Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kaydirigubbakcemile5
kızlar kimse yalnız ve kimsesiz değildir!
herkezden öte yaradanımız var,allah(cc) yarattığı kullunun bir başkası tarafından aşşağılanmasına müsade etmez..bu bir süreçtir,hayat bir imtihan bunu alsa unutmayalım..!!

bizde yaşadığımız sıkıntılarla büyüyüp tecrübeler ediniyoruz işte..

zaten benim dayanma sebebim bu.kimsenin ahı kimsede kalmaz biliyorum.eltimler gittik bi komşu fala bakıyor bildiğinden değil atıyor.azda olsa biliyor bizim sorunları.kaynama falda siz birinin ahını almışsınız o yüzden kızının bebği olmuyor dedi.kaynanamda aldıkki böyle oldu dedi.şok oldum hiç beklemezdim kabul edeceğini..allah sabrını veriyor yoksa kendimi atmıştım bi yerden.

kaydirigubbakcemile5
kızlar kimse yalnız ve kimsesiz değildir!
herkezden öte yaradanımız var,allah(cc) yarattığı kullunun bir başkası tarafından aşşağılanmasına müsade etmez..bu bir süreçtir,hayat bir imtihan bunu alsa unutmayalım..!!

bizde yaşadığımız sıkıntılarla büyüyüp tecrübeler ediniyoruz işte..

haklısın bacımda bu imtihan sürecinde yaşadıklarımız bizim kısacık ömrümüze ağır bi darbe vuruyor,ama bizim de tek tesellımız elbette ki allah ımıza güvenmek oluyor :Saruboceq:

canım çaresizim yapacağım bişey yok.ya babama söylesem babam bana sen istedin çek dese o zaman daha kötü olmazmı?allah kimseyi çaresiz bırakmasın yoksa inan taş bile olsa çatlardı yemin ediyorum.keşke bi film şeridi gibi size izletebilseydim siz bile dayanamazdınız..senağlama mafoldumben

ahh canım yineliyorum sakın çocuk yapma sonra çok üzülürsün birde o çocuğa yazık onuda sana karşı kullanırlar onlar büyütmeye kalkar söz sahibi olamazsın kocanda anneni tutar eski toprak bilgilidir diye söylüyorum sana...

ahh canım yineliyorum sakın çocuk yapma sonra çok üzülürsün birde o çocuğa yazık onuda sana karşı kullanırlar onlar büyütmeye kalkar söz sahibi olamazsın kocanda anneni tutar eski toprak bilgilidir diye söylüyorum sana...

canım zaten olmuyor ama olmasını isterim çünkü daha az duyarım lafları.vaktimi onunla geçiririm destek sırdaş olur bana.belki eşimde değişir(ölme eşeğim ölme yaz gelsin)

canım çok güzel yazmışsın teşekür ederim.asla kaynanama yad görümcelerime saygısızlık etmedim bi laf bile duymamışlardır.eşime gelince görümcem bana çok resmi giyiyorsun dedi bende eşime ben resmimiyim dedim oda kim çıkardı onu dedi ne resmisi dedi.dedim ablan o zaman doğru söylemiştir dedi.bide görümcemin sırtı açılmış eşimde birini örnek göstererek laf söylemiş görümceme.görümcem küsmüş kaynanama söyledi tam odada çıkıyordumki ben karısına baksın dedi.eşime söyledim sen niye karışoyorsun dedi.oda karışırım o benim kardeşim dedi.bende annem o karısına baksın dedi dedim doğru söylemiş diyor.hiç bir konuda yoksun bırakmıyorum herkesten fazla ilgi gösteriyorum ama değişmiyor.7 yıldır hiç değişmedi.başka konularda etkiliyor ama annesine gelince değişmiyor.zaten kaynanamgil ne olursa yanında söylerler çünkü eşim kızınca yanlarında hoşuna gidiyor.
canım dedim ya sabret eşin daha çocuk ruhlu toy bir adam demekki merak etme oda büyüyecek..sen sabret sadece hiç ummadığın bir zamanda o çok güvendiği insanlardan öyle bir darbe yerki birgün ne yapacağını sapıtır..sen oyüzden hep yanında ol hep destekçisi ol ki böyle bir şey yaşarsa birgün yanında kim var iyi görsün sen ona nasıl katlanmışsın..söylediklerini sindir içine unut gitsin demiyorum..tam tersi asla unutma.! unutmaki diren savaş yılma azimet... sen sadece eşini kazan bütün dişiliğinle ve aklınla savaş lütfen..kendine taktikler edin..biraz hayatınızı renklendiryerimseniben
sadece allah sığın bak gör sonra neler olacak...
bende aynı düşüncelere sahibimde bi erkeği avucunun içine almak için önce bişeyleri öğrenmemiz gerekiyor,tabi bunlarda zamanla olucak ama bende senin gibi düşünüyorum su35
kesinlikle canım zamanla oluyor o bir gerçeka.s

