Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

yabangulum bunlar ana ogul biribirlerini pohpohluyorlar..
dur birzaman gelincee annesi ona bi yanlis yapincaa kendineee gelecek...Çok üzgünüm çoook

bi kez eşim ağzını şapırtarak bişey yiyordu.dedim ağzını kapatarak ye dedim.neyse bir gün kaynanamgilde oturuyoruz bişey yiyorduk o zaman.eşim ben bişey yemeyeyim yabangülüm rahatsız oluyor dedi.kaynanamda ne oldu niyeki dedi.eşimde anlattı benim söylediğimi kaynanam benim oğluma kimse öyle bişey diyemez o kendi kardeşinin kulağına baksın(kardeşimin kulağında kepçelik vardır)iki tane terlik çıkar dedi.bişey diyemedim.eşime kızdım ama yine aynı..

ay allahım yaa gülsemmi ağlasammı şaşırdım yabangülüm allah sana dayanma gücü sabır versin kocanda az değil senin gidip anasınamı yetiştiriyo herşeyi ya en sinir olduğum şey bir kere benim kocada yaptı ama varya onu bir benzettim kafasını yoldum gömleğini paraladım üstündeki hele bi yapsın yine göreyim güzelim senin kocada iyi bir ders hakediyo gerçekten

yabangulu senınde işin var hee..bunlarla urasılmaz..keşke bastan bılseyıdn..ama keskeler ıse yaramıyor...

yabangulum bunlar ana ogul biribirlerini pohpohluyorlar..
dur birzaman gelincee annesi ona bi yanlis yapincaa kendineee gelecek...Çok üzgünüm çoook
eşim yanlıştan anlamazki aynı o.
ay allahım yaa gülsemmi ağlasammı şaşırdım yabangülüm allah sana dayanma gücü sabır versin kocanda az değil senin gidip anasınamı yetiştiriyo herşeyi ya en sinir olduğum şey bir kere benim kocada yaptı ama varya onu bir benzettim kafasını yoldum gömleğini paraladım üstündeki hele bi yapsın yine göreyim güzelim senin kocada iyi bir ders hakediyo gerçekten
amin canım.iyi yapmışsın ellerine sağlık ama benim eşim yetiştiriyor.
yabangulu senınde işin var hee..bunlarla urasılmaz..keşke bastan bılseyıdn..ama keskeler ıse yaramıyor...

evet canım şimdiki aklım olsa evlenirmiydim bide 19 yaşında:mymeka:

arkadaşım bana sakın kızma yanlış anlama ama şurdaki yazdığın(yaşattıktan sonra yaşatıyor )helede peşine yazdığın (ya) kelimesi yokmu hiç yakışmadı bu kelime:kedi:
bunu yanlış yazılmış imla kelimesi olarak kabul ediyorum:eek:lmaz:

yok canım seni neden aylmış anlayım acele yazdığımdan yalnış tuşlara basmış olmalıyım
şimdi gördüm bende hatamı
hiç bir zaman ölsün diye bakmadım inanmazsın ama
ben oğluyla evlendim kadıncağız dr yüzü gördü
kaç dr ye gösterdimse k.validemi
neden geç kaldınız hastalığının tedavisinde dediler k.validede kemik erimesi ve iltihaplı romatizma var ben kızı değilim geliniyim dedim dr ye şaştı dr hiç evlatları yokmu bunun dedi aynen söylediğini yazıyorum sonra k.valide dr ye bu gelin koşturur beni hastanelere der der de kıymet nerede bilmem
rabbim uzun ömürler versin k.valideye

bi kez eşim ağzını şapırtarak bişey yiyordu.dedim ağzını kapatarak ye dedim.neyse bir gün kaynanamgilde oturuyoruz bişey yiyorduk o zaman.eşim ben bişey yemeyeyim yabangülüm rahatsız oluyor dedi.kaynanamda ne oldu niyeki dedi.eşimde anlattı benim söylediğimi kaynanam benim oğluma kimse öyle bişey diyemez o kendi kardeşinin kulağına baksın(kardeşimin kulağında kepçelik vardır)iki tane terlik çıkar dedi.bişey diyemedim.eşime kızdım ama yine aynı..

ben sizin yerinize olsam biri Allahın lutfu diğeri ise görgü kuralıdır annecim bulduğunuz her kusuru da eleştirirsiniz hemen de ama günaha giriyorsunuz derdim.
çok kızdım inanın...kötükedihüso

ben sizin yerinize olsam biri Allahın lutfu diğeri ise görgü kuralıdır annecim bulduğunuz her kusuru da eleştirirsiniz hemen de ama günaha giriyorsunuz derdim.

güzel cevap..ya ben hiç hazırcevap biri değilimdir?bunun bir püf noktası var mı?.))

yabangülüm sabır canım bu mübarek aylarda da sabır ve birgün herşey yoluna gireceğinden eminim arkadaşım
sabır etmek kadınlara, çile çektirmekte erkeklere mahsuz olmalı sanırımkötükedihüso
sabırın meyvesi çok tatlı yabangülüm :1hug:

:1no2:işte en sevmediğim şey budur benim.
bir insanı yererken Rabbimin yarattığı bir özelliğiyle örnek verilmesi..
Rabbim affetsin..

