• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana yüzünden sonunda evliliğim bitecek

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Kızlar selam

Ben yaklaşık 6 yıldır evliyim.
Eşim tek çocuk kayınvalide ve kayınpederle aramız pek iyi olmadı. Bursa da oturuyorlar ama huzurumuzu bozmaya yetiyorlar.

Aramız zaten iyi değildi çocuk olunca kayınvalide sürekli sorunlar çıkardı. Kavga çıkarıp lahusayken evden gitti Sonra da bana torunları göstermiyor dedi herkese. İki gün sonra arayıp ağzına geleni saydı ne saygısızlığım ne terbiyesizliğim kaldı. Meğerse nelerden neler çıkarmış. Yapmadığım şeyleri sen böle yaptın sen şöyle yaptın dedi suçladı beni.

Olanlara çok kırıldım ve sınırımı koydum onlara gitmemeye karar verdim ama eşim çok zorladığı için bayramda gittim.( şeker bayramı) Günübirlik senin hatrın için giderim dedim. Bayramda kv neden kalmayacaksınız dedi kalın diye ısrar etti bende bana terbiyesiz saygısız dediniz bir sürü hakaret ettiğiniz için kalmak istemiyorum eşimin hatrı için geldim dedim özür dilememesine rağmen kaç kere daha özür dilicem ben dedi ve yine hakaret etmeye başladı.

Bu sefer kp de tartışmaya karıştı nerden oğlum senle evlendi dedi keşke evlenmeseydi dedi defolun dedi kovdu. Bende çocukları aldım eşim de yanıma geldi sonra kapıyı çarptılar suratımıza defol terbiyeni takında oyle gel dedi. O gün bu gündür aramız iyi değil özür dilediler ama affedemiyorum bana söylenenler aklımdan çıkmıyor.

Eşim normal konuşuyor ama beni koruyamadı o kadar şey oldu benim yanımda gibi ama onlara bir sürü lafa rağmen bişey solemedi. Sürekli tartışıyoruz olan evliliğimize oluyor çok soğudum hepsinden özür eşimin zoruyla dilediler diye düşünüyorum. annesi arıyor her gün dolduruyor onu eve geliyor asık suratla eşim bıktım artık her şeyden evimizde huzur kalmadı ne yapabilirim ?

Sanki olayı kendi cephenizden anlatmışsınız objektif davranamamışsınız
Umarım her şey yoluna girer biraz karşılıklı anlayış ve tölerans empati belki herşey daha iyi olur

fluuu fluuu
Eşiniz ailesini hayatından çıkaramaz. Aynı şekilde siz de kendi ailenizi çıkaramazsınız. Herkes yaşını başını almış. Huzurunuzun bozulma sebeplerini oturup konuşun eşinizle. Gerekirse kv ve kp ile de konuşun ama kavga etmeden sakince.. Siz de objektif olarak kendi davranışlarınızı gözden geçirin. Herkes kendi hatasını bilip aynı hataları tekrar etmediği ve herkes ılımlı, yapıcı yaklaştığı sürece sorunlar büyümez.

Sizin çocuklarınız onların torunları. Ve torunlarını görme hakları var.

Sanki olayı kendi cephenizden anlatmışsınız objektif davranamamışsınız
Umarım her şey yoluna gider biraz karşılıklı anlayış ve tölerans empati belki herşey daha iyi olur
İnan'ın olduğu gibi anlattım bu kadar şeye rağmen en ufak kötü bir söz söylemedim olan oldu ama benim kırgınlığım eşime evlendiğinizden beri sürekli bişeyler oluyor ve önüne geçemiyor tek çocuğum annemlere bişey diyemem yüzde 100 haklısın ama diyemem kırılırlar diyor

fluuu fluuu
Eşiniz ailesini hayatından çıkaramaz. Aynı şekilde siz de kendi ailenizi çıkaramazsınız. Herkes yaşını başını almış. Huzurunuzun bozulma sebeplerini oturup konuşun eşinizle. Gerekirse kv ve kp ile de konuşun ama kavga etmeden sakince.. Siz de objektif olarak kendi davranışlarınızı gözden geçirin. Herkes kendi hatasını bilip aynı hataları tekrar etmediği ve herkes ılımlı, yapıcı yaklaştığı sürece sorunlar büyümez.

Torunları 2 yasında ama 4 ayda bir görüyorlar hatta bazen 6 hiçbir zaman da göremezler demedim

fluuu fluuu

Konuşmamı eşim istemiyor yine bişey derler annem ağzından çıkanı kulağı duymuyor diyo eşimle konuştum ister istemez kafaya takıyorum diyo annem babam diyo yani eşim arada kalıyor bana haklısın diyo ama onlara bişey diyemiyor

Ben hep burdaki bayanlara diyorum ki geride bırakın herşeyi. Böyle devam ederse siz dahil herkes mutsuz çünkü. Bakın iyi niyetli olun sevmeye çalışın , kötü birşey yapsa bile vardır bir sebebi deyin yine iyi düşünün. Eskiye dair herşeyi geride bırakın bana neler yapıldı anlatsam ooo. Ama küsmeyle laf dalaşıyla ömür geçmiyor çünkü aileden geçilmiyor. Geçilmediği için önünüze bakın iyi olun samimi olun bekleyin mutlaka karşılık alırsınız

