aramayacağım da... İğrenç bir karakteri var... Sevdiğimin annesi derim, anne derim severim derdim. Boşuna nefret etmiyormuş tüm kızlar...
Siz olsaydınız ne yapardınız? Evlendiğimde nasıl bir tavır almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
2 aylık nişanlıyım 7 ay sonra düğünüm var.
Cok iyi dusunun derim. Siz kendinizi kapanmaya hazir hissediyormusunuz. Ayni apartmanda mutlakaki sorunlar cikacaktir. Cok yakin arkadasimdan biliyorum cunku. Degistiririm ustesinden gelirim mesafe koyarim hallolur gibi dusunceler icine girmeyin sakin. Belli ki bayan kibirli ve ukala. Nisanliniza gelince et tirnaktan ayrilmaz bunu unutmayin. Ilerde bunaldiginizda siz dirdir ettiginizdede annem hakliymis vs der.2 aylık nişanlıyım 7 ay sonra düğünüm var.
Benimki de hep böyle dedi çıktı işin içinden. Bilmiyormuş. yapayım mı yapmayayım mı? Anneme sormazdı biz halledelim diye beni arayıp dururdu. Tecrübesiziz tabi kafa geç dank ediyor. Konu sahibi inşallah dikkate alırBak kayınvaliden sana düğünle ilgili bir şey sorduğunda ben bilmiyorum annemle konuşursanız daha iyi olur de böyle bohça konularını filan.Ayrıca nişan bohçası yapmamış olabilir ama düğün için tabiki çarşıya çıkılması gerek.Öyle durumu iyi olupta ben bilmiyorum adetleri ayağına yatmasın.Zaten işine gelmeyince bu cin fikirli kaynanalar adetleri bilmezler.
Benimki de hep böyle dedi çıktı işin içinden. Bilmiyormuş. yapayım mı yapmayayım mı? Anneme sormazdı biz halledelim diye beni arayıp dururdu. Tecrübesiziz tabi kafa geç dank ediyor. Konu sahibi inşallah dikkate alır
Canım çocuk seninle evlenecek ailesiyle değil. Onun nasıl şartları olacaksa senin de olsun. Yukarıda bir arkadaş demiş ben de diyorum. Kayınvaliden sana bu konuları sorarsa ben bilmiyorum böyle şeyleri anneme danışın diyeceksin yoksa kıramaz ve her şeye tamam dersin. Üst katta da asla oturma. Madem öyle orası boş kalmasın siz oturun diyorlarsa orayı kiraya verirler oranın kirasıyla da yeni evinde oturursun. Kapanmanı istiyorsa da istemiyorum islamda zorla kapatılmak diye bir şey yazmıyorki ne zaman içimden gelir öyle kapanırım de kibarca. Çocuklarının eğitimi de konuşsun dursun. Evlenince evinin kapısını kapatınca içerde kocan ve sen kalacaksın. Her şey senin elinde. Şu an nişanlını avucunun içine al bence. Erkekler iki tatlı dil canım bitanem laflarına kapılıp gider. Bir şey anlatırken bile cilveli anlat. İnan o zaman sana uyar. Evde niye oturmak istemiyorsun derlerse ben kendi aileme ve size aynı mesafede bir evde oturmak istiyorum de. Yoksa ömrün boyunca kaynananı ağırlarsın yemeğe bile sana çıkar yetmedi misafirlerini bile ağırlar. Altın konusuna gelince de isteklerini belirt artık. Yapamam diyorsun ama belirtmezsen de neler olacağını görüyorsun.
Tamam işte kıvama geliyor benim dediğim. Güzellikle anlattığım halde objektif olamadın, bir kadın gibi göremiyorsun ama ben şimdiden görüyorum de. Ben haklı da olsam sen bana arka çıkmayacaksın besbelli deyip kavga çıkar canım. Eğer böyle yapmazsan bittin sen malesef. Çok kaynana-eş forumu açarsın ileride. Sana bu kadar yazışımızın nedeni tecrübelerimiz sayesinde bir kardeşimiz daha aynı acıları çekmesin diye. Yoksa toptan senin kötülüğünü istediğimizden değil.