• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana vs görümce...

terakota

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2010
106
97
298
Nişanlıyım. sen benim kızım olacaksın gelinim değil diyen kaynanamla altlı üstlü oturacağız. Kendisi bana defalarca kez " bu buzdolabı, bulaşık mak. perdeler, halı yeni alındı üst kata çıkarmayalım bunları kullanabilirsiniz" dedi...

Geçenlerde beyaz eşyalarımızı mobilyalarımızı almak için çıktık. beyaz eşya kısmına kaynanam da geldi. ben siemens alacağım her şeyimi modeline dahi karar verdim. (bizde kız tarafı mutfak ve yatak odasın alır. yatakodasında kendiliğinden mobilya olduğu için sadece yatak yaptıracağız. hal böyle olunca bari tüm beyazeşyaları ben alayım da altında kalmayım onların diye düşündüm, çalışıyorum. maaşım kariyerim çok iyi..)

Kadın geldi benim beğendiğim her şeye bok attı. bana eşya bakıyoruz güya. "ben kendime şunu alacağım,bunu alacağım demeye başladı.." kahve makinesi aldın mı diye sordular görümcemle.. bende aldım arzum mırra serisi cezveli dedim. kadın "ben onlardan 2 tane çöpe attım hiç bi işe yaramıyor" dedi. görümcemin " samsung ne güzel simens ne biçim vs demeleri de cabası.. eve geldim bir şey almadım.

4 gün sonra gittik nişanlımla aldık hepsini siemens istediğim şekilde. kadın aradı naptınız diye dedim böyle böyle... markası fark etmez, beyaz eşya şans işi bozulmaz diyosun ama bozuluyo.. bozulmayacağının garantisi yok.. OĞLUM BEYAZ EŞYALARINI ALDIN DİYE SENDEN AYRILMAZ SANMA, ONUN AYRILACAĞI VARSA YİNE AYRILIR hahaha! dedi.. ayrılık mı ne alaka diye kalakaldım kapattım telefonu. nişanlıma anlattım hepsini. annesine kızdı o da annesi aradı beni" ben şaka yaptım, espriydi kırılacağını düşünemedim" dedi. bende nişanlı olduğumu 5 ay sonra evleneceğimizi şakaya konu olmayacak kadar ciddi bi ilişkimiz olduğunu, bu tarz şakalar yapmamasını söyledim kadına. (seni samimi gördüm de söyledim sevdiğimden söyledim bi daha söylemem vs trip üstüne ..)

Bana bohçayapmadılar, ben nişanlıma her şeyina varana kadar aldım. damattır, benim içimde kaldı onun kalmasın özenli olsun diye... dün görümcem mesj attı "abim pijama giymez HAHAH, terliklerin rengi soluk HAHAH ... (kızın yaşı 26)

Ben sakin bi kızım, haddimi asla aşıp da seviyesiz muhabbetler yapamam.. bu insanların bu hadsizliği, terbiyesizliği beni delirtiyor.. nişanlım da sen duyma kale alma onlar yapar yapar susar kendiliğinden tepki alamayınca diyor... ben bu iki tuhaf yaratıkla ne yapacağım...?

onlar sana daha neler yaptıracaklar.. gerçek dünyaya hoşgeldin canım:KK50: sakin kalmaya devam et. muhatap olma, mesafeyi daraltma... tecrübe ve yaşanmışlıklarıma dayanarak sana sunacağım tek önerim bu.. sakın içli dışlı olma, sevimli gelin rollerine bürüncem diye çizginden taşma. ve gereken cevabı anında ver sonraya saklama..

Cok iyi maasin kariyerin yani ekonomik ozgurlugun varsa neden bunlarla ayni apartmanda oturacaksin? Resmen bile bile lades. Hergun bidi bidi bunlari çekersiniz, esinle kotu olursunuz.

nişanlıma başka yerde oturalım, kira vs önemli değil huzurumuz olmaz böyle dedim. Düzen bu, benim evim varken kiraya çıkamam diyor... nişanlımla da kavgalıyız. ailesini susturamadığı için...

Neden üst katta oturma gereği duydunuz ki ?
Çıkın kiraya zaten kariyeriniz iyiymiş
Huzursuzluğa ne gerek var ....
nişanlıma başka yerde oturalım, kira vs önemli değil huzurumuz olmaz böyle dedim. Düzen bu, benim evim varken kiraya çıkamam diyor..

