Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

canım gözünü korkutmak istemem ama benimkide çok iyidi ne zaman düğüne 1 ay kaldı hazırlıklara başladık iğrenç bir iisana döndü umarıım seninkide öyle olmaz

bı ıncı de babannemle annemden gelsın..artık 27 ıl olmus kaynanalık da gelınlıkde kalmadı ama tatlı tatlı dokundurmalar war...
babannemı ramazan ıcı evımıze getırdık..annem teravıye gıdıyorum dedı..(sıte ıcınde dayımla teyzemın de evlerı war ve teravuden sonra genelde annem ayakustu sohbet eder eve gec gelır)
babannemde oyalanmadan cabuk gel cenen durmaz senın dedı..
annem de bana karısma bak evınde sessız oturyodun kım wardı ıstedıgım zaman gelırım ben dedi..

canım gözünü korkutmak istemem ama benimkide çok iyidi ne zaman düğüne 1 ay kaldı hazırlıklara başladık iğrenç bir iisana döndü umarıım seninkide öyle olmaz

ayy hakketten yaa bende bunu yaşadım melek gibiydi melek ne zaman düğün lafı çıktı ortaya tersine döndü herşey sanırım iş ciddiye biniyorla yüzleşiyorlar anlamadım gitti..herkes öyle olacak diye bir kural yok tabi gözünü korkutmayalım kimseninde çok kişiden duydum bunu... nedir bu durum hiç anlamadım

benimkide düğün çeyiz için elini cebine atamayanlardan...ne zmn annemler çeyiz lafı açsa ayy oğlumaa bir yastık bile yapamayacağımmmmm diyooo..hay allahımmm...hadi maddi olarak iyi değilsin onu anladım çabalamak içinden gelmiyo onuda kabul ettim..el sanatlarından mı ne öyle birşeyden mezun liseden..en kötüsünden 2 metre kumaş alıp onudamı dikemiyorsun be mübarekkkk benneyaptımki çarşafım olmadığındanmı herşeyi yaptık allaha şükürde ne bileyim işte bu lafın üstüne insan düşünmeden edemiyor ....

slm kızlar :) hafta sonu bitti iş başı
cnm sıkkın kızlar ya
Annem aradı şimdi,demiştim ya barıştık diye.... annem imdi sizin eve gelmek istiyom diyo,ama kaçtıgım donemlerde de kaynanam annen şimdi yanımızda olmuyosa ben ölene kadar sizin eve giremez demişti.. o zamanlar bende ses etmemiştim,offffffffff of

hanımlar bende eltimden bir inci anlatayım aslında inci bile sayılmaz sadece benim canımı çok sıkan bir davranışı diyeyim:dilcikar:
benim eltim alt katımda oturuyo ben çocuklarımla 1 aylığına yurt dışına gittim geldiğimde ne eltim ne de kaynım bana hoşgeldin demedi:1no2:öyleki ben geldikten nerdeyse 1 ay sonra yüzünü gördüm
aramızda kesinlikle bir sorun yok daha 11 aylık evli çok mesafeliyiz alt katımda olmasına rağmen pek görüşmüyoruz yeni evli oldukları için rahatsız etmek istemiyorum zaten şimdi çalıştığı için evdede yok
küslük yok dargınlık yok laf sokma yok aramızda hiçbir sorun yok peki bu davranışın sebebi ne sizce:uhm:
eşim ikiside daha çok cahiller hamlar diyo ama ikiside 26-27 yaşında lise mezunu insanlar akılları bu kadarına ermiyo mu yanifisfisfis

Rengarenk bence bu konuda taviz verme, o senin annen ve evine tabi gelcek, kayınvalideni çok da ilgilendirmez.Zaten eşin de anladığım kadarıyla buna çok karşı çıkacak yapıda biri değil.kayınvaliden bişey derse de o sürecin bittiğini, ailen ile görüşeceğini kesin ve net bi şekilde söylersin.
Yoksa bu sancıyı hep yaşarsın, gerekirse onların (kayınvalidenlerin) da size karşı bi yanlış yapması durumunda eve almaman mı gerektiğini sor ona:uhm:,

