Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

hangi birini söyliyim allaasen,hepsinin köküne kibrit suyuuuu kötükedihüso
bunlar kocam olmasa selam dahi vermeyeceğim cinsten amaaa işteh Çok üzgünüm çoook

Yanlış anlamışsın canım
Annemi sorup tepemi attıran karısıydı
Adamların içi dediğinde evin balkonu
Adamlarsa biri eşim biri görümcemin kocası diğeri uzaktan enişte
Yani çokta abes bi durum olmadı
Ayrıca öyle haremlik selamlık misafir ağırlamaya da oldum bittim sinir olurum
Birarada oturamicağım insanların evine gitmem evime de gelmesinler
Hangi çağda yaşıyoruz herkes biarada oturabilmeli sohbet edebilmeli diye düşünüyorum
canım bunun yaşadığımız çağla alakası yok tabiki sohbet edilebilmeli ama kadınlar dururken erkeklerle oturmak bence gereksiz ... Onu da geçtim madem sinir oldun kalkıp evine gidebilirdin o zaman daha gıcık olurlardı bence buranın tadı kaçtı ben evime gidiyorum diyebilirdin

10 ağustosta memlekete gittik
eltimler hoşgeldine geldiler kaynanamlara
benim oğlum olcak zannediyomuş sevgili eltim
bende yok dedim hep kızdı hiç erkek demediler dedim
bu arada bebek 33. haftasında karnımda :KK70:
tühh görüyonmuuuuu oğlan olaymışş keşke dediii
yanındada kaynanam oturuyor vayyşşşş diye dizlerine vurdu kadınn alsanaalsanasmile
ve kızlar eltiminde kaynanamında kızı yok kaynanamın 3 oğlu eltimin 2 oğlu var ve kızım olsaymış keşke diyen insan bunlarrr
sırf kısknçlık yaniiiiii yaptıklarıı

10 ağustosta memlekete gittik
eltimler hoşgeldine geldiler kaynanamlara
benim oğlum olcak zannediyomuş sevgili eltim
bende yok dedim hep kızdı hiç erkek demediler dedim
bu arada bebek 33. haftasında karnımda :KK70:
tühh görüyonmuuuuu oğlan olaymışş keşke dediii
yanındada kaynanam oturuyor vayyşşşş diye dizlerine vurdu kadınn alsanaalsanasmile
ve kızlar eltiminde kaynanamında kızı yok kaynanamın 3 oğlu eltimin 2 oğlu var ve kızım olsaymış keşke diyen insan bunlarrr
sırf kısknçlık yaniiiiii yaptıklarıı

Allahımmmm ya ne saçma bi düşünce. Allah hayırlı ve sağlıklı evlat versin diyecekleri yerde :eek:klava:

aynen canım
yaptıkları sırf kıskançlık işte
bunu diyen eltim 2 dakika snra bende kız .ocuk istiyorum sırf ondan 3. deniycem ama ya erkek olursa diyo kafamçokkarıştı

bizde mayıs ayında gitmiştik eşimin memleketine, annesi,ablaları, teyzeleri hepside bana kısır muamelesinde bulundular. sanki çocuğum olmuyormuş gibi hareket eetielr. ablası mahallesinde bi kadın varmış okuyormuş, okunmuş su içiyormuş çocuğu olmayanın çocuğu oluyormuş da bunu anlatıyor, ardından da gelin gitmek isterse gideriz diyor kayınvalideme söylüyo güya bunu bende yanında oturuyorum siz ne diyosunuz diye kızdım ikisine de kötükedihüso
izinden dönüşte temmuz ayında doktora giitik sorun eşimde çıktı. toz kondurmadıkları oğullarında. Allah büyük işte. üstelik biz iki yıllık evliyiz 10 yıllık evli olsam naparlardı bilemiyorum yani :eek:klava:

benim kaynanamda biz yeni evliyken
1 . Ah oğlum ah herkes kendi kazandığını yeseydiii !!! (ki biz düğün borçlarını kendimiz ödedik.Yetmezmiş gibi 3 milyarda takılardan verdik)
2. Kaynıma ''oğlum seni ben evlendircem''
3. Ah ah kız alırsan kendi milletinden alcan diyip duruyodu ... Ben aslen hataylıyım ama kütahyada büyüdüm... Eşim erzurumlu .. Ki tüm akrabaları beni sever ve överler ama bi kaynanama yaranamadım ... OFF daha neler neler var da

meraba canım, halen kütahyada mı yaşıyorsun ?

