Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bundan beş yıl önce nişanlandım,4 buçuk yıllık evliyim. nişana dek beni almak için yırtındı kayınvalidem, nişanlanınca ters döndü nedense. alışverişe gidiyoruz,oğluna kızdı ben peşime takıp takıp götürüyormuşum, alyanslarıe gidip kendim alıp geleymişim. elbisemi kendim alaymışım falan..
nişandan 3 gün sonra bayram,evlerine gittik el öpmeye,oğlu markete gitti. da ahh dedi,içimde kalacak incecik belli bir gelin alamadım. gelinlik sana hiç yakışmayacak dedi. o zaman 40 bedendim. ben de dedim sen gelip istedin oğluna beni, ne demek hiç yakışmayacak? gelinlik namusuyla gelin olan herkese yakışır dedim. açtı ağzını yumdu gözünü.ben onun lafına nasıl cevap verirmişim!oğlu geldi,yüzüğü verdim eline çıktım,sevsem de bitti dedim,o dedi bırakmam diye,ikna etti beni. sonradan da kızmış oğulcuğuna ben sana daha güzelini alırdım,bıraksaydın gitseydi demiş :KK43:
çok şükür eşimle aram iyi, beni savunur hep. ama işte nişanlılığın ve evliliğimin ilk yılının katili kayınvaliem. hep kusur buldu. düğün fotoğraflarında oğlum manken gibi sen yanında çirkinsin falan dedi. ben de fena değilimdir aslında.boyum uzun,yüzüm güzel,derdi kilo.oğlu beğenmiş almış sussa ya!

kıskanmış seni beni almak için uğraştı demişssin ee bu kadın senin belinin ince olmadığını görememiş mi off bu kayınvalideler ne gıcık oluyorlar bazen:umursamaz:

bundan beş yıl önce nişanlandım,4 buçuk yıllık evliyim. nişana dek beni almak için yırtındı kayınvalidem, nişanlanınca ters döndü nedense. alışverişe gidiyoruz,oğluna kızdı ben peşime takıp takıp götürüyormuşum, alyanslarıe gidip kendim alıp geleymişim. elbisemi kendim alaymışım falan..
nişandan 3 gün sonra bayram,evlerine gittik el öpmeye,oğlu markete gitti. da ahh dedi,içimde kalacak incecik belli bir gelin alamadım. gelinlik sana hiç yakışmayacak dedi. o zaman 40 bedendim. ben de dedim sen gelip istedin oğluna beni, ne demek hiç yakışmayacak? gelinlik namusuyla gelin olan herkese yakışır dedim. açtı ağzını yumdu gözünü.ben onun lafına nasıl cevap verirmişim!oğlu geldi,yüzüğü verdim eline çıktım,sevsem de bitti dedim,o dedi bırakmam diye,ikna etti beni. sonradan da kızmış oğulcuğuna ben sana daha güzelini alırdım,bıraksaydın gitseydi demiş :KK43:
çok şükür eşimle aram iyi, beni savunur hep. ama işte nişanlılığın ve evliliğimin ilk yılının katili kayınvaliem. hep kusur buldu. düğün fotoğraflarında oğlum manken gibi sen yanında çirkinsin falan dedi. ben de fena değilimdir aslında.boyum uzun,yüzüm güzel,derdi kilo.oğlu beğenmiş almış sussa ya!

insanoğlu tuhaf benim kaynanamda zayıf olduğum için beğenmez kendi kızıyla aynı kilodayız kızım manken gibi der beni beğenmez çokta umrumda doğum yaptım 8 ay oldu fıstık gibiyim valla insanlar hayretle bakıyo ne ara verdin kiloları diyelülülülülülü

ay şimdi aklıma geldi , benim kaynannam bi kere takcak hiç bişe bulamamıştı va bana laf sokmak için 'ayy sizin kullandığınız vernel ne biçim kokuyo ekş ekşi demişti' dumur olup kaldım walla ne cevap vercem ki vernel işte mis gibi kokuyo çamaşırlaar ayn seferinde banyo takımımın renklerini de beğenmediğini söledi ben gene dumur oldum arka arkaya iki gol attı ama çalışmadığım yerden geldi. Ölece bakakalmıştım ya ...ekşi vernel kokusu çirkin renkli paspas takımı

