Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Kayınvalideme biraz mesafeli davranıyordum
böyle devam edersen annene söylerim seni dedi anneme demedi daha ama kocama şikayet etti durum degistimi hayır yine öyle davranıyorum

Kayınvalideme biraz mesafeli davranıyordum
böyle devam edersen annene söylerim seni dedi anneme demedi daha ama kocama şikayet etti durum degistimi hayır yine öyle davranıyorum

bide tahtaya adını yazsın olmadı ya ne bu ilkokuldamıyız şikayet etmek falan... seni bole tehdit ederek kendisinden daha çok soğutacağını anlamıyormu zorla güzellik mi olurmuş. bunun yerine bi adım atsa sana iyi niyetli eminim karşılığını alır ama olurmu onlar yaşlı, hasta :63:

ay durun bende yazamadan edemiycem :))))

Görümcem doğum yaptığında bebek görmeye gittik ki hamileliğinin 6 ayını annesinin yanında geçirdi kocası asker başka yerde oturuyorlar...

Neyse bizde ozamanlar resmide olsak görüşüyorduk eşimin ailesiyle, haber verdik altınımızı aldık annem kardeşim ve eşimle birlikte gittik...

Bide ne görelim ana kız girmişler odaya bebbek yastığına evdeki altınları takıyorlar (buarada öyle bebeğe altın takacak eş dost akraba bile yok,düşünün bebeğin babası ve ailesi bile uzakta gelip görmemişler), gösteriş yapacaklar ya, aman Allahım bekle bekle yarım saat kimse çıkmadı piyasaya bende küçük kızın peşine takılıp odaya girdiğimde gördüm belki de 50 tane altın var yastıkta...Yuhh dedim içimden sonrada bunlar anladılar gördüğümü ama bizi göndermek için evde takla atmadıkları kaldı...
Kayınvalide ben size ne ikram edeyim çay, kahve, meşrubat, kuru pasta, yaş pasta, bisküvi aynen sayıyor sanki pastane işletiyor...Zahmet etmeyin dedik ve kadın bir kolanya bile ikram etmeden hepimizi gönderdi evden...Eşimde dahil olmak üzere şok olduk hepimiz...Gelde saygı göster bu insanlara şimdi...

Yastıkla uğraşırken görmüşsünüz ve böyle yorumlamışsınız.belkide farklı birşey vardı ortada.arkadaşı getirmiştir.akrabaları göndermiştir.annesi babası takmıştır.
kadın sormuş ne ikram edeyim diye.Evde olanları da saymış gönlünüz ne isterse diye.gazoz deseydiniz,su deseydiniz,olmadı kolonya alalım deseydiniz.çok mantıksız söyledikleriniz.lohusa kadın belki üstü müsait değildi,belki çocuğu emziriyordu,belki uyuyordu siz gittiğinizde,belki bir sıkıntısı vardı,sancısı vardı.tüm gece bebek ağlamıştı kendilerinde değillerdi belki.gazoz içelim ben de size yardım edeyim deseydiniz.ikramlık olarak kolonya aklına gelmemiştir kadının çok normal.bu tavırlar bana çok garip geliyor.bir yere gittiğimde birşeyler içiceksem içerim.yok eğer o an canım bişey istemiyorsa da hiç yorulmayın sofradan kalkıp geldik ,okadar şiştimki bir yudum içemem de derim.sık boğaz eden ev sahibini de hiç sevmem.misafirlik adabı lohusa kadına,hasta insana anlayış iyi niyet gerektirir.

ay bendeki inciler anlat anlat bitmez... ama bitane yazayım şimdilik.. düğünden hemen sonra artık herkes dağılacak.. kaynanam ve eltim yanımda.. eltim dediki ayy okadar çok oynadımki herkes benm düğünüm sandı:)))

Kizlar vallah bende yeni buldum burayi ve bayildiiim :) bu dünyada derdimi anlayan yok heralde diyordum ama varmis iste :p
Sabrim sona erdi diyorum en az haftada 2 kere ama nedense icime atip devam ede biliyorum

