Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bir tane ben yazayım..boş buldugum yere yazıyorum hemen:KK9:

eltim eşimle konuşmuş içini dökmüş dolmuşda dolmuşş

size anlattığım sessiz olun mevzusunda tersledim ya sonra çektim gittim..terbiyesizlik yaptı o demiş

eşim demiş ona terbiyesizlik yapan sizsiniz demiş.put gibimi otursun kız niye sussun demiş..

gerizekalı terbiye ögretemem ki bu yaştan sonra sana cahile laf anlatılmaz

ay yok demiş bana hep soğuk davranıyor.ben onu seviyordum artık sevmiyorum.eşimde demiş demek ki birşeyini gördü senin ki öyle demiş..o seni sevmiyordurki sende onu o yüzden sevmiyorsundur zaten demiş.. hem sebi sevmek zorunda değil ki demiş.sen de aynı şekilde sevmek zorunda değilsin demiş..

abimle ilgili birşey olsa eyvallah ama siz kendi aranızda konuşun eşim sana saygı göstermez göstermez ben ona karışamam kendi bilir demiş..

eşim sizin eve abim için geliyor demiş.senin için gelmiyor..eger sen bizim eve gelmezsen zaten oda gelmez.sen gelirsen oda gelir demiş.

ay yok sen onun g....t..kaldırıyorsun demiş aboww resmen haset kıskanççbenim eşim nasıl hakediyorsa ben ona öyle davranıyorum demiş..seninde eşin sana yapsın demiş

iyide ne alaka bu konuyla dimi kızlar sanamı sorcak nasıl davranacagını tövbe tövbe bariz kıskanıyor..yere batsın kıskanması..

demiş benim hakkımda birşeymi duydu bana böyle varsa hatam özür dilerim demiş..ay kadın manyak seni görmeyeni sende görme,neden bu kadar üstünde duruyorsun ki..

boş insan boş..onu göriyim onla konuşcam demiş.sakın ha demiş benim karıma kimse terbiyesiz diyemez demiş.sen ona bir laf dersin o sana on laf yapar demiş..

görümcemde demiş açık sözlü o lafını yapıştırır zaten kavgacı biri demiş benim için niye abartıyorsunuz ki demiş.

eşime demiş yarın birgün annenede bagırırsa demiş ne alaka oda demiş benim eşim o karakterde biri değil.başkalarıyla karıştırmayın demiş onu.

ay demiş eşime ben senle kötü olmıyım ondan banane falan demiş.eşim onu her görmesinde soğuk davranmış benden ötürü farketmiş

gitmiş ta eski mevzuları atmış kinci belliki düğünde arkadaşların öptü bize makyajım var diye yanak attı sadece demiş.. bunu sorun etmiş balayından dönüncede söylemişti zaten ondan sonra sogudumzaten ..aptla aptal düşüncelerinden..