ben kayınvalidemi severim aslında ama bazen ağzından ne çıktığını bilmiyor..geçen iftara davet etti bende hazır baklava yufkasından baklava yaptım..ve kadının ilk tepkisi "bunu babanda yapardı".bende yapsaydı dedim.birde şimdiki karılıkta ne var dedi.herşey hazır..ve o gün herkes bayıldı tatlıya ki kayınvalidem bayramda tatlı istedi benden bende pastaneden 1 tepsi aldım gittim

ben kayınvalidemi severim aslında ama bazen ağzından ne çıktığını bilmiyor..geçen iftara davet etti bende hazır baklava yufkasından baklava yaptım..ve kadının ilk tepkisi "bunu babanda yapardı".bende yapsaydı dedim.birde şimdiki karılıkta ne var dedi.herşey hazır..ve o gün herkes bayıldı tatlıya ki kayınvalidem bayramda tatlı istedi benden bende pastaneden 1 tepsi aldım gittim

Ev baklavasını herkes sevmiyo hem. Eminim çok güzel olmuştur eline sağlık.

doğumdan sora memlekette kayınvalidemde kaldım kızım sürekli emio ağlıyuodu her gören artık ne deedilerse sütün az doymuyo ded,ler habire ağzıma bişi sokmaya çalışmalar herşeye karışmalar bilmiş tavırlar daha gaz edir bildiği yok bana bilmişlik taslamalarr eşim evdeyken beni hemen sofraya çağırmalar eşim yokkende o sonra yer sen gel ye kızım demeler(kendi kızınaa ) ondan sonrada yemiyounki sütün olmuyo demeler
tabi altında kalırmıyım ik ay kızım 1 kilo alınca dedim sütüm yokmuş ama nasıl 1 kilo alıyo iyee moral verceklerine daha beter moral bozuyolarr

okadar düşünmüşsün yapmışsın elin boşte gidebilirdin.
düşünmen yeter ne zahmet ettin gibi laflar söyleseler dilleri kopar sanki

benimki de kiloma takık daha doğrusu ana kız kiloya takık kızı zayıf olacam diye hiçbişi yemez ben de kilo verince sinir oluyorlar

daha önce yazmıştım tiroid kanseri oldum bunlar yüzünden bu yaz atom tedavisi alacağım için bir ay diyet yapmak zorunda kaldım hemen herşey yasaktı iyot almamam gerektiği için çok da kilo verdim bu arada tiroid haplarımı kullanmam yasaktı hipotiroid canıma okuyor bir yandan taşındım herşey yasak evde od yok ocak yok grissini kemiriyorum (o da tuzsuzundan) canım burnumda kayınvalide aradı (zaten ameliyattan sonra iki kez aradı) napıyorsun diye dedim iste çok zor ilaç alamıyorum hipotiroid fenaymış (felan bu arada onda da tiroid problemi var bilir anlar dedim) zaten bişi de yiyemiyorum dedim

bana ettiği laf sen şimdi kilo da vermişsindir

evet dedim verdim zaten tek iyi yanı da o fıstık gibi oldum her gören ne güzel olmuşsun diyor gelince görürsünüz dedim

ama nasıl sinir oldum ben canımla uğraşıyorum hiçbişi yiyip içemiyorum kadının derdi benim kilo vermem la havleeee

aman iştee bazen sırf laf olsun diye konuşuyoar sen moralini bozma çok düşünüyosa gelsin baksın seniii

ayyy kızlar tek ceken ben dılmısım demekı

oyle bı kaynanam varkı yedı pıs tabagını mutfa lavaboya bırakır esının yedıgınıde orda bırakır mutfa gıdınce sınırlerım bozuk odama gıdınce esım yuzumden anlar ne oldugunu hamılelıgımde cektım cektım o kadar kı kaynanam yatı tv ızledı ben halı sılıp banyo fırcaladım 7 aylık orumceye gelınce bız topıkce gorumceye orumcek dıyoruz cunku orumcekten beterler

görümceye örümcek hee kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 güzelmiş
görümcemin bana karşı bi kötülüğü yok ama içiten içe bişeyler seziyorum karşılaştığımız anda üstümü başımı incelemesi eşimle mutluluğumuzu paylaştığımızda tuhaf şeyler söylüyo kendi eşiyle ilgili moralimi bozmaya çalışıyo ama nafile....