6 aylik nisanliyim birbirimizi cok seviyoruz 4 senedir beraberiz:KK69::KK70: aslinda iyi anlasiyordum kaynanamla ama yavas yavas gercek yüzünü gösterdi
ailem hic birsey taki maki fln hic istemedi tek ayri evler olsun mutlu olsunlar takilanlar da onlara kalsin demisti annesi duymamis gibi birlikte oturmak hayallari kuyuyormus !!!
kac ay oldu dügün konusu acmak yok!! (biz nisani 2 ay icinde acele ile yaptik dede efendisi memlekete gitmek icin sormadan biletleri almis diye)
en sonunda dayanamadik BIZ CAGIRDIK artik konusulsun diye!
Yok efendim biiiiiiiirden kaynanamin dügün yapmak icin durumu yokmus da ancak dügünden sonra onunla kalsak varmis durumu (ne alakaysaaaaaaaaaaaaa)
az kalsin tartisma vardi babam niye acele ile nisan yaptik diyor yok efendim cocuklar RAHAT gezsinler diye ne kadar ayip!
Arkamdan babami annemi ayri ikna etmek denemeler nisanlimla benim arama girmeler babam ondan cevap bekliyor düsündün mü diye nolacak yok aramadan memlekete tatillere gitmeler orda ev yapmalar!!!!!! babam nisani bozmak üzeriydi yalvardim yapma diye en son nisanlim geldikden sonra anne yeter bu hafta gidip konusup haledeceyiz dedi dügün olacak ayri evler olacak dedi. noldu sizce??
GELMEDI HANIMEFENDI küstü RESMEN nisanlim kendi basina geldi canim benim
taaaaaaaa memleketden dede gelmek mecburiyetinde kaldi bir kac gün tek babamla konusmak icin nisan bozulur diye!!
cooookk saygisizlik ettiiii ayiplar ettiii beni cooook üzdü kirdi ne agladiiiiiiiik:KK43::KK43::KK43::KK43:
istedigimiz dügün ayri ev fln olucak artik ama yok efendim simdi nisanlimla biz onun gönlünü almaliyiz!!!! gidiyorum cicek cikolata götürmeye surak 5 karis yüzüme bakmiyor sanki dövmüsüm gibi ya! Nisanlim hem kardesine baba annasina koca ve oglu oldu her kurusunu ona veriyor her yere götürüyor köpeyimis gibi nisanlim utanmisdi bayramlik hic birsey almadilar diye annemle gidiyoruz oturmaya kadin döner ve hazir pasta koyuyor önümüze ya!!:KK50: KADININ YAPTIGINA bakin AAA sinirrrrrrr NEFREEET ediyorum ondan nefreeeeeeeeeeeeeeeet simde yanimda olmadigi halde tek hatirladigim icin agliyorum yine nasil dayanicam allahiiim!!!!!!!!!!!!!:KK14::KK14::KK14::KK59:

sinasi cnm allah yardımcın olsun şimdidenn.e kaynanam senin de dediğin gibi yüzünü göstermeye başlamış.seni üzmek istemem ama işin zorçinş nişanlında böyle deavm eder ömür boyu.sana sahip çıkarsa seni esdirmesse takmamaya gayret et kaynananı.çunku sahıplenen arkanda olannn kocan aolmus olcak.inş sonun bizler kadar ac olmaz.çok mutlu olmanız dileklerimle şimdiden.

sinasi cnm allah yardımcın olsun şimdidenn.e kaynanam senin de dediğin gibi yüzünü göstermeye başlamış.seni üzmek istemem ama işin zorçinş nişanlında böyle deavm eder ömür boyu.sana sahip çıkarsa seni esdirmesse takmamaya gayret et kaynananı.çunku sahıplenen arkanda olannn kocan aolmus olcak.inş sonun bizler kadar ac olmaz.çok mutlu olmanız dileklerimle şimdiden.