şu saatten sonrada asla yakın olmam zaten mesafe mesafe

herkese merhabalaarrr... bu konuyu açtığımda o kadar çok deşarj oldum ki burada anlatamam :))) uzun süredir girmiyordum,14 aylık bir oğlum var :))) hamileliğim çok kötü geçti,doğumdan sonra kaynanam sayesinde birkaç kere annemin evine gittim,2 hafta kaldım,boşanmanın eşiğine gelmiştik,bu arada bebeğim de 20 günlüktü... ne lohusa olmam bile umurunda değildi kadının.... Neyse ben size şimdilerden bahsedeyim,ipler benim elimde artık .... torununu göstermeyeceğim diye ödü kopuyor,en önemliside büyük oğluna aldığı gelinlede araları bozuk,bana yaptıklarının küçücük bir parçasını yapınca bile işler sarpa sardı onlarda şimdi kaynanam yüzünden şiddetli tartışmalara giriyorlar,e haliyle onlarlada arası bozulunca,ben İYİ GELİN(!) oldum.... vallahi yolunu yordamını öğrendim,tabi psikolojimde düzeliyor,onların bana söyledikleri ufak bişeyler bile cok gücüme gidiyordu,şimdi hiç takmıyor,üstünede lafımı yapıştırıyorum... tabi bana karışamamalarında en önemli etken bebeğime annemin bakması,o kadar heveslenmişlerdi ki bebeğime bakın diye yalvaracağıma,ama annem saolsun(hamileyken felç geçirmişti,bacaklarındanda by pus ameliyatı olmuştu) çok hareketlenememiş olmasına rağmen çocuğuma bakacağını söyledi,tabi bunlar dumur oldu,altlı üstlü olmamıza rağmen ilk 5 ay her sabah kanguruda götürüp getirdim anneme(evi uzak bize,kaynanamlarda nasıl olsa böyle dvm edemez diye düşündüler,mahalledede tabi laf oldu kaynanası altında ama çocuğu annesi bakıyor diye ) ama şimdi taksi tuttum anneme götürüp getiriyor :)tabi bu süreçte cazgırlıkta ettim,akşamları geldiğimde vermedim onlara zaten 2 saat görücem onuda sizinle paaaylaşamam dedim :))))))))))))) sonra tıpış tıpış geri adım attılar,tabi onlar olay yaratmaya çekindiler,bende usul usul ağırlığımı koydum..
Darısı hepimizin başına hanımlaarrrr....... :nazar:

herkese merhabalaarrr... bu konuyu açtığımda o kadar çok deşarj oldum ki burada anlatamam :))) uzun süredir girmiyordum,14 aylık bir oğlum var :))) hamileliğim çok kötü geçti,doğumdan sonra kaynanam sayesinde birkaç kere annemin evine gittim,2 hafta kaldım,boşanmanın eşiğine gelmiştik,bu arada bebeğim de 20 günlüktü... ne lohusa olmam bile umurunda değildi kadının.... Neyse ben size şimdilerden bahsedeyim,ipler benim elimde artık .... torununu göstermeyeceğim diye ödü kopuyor,en önemliside büyük oğluna aldığı gelinlede araları bozuk,bana yaptıklarının küçücük bir parçasını yapınca bile işler sarpa sardı onlarda şimdi kaynanam yüzünden şiddetli tartışmalara giriyorlar,e haliyle onlarlada arası bozulunca,ben İYİ GELİN(!) oldum.... vallahi yolunu yordamını öğrendim,tabi psikolojimde düzeliyor,onların bana söyledikleri ufak bişeyler bile cok gücüme gidiyordu,şimdi hiç takmıyor,üstünede lafımı yapıştırıyorum... tabi bana karışamamalarında en önemli etken bebeğime annemin bakması,o kadar heveslenmişlerdi ki bebeğime bakın diye yalvaracağıma,ama annem saolsun(hamileyken felç geçirmişti,bacaklarındanda by pus ameliyatı olmuştu) çok hareketlenememiş olmasına rağmen çocuğuma bakacağını söyledi,tabi bunlar dumur oldu,altlı üstlü olmamıza rağmen ilk 5 ay her sabah kanguruda götürüp getirdim anneme(evi uzak bize,kaynanamlarda nasıl olsa böyle dvm edemez diye düşündüler,mahalledede tabi laf oldu kaynanası altında ama çocuğu annesi bakıyor diye ) ama şimdi taksi tuttum anneme götürüp getiriyor :)tabi bu süreçte cazgırlıkta ettim,akşamları geldiğimde vermedim onlara zaten 2 saat görücem onuda sizinle paaaylaşamam dedim :))))))))))))) sonra tıpış tıpış geri adım attılar,tabi onlar olay yaratmaya çekindiler,bende usul usul ağırlığımı koydum..
Darısı hepimizin başına hanımlaarrrr....... :nazar:
senin adına çok sevindim canım inşallah hep böyle devam eder:KK76::KK76:

evlenme arifesindeyim. düğünümüzü vs. tüm masrafları nişanlım az bucuk maaaşıyla yapmaya çalışıyor. tabi kendi tarafıma düşen şeyleri ben aldım yatak odası ceyiz vs..bu sırada kayınvalidem evdeki eşyalarını yeniliyor. bana bir çöp bile almadı. birde üstüne üstük siz ne yapcaksınız diye soruyor sanki kendisi birşey yapmış mış gibi .sizce normal birşey mi .yani kızmakta haklımıyım acaba. yani benim bildiğim gelinine bir hediye alması gerekmiyor mu. nişanlımın uykuları kaçıyor kiraydı ödemelerdi. benim ailem herşeyin en iyisini aldı . o ise kendi evini düzmekle meşkul

Düsündüklerini söylememezlik etme canım.
Böyle birseyden rahatsız olacaksan eger söyleyeceksin rahatsız oldugunu ki, dikkat etsinler.
Herkes catkapı misafiri sevmez, istemez ki, bu o kisinin en dogal hakkıdır.
Yalnız senin görümcenin niyeti baska, beklesende, beklemesende geliriz biz sen merak etme demek hic hos degil yani.

Bu yorumu yazdıgım tarihten 3 gün sonra annem hastalandı ve kaybettim onu, simdi sitede ne zaman önceki yorumlarıma rastlasam icim burkuluyor, annem varmıs o zaman, ölümüne su kadar kalmıs diyorum.. Bu yorumu okurken de meger bizimle sadece 3 günü varmıs diye gecirdim icimden, annemli günleri özledim.. :KK43:

Son düzenleme:
evlenme arifesindeyim. düğünümüzü vs. tüm masrafları nişanlım az bucuk maaaşıyla yapmaya çalışıyor. tabi kendi tarafıma düşen şeyleri ben aldım yatak odası ceyiz vs..bu sırada kayınvalidem evdeki eşyalarını yeniliyor. bana bir çöp bile almadı. birde üstüne üstük siz ne yapcaksınız diye soruyor sanki kendisi birşey yapmış mış gibi .sizce normal birşey mi .yani kızmakta haklımıyım acaba. yani benim bildiğim gelinine bir hediye alması gerekmiyor mu. nişanlımın uykuları kaçıyor kiraydı ödemelerdi. benim ailem herşeyin en iyisini aldı . o ise kendi evini düzmekle meşkul

maalesef herkes anne olamıyor cnm bizimkilerde ynı öyle yaptılar hatta eşime ne halin varsa gör demişler o kadar borç yapmışki eşim ben bile anlayamadım. birde sürekli kavga çıkartmaları üzerine tuz biber oluyordu. düğün akşamı benim aileme hakaret etmişler birde utanmadan ama eşimle azmettik tüm borçları ödedik. arabamızı aldık evimizi aldık bir hayırlı olsun demediler dahada size evmi lazımdı dediler. tüm çeyizlerime laf söyledi birde kendileri almış gbi konuşmuşlar düşün artık. hiç sinir olmayın nişanlın ne yapsın ailesi yapmıyorsa sakın ona laf söyleme birde bunları düşünmesin daha destek olmaya çalış. mutluluklar

Bu yorumu yazdıgım tarihten 3 gün sonra annem hastalandı ve kaybettim onu, simdi sitede ne zaman önceki yorumlarıma rastlasam icim burkuluyor, annem varmıs o zaman, ölümüne su kadar kalmıs diyorum.. Bu yorumu okurken de meger bizimle sadece 3 günü varmıs diye gecirdim icimden, annemli günleri özledim.. :KK43:

başınız sağolsun anne acısı hiçbirşeye benzemez. hiçbir söz bu acıyı telafi ettiremez. ama şuda var ki en zor anlarınızda veya en güzel anlarınızda annenizin ruhu gene size kendini yanınızda hissettirecektir. bir işiniz rast gittiğinde sanki o size yardımcı olmuş , moraliniz bozuk olduğunda düşüncelerinizde yardımcı olmaya çalışıyormuş gibi oluyor. yani sanki bu dünyadan değilde başka bir dünyadan size sihirli değnekler gibi oluyor. birşey fark ettim sevdiği ailesini kaybetmiş insanların çoğu birden zengin olmuş birden iyi yerlere gelmiş genellikle hep ani bir yükselişleri oluyor. bilmiyorum ama bu benim fikrim.