Konuşmamı eşim istemiyor yine bişey derler annem ağzından çıkanı kulağı duymuyor diyo eşimle konuştum ister istemez kafaya takıyorum diyo annem babam diyo yani eşim arada kalıyor bana haklısın diyo ama onlara bişey diyemiyor
Peki neden size surat asıyor ailesinin farkındaysa

Valla ben esinde buldum hatayı ne senin doldurusuna gelip anasına babasına tavir alacak ,ne de anasının babasının doldurusuna gelip sana tavır alacak ..
Orta noktayı bulması gerekiyor ,eşinle aranızda bundan hariç başka asamayacaginiz sorunlar yoksa evliliginizi bitirmeyin ,eşin görüşsun ailesiyle sen gitme

Onlar hatalı da siz haklımısınız özeleştiri yapın hadi , oturun şapkanızı koyun önünüze bakın birsürü hatanız çıkacak. Onlarla iyi olunca eşinde çok mutlu olur, sen ve bebeğinde .

Kızlar selam

Ben yaklaşık 6 yıldır evliyim.
Eşim tek çocuk kayınvalide ve kayınpederle aramız pek iyi olmadı. Bursa da oturuyorlar ama huzurumuzu bozmaya yetiyorlar.

Aramız zaten iyi değildi çocuk olunca kayınvalide sürekli sorunlar çıkardı. Kavga çıkarıp lahusayken evden gitti Sonra da bana torunları göstermiyor dedi herkese. İki gün sonra arayıp ağzına geleni saydı ne saygısızlığım ne terbiyesizliğim kaldı. Meğerse nelerden neler çıkarmış. Yapmadığım şeyleri sen böle yaptın sen şöyle yaptın dedi suçladı beni.

Olanlara çok kırıldım ve sınırımı koydum onlara gitmemeye karar verdim ama eşim çok zorladığı için bayramda gittim.( şeker bayramı) Günübirlik senin hatrın için giderim dedim. Bayramda kv neden kalmayacaksınız dedi kalın diye ısrar etti bende bana terbiyesiz saygısız dediniz bir sürü hakaret ettiğiniz için kalmak istemiyorum eşimin hatrı için geldim dedim özür dilememesine rağmen kaç kere daha özür dilicem ben dedi ve yine hakaret etmeye başladı.

Bu sefer kp de tartışmaya karıştı nerden oğlum senle evlendi dedi keşke evlenmeseydi dedi defolun dedi kovdu. Bende çocukları aldım eşim de yanıma geldi sonra kapıyı çarptılar suratımıza defol terbiyeni takında oyle gel dedi. O gün bu gündür aramız iyi değil özür dilediler ama affedemiyorum bana söylenenler aklımdan çıkmıyor.

Eşim normal konuşuyor ama beni koruyamadı o kadar şey oldu benim yanımda gibi ama onlara bir sürü lafa rağmen bişey solemedi. Sürekli tartışıyoruz olan evliliğimize oluyor çok soğudum hepsinden özür eşimin zoruyla dilediler diye düşünüyorum. annesi arıyor her gün dolduruyor onu eve geliyor asık suratla eşim bıktım artık her şeyden evimizde huzur kalmadı ne yapabilirim ?

Koca koca insanlar senden ozur diledi ve sen affetmiyorsun oylemi,kendi ellerinle yuvani yikicaksin demedi deme :/

Peki neden size surat asıyor ailesinin farkındaysa

Annesi sürekli ağlıyor çünkü telefonda torunlarımı göremiyorum diye bana değil herkese surat asıyor eski keyfi neşesi yok yani çocuklara karşı Bile değişti. Gelsinler görmeye diyorum oraya goturcekmişiz bende kovulduğum eve gitmek istemiyorum çocuklar küçük tek te götüremiyor emziriyorum hala.

Onlar hatalı da siz haklımısınız özeleştiri yapın hadi , oturun şapkanızı koyun önünüze bakın birsürü hatanız çıkacak. Onlarla iyi olunca eşinde çok mutlu olur, sen ve bebeğinde .
Eşimin annesinin psikolojik sorunları var İnan'ın suçum yok çok öz eleştiri yaptım ama lahusa yatağında Bile neler yaptı neler dedi hep sustum sorunlu bi tip kimseyle konuşmuyor ailesinde kız kardeşiyle Bile küs komşularıyla eltisiyle

Valla ben esinde buldum hatayı ne senin doldurusuna gelip anasına babasına tavir alacak ,ne de anasının babasının doldurusuna gelip sana tavır alacak ..
Orta noktayı bulması gerekiyor ,eşinle aranızda bundan hariç başka asamayacaginiz sorunlar yoksa evliliginizi bitirmeyin ,eşin görüşsun ailesiyle sen gitme
Aynen onlar uzakta onlara tavır alamıyor o asık sürati ben ve çocuklarım çekiyor başka sorun yok evlendiğimizden beri sebep annesi sürekli huzur bozuyor

Dedikleri lafları unutamıyorum aklımdan çıkmıyor maalasef için soğumadı
Her ne laf dedilerse o laflari sizin aileniz deseydi eminim affederdiniz.sizinde hataniz var kv kp misafirlige gidiyosunuz ne geregi varki "esimin hatrina geldim siz bna saygisiz terbiyesiz " dediniz gibi sozlere keske gecmisi acmasaydiniz bunlarda olmucakti

Back