Görümce de şakası olmayacak seyler söylüyordu. kaynanamla her şeye karışıyorlardı. itiraz ettim diye beni herkese rezil ettiler. o kadar sinsiler ki dışardan melek içten seytan. Şimdiki kötü kaynanalar gibi yani. eskiden her şeyleri dildeydi simdi böyle deli ediyor sonra deli bu gelin diyorlar. bırak uzak olmayı evlenme.. eşinde kanacak "şaka hayatım ya da iyi niyetten karışıyorlar" diyecek. ki bu kaynana görümce sinsiliğinden beter. .

onlar sana daha neler yaptıracaklar.. gerçek dünyaya hoşgeldin canım:KK50: sakin kalmaya devam et. muhatap olma, mesafeyi daraltma... tecrübe ve yaşanmışlıklarıma dayanarak sana sunacağım tek önerim bu.. sakın içli dışlı olma, sevimli gelin rollerine bürüncem diye çizginden taşma. ve gereken cevabı anında ver sonraya saklama..

kadın benim için bir şey yapmadı. kendim beyaz eşyalarımı aldım 12 bin para verdim. kredi çektim nişanlımla eşyalarımızı alalım beraber öderiz diye.. hiç eline sağlık yok.. hiç bi terbiyesizlik yapmadım. hanım hanım gittim geldim.. yılanı deliğinden çıkaracaklar zorla... nişanlıma göre de onların mizacı buymuş. kötülükten yapmıyorlarmış... kötülük başka türlü nasıl yapılır? terbiyesizliğin başka anlamı nedir ben bilemedim...

Görümce de şakası olmayacak seyler söylüyordu kaynanamla her şeye karışıyorlardı itiraz ettim diye beni herkese rezil ettiler o kadar sinsiler ki dışardan melek içten seytan. Şimdiki kötü kaynanalar gibi yani eskiden her şeyleri dildeydi simdi böyle deli ediyor sonra deli bu gelin diyorlar bırak uzak olmayı evlenme eşinde kanacak şaka hayatım ya da iyi niyetten karışıyorlar diyecek ki bu kaynana görümce sinsiliğinden beter.

aynen öyle diyor.. anasını bacısını savunuyor. kötü niyetleri yok.. unut, sallama.. ben ne yapayım hanginizden geçeyim diyor.. geçmeye gerek yok herkes haddini bilsin konuştuğuna dikkat etsin diyorum. bu böyle olmayacak.. vs çekiyor bana... haksızlık yapılan ben, ayar verilen ben.. 2 gündür gözlerim şişti üzülüp ağlamaktan.. onlara göre ben onların kızıyım, beni çok seviyorlar.. sevdiğini kırar mı insan..

o evi kiraya verin başka eve geçin. sana diyorum çok pişman olacaksın orda oturduğuna. nişanlında da iş yok belirtmeden geçemeyeceğim.

o evi kiraya verin başka eve geçin. sana diyorum çok pişman olacaksın orda oturduğuna. nişanlında da iş yok belirtmeden geçemeyeceğim.

aynen öyle.. kesin sesinizi diyemiyor.. fırsat veriyor.. zaten hevesim de umudum da yok.. böyle onların gölgesinde aile olamayız...

aynen öyle.. kesin sesinizi diyemiyor.. fırsat veriyor.. zaten hevesim de umudum da yok.. böyle onların gölgesinde aile olamayız...

huzur olmaz ki o evde. çocuk gibi laf sokuyolar sana hayret bişey. biraz büyük oynayıp rest çekerdim senin yerinde olsam daha evlenmeden bu sorunu çözmeniz lazım.

aynen öyle diyor.. anasını bacısını savunuyor. kötü niyetleri yok.. unut, sallama.. ben ne yapayım hanginizden geçeyim diyor.. geçmeye gerek yok herkes haddini bilsin konuştuğuna dikkat etsin diyorum. bu böyle olmayacak.. vs çekiyor bana... haksızlık yapılan ben, ayar verilen ben.. 2 gündür gözlerim şişti üzülüp ağlamaktan.. onlara göre ben onların kızıyım, beni çok seviyorlar.. sevdiğini kırar mı insan..
Bende daha evlenmeden az ağlamadım Herkes evlenme dedi bana gözüm kör evlendim. seviyorsun diye evleniyorsun böyle olunca sevgi de kalmıyor inan. bu yanlışı kendine yapma. Ne kadar anlatsan böyle eşe ıspatın dahi olsa sen kötü olacaksın. .

Back