Bence alınganlık yapıp mesafeli durma ile ilişkiyi kesme olayını birbirine karıştırmışlar,kendilerince mesafeli duruyormuş gibi yapıp tavır koymuşlar,Sorsan yok aslında bişey derler kesin,rahatsız etmek istemedik falan.....

canım ya, olur mu öyle, ne demekmiş oklava:
kaçan insan için çok zor tabi en güzel gününü ana-babası olmadan geçirmek, ama annen o gün yanında olsa, başta kaynanan olmak üzere cümle alem "kızlarını yamamak için kaçırmışlar belli, kaçan kızın yanında anasının ne işi var "derdi. yani benim şimdiye kadar Türk adet ve geleneklerinde gördüğüm budur. ana baba kaçtığı gibi kızının peşine düşmez, sizin olay gibi, bi süre geçer, el öpmeye gidilir,barışılır. kaynanan da bunu çok iyi biliyor olmalı ki annenin-babanın ayağını senin evinden kesip seni kendi avcuna almak için demiş bunu bence. ama avucunu yalasın, o ev artık senin, kaynananın kapısı ayrı. bi derdi varsa annenle, annen sendeyken gelmesin o da, onu dürten yok

ah ah,boynun bükük olmıcaktı ki, kaynanan bunu dediği anda "oldu, bilsem anamı da alır kaçardım!" dicektin ama...

Son düzenleme:

bilmiyorum canım kendilerini gördüğümde hiçbişey olmamış gibi davrandım.normal bir şekilde konuştum ama çok kırgın ve kızgınım onlaralmaz:
bu hareketleriyle kendi değerlerini düşürdüler gözümde o kadar:umursamaz:

benıde alın aranıza bırazda ben anlatayım kayınvalıdem kayınpederım kayınlarım ve gorumcelerım hepsınden nefret edıyorum aslında hep kendılerıne yapıyorlar sonlarını elden ayaktan dusmeyı muhtac olacagı ınsanın gelınlerı olacagını hıc dusunmuyorlar ama yuzden dusuncede olmuyor aslında onlar evlatlarını sevmıyorlar onları sevmedıklerınden bızlerıde sevmıyorlar ben 2 yıldır nısanlıyım nısanlımın teyze kızı komsumuzdu onun aracılıgıyla tanıstık ve nısanlım benı gormeye teyzesıyle geldı bız tamam dedık ve ben nısanlıma annenler gelsın sankı ben ıstemıyormusum gıbı olur dedım onlarda geldıler benı gorduklerındekı ılk yorum bu acık bıze uymaz ve kaynım olacak kısılıksızle sıgara ıcerken basbasa kaldık ve bana tek dedıgı abım bızım lafımızdan dısarı cıkmaz bızım olmaz dedıgımız seye evet dıyemez deyıp bana msj verdı neyse nısanlım bana her zaman ben senı kendıme alıyorum anam babam ıcın almıyorum onlar ıcın alcak olsam onlara bakın begenırsenız gelıyım derdım ama ben kendım begendım kendım ıstedım kendıme aldım dedı kahve geldıklerınde babasını ılk defa gordum sevmıstım babasını soz alısverısıne gıttık kaynımda ıs yerınden geldı yanımıza ben abıyemı gıydım cıktım ben olsam bu elbıseyı gıydırmem dedı nısanlımda sen karısamaz sen kendınınkıne gıydırme dedı yemekten sonra sen gıt daha gelme dedı soz gunu gıyıncegım elbıseyı evde anlatmıskı kayınvalıde soz gunu guya hastaydı bana nısanlımın aldıgı bılezıgı kendılerı almıs gıbı taktılar hıc onemlı degıldı benım ve aılem ıcın sonucta bana degıl evlatlarına yapıyorlardı soz oldu bıttı herkes gıttı 1 hafta sonra geldıler yemege balkonda oturuyoruz kayınvalıde guatır hastası sureklı zanax depresan ıcıyor bı yol tutturmus ıste amelıyat olacaktım ama dugunden sonra olurum dedı gorumcenın bırı hemen atladı selınaycada sana bakar demezmı nısanlımda benım evım oteldegıl selınayca bılır dedı sagolsun gelıp gıdıyor tabı bolca laf yıyorum arkamdan laf ısıtıyorum tlf actı bırgun dedımkı bakın benım arkamdan konusuyorsunuz bende duyuyorum yuzume soyleyın dedım ve dedıgı evet dıyorum ama ılacın etkısıyle bıde utanmadan dedım dıyor en guzel lafı benım oglum aslan gıbı avukat bız senı begenıp ısteyıp almadık oglum aldı dayanamadım nısanlıma soyledım oda gulup nıye kızıyosun dogru soylemıs ben begendım aldım kafayı takma uzulme dedı tabı bunlar bana yasattıgı en hafıf uzuntulermıs daha buyugunude yasattılar 2008 ramazan bayramının son gunu tlf caldı baktım bı bayan bana nısanlımı sordu tanıyormusun neyısın dedı bende saf saf anlattım bana ben nısanlının nısanlısıyım o benımle nısanlanacaktı sen kımsın dedı ne oldugumu bılemedım soka gırdım aglarım aglarım bu olayın ayrıntısına cok gırmeyım kımlerın yaptırdıgını anlatayım benım nısanlımın benden once olan ılıskısındekı kızı ıstıyormus bunlar nısanlım anlasamamıs bıtırmıs bunlarla dıyalog devam etmıs kaynım kayınvalıdem planlamıs kızı usteme salmıslar ben bıraktım nısanlım perısan ben perısan ve utanmadan yuzume kayınvalıdenın dedıgı ben calısan ıstıyordum kız hemsıreydı hasta olunca bana bakacaktı o olsaydı cok ıyı olacaktı ozur yerıne bunu dıledıler yanı ben butun baglarımı kopardım dugunume dahı gelemıyecekler su anda bende aılemde gorusmuyoruz hayatım boyuncada gorusmeyecegım nısanlımada soledım secımını yap ya ben ya onlar ben secımımı coktan yaptım onlar ıstedıgı ıcın bıtseydı onları dınleseydım coktan bıterdı dedı ve kayınvalıde vaad edıyormus benım ıstemedıgım sey enındede sonundada bıter bu ıste bıtecek ha bıtmedı ama nısanlımla benden cok seyler goturdu guvenım sevgımız saygımız cok yıprandı cok hayallerım alt ust oldu rabbıme havale ettım o ıyısını bılıyor benden aılemden ve kuracagım yuvamdan onları uzak etsın benı onlara onlarıda bana muhtac etmesın nısanlımda ben ıstedıgım ıcın degıl kendı aklıyla gonluyle onları anlayıp onlardan sogusun cok zor seyler allahım hepımızın yardımcısı olsun uzun oldu daha anlatacak seyler var yormuyum sızı....