tsk ederim canim:)
ne üzmesi bu dünyada benli anlayan da varmis diye havaya ucuyorum ben:KK34:
mart da dügün olucak ama ne salon ne ev ne birsey bakiliyor artik ben gidip anne buraya gidelim suraya bakalim diyecem dayanamiyorum suratima bakmazsa da
evet nisanlim hep arkamda oda kurtulmak istiyor.. daha dün bütün gün calisdi sonra sinavlari var yakinda diye kursa gidiyor aksama kadar ondan sonra eve geliyor yemek birsey yok herkez surat git yemek al bize!! ne agladim dün ne agladim artik elimden geldigi kadar BEN yapicam yemegini hep disardan olmaz dedim yazik
off off allah seninde yardimcin olsun eger senin de kaynanan böyleyse insallah hepimiz simde kaynanamiz yüzünden ne kadar aglasak o kadar ve daha fazlasi ile da güleriz sonra insallahh

tsk ederim canim:)
ne üzmesi bu dünyada benli anlayan da varmis diye havaya ucuyorum ben:KK34:
mart da dügün olucak ama ne salon ne ev ne birsey bakiliyor artik ben gidip anne buraya gidelim suraya bakalim diyecem dayanamiyorum suratima bakmazsa da
evet nisanlim hep arkamda oda kurtulmak istiyor.. daha dün bütün gün calisdi sonra sinavlari var yakinda diye kursa gidiyor aksama kadar ondan sonra eve geliyor yemek birsey yok herkez surat git yemek al bize!! ne agladim dün ne agladim artik elimden geldigi kadar BEN yapicam yemegini hep disardan olmaz dedim yazik
off off allah seninde yardimcin olsun eger senin de kaynanan böyleyse insallah hepimiz simde kaynanamiz yüzünden ne kadar aglasak o kadar ve daha fazlasi ile da güleriz sonra insallahh

amin cnm amin.hepimizin yadımcısı olsun.benim kaynanam adını sıfatını laikıyla taşıdı.ıkı yıldır emeklerinin akrsılıgını aldı benııde oglunuda karsılıklı soguttu bırbırımızden ve yuvamızı yıktı.ben artık o soyismi taşımamak için çocugumla birlıkte mücadele ediyorum.saolsunlar ana kız ogul yapmadıkları sey kalmadı...ne yazık kı benim eşim beni bir kez bile savunmadı, sahiplenmedi.hep el olarak görüldümm..annesıyle kardeısnı durdurmak yerıne hep onlala birlik oldu.arkamdann iş cevirdi yüzüme güldü.o yüzden eşlerinin ya da nişanlılarının sahip çıktıklarını duyunca görünce çok ama çok seviniyorumm.

hangi sayfadaydı hatırlamıyorm ama burada bi arkadaş ailelerin bu yaptıkları eşinize olan sevginizi azaltıyormu demişti..onlarn davranışları değil ama eşimin susması beni savunmaması beni haksız bulması konuşturmaması ona olan sevgimi çok etkiliyor::KK43:((( ben öyle insanın sevgisinden şüphe duyarm ya..

hangi sayfadaydı hatırlamıyorm ama burada bi arkadaş ailelerin bu yaptıkları eşinize olan sevginizi azaltıyormu demişti..onlarn davranışları değil ama eşimin susması beni savunmaması beni haksız bulması konuşturmaması ona olan sevgimi çok etkiliyor::KK43:((( ben öyle insanın sevgisinden şüphe duyarm ya..

çok güzel demişsin ve o arkadaşta çok güzel bir soru yöneltmiş.tebrike ediyorumm ikiniizide.normal şartlarda tabikide hayır demek en doğrusudur.ama eş te ailesii gibi haksızlıklara göz yumar vee ailesi gibi haksızlık yapar,ezer,ezdirir,saymaz,hor görö,aşagılar,hakaret eder,iftira atar,tehdit eder,sövör,sayarsa...eşe karşı sizce sevgide saygıda azalma yaratmaz mı?bencee azalmakla kalmazz,tamamen biter.çünküü benim öylee oldu.eğer eş bu saydıklarımızı yapmasa,sahiplense saysaa sevgi azalmazz..tam tersine her geçen günn artaar.karşı taraf zatenn saygısızlık yapıyorsa seninde dediğin gibi sevgiden şüphe duymaakkk mümkün oluyor maalesef...

