-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.301
kızlar geçen sen kayın validem gözünden katarak ameliyatı oldu.ameliyatta başında durdum.evine getirdim evinde yattıgı yere kadar yemegini götürdüm .bir hafta tüm evinin işini yaptım gelenini gidenini agırladım.sonunda duydugum laf ne oldu dersiniz.kadının biri gelin güzel bakıyo maşallah çok iyi gelinin var dedi,kaynanamda sen iyi olursan herkes iyi sen kötü olda gör dedi.Elim ayagım boşaldı bir eline saglık sagolsun dese tüm yorgunlugumu alıcaktı ama maşallah kaynana dili diye boşa demiyolar
kızlar geçen sen kayın validem gözünden katarak ameliyatı oldu.ameliyatta başında durdum.evine getirdim evinde yattıgı yere kadar yemegini götürdüm .bir hafta tüm evinin işini yaptım gelenini gidenini agırladım.sonunda duydugum laf ne oldu dersiniz.kadının biri gelin güzel bakıyo maşallah çok iyi gelinin var dedi,kaynanamda sen iyi olursan herkes iyi sen kötü olda gör dedi.Elim ayagım boşaldı bir eline saglık sagolsun dese tüm yorgunlugumu alıcaktı ama maşallah kaynana dili diye boşa demiyolar
ay dayanamadım bende yazacam bi tane.Ben 1 haftalık evliyken eşimin görevi nedeniyle bitlise gittim,kış gelini olduğum içinde balayı yapmadık(belki gidilebilirdi ama o zaman gitmedik) dolayısıyla ilk yaz tatilimizde başbaşa bi yerlere gitmek istedik.Kayınvalidemde bunu duydu.Kızlar ne dese beğenirsiniz
"oğlum sen bizi bırakıpta tatilemi gidecektin" demezmi,başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Yok senide götüreydik.başımızı tutsaydın bari.Belki yanlış yaptığımız bi yer olursa söylerdin.Töbeee töbeeee
ay dayanamadım bende yazacam bi tane.Ben 1 haftalık evliyken eşimin görevi nedeniyle bitlise gittim,kış gelini olduğum içinde balayı yapmadık(belki gidilebilirdi ama o zaman gitmedik) dolayısıyla ilk yaz tatilimizde başbaşa bi yerlere gitmek istedik.Kayınvalidemde bunu duydu.Kızlar ne dese beğenirsiniz
"oğlum sen bizi bırakıpta tatilemi gidecektin" demezmi,başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Yok senide götüreydik.başımızı tutsaydın bari.Belki yanlış yaptığımız bi yer olursa söylerdin.Töbeee töbeeee
off kızlar ,
dün akşam nişanlım bize iftara geldi, bi önceki akşam ablasında kalmıştı sahuru orda yapmak için ordan çıktı pazar günü öğlende, evine gitti toparladı, annesi babası memleketten gelecek bu hafta çünkü, akşam üzeride bize geldi,
kapıdan girer girmez telefona bir mesaj, görümcemden
bu akşamın iftar menüsü demiş ve nişanlımın en sevdiği yemekleri saymış.
güya sen oraya gidiyosun ama bak bende en sevdiğin yemekler vardı kaybettin diyor.
off nevrim döndü ya inanamıyorum bu kadına ben.
çok bayılıyosa oğluna kışı bitliste geçirseymiş sizinle, söz konusu tatil olunca mı kıymetli olmuş oğluşuCADIARZU[/Q
sormayın kızlar ben ne çektim evliliğimizin başında,onun yüzünden daha evlendiğim 1 sene olmadan boşanmaya kalktım.Allah'tan eşim yola geldide yuvamızı kurtardı.