canım dedim ya sabret eşin daha çocuk ruhlu toy bir adam demekki merak etme oda büyüyecek..sen sabret sadece hiç ummadığın bir zamanda o çok güvendiği insanlardan öyle bir darbe yerki birgün ne yapacağını sapıtır..sen oyüzden hep yanında ol hep destekçisi ol ki böyle bir şey yaşarsa birgün yanında kim var iyi görsün sen ona nasıl katlanmışsın..söylediklerini sindir içine unut gitsin demiyorum..tam tersi asla unutma.! unutmaki diren savaş yılma azimet... sen sadece eşini kazan bütün dişiliğinle ve aklınla savaş lütfen..kendine taktikler edin..biraz hayatınızı renklendiryerimseniben
sadece allah sığın bak gör sonra neler olacak...

kesinlikle canım zamanla oluyor o bir gerçeka.s

işallah canım büyüdüğünüde görürüm bir gün..ama kaynanam eşimi bebek gibi seviyor arada pış pışlıyor kadın biliyor işini..iki dolduruş eşim kuzu gibi.allaha havale ediyorum herkesi..

haklısın bacımda bu imtihan sürecinde yaşadıklarımız bizim kısacık ömrümüze ağır bi darbe vuruyor,ama bizim de tek tesellımız elbette ki allah ımıza güvenmek oluyor :Saruboceq:
o kesin malaesef:1no2:
kazanmaya çalışırken neler kaybettik...
ama sonunda zafer olacaksa zararın neresinden dönsen kardır..

o kesin malaesef:1no2:
kazanmaya çalışırken neler kaybettik...
ama sonunda zafer olacaksa zararın neresinden dönsen kardır..

haklısın hemde %100 CADIARZU allah sabır versim hepimize ve benım tek tesellım;bu iğrenç davranısları cocuklarıma ve gelinlerime(ilerde) yaşatmayacagım ve destek olacagım kaydirigubbakcemile

Okudukça eski günler geldi aklıma sinirlerim bozuldu Yabangülü canım allah sabır versin öncelikle sana valla anlatıklarından taş olsa insan çatlarmış ne sabır varmış arkadasım sende inşallah mükafatını bir an önce alırsın.Benim kayınvalıdemler ilk istemeye geldiler işte isteme bitti verildi filan çikolata dağıtıyoz karı koca almadılar bizim taraf ayıp ama dedi sanki zorla kız istemeye gelmişiniz filan gibi oluyor dediler yinede almadılar.Yani ilk geldikleri gün belli ettiler biz istemedik oğlumuz istedi der gibi zaten babası ilk gün hemen dedi bizden bi şey beklemeyin biz hiç bir şey almayız anne baba olarak açık açık söyledi Neyse nişanlandık bizde adettir bayramda baklava gider dedim büyüklük bizde kalsın onlar bana bi mendil almasalar bile ben yinede götüreyim 1 tepsi baklava yaptırdık götürdük bize dönüşü ne oldu 1 paket fıstık neymiş baklavanın fıstığını getirmişlerÇok üzgünüm çoook bende dedim baklava yanlız fıstıklı değildi cevizliydi yinede utanmadılar Babası tembihliyormuş eşime hiç bir şey alma diye utanmadan bir de kaçır gel nikah masrafın benden diyormuş daha neler neler evlencez ben düğün istemedim eşime dedim o parayla güzel bir tatil yaparız ok.dedi evlendik tutturdular bizde balayına gelcez diye ilk günlerim hep ağlamayla geçti herkes kayınvalıdeme demiş ayıp yeni gelinin yanında işiniz olmaz diye oda diyormuş evlendı artık yeni gelinlik bitti.İlk hafta anladım ben bunların nasıl insan olduklarını şimdi ne evime gelebiliyorlar nede ben onlara gidiyorum hiç işim olmaz evlendiğimden beri yemeğe bile çağırmadım oğlu evlendı düğününe akşam el gibi gidip geldim bir allah kuluda desin bakayım eşim dahil sen niye böylesin diye hiç kimse sesini bile çıkartmıyor eşimin benden korktuğundan deil çünkü benim yaptılarımı görüyor birde ailesine bakıyor aradaki fark açık açık ortada

