Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Valla içim daraldı okurken ve kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Benimde sizinki gibi bir kaynanam var. Benimki oğlunu kıskanmıyor artık ama ilk evlendiğimiz zamanlar çok kıskanırdı bunu da resmen yüzüme söyledi , çok kıskanıyordum diye ama alıştım artık diyor.
Bende inciler bitmez ama bir tane de ben döktüreyim. Eşim pek anneci değildir ama geçen akşam nedendir bilmem annesini savunayımdedi gerçi benden aldı ağzının payını oturdu aşağıya.Konu fesatlıktan açılmıştı. Birisini fesat diye anlatıyor bende sizin farkınız yok dedim oda örnek ver dedi.
Geçen yaz annesiyle pazara gittiler annesi patlıcan almış kendisine. Yanlışlıkla bize karışmış poşet.
4-5 gün patlıcanlar bizde durdu ama ben bilmiyorum annesinin patlıcanları olduğunu. Eşime dedimki karnıyarık yapıcam diye o da bana dedi yapma onlar annemin dedi. Tamam dedim, baktım onda patlıcan var herhalde dedim bize bıraktı bunları, bende götürüp vermedim.
Ertesi gün işten geldim yapayım ben bunları, anam bir açtım dolabı patlıcanları almış. Tamam patlıcanları almış zaten onun ama iki tane patlıcanın hesabı yapılırmı?
Ben asla gidip almam. Öleceğimi bilsem patlıcanlarımı ver demem. ıki patlıcanı bizden kıskanıyor. Bende bu fesatlık değilmi dedim.
Vay demez olaydım bana sensin fesat saydı saydı.
Bende dönüp dedim ki evet ben çok fesatım ondan son altınıma kadar size verdim de kardeşine ev yaptınız. Benim ağzımı açtırma sen zararlı çıkarsın. Ondan sonra sustu.
Benim kaynanam para delisidir hep vereceksin.Çocuğuma para karşılığı bakar, ben evde olayım olmayaım farketmez eve girer kendi çekmeceleriymiş gibi açar bakar. Ben artık alıştım zaten bir şeyimi bulamıyorsam ona soruyorum o yerini benden daha iyi biliyor.
Bende inciler bitmez hergün vukuat.

anlat işte bacım biz senin dertlerınle sıkılmıyoruz ki,aksıne ben şükrettım kendime ve bütün bu sorunlar karsısında nasıl durulması gerektıgını veeeeee ne söyleyebilecegımı ögreniyorum,herkese cok ta teşekkur ediyom :kedi:
canımsın beterin beteri var yinede buna şükür.
ayy yabangülüm valla adres ney bacım bu kadar kişi gelsek şu kocana bi ders versek yeridir vallaaaa patlıycam canım yaaa kaynananıda bi kaşık suda boğmalı töbe töbee

canım eşim dersten mersten anlamazki.onalar göre hiç bir problem yok.mesela kaynanamgilde yemek yedik bulaşıklar yıkanacak benimle yaşıt görümcem büyük görümceme abla biz seninle yıkayalım bulaşıkları dedi.görümcem ne derse beğnirsiniz gelin burada dururken senin yıkaman olurmu dedi.zaten ben yıkatmazdım ve her zamanda ben yıkarım bulaşık bırakmam bi kez bardakları unutmuştum hemen laf yedim.bi kezde tül takılacak ben takarım dedim merdivene çıktım kaynanam sen çıkmasaydın ................takardı dedi.görümcem yine gelin dururken benim takmam olurmu dedi.resmen köle gibiyim o evde.

ayy yabangülüm valla adres ney bacım bu kadar kişi gelsek şu kocana bi ders versek yeridir vallaaaa patlıycam canım yaaa kaynananıda bi kaşık suda boğmalı töbe töbee

arkandayım bacım :ecrin_bebek: ben benim herifi de getirem epey bi kalıplıdır iyi iş görürü :lepi:

