• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana ve gebelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ebruuli04

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2025
131
78
13
Kızlar merhaba.Kaynanamla mesafeliyim o ne kadar yakınlaşmak istediyse de ben önünü kestim çünkü gerçekten rahatsız olduğum çok hareketi var.Eşimi de sevdiğini düşünmüyorum çünkü zaten çocukken bırakıp gitmiş ama şimdi her ayın maaş günü hemen para atılmasını bekliyor.Hani ihtiyaç halinde ailedir atılır ama hangi insan rızkını her ay maaşa bağlanmış gibi paylaşır?mesela her ben evlendim evleneli çocuk yapın nasıl çocuk yapıldığını biliyorsun demi, ilaç kullanma diye daha evliliğimin ilk haftası bile söyledi.Çok rahatsız oldum.Çünkü bu konular çok mahrem ve bana söylerken böyle üst perdeden konuşuyor da benim sahibimmiş gibi konuştu.Neyse plansız bi gebelik oluştu.Daha hazır değildim evleneli 5-6 ay oldu.Biz bir ara konuşurken de tabii ki kızımın bebeği daha tatlı olur gelininki başka yerden çıkmış gibi şeyler söyledi.Zaten kızı da yeni doğum yaptı.Güle güle laf sokan iğneleyen biri.Şu an daha bebeğim çok küçük kimseye söylemek istemiyorum bana faydalarından çok zararı olacak biliyorum.Zaten uzak şehirde yaşıyorum.Asla bebeğimi söylemek istemiyorum korkuyorum sanki söyleyince bebeğim zarar görecek gibi hissediyorum ne yapmalıyım.

Kızlar merhaba.Kaynanamla mesafeliyim o ne kadar yakınlaşmak istediyse de ben önünü kestim çünkü gerçekten rahatsız olduğum çok hareketi var.Eşimi de sevdiğini düşünmüyorum çünkü zaten çocukken bırakıp gitmiş ama şimdi her ayın maaş günü hemen para atılmasını bekliyor.Hani ihtiyaç halinde ailedir atılır ama hangi insan rızkını her ay maaşa bağlanmış gibi paylaşır?mesela her ben evlendim evleneli çocuk yapın nasıl çocuk yapıldığını biliyorsun demi, ilaç kullanma diye daha evliliğimin ilk haftası bile söyledi.Çok rahatsız oldum.Çünkü bu konular çok mahrem ve bana söylerken böyle üst perdeden konuşuyor da benim sahibimmiş gibi konuştu.Neyse plansız bi gebelik oluştu.Daha hazır değildim evleneli 5-6 ay oldu.Biz bir ara konuşurken de tabii ki kızımın bebeği daha tatlı olur gelininki başka yerden çıkmış gibi şeyler söyledi.Zaten kızı da yeni doğum yaptı.Güle güle laf sokan iğneleyen biri.Şu an daha bebeğim çok küçük kimseye söylemek istemiyorum bana faydalarından çok zararı olacak biliyorum.Zaten uzak şehirde yaşıyorum.Asla bebeğimi söylemek istemiyorum korkuyorum sanki söyleyince bebeğim zarar görecek gibi hissediyorum ne yapmalıyım.
3 ay zaten çoğu ınsan söylemıyor etrafına .kayınvalidenız neden düzenli para bekliyor sizden ?

Söylemene gerek yok ki, gebelik bizim gebeligimiz, herkesin bilmesine gerek yok, boşver büyüsün gerekince söylersin, kızının çocuğu yeter ona belli ki, kafanı yorduguna değmez, mesafeni korumaya devam et ki basın ağrımasın

Söylemene gerek yok ki, gebelik bizim gebeligimiz, herkesin bilmesine gerek yok, boşver büyüsün gerekince söylersin, kızının çocuğu yeter ona belli ki, kafanı yorduguna değmez, mesafeni korumaya devam et ki basın ağrımasın
Ne kadar doğru ve rahatlatıcı konuştunuz gerçekten içim rahatladı Allah razı olsun 🥹🥰😘

Bende soracaktım tam

Pes. Artık çocuğun olacak, eşine söyle bana da yetmiyor de, ki yetmeyecek yani.
doğurup bırakmış zaten eşimi bir emeği geçmiş olsa bakıp büyütse sahip çıksa neyse bir tolerans gösterebilir insan.Ama bana bile kaç kez zorla anne dedirtmeye çalıştı.Demicem dedikçe üzerime oynuyor bir de ben ne giysem ne makyaj yapsam aynısını yapıyor yarış halinde

doğurup bırakmış zaten eşimi bir emeği geçmiş olsa bakıp büyütse sahip çıksa neyse bir tolerans gösterebilir insan.Ama bana bile kaç kez zorla anne dedirtmeye çalıştı.Demicem dedikçe üzerime oynuyor bir de ben ne giysem ne makyaj yapsam aynısını yapıyor yarış halinde
Ay yok olmaz öyle, cidden ihtiyaç olsa hadi dersin ama elindekini kullanmayı öğrensin kızından da destek alsın, yoksa daha basindasin ilerisini düşün Çocuğa yatak, kıyafet, battaniyeler, bez, emmedi diyelim mama, sana lazım pijamalar yeni kiyafetler, daha ne detaylar sayabilirim, hiçte ucuz değiller yani üç beş ne koydunuz kenara kârdır, konuş bu durumu yani