Bi keresindede eşimle sorunların olduğu zaman kapıyı kilitledik odada konuşuyoruz,kayınvalidem dışarıdan sesleniyo "oğlum aç kapıyı" eşimde"tamam anne geliyoruz" dedi o hala ısrarla kapıyı zorluyodu, eşim tekrar "anne ben iyiyim tamam" dedi kayınvalidemde "sen iyisin ama ben iyi değilim" demezmi.Heralde oğlunu hırpaladığımı falan zannetti cahil karı
Rengarenk bence bu konuda taviz verme, o senin annen ve evine tabi gelcek, kayınvalideni çok da ilgilendirmez.Zaten eşin de anladığım kadarıyla buna çok karşı çıkacak yapıda biri değil.kayınvaliden bişey derse de o sürecin bittiğini, ailen ile görüşeceğini kesin ve net bi şekilde söylersin.
Yoksa bu sancıyı hep yaşarsın, gerekirse onların (kayınvalidenlerin) da size karşı bi yanlış yapması durumunda eve almaman mı gerektiğini sor ona:uhm:,
canım ya, olur mu öyle, ne demekmiş oklava:
kaçan insan için çok zor tabi en güzel gününü ana-babası olmadan geçirmek, ama annen o gün yanında olsa, başta kaynanan olmak üzere cümle alem "kızlarını yamamak için kaçırmışlar belli, kaçan kızın yanında anasının ne işi var "derdi. yani benim şimdiye kadar Türk adet ve geleneklerinde gördüğüm budur. ana baba kaçtığı gibi kızının peşine düşmez, sizin olay gibi, bi süre geçer, el öpmeye gidilir,barışılır. kaynanan da bunu çok iyi biliyor olmalı ki annenin-babanın ayağını senin evinden kesip seni kendi avcuna almak için demiş bunu bence. ama avucunu yalasın, o ev artık senin, kaynananın kapısı ayrı. bi derdi varsa annenle, annen sendeyken gelmesin o da, onu dürten yok
ah ah,boynun bükük olmıcaktı ki, kaynanan bunu dediği anda "oldu, bilsem anamı da alır kaçardım!" dicektin ama...
benıde alın aranıza bırazda ben anlatayım kayınvalıdem kayınpederım kayınlarım ve gorumcelerım hepsınden nefret edıyorum aslında hep kendılerıne yapıyorlar sonlarını elden ayaktan dusmeyı muhtac olacagı ınsanın gelınlerı olacagını hıc dusunmuyorlar ama yuzden dusuncede olmuyor aslında onlar evlatlarını sevmıyorlar onları sevmedıklerınden bızlerıde sevmıyorlar ben 2 yıldır nısanlıyım nısanlımın teyze kızı komsumuzdu onun aracılıgıyla tanıstık ve nısanlım benı gormeye teyzesıyle geldı bız tamam dedık ve ben nısanlıma annenler gelsın sankı ben ıstemıyormusum gıbı olur dedım onlarda geldıler benı gorduklerındekı ılk yorum bu acık bıze uymaz ve kaynım olacak kısılıksızle sıgara ıcerken basbasa kaldık ve bana tek dedıgı abım bızım lafımızdan dısarı cıkmaz bızım olmaz dedıgımız seye evet dıyemez deyıp bana msj verdı neyse nısanlım bana her zaman ben senı kendıme alıyorum anam babam ıcın almıyorum onlar ıcın alcak olsam onlara bakın begenırsenız gelıyım derdım ama ben kendım begendım kendım ıstedım kendıme aldım dedı kahve geldıklerınde babasını ılk defa gordum sevmıstım babasını soz alısverısıne gıttık kaynımda ıs yerınden geldı yanımıza ben abıyemı gıydım cıktım ben olsam bu elbıseyı gıydırmem dedı nısanlımda sen karısamaz sen kendınınkıne gıydırme dedı yemekten sonra sen gıt daha gelme dedı soz gunu gıyıncegım elbıseyı evde anlatmıskı kayınvalıde soz gunu guya hastaydı bana nısanlımın aldıgı bılezıgı kendılerı almıs gıbı taktılar hıc onemlı degıldı benım