:1shok:ne dertler varmış bende bitane inci verim :) benim kaynanamda ilk hamileliğimde yanımda kalıyodu gezmeye teyzemlere gitmiştik teyzem karnıyarık yapıyodu ve aksam yemegine kalamamıştık benim aklım karnıyarıkta kalmıştı anne yarın bizde karnıyarık yapalımmı evde patlıcan var demiştim hee tamam dedi ertesi sabah 8 de bi kalktım mutfakta patlıcan kokusu alınca cokacimcoook ay canım dedim içimden saolsun falan bide ne görim :1shok:tabakhaneye yetiştirir gibi kızartmalık ince ince dogramış 1.5 kilo patlıcanı sanki evde ordu yasıyo :eek:klava:bide daha dün canım karnıyarık çekti yapalım demişken hala içimde nie yaptı die yirim kendi kendimi:uhm: ne zaman karnıyarık görsem aklıma gelir :nazar:

ah ah sımdı aklıma geldı yazayım dedım.aklıma geldıkce ıcım ıcımı yer.2-3 aylık hamıleyım,bır haftasonu,hem temızlık yapıyorum hemde sebebını suanda hatırlamadıgım bır nedenden dolayı esımle tartısıyorum.o sıra tel.caldı arayan gorumcem esım konustu kadın benımlede konusmak ıstemıs.bende o sınırle konusmak ıstemedım esıme wc de oldugumu soylemesını ıstedım o sırada esımlede konusmuyorum bu arada.esım tel acık bırakıp baska bır odaya gectı gıdıp konusayım dıye.bende konusmayıp ısıme devam ettım senmısın bunu yapan esım benı kolumdan sacımdan o ana nerden tutabılırse yakalayıp yerde surukleyerek tel yanına getırdı zorla konusmam ıcın bende tel.kapattım.meger kapanmamıs tel.esım dahada sınırlendı yere dustum tokat atmaya basladı bende karsılık verdım ama neye yarar bır taraftanda bagırıp kufur edıyor gorumcem tel hepsını duydu esıme seslenıyor bu kez esım kapattı tel.ve ben hamıleydım.ablasıyla konusmak ıstemedım dıye bana ve bebegıne boyle davrandı.hala sasarım kendıme nasıl bosanmadım dıye bu durumda.cok asagılayıcı bır durumdu bır dahada olmadı zaten ama ben o anı bırıne anlatmayı bırakın dusunurken bıle utanıyorum.esım boyle bır ınsan degıldı.ama hala yuzune vururum bu utancı

kendine bakmasıyla ana kuzuluğu değişmez bence onun kocasının karısını kaybetme korkusu yaşaması gerek!

yabangülüm uklaya kesinlikle katılıyorum..karmaşanın içine çocuk sürüklemek doğru değil:1no2:

canım bak diyorsun işte bebek gibi davranır eşime annesi diye..
sende öle yap..şımart onu biraz..
duygusallaştır onu, annesinin taktiğini kullanyerimseniben
ama asla annesi gibi olma sen başka türlüsünü yapkaydirigubbakcemile3
erkekler anne şevkati ve merhameti gibi bir duygusallığı severler hatta sürekli açtırlar buna..hiç doymaz bu duyguları..ama hiçbir erkek annesinin kopyası gibi bir kadınla evlenmek istemez..ona sakın benzeme..sen kendin olyerimseniben
sonra adamı iyi edeyim derken beter etmeyelimkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
X