bizde mayıs ayında gitmiştik eşimin memleketine, annesi,ablaları, teyzeleri hepside bana kısır muamelesinde bulundular. sanki çocuğum olmuyormuş gibi hareket eetielr. ablası mahallesinde bi kadın varmış okuyormuş, okunmuş su içiyormuş çocuğu olmayanın çocuğu oluyormuş da bunu anlatıyor, ardından da gelin gitmek isterse gideriz diyor kayınvalideme söylüyo güya bunu bende yanında oturuyorum siz ne diyosunuz diye kızdım ikisine de kötükedihüso
izinden dönüşte temmuz ayında doktora giitik sorun eşimde çıktı. toz kondurmadıkları oğullarında. Allah büyük işte. üstelik biz iki yıllık evliyiz 10 yıllık evli olsam naparlardı bilemiyorum yani :eek:klava:

bizde haziranda 3. senemize girdik ilk yıllarda istemedik bilerek
aynı muameleyi eltim kaynanam kaynımda bana yaptı
dengesiz olursa insan iştee böyle olur cnmmm
rabbim hayırlısı ile sanada nasip etsin cnm

bizde haziranda 3. senemize girdik ilk yıllarda istemedik bilerek
aynı muameleyi eltim kaynanam kaynımda bana yaptı
dengesiz olursa insan iştee böyle olur cnmmm
rabbim hayırlısı ile sanada nasip etsin cnm

amin inşaallah canımmm
Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin herkese

evililiğimizin ilk haftası ankarada kayınvalidemlerin evinde kalıyoruz perşembe günü ankaradaki teyzemlere geldik annem ordaydı el öpmek için kayınvalidede peşimize takıldı ne gereği varsa(kendi ailem kayseride annem o haftayı ankaradaki teyzemlerde geçirdi beni görmek için zaten o haftasonu bitlise dönecektik) eşime dedim ki perşembe teyzemlerdeyiz cumada beni dışarı çıkar bunaldım sizin akrabaların içinde stresa tayım oda sağolsun kabul etti sonra dedim bu gece teyzemlerde kalalım ertesi gün kahvaltıyı eder akşama kadar gezer sonra eve döneriz dedim.(bundan kaynanamın haberi yok)..zaten düğün olmadan öncede cuma gününü bu şekilde kararlaştırmıştık neyse geldik teyzemlere oturuyoruz kaynananm eşime dediki

- yarın ne yapacaksınız eşimde temmuzla gezeceğiz bi günüde kendimize ayıralım demi dedi
kaynanamın surat düştü neyse yemek yedik oturuyoruz kaynanam açekti eşiimi kenara bişeyler söylüyor bende bende duyuyorum
- oğlum sen git gez işini hallet yarın temmuzu niye sündürüyorsun peşinde hem cuma günü komşu gelip temmuzun çayını içecek söz verdim ayıp olur

eşimden yana rahatım hiç lafa karışmadım eşim dedi çokmu mühimmiş temmuzun elinden çay içmese ölürmü dedi neymiş diğer iki gelini komşuya çay tutmuş benim tutmamam ayıp olurmuş hey allahım öldürür bu kadın beni

neyse bu konukapandı o akşamın ikinci bombasınıda yedi kaynanam gece 12 ye geliyor hadi hazırlanın gidiyoruz dedi ben hiç sesimi çıkarmadım ama gayet mutlulyum eşimde demedi biz burda kalacağız diye sürekli büyük oğluna söyleyip duruyor hadi hazırlanın oğlum digiyoruz diye neyse bu giydi mantosunu ben hiç bozmuyorum istifimi hadi da ha niye oturuyorsunuz hazırlansanıza dedi ama gülerek söylüyor dedim biz burda kalacağız bu gece siz gidin ..kızlar bir görseydiniz suratını anlatamam bi surat öylemi değişirmiş gülmemek için zor tututtum kendimi ..ertesi gün eltim dedi kız iyi yaptın kaynanan gidene kadar arabada söylendi bende deim oh olsun beni lastik misali kocamın peşine düşen bi çocuk muamelesinde bulundu iyi oldu dedim...