kaynanam gecen beni komsularina tanitirken bir konusma gecti aralarinda eltimde dediki aman bn eskidim artik o yeni gelin kaynanamda dediki gelin sarap gibi eskisi daha tatli oluyor bende bozuldum ama belli etmedim ama zoruma gitti kiskandim diye deyil ama insan kücük gelinin yaninda demez bari sonrada gicik gicik güldü bnde gülümsedim snra asagi indiler

yazılanları okuyunca bende dayanamadım........kaynanamlar gelin almasına geldiler.. dualar okundu falan neyse gelin arabasına binecez;öne eşimin amcasıyla yengesi...arkaya kaynanam,eşim ve ben bindik..ben şok içinde kaldım,resmen kal geldi bana...bizde gelin arabasına gelinin kız kardeşi falan biner. düğün salonuna doğru gidioz bide ne göreyim eşim kaynanamın elinden sıkı sıkı tutmuş,el eleler..bende eşimin koluna girdim.kayınvaldem başladı ''herkez haddini bilecek,kimse kimsenin ardından konuşmayacak.derdi olan gelip yüzüne söyleyecek.......diye devam ettti...bende 2.şşokkk oldu....bende kim ne yaparsa karşılığını elbet görür..Allah büyük dedim..tabi benim çenem titremeye başladı.ağladım ağlayacam...Eşim ne dese beğenirsiniz:annenlerden ayrılmıyosun ki üzülme ben seni annene hep götürcem..ah ahh benim saf kocişim....

yazılanları okuyunca bende dayanamadım........kaynanamlar gelin almasına geldiler.. dualar okundu falan neyse gelin arabasına binecez;öne eşimin amcasıyla yengesi...arkaya kaynanam,eşim ve ben bindik..ben şok içinde kaldım,resmen kal geldi bana...bizde gelin arabasına gelinin kız kardeşi falan biner. düğün salonuna doğru gidioz bide ne göreyim eşim kaynanamın elinden sıkı sıkı tutmuş,el eleler..bende eşimin koluna girdim.kayınvaldem başladı ''herkez haddini bilecek,kimse kimsenin ardından konuşmayacak.derdi olan gelip yüzüne söyleyecek.......diye devam ettti...bende 2.şşokkk oldu....bende kim ne yaparsa karşılığını elbet görür..Allah büyük dedim..tabi benim çenem titremeye başladı.ağladım ağlayacam...Eşim ne dese beğenirsiniz:annenlerden ayrılmıyosun ki üzülme ben seni annene hep götürcem..ah ahh benim saf kocişim....

kaynanam gecen beni komsularina tanitirken bir konusma gecti aralarinda eltimde dediki aman bn eskidim artik o yeni gelin kaynanamda dediki gelin sarap gibi eskisi daha tatli oluyor bende bozuldum ama belli etmedim ama zoruma gitti kiskandim diye deyil ama insan kücük gelinin yaninda demez bari sonrada gicik gicik güldü bnde gülümsedim snra asagi indiler

şok şok şok şok
şok smilenı bulamadığımdan yazı olarak yazım yani:)

Haksızlıga tahammül edemeyen bir insanım karsımda kim oldugu hic öenmli degil eger, haksızsa yok o benim annem,teyzem,amcam diye hiiiic düsünmem!! Annem babamın ailesiyle baya problem yasamıstı. Annem, anaanneme, teyzemlere dert yandıgında, tabiki herkes onu haklı bulurdu hatta bazen haksız bile olsa!!
Mesela, annem babaanneme gittiginde, halam da gelirdi ( evi cok yakın ) annem mutfakta yemek hazırlarken, halam icerde babamla cene calardı masa hazırlanınca, pat diye oturup afiyetle yerdi bu cocukken sahit olduklarım.. Annem normal olarak bu durumdan rahatsız ve sikayetciydi..
Anaannemin de bir gelini var onlarla yasayan ve yengem benim icin cok cok iyi bir insandır cocuklugumdan beri cok severim onu. Anaannem, dedem, teyzelerim bile olsalar durumun farkında oldugum icin, ne zaman yengemden konu acılsa, onu anlamak lazım, kolay degil o kadar insanla yasamak diyorum.. Annem hemen acıyor agızını, yok anaannemler ne yapıyormus ona vs. ya diyorum birsey yapmasına gerek yok ben kayınvalidemle süt liman bile olsam aynı evde yasamak istemem ki dedim! Yengem ayrı eve cıkmak cok istedi ama dayımın maaası yeterli degil asla bir evi gecindiremez üstelik iki tane de okuyan cocukları var.
Benim annemler 8 kız kardes ve en az 3 tanesi, cocuklarıyla haftanın 2 günü ordadır.. Bu kolay birsey mi simdi ev dubleks icten merdivenli ne kadar yengemin katına cıkmasakta, yemekler ortak ve cıkıldıgı zaman da cok oluyor TV izlemek icin hep ordayız mesela.
Gecen gün annesine gitmis yengem ( annesi' nin evi cok yakın, bahce citi ayırıyor evleri ) anaannem, su saatte gitti daha gelmedi, benim kızlarım yemek yapmak zorunda degil gibi bir cümle kurdu benim tepem attı.. E, suan senin yanındakiler kızların degil mi? Annesine daha cok geliyorlar iste! E, onlarda GELİN!!! Niye onlar gözüne batmaz da gelinin batar.
Konu annem yani kendi kızı olunca is degisir.. Ama gelin olunca annemin sikayet ettigi kayınvalidesinden farkı kalmıyor!
Bu benim cok sinirime dokunuyor iste! Neden böyle ayrımcılık yapıyorlar anlamıyorum..