bi kezde eşim traş oluyor yüzü köpüklü suratı asık dedim sen yaşlanınca böyle olursan herkes kaçar sende dedim.akşam annesine yetiştirdi kaynanam sende kaçanları .........................yaparsın dedi.orası çok kötü o yüzden yazmadım..

senin eşin fena yabangülümsenağlama
hem aileden yemişsin darbeyi hem eşinden..
O'na sığın yardım edebilecek daha büyük kimimiz var..
Allah öyle büyük ki bir anda herşey tersyüz olur canım..

güzel cevap..ya ben hiç hazırcevap biri değilimdir?bunun bir püf noktası var mı?.))

bol bol okumaktan geçiyor sanırım hazırcevap olmanın yolu tabi yaradılışta var..
bana çok baskı yaparlarsı sen siyaset yada hukuk oku diye bende çok hazırcevabımdır..kayınvalide olunca ama bide usulünce olması lazım işin:)

kizlar inanin hala olayin etkiisndeyim yasiyorum halen .....
tatilimi zehir etti...
dayanamadim bardagi firlattim beynim dondu resmen gozum karardi..

elina sağlık canım..

arasıra delirmek iyidir..

etrafındakiler daha temkinli oluyor..

boşuna dememişler bi cinnet herşeyi halleder diyeyerimseniben

almıştır ağzının payını..

söylersem bide öyle suçlu çıkarım.onlar kendilerince doğru kabul ettilermi başka ne olursa olsun kabul etmezler.
yabangülüm sabır canım bu mübarek aylarda da sabır ve birgün herşey yoluna gireceğinden eminim arkadaşım
sabır etmek kadınlara, çile çektirmekte erkeklere mahsuz olmalı sanırımkötükedihüso
sabırın meyvesi çok tatlı yabangülüm :1hug:
işallah canım zaten bir gün sabrımın mükafatını alacağım için sabrediyorum..
:1no2:işte en sevmediğim şey budur benim.
bir insanı yererken Rabbimin yarattığı bir özelliğiyle örnek verilmesi..
Rabbim affetsin..
öyleler hep zaten..
senin eşin fena yabangülümsenağlama
hem aileden yemişsin darbeyi hem eşinden..
O'na sığın yardım edebilecek daha büyük kimimiz var..
Allah öyle büyük ki bir anda herşey tersyüz olur canım..

öyle canım ben herkesi allaha havale etmişim..

görümcemin sürekli burnu akar.bir gün eltim abla benimde aktı burnum senin gibi demiş..kötü anlamda değil o zaman sesini çıkarmamış görümcem.bir gün bende ordayım bahsetti benle yaşıt görümcem ben onu rezil ederim nasıl öyle söyler dedi.kaynanamda o şeyinin suyuna baksın dedi.onun üstüne kaynanamın ayağına ağrı girdi üstüne basamadı uzun süre..sonra ben kimin ahını aldımda böyle oldu dedi..evli görümcemin kaynının kulağı az işitiyor ondan bahsederken sağır diye bahsediyorlar.görümcem doktora gitti sol kulağında işitme kaybı var.sol duymuyor.çok lakap takarlar ona buna..

Canım senin yaşadıklarının asıl suçlusu eşin ve nasıl bişeydir bu herşeyi hemen ailesine yetiştirmesi. Akrabalarınla ilgili bir konuda da aynısını yapmıştı. Tüm yazdıklarını okudum sen kendini neden bu kadar çaresiz hissediyorsun bunu tam çözemedim ama sanırım eşin bu çaresizlik duygunun farkında ve çok rahat bu yüzden. Bu kadar yapılan saygısızlığa hakarete ses çıkarmıyorsun diye dahada azıtarak devam ediyorlar. Azıcık tepki göstersen bu kadar ileriye gidemezler bence. İnsanlar sana izin verdiğin şekilde davranırlar. Bence herşeyden önce önce kendine güven ve bundan sonrasına izin verme. Dünyaya bir kere geliyoruz canım yazık değilmi kimse haketmez bu tür davranışları.

Canım senin yaşadıklarının asıl suçlusu eşin ve nasıl bişeydir bu herşeyi hemen ailesine yetiştirmesi. Akrabalarınla ilgili bir konuda da aynısını yapmıştı. Tüm yazdıklarını okudum sen kendini neden bu kadar çaresiz hissediyorsun bunu tam çözemedim ama sanırım eşin bu çaresizlik duygunun farkında ve çok rahat bu yüzden. Bu kadar yapılan saygısızlığa hakarete ses çıkarmıyorsun diye dahada azıtarak devam ediyorlar. Azıcık tepki göstersen bu kadar ileriye gidemezler bence. İnsanlar sana izin verdiğin şekilde davranırlar. Bence herşeyden önce önce kendine güven ve bundan sonrasına izin verme. Dünyaya bir kere geliyoruz canım yazık değilmi kimse haketmez bu tür davranışları.

canım ailemle ilgili olan yazılarımı okumuşsundur o yüzden anlaycağın aileme yüzüm yok.yoksa neden ezdireyim kendimi..mafoldumben

X