- 6 Nisan 2011
- 207
- 0
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.281
[..............................................
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kayınvalideme biraz mesafeli davranıyordum
böyle devam edersen annene söylerim seni dedi anneme demedi daha ama kocama şikayet etti durum degistimi hayır yine öyle davranıyorum
ay durun bende yazamadan edemiycem :))))
Görümcem doğum yaptığında bebek görmeye gittik ki hamileliğinin 6 ayını annesinin yanında geçirdi kocası asker başka yerde oturuyorlar...
Neyse bizde ozamanlar resmide olsak görüşüyorduk eşimin ailesiyle, haber verdik altınımızı aldık annem kardeşim ve eşimle birlikte gittik...
Bide ne görelim ana kız girmişler odaya bebbek yastığına evdeki altınları takıyorlar (buarada öyle bebeğe altın takacak eş dost akraba bile yok,düşünün bebeğin babası ve ailesi bile uzakta gelip görmemişler), gösteriş yapacaklar ya, aman Allahım bekle bekle yarım saat kimse çıkmadı piyasaya bende küçük kızın peşine takılıp odaya girdiğimde gördüm belki de 50 tane altın var yastıkta...Yuhh dedim içimden sonrada bunlar anladılar gördüğümü ama bizi göndermek için evde takla atmadıkları kaldı...
Kayınvalide ben size ne ikram edeyim çay, kahve, meşrubat, kuru pasta, yaş pasta, bisküvi aynen sayıyor sanki pastane işletiyor...Zahmet etmeyin dedik ve kadın bir kolanya bile ikram etmeden hepimizi gönderdi evden...Eşimde dahil olmak üzere şok olduk hepimiz...Gelde saygı göster bu insanlara şimdi...
sinasi cnm allah yardımcın olsun şimdidenn.e kaynanam senin de dediğin gibi yüzünü göstermeye başlamış.seni üzmek istemem ama işin zorçinş nişanlında böyle deavm eder ömür boyu.sana sahip çıkarsa seni esdirmesse takmamaya gayret et kaynananı.çunku sahıplenen arkanda olannn kocan aolmus olcak.inş sonun bizler kadar ac olmaz.çok mutlu olmanız dileklerimle şimdiden.
tsk ederim canim:)
ne üzmesi bu dünyada benli anlayan da varmis diye havaya ucuyorum ben
mart da dügün olucak ama ne salon ne ev ne birsey bakiliyor artik ben gidip anne buraya gidelim suraya bakalim diyecem dayanamiyorum suratima bakmazsa da
evet nisanlim hep arkamda oda kurtulmak istiyor.. daha dün bütün gün calisdi sonra sinavlari var yakinda diye kursa gidiyor aksama kadar ondan sonra eve geliyor yemek birsey yok herkez surat git yemek al bize!! ne agladim dün ne agladim artik elimden geldigi kadar BEN yapicam yemegini hep disardan olmaz dedim yazik
off off allah seninde yardimcin olsun eger senin de kaynanan böyleyse insallah hepimiz simde kaynanamiz yüzünden ne kadar aglasak o kadar ve daha fazlasi ile da güleriz sonra insallahh
hangi sayfadaydı hatırlamıyorm ama burada bi arkadaş ailelerin bu yaptıkları eşinize olan sevginizi azaltıyormu demişti..onlarn davranışları değil ama eşimin susması beni savunmaması beni haksız bulması konuşturmaması ona olan sevgimi çok etkiliyor:((( ben öyle insanın sevgisinden şüphe duyarm ya..
kaynanam gecen beni komsularina tanitirken bir konusma gecti aralarinda eltimde dediki aman bn eskidim artik o yeni gelin kaynanamda dediki gelin sarap gibi eskisi daha tatli oluyor bende bozuldum ama belli etmedim ama zoruma gitti kiskandim diye deyil ama insan kücük gelinin yaninda demez bari sonrada gicik gicik güldü bnde gülümsedim snra asagi indiler
Bende sizlere bir akıl danışmak istiyorum.