sen evlensende çok çekeceksin eninde sonunda onların lafına kanacak nişanlın
aileler uymuyorsa çekmeye değmez bence, sonunda hastalanırsın piskolojinde bozulur
pek hoşuma gitmedi nişanlının ailesi,küstahlar sanki

mihribancım bende eltimle karşılıklı oturuyorum ve ona hiçbişekilde karışmıyorum.bence çokta hayıflanıp durma durumundan sen gerçekten bişey yapmadıysan bir süre sonra herşey yoluna girecektir.takma kafana.:uhm:

ben benimle ilgilenmeyen eltilerimdem memnunun çok ilgi tartışma getiriyor

selinayca baya dertliymişsin...benim kaynatada 3.gelinini kendi memketinden alacakmış(2 gelin trabzonluyuz).lafa bak şimdi...alırsan al sankı cokta seyımdı...

selinay
herkes bir olmaz ama babanemlerde buna benzer seyler yaptilar..omurboyu seninle ugrasirlar bunlar..hele ki yakinlarinda oturuyorsaniz..nisanlinin destek olmasi guzel ama ama kaynananin kaybedecek birseyi yok anladigim kadariyla dikkatli ol onlara karsi herzaman uyanik ol..huylarina gidermis gibi gorun ama kendinden odun vermeden yap..dusmanliklarini kazanma..sinirlerine hakim ol.hem erkek kardesi ne bicim konusmus bunlarin hepsi birlik senin nisanlin haric parmaklarinda oynatmaya calisiyorlar..
seni urkutmek icin demiyorum ama bu aile korkuttu beni.nisanlin haric.
ins. feraha cikarsiniz size zarar veremezler..:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…