ve aılem ıcın sonucta bana degıl evlatlarına yapıyorlardı soz oldu bıttı herkes gıttı 1 hafta sonra geldıler yemege balkonda oturuyoruz kayınvalıde guatır hastası sureklı zanax depresan ıcıyor bı yol tutturmus ıste amelıyat olacaktım ama dugunden sonra olurum dedı gorumcenın bırı hemen atladı selınaycada sana bakar demezmı nısanlımda benım evım oteldegıl selınayca bılır dedı sagolsun gelıp gıdıyor tabı bolca laf yıyorum arkamdan laf ısıtıyorum tlf actı bırgun dedımkı bakın benım arkamdan konusuyorsunuz bende duyuyorum yuzume soyleyın dedım ve dedıgı evet dıyorum ama ılacın etkısıyle bıde utanmadan dedım dıyor en guzel lafı benım oglum aslan gıbı avukat bız senı begenıp ısteyıp almadık oglum aldı dayanamadım nısanlıma soyledım oda gulup nıye kızıyosun dogru soylemıs ben begendım aldım kafayı takma uzulme dedı tabı bunlar bana yasattıgı en hafıf uzuntulermıs daha buyugunude yasattılar 2008 ramazan bayramının son gunu tlf caldı baktım bı bayan bana nısanlımı sordu tanıyormusun neyısın dedı bende saf saf anlattım bana ben nısanlının nısanlısıyım o benımle nısanlanacaktı sen kımsın dedı ne oldugumu bılemedım soka gırdım aglarım aglarım bu olayın ayrıntısına cok gırmeyım kımlerın yaptırdıgını anlatayım benım nısanlımın benden once olan ılıskısındekı kızı ıstıyormus bunlar nısanlım anlasamamıs bıtırmıs bunlarla dıyalog devam etmıs kaynım kayınvalıdem planlamıs kızı usteme salmıslar ben bıraktım nısanlım perısan ben perısan ve utanmadan yuzume kayınvalıdenın dedıgı ben calısan ıstıyordum kız hemsıreydı hasta olunca bana bakacaktı o olsaydı cok ıyı olacaktı ozur yerıne bunu dıledıler yanı ben butun baglarımı kopardım dugunume dahı gelemıyecekler su anda bende aılemde gorusmuyoruz hayatım boyuncada gorusmeyecegım nısanlımada soledım secımını yap ya ben ya onlar ben secımımı coktan yaptım onlar ıstedıgı ıcın bıtseydı onları dınleseydım coktan bıterdı dedı ve kayınvalıde vaad edıyormus benım ıstemedıgım sey enındede sonundada bıter bu ıste bıtecek ha bıtmedı ama nısanlımla benden cok seyler goturdu guvenım sevgımız saygımız cok yıprandı cok hayallerım alt ust oldu rabbıme havale ettım o ıyısını bılıyor benden aılemden ve kuracagım yuvamdan onları uzak etsın benı onlara onlarıda bana muhtac etmesın nısanlımda ben ıstedıgım ıcın degıl kendı aklıyla gonluyle onları anlayıp onlardan sogusun cok zor seyler allahım hepımızın yardımcısı olsun uzun oldu daha anlatacak seyler var yormuyum sızı....
Kaynana:Kızım amcanlar nasıl ?Arayamadım uzun zamandır onları da.
Gelin:Uzun zamandır görüşemedik biz de.
Uyanık Kaynana:hahahaha (Bu yanıt çok hoşuna gider )
Uyanık Kaynana:Bana da gelinin seni arıyor mu ,diye soruyorlar.Aramaz,ama ben ararım hep . (Yapmacık bir kahkaha atar)
Zorla uyanık olmaya teşvik edilern gelin :Aa,ne biçin insanlar var?Başka işleri güçleri yok mu bunların,nelerin peşine düşmüşler,Allah akıl fikir versin. :smiley-cool:
Ve sonrasında derin bir sessizlik...:roflol:
nasıl bir "insan" başkasının kötülüğüyle mutlu olabilir kahkaha atabilir ya? sokaktaki adama yapamazsın bunu, nasıl utanmadan alenen yapabiliyor bunu bu insanlar?
zalimler için yaşasın cehennem!!!