kayınvalidemin bana söyledilerini paylaştım çoğu zaman bırda bana ilk kes iyi bişey söyledi
onuda paylaşmazan olmaz kaydirigubbakcemile3
bayramda eşimin teyzesi bana görümcemin adıyla hitap etti ayy canım kusura bakma karıştırdım dedi
olsun teyze dedim yaşlı insanlar kusur tutulmaz
kayınvalidemde dediki e o gitti (görümcemden bahs ediyo)onun yerine geldi mazot ayy ben şok oldum
böyle iyi bişe beklemiyordum açıkcası daha birkez olsun kızım demedi bana ama kızı yerine koymuş sanırım...

görümceye örümcek hee kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 güzelmiş
görümcemin bana karşı bi kötülüğü yok ama içiten içe bişeyler seziyorum karşılaştığımız anda üstümü başımı incelemesi eşimle mutluluğumuzu paylaştığımızda tuhaf şeyler söylüyo kendi eşiyle ilgili moralimi bozmaya çalışıyo ama nafile....

Fazla dert etme çok insanca bi tepkidir bu
Bazı insanlar özendikleri hatta kıskandıkları biri olunca
Bende senden aşağı değilim imajı yaratmak için
Yada fazla hava atma yakında geçer fikriyle kendilerinden sözetmeye başlarlar
Benim görümcek'te bütün kocaları kendi kocası gibi sanıyor
Bizim aşkım bitanem hallerimizin çocuktan sonra geçeceğini düşünüyor
Kızmıyorum. Çünkü kendi hiç böyle şeyler yaşamamış

ah bende zayıflıktan çektim 1.75 boyunda 50 kiloyum diye iskeletor, kurukafa çok afedersiniz ne yiyosunki ne s... adlı adınca annemin yüzüne söylemiştim bigün bu lafını hatırlttım kendisine eşimin yanında bana iftira atma dedi söylediklerinide unutuyolar güya allah dillerini bağlasın inşallah şu anda hamileyim 7 aylık 64 kilo oldum zayıf olduğum için kimse benim hamile olduğumu anlamıyo dün geldi kayınvalidem dolmuş bacakların diyo zıkkım kötr olda beni göreme şinşallah ay bugün dahada kızgınım başka bir yere yazmıştım kopyalıyım burayada okuyun

arkadaşlar yarın eşimin üzerine olan tek evde satılıyo tam izinliydi bebek mobilyası bakmaya gidecektik şimdi bi msj yarın ev satılıyo 30 haftalık oldum artık bayramda camları sidim dolapları kapıları sildim bi hevesle iş yaptım mobilya bakmaya ikna edebildim diye şimdide bu çıktı. ayrıca bebeğin hala bir donu bile yok şeytan diyo boşa gitsin. hep kafasını onlara veriyo çok pişmanım çok