valla içim daraldı okurken ve kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Benimde sizinki gibi bir kaynanam var. Benimki oğlunu kıskanmıyor artık ama ilk evlendiğimiz zamanlar çok kıskanırdı bunu da resmen yüzüme söyledi , çok kıskanıyordum diye ama alıştım artık diyor.
Bende inciler bitmez ama bir tane de ben döktüreyim. Eşim pek anneci değildir ama geçen akşam nedendir bilmem annesini savunayımdedi gerçi benden aldı ağzının payını oturdu aşağıya.konu fesatlıktan açılmıştı. Birisini fesat diye anlatıyor bende sizin farkınız yok dedim oda örnek ver dedi.
Geçen yaz annesiyle pazara gittiler annesi patlıcan almış kendisine. Yanlışlıkla bize karışmış poşet.
4-5 gün patlıcanlar bizde durdu ama ben bilmiyorum annesinin patlıcanları olduğunu. Eşime dedimki karnıyarık yapıcam diye o da bana dedi yapma onlar annemin dedi. Tamam dedim, baktım onda patlıcan var herhalde dedim bize bıraktı bunları, bende götürüp vermedim.
Ertesi gün işten geldim yapayım ben bunları, anam bir açtım dolabı patlıcanları almış. Tamam patlıcanları almış zaten onun ama iki tane patlıcanın hesabı yapılırmı?
Ben asla gidip almam. öleceğimi bilsem patlıcanlarımı ver demem. Iki patlıcanı bizden kıskanıyor. Bende bu fesatlık değilmi dedim.
Bende dönüp dedim ki evet ben çok fesatım ondan son altınıma kadar size verdim de kardeşine ev yaptınız. Benim ağzımı açtırma sen zararlı çıkarsın. Ondan sonra sustu.
Benim kaynanam para delisidir hep vereceksin.çocuğuma para karşılığı bakar, ben evde olayım olmayaım farketmez eve girer kendi çekmeceleriymiş gibi açar bakar. Ben artık alıştım zaten bir şeyimi bulamıyorsam ona soruyorum o yerini benden daha iyi biliyor.

kaynanan çocuğuna parayla bakıyor öylemi.ben o parayı gözden çıkardıysam başkasına baktırırım çocuğumu o parayıda o kadına yar etmem.

bak bunu bilmiodum. ama ben bazı çiftler tanıorum, 5 sene çocukları olmayan, ama tedavi de görmeden 5 sene sonra çocuk sahibi olan:1shok: bi yamuk da yok kadınlarda yaniyerimseniben

hadi insan kendi merak eder de gider, olabilir. ama
1.annem beni nie çocuğum olcak mı olmıcak mı die doktora götürsün?
2. olmıcaksa beni seven sevgilim-nişanlım benle evlenmekten vaz mı geçecekti?
3. annem ben evlenmeden beni nası tedavi ettirecekti?
4.şimdi doğuştan imalat hatasıyım diye tedavi masrafını annem mi ödemeli?

yazdıkça saçma gelio, ama mezkur kaynananın ötesine geçemem saçmalamaktakaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkisişte bu yazı alkışlanıralkisalkisalkiskaydirigubbakcemile3

yabagülüm,ikra,sevcan... daha adını sayamadıklarım okudukça ruhum daraldı valla:1shok:

yabangülüm senin eşinin yaşı yerinde olabilir belki ama duygu yaşı kesinlikle büyümemiş canım..

ben hep birşeyi ısrarla savunurum bir kadının ezilip aşşağılanması tamamen eşinin elinde aslında..

itibar görmesi demiyorum özellikle yanlış anlaşılmasın..o da kısmen öyledir ama bazen bunu yapmak asla mümkün olmayabiliyor..çünki bazı insanlara ne kadar çabalarsanız çabalayın ben ısrarla terbiyesiz olucam diyorsa yapacak birşey yoktur..

sen önce eşini ele al ve gerisinle kesinlikle ugraşma..bir yerde okumuştum,son zamanlarda sık kullandığım ve çokcada duyduğum bir laf vardır;
bir kadının önce inancıyla sonrada aklı ve cazibesiyle yapamayacağı hiçbirşey yoktur...bu söze aynen katılıyorum..tabi buna sabır ve güçte katmak lazım..
annemin söylediği onada babasının söylediği bir laf vardı;
sabırla koruk (olmamış ekşi üzüm)karışınca zamanla helva olur..
keinlikle önce sabredicez sonrada mücadele edicez kızlar..

bende burda anlatılanlar gibi birçok sorun yaşadım zamanında..ama asla yılmadım..bende bir ana kuzusuyla evlendim,hatta eltilerimde..üçüzünde kaderi aynı olabilirdi ama hepimiz direndik ..

yabangülüm özellikle sana söylüyorum!
eşinin seni sevdiğine inanıyorsan kesinlikle yılma!
kayınvalidene ve diğerlerine karşı asla saygıda kusur etme.onlarla ağız dalaşığına asla girme!
onlarla bir derdin oldugunda aynen onların dilinden konuş yani onlar gibi davran, eşini koy araya maşa gibi yani sen geri çekil ve izle:1closedeyes:
ama bunları yapabilmen için önce eşine karşı çok büyük bir güven kazanman ve onu iyice kafalaman gerekiyor canım..
bunuda nasıl yapacaksın biliyormusun..