okudum ve şok oldum...

kızlar kayınvalidelerinizin yaptığı ne kadar yanlışsa şuan sizin yaptığnızda o kadar yanlış bana göre.. burda arkalarından atıp tutuyorsunuz.aramadım diye küstü yazmış bi arkadaş..aramanızı istemesidemi suç ? :s arasanız nolur telefon elinizemi yapışır ? :KK53: bir gün sizde kayınvalide olacaksınız ve gelininiz sizi arayıp sormadığında gelip gitmediğnde üzüleceksiniz... kendi anneleriniz ne kadar değerliyse onlarda o kadar değerli.haklılar demiyorum ama sizin dediklerinizde çok doğru değil açıkcası..

Son incide benden gelsin cok taze :)

cuma gunu bas donmesinden kalkamiyorum drumu aradim dogum yakin diye kanama falan sordu yok dedim aciya dayanikliyimdir ilk defa agliyorum kocam dayanamadi kalk dra gidiyoruz dedi o arada benim terminator (kaynana) geldi
-neyin var
-basim cok donuyo
-kandiriyodur cocuk seni bisey yoktur
- m.. dayanamadi dra goturcekmis
- ne gerek var hadi doguruyo olsan neyse :KK53::KK52:

Son incide benden gelsin cok taze :)

cuma gunu bas donmesinden kalkamiyorum drumu aradim dogum yakin diye kanama falan sordu yok dedim aciya dayanikliyimdir ilk defa agliyorum kocam dayanamadi kalk dra gidiyoruz dedi o arada benim terminator (kaynana) geldi
-neyin var
-basim cok donuyo
-kandiriyodur cocuk seni bisey yoktur
- m.. dayanamadi dra goturcekmis
- ne gerek var hadi doguruyo olsan neyse :KK53::KK52:

Yok artık yaaaaa.:KK20::KK47::KK47:

Prova yapıyorum diyeydin.:KK9:

iki kez kimayasal gebelik yaşadım
ilkinden haberi vardı ikincisinide oğlu söylemiş kananama
onlardayız.... herzaman ki giibi eşimle tartıştık onlar üzünden canım acayip sıkkın
odadan çıkmadım kaynanamda eşimle başbaşa salonda oturuyor
eşime sormuş temmuz hamile falan değil mi diye
eşimde yakın arada düşük yaptı demiş
neyse laf olmasın diye çıktım odadan
salona girdim daha oturmadan bana
--git üstünü giy gidiyoruz(ifade aynen böle)
ben ne oldu nereye gidiyoruz der gibi suratına baktım
--hadi hazırlan halana (eşimin halası) gidiyoruz beline bi baksın belin açıksa düşük olurmuş.
ben:
--ne düşüğü ne bel açıklığı ne oluyor falan dedim. şok oldum...eşim düşük yaptığını söyledim bel açıklığı sebep olabilirmiş
annem ondan bahsediyor dedi
nasıl canım sıkıldı nasıl sinirlendim kulaklarım uğuldadı sinirden
nasıl bir ifade bu insan bi der " kızım düşük yapmışsın geçmiş olsun üzülme böyle böyle bir şey var bel açıklığı kontrol edliyor vs "
bana şöyle demek yerine kalk hazırlan gidiyoruz...
vicdansızın önde gideni gaddar duygusuz ruhsuz kadın

başınız sağolsun anne acısı hiçbirşeye benzemez. hiçbir söz bu acıyı telafi ettiremez. ama şuda var ki en zor anlarınızda veya en güzel anlarınızda annenizin ruhu gene size kendini yanınızda hissettirecektir. bir işiniz rast gittiğinde sanki o size yardımcı olmuş , moraliniz bozuk olduğunda düşüncelerinizde yardımcı olmaya çalışıyormuş gibi oluyor. yani sanki bu dünyadan değilde başka bir dünyadan size sihirli değnekler gibi oluyor. birşey fark ettim sevdiği ailesini kaybetmiş insanların çoğu birden zengin olmuş birden iyi yerlere gelmiş genellikle hep ani bir yükselişleri oluyor. bilmiyorum ama bu benim fikrim.