zaten çok hassasım ve dört koldanda üstüme geliyolar rabbime dua ediyorum sabır ver diye napıyım ev satılıyo satılsın umurum diil en kötüsü sattkları paraya bir ev alamıyolar şimdi bide kiralık tutalım demeye başladılar mis gibi eşimin evinde oturuyolardı 600tl aylık (tabi bu sadece benim bildiğim) tüm faturalarınıda biz ödüyoruz çok özür dilerim apartman görevlisinin 10tl sini bile eşimden ayrıca istiyolar. yahu ben bunlara susuyorum onların yapması gereken büyüklüğü ben yapıyorum onlara ya topu topu bebeğin kıyafetleri herşey içinde + oda takımı 3000tl yani ilk bebeğim ya hiçmi değerim yok bu kadar. hadi beni geç bu yavrunun günahı ne. OLMASA A PARA YOK O YÜZDEN DİYCEM AMA VAR aşırı olmasada var ben üstüme harcama yapmıyorum pazara çıkmıyorum marka bilmem ne takıntım yok ev değiştirdik perdeler küçük geldi perde almadım halı almadım heryer çıplak kaldı evi görseniz yani neden aman o taraf çok sıkıştırıyo kocamıbende sıkıştırmıyım günah diye kocama üzüldüğümden hastane değiştirdim kayınvalidemlere fazla geldi 500 tl doğum parası diye bugün değiştirdiğim hastaneye gittim eşimle geri döndürdüler bizi randevu alıp gelin şöyle yapın böyle yapın
7 aylık oldum şu an doğurmaya kalksam dr. yok biliyomusun. hamile kadınları görüyorum nasıl nazlı niyazlı birbirlerine ben dün banyonun fayanslarını dolaplarını sildim eşim çay istedi çayını getirdim sehpayı eğilip kaldırdrım napıyosun kuzum aman eğilme dedi ya sabır şeytan dedi sık boğazını ben içerde fayans siliyorum tepelere tırmanıp adam bi sehpayı kaldırdım diye göya ilgileniyo normal problemi olmayan hamileleerde ağlıyo zırlıyo düşün o haldeyken insan ruh sağlığını yitiriyo ben bide üstüne daha anlatamadığım neler yaşıyorum artık çocuğun sağlığından da korkmaya başladım.

he şimdi bide bunlar bana yakın kiralık bi yerde oturmak istiyolar amaçları o zaten. zateen yakınlardı ama dibime gelmek istiyolar tüm kalbimle söylüyorum şu anda tatilden dönüyolar dönemesinler inşallah saygımı eksik etmedim 2 üniversite bitirmiş insanım odaya girdikleri zaman ayağa kalkardım ama neymiş öbür gelinleri gibi canına okuyup bayıltmam lazımmış. seviyelerini kendilerine hatırlatmam lazımmış bundan sonrası allaha kalmış beni onlarla yüzgöz etme yarabbim karşı karşıya getirme yarabbim daha eşya bakıcaklar benim çocuk odası güme gitti bende 2,300tl bankada bilezk param var bugün gidip o parayla bebeğime oda bakıcam dedim eşimde olur dedi. ama hiçbir ayrıntısına karıştırtmıycam eşimi kendim beğenicem herşeyi oda anasına yatak odası oturma odası bide salon takımı alsın öbür oğlu alsa nolur sanki adamın 4.000 tl ye kiralık dükkanı var onun çocuklarına bile biz bakıyoruz inan kayınvalidem onlşarın paraları yok adam 850 tlye kirada oturuyo parası olmayann adam sadece 5000 tl ayda kira veriyo haram zıkkım olsun hakkımı helal etmiyorum görümcemin evkur. taksitlerini de biz ödüyoruz hiçbirine hakkımı helal etmiyorum üstüne hiçbiride bizimle konuşmuyo

bu aileye girdim gireli hep diğer taraf ölüyo yani aileye gelin gelen damat gelen ölüyo vallahi genç yaştada kafayı sıyırttırıyolar antidepresan kullanıyolar ben aslında eltimi dinlememekle hata yaptımbenden 2-3 yaş büyük bir eltim var eşimin abisiyle evli ben sözlendim 1 hafta içinde evi taşıyolardı ev temizlenip yerleştirilecekti. bende gelinim diye yardım etmeye gittim EŞİM bana dediki GİTME bende dedimki eşime ablam (görümcem yani)bigün önce çağırdı yardım etmeye gidicem dedim. kız benim için sevdiğim kekten yapıcak dünde sen onun yanında izin verdin şimdi ekmiş gibi olurum dedim. gittim kayınvalidem ordaydı yarım saat sonra hadi ben gidiyorum dedi gitti görümcemi sordum kayınvalideme onun misafiri gelicekti dedi. AY KIZLAR ŞAKA GİBİ KAYINVALŞİDEM GELDİ ŞİMDİ ÇIKIYORUM SONRA YAZARIM İLAÇ YAZDIRIP GELİCEM DİYO EV BULMUŞLAR BİTANE PAHALI AMA İÇİ HARABE DİYO AY AY KAPATIYORUM KIZLAR

X