Kayınvalıdem ve gorumcemle papaz olduk bır ay once,yuzlerını goresım yok.Bbegımız olacak daha once yazmıstım,gerek yok deyıp duruyolar herseye.Ben de aglamıstım bı gun cunku aynı gun hem benı hem esımı bozdular,elalemle yarıs yapmayın tek maasla ayagınızı yorganınıza gore uzatın dıye :sinifsinif: Ben de o aksam agladm esıme dedım "ınsan tek maaslısınız cok acılmayın bız maddı manevı yanınızda olucaz elımızden geldıgınce" demelerını beklerdım dedım.Esım de sabah ıse gıderken kaynanama ugramıs "bundan sonra bebekle ılgılı bırseye karısmayın,zederdı sızın yuzunuzden agladı bebege de gerek olmasaydı barı" demıs.
Esım benı aradı "agızlarının payını verdım annemlerın uzulme dedı"Ne gerek vardı sımdı surat yapacaklar bıze" dedım ki dedıgım de oldu.Esım eve donerken kaynanamlara ugramıs,kaynanam aglamıs,beni şikayet etmiş."zederdi misafir gibi gidip geliyo buraya,susuyo konusmuyo herkes balkondayken o ıcerde oturuyo.bi kere gulumsemıyo burdayken,bız bebege heyecanlanamıyoz karnına bıle dokunamıyoruz,ben ona kaynanalık yapmadım hıc" demiş kaynanam.Gorumcem de "ben sıze kızımın eskılerını verıyorum yanlıs anlıyorsunuz.zederdi bana karsı da aynı,benı bı kere caya cagırmıyo,herseye karısıyo önce o kendıne baksın " demıs :1shok:
Konu nerden nereye gelmıs.Esım eve geldı, surat bı karıs bır bır anlattı soylenenlerı sen bunu yapıyomussun sen sunu yapıyomussun dıye.Iyıce dumur oldum.Ben mısafır gıbıymısım,bu hamıle halımle benden ıs beklıyolarsa ayıp,ben calısıyoken bıle ugruyodum onlara nabıyolar dıye,yardım da edıyordum o yorgun halımle,evlenırken onlara borc bıle bırakmadık,herseyı tek maasla ıkı senede bız bıtırdık,yerı geldı koca kısı onlarla gecırdık o zaman ıyıydık sımdı kotu olduk,balkonda oturmuyormusum bı kere dusunmedıler neden oturmuyorum dıye.Balkona gecılıyo kayınvalıde gorumce kaynata ucude sıgara ıcıyo.balkona dort sandalye bıtıs bıtıs oturuluyo,ben onlara cat servısı yapıorum onlar saatlerce sıgara ıcıyo,sıgara dumanı ıcınde neden oturacakmısım ben alla alla.Ben gorumcemı cagırmıyormusum zaten bı aksam bızdeysek dıger aksam onlardayız yuh yani.Zaten kaynanamın da huyu degısıyo gorumcem gelınce,gorumcem de mubarek gelınce 1-1bucuk ay kalıyo butun duzenımız bozuluyo.
Bebek olunca yanımızda olucakmıs bır ay kalır artık. Şubatta gelceklermıs bı de sulalece kaynana esı cocugu o. Allahtan ayrı evdeyız bı de bır arada olsak kımbılır ne olur yarabbım

evililiğimizin ilk haftası ankarada kayınvalidemlerin evinde kalıyoruz perşembe günü ankaradaki teyzemlere geldik annem ordaydı el öpmek için kayınvalidede peşimize takıldı ne gereği varsa(kendi ailem kayseride annem o haftayı ankaradaki teyzemlerde geçirdi beni görmek için zaten o haftasonu bitlise dönecektik) eşime dedim ki perşembe teyzemlerdeyiz cumada beni dışarı çıkar bunaldım sizin akrabaların içinde stresa tayım oda sağolsun kabul etti sonra dedim bu gece teyzemlerde kalalım ertesi gün kahvaltıyı eder akşama kadar gezer sonra eve döneriz dedim.(bundan kaynanamın haberi yok)..zaten düğün olmadan öncede cuma gününü bu şekilde kararlaştırmıştık neyse geldik teyzemlere oturuyoruz kaynananm eşime dediki