Bende sizlere bir akıl danışmak istiyorum.

Şimdi ben 2,5 yıllık evliyim. geçen ay 6 aylık oğlum erken doğduğu için 1 gün yaşadı ve öldü. ben hala lohusayım. Ama eşimle çalıştığım için ona yardım etmek için 15 gündür çalışmaktayım. Kayınvalidemle altlı üstlü dubleks evde oturuyorum. birde görümcem var boşandı ve 1 kızıyla oda yukarıda oturuyor. ben evimizden 2 sokak ötede bir hastanede doğum yaptım görümcem gelmedi, bebeğim öldü cenazesine gelmedi. Kayınvalidemde ben daha 1 haftalık lohusayken ay benim belim tutuldu çok hastayım dedi yattı elimede patlıcanları tutuşturdu karnıyarık, pilav, çorba yap dedi. ben kalktım bir taraftan dikişlerim (sezeryanla yaptım) bir taraftan acım gözyaşlarım oğluma ağlıyorum bir taraftan yemek vss.. kalkış o kalkış....

Şimdi sorum şu; benim kayınvalidem kötü değildir ama nedense benimle rekabet etmeye çalışıyor. Ben 2,5 yıldır ne zaman hasta olsam hiççç umursamaz. ne zaman o hasta olsa hepp beklerki ben bakayım. sonra iyileşince kalkar kızının işlerini, çamaşırlarını yıkar çocuğuna bakar. görümcemde otel gibi gelir yer yatar. sadece ütüsünü o yapıyor ama kayınvalidem zavallım işten geldi bide ütü yaptı der. Bense evlendiğimden beri çalışıyorum hem evimin işi, hem kocam, ütü, çamaşır vss... hiç birşeye bir yardım edelim demezler. bir ütü yaptı diye kendi kızına üzülürken ben hamile halimle işten gelip birde evin işini yapardım ve hamileliğimde riskliydi ama hiçç acımadı. yemeği orda yerdik hamileyken birşeyler çıkardı bağırdı çağırdı artık eve aç geliyordum, oğluna kısırdı, kekti verir aşağı yollardı. oda aç olduğumu bile bile hamile halime rağmen karşımda yer banada vermezdi. Bağıran annesiydi ama herzaman olduğu gibi benim özür dilememi istiyordu o yüzden çok acıkınca gidip özür dilerim sandı. Ama bende artık bıkmıştım durup duruken bağırıp çağırıp hakaretler ediyor sonrada ben özür diliyordum niyeyse. bende bu sefer dilemeyeceğim dedim. çok zoruma gitti çünkü. neyse böyle aç bilaç 6 ay hamilelikten sonra bebeğim gitti. ben lohusa halimle gene acıdım kalktım baktım. bir arabamız var ben öne eşimin yanına oturuyorum. o ise arkada oturmaktan çok gocunuyor hep laf vuruyor arkadan koltuğumu itiyor vss.. Şimdi bu hafta sonu şehir dışına çıkacağız. ben sezeryanlıyım ve daha kırkım çıkmadı ama oda gitmiş doktordan rapor almış kemikleri çok incelmiş dikkat etmesi gerekiyormuş( gelçi günahı boynuna abartmayı sever 3 sene önceki raporlarından şimdi iyileşme olmuş görünüyor ama kocam yinede çok üzüldü.) zaten raporu almadan öncede ben öne oturmalıyım bari başkasının arabasına bineyim diye laf sokup duruyordu. Ben sizlerden fikir almak istiyorum onu öne oturtayım mı?