öncelikle geçmişte yaşadıgın herşeyi bir kenara at..
sonunda zafer senin olsun istiyorsan sakın kimseyle dalaşma..
eşinin mutlaka zaafları zayıf noktaları vardır onu ruhende bedenende elde etmek için bütün kozlarını oyna..
yani ne istiyorsa yap ama kendinide saydır...
bunun için önce sen kendine bak çeki düzen ver..asla eşinin önünde ağlama mesela erkekler ağlayan kadın sevmez pek..
zaten ağlamak bir nevi zayıflık göstergesidir..
sürekli bakımlı ve düzenli ol.sende hiçbirkonuda bir açık yakalayamasın..
eşinin sevdiği ve önemsediği şeyler muhakkakki vardır bunları öğren bilmiyorsanda ve onun gözüne girmek için ona senleyken keyifli zamanlar geçirt..sakın hiçbirşeyi dırdır etme..
ailesi onu doldursa bile senle geçirdiği zamanları düşünsün sana kızamasın bile..
bu bu şekilde devam ederse,zaten bir süre sonra adam aradaki farkı ayırt eder mutlaka..bir tarafta sürekli dır dır eden ailesi..diğer tarafta yanına gittiğinde hiçbirşeyden şikayetlenmeyen yanında huzur buldugu eşiyerimseniben
lütfen bir süre en azından sabırla dene..sonra zaten senin bir şey yapmana gerek kalmayacak...
bak bizzat kendi taktiklerimi anlattımsengözlerimebaksanab

nolur pes etmeyin kızlar asla yılmayın..
hayat boşlanmayacak kadar önemli..
fırsatçılar sürekli açık ararken siz de asla boş durmayın!
kendi mutluluğunuz için..

çok uzattım özür dilerim:kedi::a015:

kaynanan çocuğuna parayla bakıyor öylemi.ben o parayı gözden çıkardıysam başkasına baktırırım çocuğumu o parayıda o kadına yar etmem.

Evet canım parayla bakıyor. Haklısın ama en azından gözüm arkamda kalmıyor. Yabancı birine de para vericem ama aklım hep çocuğumda kalacak.

Valla içim daraldı okurken ve kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Benimde sizinki gibi bir kaynanam var. Benimki oğlunu kıskanmıyor artık ama ilk evlendiğimiz zamanlar çok kıskanırdı bunu da resmen yüzüme söyledi , çok kıskanıyordum diye ama alıştım artık diyor.
Bende inciler bitmez ama bir tane de ben döktüreyim. Eşim pek anneci değildir ama geçen akşam nedendir bilmem annesini savunayımdedi gerçi benden aldı ağzının payını oturdu aşağıya.Konu fesatlıktan açılmıştı. Birisini fesat diye anlatıyor bende sizin farkınız yok dedim oda örnek ver dedi.
Ben asla gidip almam. Öleceğimi bilsem patlıcanlarımı ver demem. İki patlıcanı bizden kıskanıyor. Bende bu fesatlık değilmi dedim.
Benim kaynanam para delisidir hep vereceksin.Çocuğuma para karşılığı bakar, ben evde olayım olmayaım farketmez eve girer kendi çekmeceleriymiş gibi açar bakar. Ben artık alıştım zaten bir şeyimi bulamıyorsam ona soruyorum o yerini benden daha iyi biliyor.

aayyy para ile çocukmu bakılır diycem de benimkiler de bakmak için öyle bi söylemde bulundurlar da bizim çocuğumuz yok henüz kafamçokkarıştı
doğmadan doğacağa don biçtiler yani :roflol:

neler var ya benm kaynana kayseride anlatcak bişey bulamıorum :) ufak tefek şeyler var tabi ama sizinkiler yanında devede kulak kalır

yabagülüm,ikra,sevcan... daha adını sayamadıklarım okudukça ruhum daraldı valla:1shok:

yabangülüm senin eşinin yaşı yerinde olabilir belki ama duygu yaşı kesinlikle büyümemiş canım..

ben hep birşeyi ısrarla savunurum bir kadının ezilip aşşağılanması tamamen eşinin elinde aslında..

itibar görmesi demiyorum özellikle yanlış anlaşılmasın..o da kısmen öyledir ama bazen bunu yapmak asla mümkün olmayabiliyor..çünki bazı insanlara ne kadar çabalarsanız çabalayın ben ısrarla terbiyesiz olucam diyorsa yapacak birşey yoktur..

sen önce eşini ele al ve gerisinle kesinlikle ugraşma..bir yerde okumuştum,son zamanlarda sık kullandığım ve çokcada duyduğum bir laf vardır;
bir kadının önce inancıyla sonrada aklı ve cazibesiyle yapamayacağı hiçbirşey yoktur...bu söze aynen katılıyorum..tabi buna sabır ve güçte katmak lazım..

bende burda anlatılanlar gibi birçok sorun yaşadım zamanında..ama asla yılmadım..bende bir ana kuzusuyla evlendim,hatta eltilerimde..üçüzünde kaderi aynı olabilirdi ama hepimiz direndik ..