- yarın ne yapacaksınız eşimde temmuzla gezeceğiz bi günüde kendimize ayıralım demi dedi
kaynanamın surat düştü neyse yemek yedik oturuyoruz kaynanam açekti eşiimi kenara bişeyler söylüyor bende bende duyuyorum
- oğlum sen git gez işini hallet yarın temmuzu niye sündürüyorsun peşinde hem cuma günü komşu gelip temmuzun çayını içecek söz verdim ayıp olur

eşimden yana rahatım hiç lafa karışmadım eşim dedi çokmu mühimmiş temmuzun elinden çay içmese ölürmü dedi neymiş diğer iki gelini komşuya çay tutmuş benim tutmamam ayıp olurmuş hey allahım öldürür bu kadın beni

neyse bu konukapandı o akşamın ikinci bombasınıda yedi kaynanam gece 12 ye geliyor hadi hazırlanın gidiyoruz dedi ben hiç sesimi çıkarmadım ama gayet mutlulyum eşimde demedi biz burda kalacağız diye sürekli büyük oğluna söyleyip duruyor hadi hazırlanın oğlum digiyoruz diye neyse bu giydi mantosunu ben hiç bozmuyorum istifimi hadi da ha niye oturuyorsunuz hazırlansanıza dedi ama gülerek söylüyor dedim biz burda kalacağız bu gece siz gidin ..kızlar bir görseydiniz suratını anlatamam bi surat öylemi değişirmiş gülmemek için zor tututtum kendimi ..ertesi gün eltim dedi kız iyi yaptın kaynanan gidene kadar arabada söylendi bende deim oh olsun beni lastik misali kocamın peşine düşen bi çocuk muamelesinde bulundu iyi oldu dedim...

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
çok iyi yapmışsın tebrik ediyorum seni vereliniortak
o da yeni evlilerin peşine takılmasaymış almış dersini ohhh ne iyi olmuş :sm_cool:

Kayınvalıdem ve gorumcemle papaz olduk bır ay once,yuzlerını goresım yok.Bbegımız olacak daha once yazmıstım,gerek yok deyıp duruyolar herseye.Ben de aglamıstım bı gun cunku aynı gun hem benı hem esımı bozdular,elalemle yarıs yapmayın tek maasla ayagınızı yorganınıza gore uzatın dıye :sinifsinif: Ben de o aksam agladm esıme dedım "ınsan tek maaslısınız cok acılmayın bız maddı manevı yanınızda olucaz elımızden geldıgınce" demelerını beklerdım dedım.Esım de sabah ıse gıderken kaynanama ugramıs "bundan sonra bebekle ılgılı bırseye karısmayın,zederdı sızın yuzunuzden agladı bebege de gerek olmasaydı barı" demıs.
Esım benı aradı "agızlarının payını verdım annemlerın uzulme dedı"Ne gerek vardı sımdı surat yapacaklar bıze" dedım ki dedıgım de oldu.Esım eve donerken kaynanamlara ugramıs,kaynanam aglamıs,beni şikayet etmiş."zederdi misafir gibi gidip geliyo buraya,susuyo konusmuyo herkes balkondayken o ıcerde oturuyo.bi kere gulumsemıyo burdayken,bız bebege heyecanlanamıyoz karnına bıle dokunamıyoruz,ben ona kaynanalık yapmadım hıc" demiş kaynanam.Gorumcem de "ben sıze kızımın eskılerını verıyorum yanlıs anlıyorsunuz.zederdi bana karsı da aynı,benı bı kere caya cagırmıyo,herseye karısıyo önce o kendıne baksın " demıs :1shok:
Konu nerden nereye gelmıs.Esım eve geldı, surat bı karıs bır bır anlattı soylenenlerı sen bunu yapıyomussun sen sunu yapıyomussun dıye.Iyıce dumur oldum.Ben mısafır gıbıymısım,bu hamıle halımle benden ıs beklıyolarsa ayıp,ben calısıyoken bıle ugruyodum onlara nabıyolar dıye,yardım da edıyordum o yorgun halımle,evlenırken onlara borc bıle bırakmadık,herseyı tek maasla ıkı senede bız bıtırdık,yerı geldı koca kısı onlarla gecırdık o zaman ıyıydık sımdı kotu olduk,balkonda oturmuyormusum bı kere dusunmedıler neden oturmuyorum dıye.Balkona gecılıyo kayınvalıde gorumce kaynata ucude sıgara ıcıyo.balkona dort sandalye bıtıs bıtıs oturuluyo,ben onlara cat servısı yapıorum onlar saatlerce sıgara ıcıyo,sıgara dumanı ıcınde neden oturacakmısım ben alla alla.Ben gorumcemı cagırmıyormusum zaten bı aksam bızdeysek dıger aksam onlardayız yuh yani.Zaten kaynanamın da huyu degısıyo gorumcem gelınce,gorumcem de mubarek gelınce 1-1bucuk ay kalıyo butun duzenımız bozuluyo.
Bebek olunca yanımızda olucakmıs bır ay kalır artık. Şubatta gelceklermıs bı de sulalece kaynana esı cocugu o. Allahtan ayrı evdeyız bı de bır arada olsak kımbılır ne olur yarabbım