Bizde durum tam tersi be canım, annemin hastalanması, vefat etmesiyle islerimiz acayip durdu, 3 aydır is yapamıyoruz ve babamın acayip morali bozuk, stresli isyerimizi kapatmaktan bahsediyor, iceri giriyormusuz, isler yokmus, borc varmıs vs. Simdi dedem' den kalan miraslıklar satısa cıkarılacak, annemin degerli takıları da satılacak icimi en burkan seyde bu aslında, annem takılarını cok severdi, cocuk gibi mutlu olurdu aldıgında simdi onları satmak, onu üzmek gibi geliyor bana, düsünsenize elimizde tek kalan o takılar, ama babam kararlı birsey diyemiyoruz. Cabalamaktan vazgecmis, ne olursa olsun artık mantıgında, yani bilmiyorum ama bizimkisi ani düsüs oluyor bu durumda. :KK43:

ben 6 aylik evliyim ve 3 aylik hamileyim suan ki yavrumu allah korusun diyorum hep.. ben esimin annesini hic sevmiyorum,, bukadar bir insan vicdansiz olmaz bence,, daha yeni evliyken hep gelirdi kavga cikarir sonra aglar giderdi hic sesimi cikarmasdim, cok oldu böyle.. bana yemek yapmasini bilmiyosun derdi yaptim hic bi temizligi begenmiyordu herseye karisiyodu esimin koluna girsem bitarafada kendi girerdi yani anlicaniz cok kiskaniyordu ki hala anlamiyorum bi insan oglunun sevdigi kadini nasil kiskanir,, sanki elinden almisim gibi,, hele bu gecen hafta sonu öyle seyler yasadimkii bir ben bilirim bir allah bir bebegim.. esimle tartistik oda gitti aylesine acti tartismamizi, cok büyük kavga ettik annesine firsat gecti beni geldigim yere göndermek istedini söyledi bukadar kolay dedii beni bir yilan olarak görüyormus bir aylik evliyken erkeklerin arasinda rezil etmisim onu bilmem ney... yaa hepsi üstüme geldiler anlatamam hamile halimle neyapcami sasirdim,,, benim aylem burda yasamiyor, hepsi almanyadalr ben avustryaya geldimm iste bu evlilik yüzüne.. yaa öyle dünyaya küskünümkiii

al işte benimkide aynısı biz yapamayız durumumuz belli ne yapacaksanız kendiniz yapacaksınız deyip duruyor Banka paraları saklayakoysun:KK47:

benim kayınvaldemde ben ona her gidişimde oğlunu bana övüyor
bana hep
kız sen ne şanslısın aslan gibi oğlumu kaptın
gelin sen ne şanslısın benim oğlum gibi yakışıklı oğlanı nerden buldun:KK47:(sanki ben buldum ve bende sanki çirkinim)
en son geçen günde eltimle bana ne şanslısınız dalyan gibi uzun boylu çocukları kaptınız dedi eltimde anne bizimde boyumuz maşşallah kısa değil dedi :KK1:

canım ben içiyorum zaten.kaynanam bana diyor.onun yanında sigara içmiyorum ama içtiğimi biliyor.
açık açık bana diyemediği için öyle diyor.
yoksa kimseye bi şey dediğim yok.anlaşılmaz yazmışım demekki

aaa ben anlaşılmaz yazdım heralde ben kayınvaldenize tepki vermiştim yoksa sizin içtiğinizi anladım

X