kayınvalidene ve diğerlerine karşı asla saygıda kusur etme.onlarla ağız dalaşığına asla girme!
onlarla bir derdin oldugunda aynen onların dilinden konuş yani onlar gibi davran, eşini koy araya maşa gibi yani sen geri çekil ve izle:1closedeyes:
ama bunları yapabilmen için önce eşine karşı çok büyük bir güven kazanman ve onu iyice kafalaman gerekiyor canım..

eşinin mutlaka zaafları zayıf noktaları vardır onu ruhende bedenende elde etmek için bütün kozlarını oyna..
bunun için önce sen kendine bak çeki düzen ver..asla eşinin önünde ağlama mesela erkekler ağlayan kadın sevmez pek..
eşinin sevdiği ve önemsediği şeyler muhakkakki vardır bunları öğren bilmiyorsanda ve onun gözüne girmek için ona senleyken keyifli zamanlar geçirt..sakın hiçbirşeyi dırdır etme..
ailesi onu doldursa bile senle geçirdiği zamanları düşünsün sana kızamasın bile..
bu bu şekilde devam ederse,zaten bir süre sonra adam aradaki farkı ayırt eder mutlaka..bir tarafta sürekli dır dır eden ailesi..diğer tarafta yanına gittiğinde hiçbirşeyden şikayetlenmeyen yanında huzur buldugu eşiyerimseniben
lütfen bir süre en azından sabırla dene..sonra zaten senin bir şey yapmana gerek kalmayacak...

Kutluyorum seni alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis aynı düşüncelere sahibim.

canım çok güzel yazmışsın teşekür ederim.asla kaynanama yad görümcelerime saygısızlık etmedim bi laf bile duymamışlardır.eşime gelince görümcem bana çok resmi giyiyorsun dedi bende eşime ben resmimiyim dedim oda kim çıkardı onu dedi ne resmisi dedi.dedim ablan o zaman doğru söylemiştir dedi.bide görümcemin sırtı açılmış eşimde birini örnek göstererek laf söylemiş görümceme.görümcem küsmüş kaynanama söyledi tam odada çıkıyordumki ben karısına baksın dedi.eşime söyledim sen niye karışoyorsun dedi.oda karışırım o benim kardeşim dedi.bende annem o karısına baksın dedi dedim doğru söylemiş diyor.hiç bir konuda yoksun bırakmıyorum herkesten fazla ilgi gösteriyorum ama değişmiyor.7 yıldır hiç değişmedi.başka konularda etkiliyor ama annesine gelince değişmiyor.zaten kaynanamgil ne olursa yanında söylerler çünkü eşim kızınca yanlarında hoşuna gidiyor.

bende aynı düşüncelere sahibimde bi erkeği avucunun içine almak için önce bişeyleri öğrenmemiz gerekiyor,tabi bunlarda zamanla olucak ama bende senin gibi düşünüyorum su35

ohoo desene baştan güzel bacım.. konuyu okurken rastladım..
ben de kenyalıyım laf ettirmem ama bütün arkadaşlarıma tembihlerim sakın konyalıyla evlenmeyin diye. :nazar: Allah uzak etsin töbe büyük sözüme. kenyalıyla arkadaş dost ol ama aile olma. bu arada bilerek kenya diyom hoşuma gidiyo naniknanik

benim de anne tarafım konyalı ama bizde hiç böyle sorun yaşanmadı okudukça şok oluyorum hatta annem de görümce 2 tane gelinimiz var bence siz kötü konyalılara denk gelmişsiniz kızlar hayretler içinde kalıyorum gerçekten allah kaynanasından ve diğrlerinden çekenlere sabır versina.s.

Kutluyorum seni alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis aynı düşüncelere sahibim.
kaydirigubbakcemile5
kızlar kimse yalnız ve kimsesiz değildir!
herkezden öte yaradanımız var,allah(cc) yarattığı kullunun bir başkası tarafından aşşağılanmasına müsade etmez..bu bir süreçtir,hayat bir imtihan bunu alsa unutmayalım..!!

bizde yaşadığımız sıkıntılarla büyüyüp tecrübeler ediniyoruz işte..

seni kırmak değil amacım arkadaşım ama bu gerçek bana düşseydi o insanlar tozunu attırırdım herhalde ne koca kalırdı ne görümce.kastım bu RABBİM işini bilir bi kötüye, bi iyiyi nasip ediyorki dengelensin..

canım çaresizim yapacağım bişey yok.ya babama söylesem babam bana sen istedin çek dese o zaman daha kötü olmazmı?allah kimseyi çaresiz bırakmasın yoksa inan taş bile olsa çatlardı yemin ediyorum.keşke bi film şeridi gibi size izletebilseydim siz bile dayanamazdınız..senağlama mafoldumben

X