canım boşver onları takma kafana, önce bebeğini düşün. sen ne yapsan onların gözünde yanlış olur, eşine şikayet edilir. sen önce bebeğini düşün aldığın kararları da kendin ve bebeğin için al. nasıl olsa onlar memnun olmayacak.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :Saruboceq:

canım bunun yaşadığımız çağla alakası yok tabiki sohbet edilebilmeli ama kadınlar dururken erkeklerle oturmak bence gereksiz ... Onu da geçtim madem sinir oldun kalkıp evine gidebilirdin o zaman daha gıcık olurlardı bence buranın tadı kaçtı ben evime gidiyorum diyebilirdin

Çağla şu alakası var
Kadınların sohbete alınmadığı
Hatta ayrı oturulduğu günler çok eskide kaldı BENCE
Ayrıca eşimi ablasının evinden kendi huzursuzluğum yüzünden
Zamansız çıkarmak eşime haksızlık olurdu
Kadınlar dedikodu ve ikiyüzlülük içindeyse
Ayrıca 0-10 yaş arası 6 çocuğun gürültüsünü hiiiç saymıyorum
Erkeklerle oturup siyaset ekonomi kitap vs konuşmak daha gereklidir bence
Herkesin tavrı tepkileri farklıdır
Ben böyle uygun gördüm böyle davrandım
Biz buraya birbirimizi eleştirmeye değil yaşananları anlatmaya geliyoruz
Bu yüzden olayı daha fazla polemiğe dönüştürmek istemiyorum
O yüzden başka cevap vermicem
Saygılar opuyorumnanaktan

Çağla şu alakası var
Kadınların sohbete alınmadığı
Hatta ayrı oturulduğu günler çok eskide kaldı BENCE
Ayrıca eşimi ablasının evinden kendi huzursuzluğum yüzünden
Zamansız çıkarmak eşime haksızlık olurdu
Kadınlar dedikodu ve ikiyüzlülük içindeyse
Ayrıca 0-10 yaş arası 6 çocuğun gürültüsünü hiiiç saymıyorum
Erkeklerle oturup siyaset ekonomi kitap vs konuşmak daha gereklidir bence
Herkesin tavrı tepkileri farklıdır
Ben böyle uygun gördüm böyle davrandım
Biz buraya birbirimizi eleştirmeye değil yaşananları anlatmaya geliyoruz
Bu yüzden olayı daha fazla polemiğe dönüştürmek istemiyorum
O yüzden başka cevap vermicem
Saygılar opuyorumnanaktan
başka cevap verip vermemen çok önemli değil benim için ama yaşanan ve yaşadaığımız şeyşerde hepte haklı olucaz diye bişey yok ama anladığım kadarıyla sen eleştiriye pek gelemiyosun hep sen haklısın densin istediğin için rahatsız oldun sanırım madem bu kadar nefret ediyosun gitmeseydin iftara

birgün kaynanamdayız tavuklu pilav yapmıştı getirdi hem kocamın hem benim önüme 1er tabak koydu neyse yemeye başladık dedi aaa dur yeme karıştırmışım tabakları meğer bana verdiği tabakta daha çok et varmış değiştirdi tabakları aldı oğlunun önüne koydu al oğlum bu senin daha çok etli dedi kocam napıyosun anne dedi tabi ben yemedim kalktım masadan eşimde yemedi sonra üzüldü ama iş işten geçti:çok üzgünüm:

yaa çok sinirlendim aptal kadın ne hakkı var insanları üzmeye.. işte böyleleri herşeyi hakediyo var ya. hiç üzme canım sen kendini yapıştır lafları.. sen de bir anne evladısın görseydi ne kadar üzülürdü annen

kızlar cumartesi kaynanamlar görümcemler iftara geldiler.halamın kızı geldi masayı bir süsledi anlatamam ben hayatta beceremezdim öyle peçeteler,peçetelikler,yiyecekler bile şekilliydi ben çorba,karnıyarık,pilav,tavuk,püre,barbunya,kızartm a,sigara böreği,kakaolu ve sadece kek,tatlı meyve,kola,çay,türk kahvesi verdim...kaynanam iftara 10 dk kala geldi masanın en başına oturdu ben ve annem mutfakta yedik (masaya sığmadık)sonra kaynanam bir tabah bile getirmedi mutfağa geçti balkonda oturdu kocasıyla

X