Şimdi ben 2,5 yıllık evliyim. geçen ay 6 aylık oğlum erken doğduğu için 1 gün yaşadı ve öldü. ben hala lohusayım. Ama eşimle çalıştığım için ona yardım etmek için 15 gündür çalışmaktayım. Kayınvalidemle altlı üstlü dubleks evde oturuyorum. birde görümcem var boşandı ve 1 kızıyla oda yukarıda oturuyor. ben evimizden 2 sokak ötede bir hastanede doğum yaptım görümcem gelmedi, bebeğim öldü cenazesine gelmedi. Kayınvalidemde ben daha 1 haftalık lohusayken ay benim belim tutuldu çok hastayım dedi yattı elimede patlıcanları tutuşturdu karnıyarık, pilav, çorba yap dedi. ben kalktım bir taraftan dikişlerim (sezeryanla yaptım) bir taraftan acım gözyaşlarım oğluma ağlıyorum bir taraftan yemek vss.. kalkış o kalkış....
Şimdi sorum şu; benim kayınvalidem kötü değildir ama nedense benimle rekabet etmeye çalışıyor. Ben 2,5 yıldır ne zaman hasta olsam hiççç umursamaz. ne zaman o hasta olsa hepp beklerki ben bakayım. sonra iyileşince kalkar kızının işlerini, çamaşırlarını yıkar çocuğuna bakar. görümcemde otel gibi gelir yer yatar. sadece ütüsünü o yapıyor ama kayınvalidem zavallım işten geldi bide ütü yaptı der. Bense evlendiğimden beri çalışıyorum hem evimin işi, hem kocam, ütü, çamaşır vss... hiç birşeye bir yardım edelim demezler. bir ütü yaptı diye kendi kızına üzülürken ben hamile halimle işten gelip birde evin işini yapardım ve hamileliğimde riskliydi ama hiçç acımadı. yemeği orda yerdik hamileyken birşeyler çıkardı bağırdı çağırdı artık eve aç geliyordum, oğluna kısırdı, kekti verir aşağı yollardı. oda aç olduğumu bile bile hamile halime rağmen karşımda yer banada vermezdi. Bağıran annesiydi ama herzaman olduğu gibi benim özür dilememi istiyordu o yüzden çok acıkınca gidip özür dilerim sandı. Ama bende artık bıkmıştım durup duruken bağırıp çağırıp hakaretler ediyor sonrada ben özür diliyordum niyeyse. bende bu sefer dilemeyeceğim dedim. çok zoruma gitti çünkü. neyse böyle aç bilaç 6 ay hamilelikten sonra bebeğim gitti. ben lohusa halimle gene acıdım kalktım baktım. bir arabamız var ben öne eşimin yanına oturuyorum. o ise arkada oturmaktan çok gocunuyor hep laf vuruyor arkadan koltuğumu itiyor vss.. Şimdi bu hafta sonu şehir dışına çıkacağız. ben sezeryanlıyım ve daha kırkım çıkmadı ama oda gitmiş doktordan rapor almış kemikleri çok incelmiş dikkat etmesi gerekiyormuş( gelçi günahı boynuna abartmayı sever 3 sene önceki raporlarından şimdi iyileşme olmuş görünüyor ama kocam yinede çok üzüldü.) zaten raporu almadan öncede ben öne oturmalıyım bari başkasının arabasına bineyim diye laf sokup duruyordu. Ben sizlerden fikir almak istiyorum onu öne oturtayım mı?
Soruyorum çünkü bu konuda bazı çekincelerim var.
1) görümcem evlendikten 1 sene sonra bana hiççç sormadan öne geçmeye başladı. önceden öyle bişey yapmıyordu. ve ben eşimle bu konuda çok tartıştım sonra görümcem bizim arabaya binmedi. Ama o zamandan beri kaynanam ben öne oturucam demeye başladı. sanırım bu konuda sinir olduğumu bildiklerinden kızının intikamını almaya çalışıyor.
2) bir kere sen hastasın diye verirsem ondan sonra hep o oturacak biliyorum huyu bu.
3) ben eşimin yanında yol almak istiyorum ve bu anlamsız sinir harbini neden başlattılar bilmiyorum ama onlar zafer kazanmış gibi hissedeceğim için de yer vermek istemiyorum.
4)öbür taraftan nolcak insanlık bende kalsın diyorum.
5) benim lohusalığıma bile acımamış birilerine ki lohusa olmama rağmen yukarı çıkıp işlerini yapmamaı istiyor ben neden acıyayaım.
ayy ben çokmu kötü biriyim yaaaa..