Aynı şeyi söyledim bebek için şimdiden para biriltitelim dedim.Ama komik yanı şuydu.Maaş ve kira giderler hesaplaması yaparken anneme de 5bin çık dedi hala şoktayım
Yani kadın gerçekten maaşa ortak olmuş kocası da yok süsüne saçına yetmez zaten o para.bizi düşündüğü falan yok zaten uzak şehirde olmasak gelir bizle yaşar ortalığı bozmak için

Kızının çocuğu daha tatlı geliyorsa kızı versin parasını sadece. Senin kaynananla işin yok önce eşinle görüşüp para konusunu çözmen gerek. Ne güzel dünya hem rızkına ortaol hem de laf sok. Hürmet yaşla kazanılmaz azıcık görgü nezaket öğrensin önce. Ay çok sinirlendim. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın hiç üzülme ilişkini de mümkünse minimuma indir. Doğunca sevmesine bile izin vermemek lazım gitsin kızınınkini sevsin. Başka yerden çıkmış çocukla işi olmasın.

Aynı şeyi söyledim bebek için şimdiden para biriltitelim dedim.Ama komik yanı şuydu.Maaş ve kira giderler hesaplaması yaparken anneme de 5bin çık dedi hala şoktayım
Şöyle yapiyorsuun o zaman bebek için gerekli ne varsa sepetliyorsun sonra bak bunlar zorunlu ihtiyaç ne yapacağız diyorsun şişir biraz da sepeti, aylık bana bütçe ayır tek sefere yuklenmeyeyim aylık parça parça alırım de ki inat yapıyor gibi olmasın, böylece eşin de yeniden hesaba otursun.

Ay yok olmaz öyle, cidden ihtiyaç olsa hadi dersin ama elindekini kullanmayı öğrensin kızından da destek alsın, yoksa daha basindasin ilerisini düşün Çocuğa yatak, kıyafet, battaniyeler, bez, emmedi diyelim mama, sana lazım pijamalar yeni kiyafetler, daha ne detaylar sayabilirim, hiçte ucuz değiller yani üç beş ne koydunuz kenara kârdır, konuş bu durumu yan

Çok üzülüyorum gerçekten ilk gebeliğim bebeğime yetememekten zaten korkuyorum bir de üstüne bunlarla uğraşıyorum.Konu para değil her ay düzenli maaş.Hangi aile bunu yapıyor benim de abim evli annemlerin bir faturasını ödüyor onu da gelinden gizli ödüyor fatura da çok çok 300-400 tl düşün

Şöyle yapiyorsuun o zaman bebek için gerekli ne varsa sepetliyorsun sonra bak bunlar zorunlu ihtiyaç ne yapacağız diyorsun şişir biraz da sepeti, aylık bana bütçe ayır tek sefere yuklenmeyeyim aylık parça parça alırım de ki inat yapıyor gibi olmasın, böylece eşin de yeniden hesaba otursun.
Ayy siz gerçekten zekisiniz bu konuda iyi ki yazdınız.Aynen sizin dediğinizi yapacam.Ben kendimden kıstıkça zorda kalmasın harcama yapmayalım dedikçe başkaları güle oynaya hava ata ata yiyor gerçekten.

Ayy siz gerçekten zekisiniz bu konuda iyi ki yazdınız.Aynen sizin dediğinizi yapacam.Ben kendimden kıstıkça zorda kalmasın harcama yapmayalım dedikçe başkaları güle oynaya hava ata ata yiyor gerçekten.
Yok öyle olmaz ihtiyacı olsun canımı yesin ben zaten elimden geleni yaparım ki benim k.vlerin ihtiyaçi yok yine de köyden bana ne gelirse (benim annemler başka ilde koydeler hep kışlık erzak zeytin peynir pekmez getirirler) yarı yarıya paylaşırım onlarda yesin içsin tatsin diye, en güzel hediyeleri almaya çalışırım özel gunlerinde ama enayi de değilim kendi butcemden kesmek nedir, sen kendinden bebeğinden kısma artık, kisarsan gideceği yeri belli, böyle alttan alttan hallet dikine gidersen inada binebilir 🤷🏻‍♀️

O zaman şuan eve giren tek maaş ve kirada oturuluyor olması aylık 5 bini dışarıya vermek ıcın uygun değil .
kadında kirada oturuyor.İşin kötüsü ben yeni evlendim tahin gördük ev eşyası almadık 1+1 bi evde yaşıyorum balkon bile yok eşyalar kullanılmış zaten.Bulaşık makinası bile yok.Ellerim donuyor hamile hamile ağrıyla bulantıyla bişeler yapmaya çalışıyorum.Ama kadının evinde aklınıza gelen her elektronik alet var evde 3 balkon var tek başına yaşıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back