Soruyorum çünkü bu konuda bazı çekincelerim var.
1) görümcem evlendikten 1 sene sonra bana hiççç sormadan öne geçmeye başladı. önceden öyle bişey yapmıyordu. ve ben eşimle bu konuda çok tartıştım sonra görümcem bizim arabaya binmedi. Ama o zamandan beri kaynanam ben öne oturucam demeye başladı. sanırım bu konuda sinir olduğumu bildiklerinden kızının intikamını almaya çalışıyor.
2) bir kere sen hastasın diye verirsem ondan sonra hep o oturacak biliyorum huyu bu.
3) ben eşimin yanında yol almak istiyorum ve bu anlamsız sinir harbini neden başlattılar bilmiyorum ama onlar zafer kazanmış gibi hissedeceğim için de yer vermek istemiyorum.
4)öbür taraftan nolcak insanlık bende kalsın diyorum.
5) benim lohusalığıma bile acımamış birilerine ki lohusa olmama rağmen yukarı çıkıp işlerini yapmamaı istiyor ben neden acıyayaım.

ayy ben çokmu kötü biriyim yaaaa..

Bende sizlere bir akıl danışmak istiyorum.

Şimdi ben 2,5 yıllık evliyim. geçen ay 6 aylık oğlum erken doğduğu için 1 gün yaşadı ve öldü. ben hala lohusayım. Ama eşimle çalıştığım için ona yardım etmek için 15 gündür çalışmaktayım. Kayınvalidemle altlı üstlü dubleks evde oturuyorum. birde görümcem var boşandı ve 1 kızıyla oda yukarıda oturuyor. ben evimizden 2 sokak ötede bir hastanede doğum yaptım görümcem gelmedi, bebeğim öldü cenazesine gelmedi. Kayınvalidemde ben daha 1 haftalık lohusayken ay benim belim tutuldu çok hastayım dedi yattı elimede patlıcanları tutuşturdu karnıyarık, pilav, çorba yap dedi. ben kalktım bir taraftan dikişlerim (sezeryanla yaptım) bir taraftan acım gözyaşlarım oğluma ağlıyorum bir taraftan yemek vss.. kalkış o kalkış....

Şimdi sorum şu; benim kayınvalidem kötü değildir ama nedense benimle rekabet etmeye çalışıyor. Ben 2,5 yıldır ne zaman hasta olsam hiççç umursamaz. ne zaman o hasta olsa hepp beklerki ben bakayım. sonra iyileşince kalkar kızının işlerini, çamaşırlarını yıkar çocuğuna bakar. görümcemde otel gibi gelir yer yatar. sadece ütüsünü o yapıyor ama kayınvalidem zavallım işten geldi bide ütü yaptı der. Bense evlendiğimden beri çalışıyorum hem evimin işi, hem kocam, ütü, çamaşır vss... hiç birşeye bir yardım edelim demezler. bir ütü yaptı diye kendi kızına üzülürken ben hamile halimle işten gelip birde evin işini yapardım ve hamileliğimde riskliydi ama hiçç acımadı. yemeği orda yerdik hamileyken birşeyler çıkardı bağırdı çağırdı artık eve aç geliyordum, oğluna kısırdı, kekti verir aşağı yollardı. oda aç olduğumu bile bile hamile halime rağmen karşımda yer banada vermezdi. Bağıran annesiydi ama herzaman olduğu gibi benim özür dilememi istiyordu o yüzden çok acıkınca gidip özür dilerim sandı. Ama bende artık bıkmıştım durup duruken bağırıp çağırıp hakaretler ediyor sonrada ben özür diliyordum niyeyse. bende bu sefer dilemeyeceğim dedim. çok zoruma gitti çünkü. neyse böyle aç bilaç 6 ay hamilelikten sonra bebeğim gitti. ben lohusa halimle gene acıdım kalktım baktım. bir arabamız var ben öne eşimin yanına oturuyorum. o ise arkada oturmaktan çok gocunuyor hep laf vuruyor arkadan koltuğumu itiyor vss.. Şimdi bu hafta sonu şehir dışına çıkacağız. ben sezeryanlıyım ve daha kırkım çıkmadı ama oda gitmiş doktordan rapor almış kemikleri çok incelmiş dikkat etmesi gerekiyormuş( gelçi günahı boynuna abartmayı sever 3 sene önceki raporlarından şimdi iyileşme olmuş görünüyor ama kocam yinede çok üzüldü.) zaten raporu almadan öncede ben öne oturmalıyım bari başkasının arabasına bineyim diye laf sokup duruyordu. Ben sizlerden fikir almak istiyorum onu öne oturtayım mı?

Soruyorum çünkü bu konuda bazı çekincelerim var.
1) görümcem evlendikten 1 sene sonra bana hiççç sormadan öne geçmeye başladı. önceden öyle bişey yapmıyordu. ve ben eşimle bu konuda çok tartıştım sonra görümcem bizim arabaya binmedi. Ama o zamandan beri kaynanam ben öne oturucam demeye başladı. sanırım bu konuda sinir olduğumu bildiklerinden kızının intikamını almaya çalışıyor.
2) bir kere sen hastasın diye verirsem ondan sonra hep o oturacak biliyorum huyu bu.
3) ben eşimin yanında yol almak istiyorum ve bu anlamsız sinir harbini neden başlattılar bilmiyorum ama onlar zafer kazanmış gibi hissedeceğim için de yer vermek istemiyorum.
4)öbür taraftan nolcak insanlık bende kalsın diyorum.
5) benim lohusalığıma bile acımamış birilerine ki lohusa olmama rağmen yukarı çıkıp işlerini yapmamaı istiyor ben neden acıyayaım.

ayy ben çokmu kötü biriyim yaaaa..

öncelikle başın sağolsun. seni hamileyken aç bırakmış insanlarımı düşüneceksin??? bence onlar çok kötüler, asla taviz verme. senin sağlık durumunda iyi değil bence eşinle konuş. kayınvalidene de arabada arkada oturman senin için daha iyi anne ayaklarını uzatırsın falan diyebilirsin.

sen kötü değilsin onlar kötü asıl.
sakın oturtma öne onları birdaha hep oturur.
o laf sokuyosa sende sok ağzın yokmu?
acıma sakın onlara acıncak hale düşersin yine.
şu öne oturma mevzusuna sinir oluyorum ne işi var kaynanın görümcenın önde yaaa
herkes haddini bilsin
asla boyle bıseye musade etme.
aman ınsanlık benden kalsın dersen daha cok üzülürsün lohusa hamıleyken sana yemek yaptırmış bakmamış kadınamı acıyacaksın.?

Haklısınız acıdıkça acınacak hale düşüyorum ama bir taraftanda Resullulah'ın "ana baba iyiyse sevilir kötüyse çekilir" lafı aklıma geliyor napcamı şaşırdım. Siyaseti pek bilmem şak diye laf yapıştırma huyumda yok. Bana bişey dediklerinde sinirden elim ayağım titriyor artık o an aklıma konuşacak bişey gelmiyor. Sinirliyken susma huyumdan dolayı. Takmamaya çalışıyorum ama onuda başaramıyorum. eşim annesinede kardeşlerinede çok düşkün. Bir iki kere bana yaptıklarındna anlattım. Gitmiş sormuş onlardada inkar etme huyu var yeminler edip inkar etmiş. Karın yalan söylüyor demiş. Ondan sonra eşim bana yalancı demeye başladı. Bir kere yüzüne vurdum eşimin yanında bana bunları söyledin diye. Kıldığım namazlar gavurun olsunki ben bunları demedim diye yemin etti. Ağzım açık kaldı. Böyle büyük yeminlerden sonra tabii eşim onlara itibar etti. 2,5 senede ancak birşeyler rayına oturuyor. En azından ben eşime şikayet etmemeyi öğrendim. Etsemde ben haksız olucam nasılsa. Eşim artık bazı şeylerin farkında ama ne kadar olsa onları tutmaktan geri kalmıyor. Sanırım ben cevap vermeyi öğrenmeliyim ama sakince. sakin olmayı başarabilirsem.

X