Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

sonra pazar günü kaynanam bizi iftara çağırdı ben giyindim süslendim iftara 10 dk kala çıktım direk salona girdim eşimin halasıyla oturdum menüde de kabak dolması ve pilav vardı ortada hiç çeşit yok...
sonra iftardan sonra da sadece eşimin tabağını ve kendi tabağımı götürdüm mutfağa sonra da çeyiz görmeye gideceğiz diyip kalktık kaydirigubbakcemile3

sonra pazar günü kaynanam bizi iftara çağırdı ben giyindim süslendim iftara 10 dk kala çıktım direk salona girdim eşimin halasıyla oturdum menüde de kabak dolması ve pilav vardı ortada hiç çeşit yok...
sonra iftardan sonra da sadece eşimin tabağını ve kendi tabağımı götürdüm mutfağa sonra da çeyiz görmeye gideceğiz diyip kalktık kaydirigubbakcemile3

Kabak dolması ve pilav mı :uhm:
İnsan kabağı bari yemek yapar farklı olsun deyi

OHHHH NE GÜZELLLL , ÇOK İYİ YAPMIŞSIN alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

benımde gorumcemle aram kayınvalıdem yuzunden bozuluyor, ne yasarsak aramızda hemen gıdıp anlatıyor ona..kızda içten içe sinir oluyor, ben anlıyorm bir kere bile kendi sorunumuz yuzunden yasamadk yasadysak hep onun yuzunden emınım. sımdı benım gorumce tasınacak yenı ev aldı, bende ev hedıyesı ne alıcam dıye dusunuyrm. hanı arasam desem neye ıhtıyacın var alayım dıye, ama dogru olmaz durumu ıyı zaten ne ısterse alıyor, komik kaçar diye dusunuyrm..çaycısı yoktu en son evine gittiğimde yoktu, emin olamadım kaynanaya sorduk..oda ne dese tasınırlarken gıdermısız, gorurmusuz nesi yojksa alırmışız.eşimde anne bizi karıştırma zaten taşıma sırketıyle tasınacaklar, alya calısıyor hatta eltımıde kattı calısıyorlar bız oturmaya gıderız artık dedı. esı yardım eder yavas yavas yerlesırler dedı..ya kızlar ben elım ayagım tutuyor eşimde yardım etti binlerce kez sağolsun sunnet yaptım, tasındm kımseden aradılar çalışıyorlar hem dıye hem ne gerek var yardm kabul etmedm..hı hasta olsam tmm, o olsa koşar giderim.ben calısıyorum sunnet yaparken ne zorluklar yasadm hep esımle ıkımız yaptık..temızlıkcı tuttum o da tutsun hele bır gun oncesı işten ogleden sonra gittim evi temızledım, son hazırlıkları yaptım ertesı gun dugun gunu...tasınırken desen oyle ..bı de laf soyluyor o sızlere geldı dıye 1 kere geldı oda ben cagırmıcaktm laf omasın kendı kardesını cagıryr derler dıye cagrdm vallaha..hersey karsılıklı mı sonra karsılıklıysa ben onu odedım ceyızı gıtmeden bır gun once gıttık evını temızledık. anlamıyrm ınsanları bız gelınsek kolemıyz, bu mantığa çok bozuluyrm. ama eltım yalakanın onde gıdenı arkalarından konusur konusur yuzlerıne guler, yalakalığınıda yine yapıp gider..umurumda değil zaten onunla kıyaslanmaktan bıktım artık..ıkımız farklı karakterlerız neden kıyaslanıp duruyorus anlamyrm..kaynana bır surat astı ses tonu bır bozuldu esım oyle deyınce..tamm tmm sen gelme kardesıne dedı ..yanı bızı karıstırma deyınce..hem uzuldum ama bır yandan da kızdım..ne gerek var durduk yere sorun çıkarıyor, emınım gorumcenın haberı bıle yok, çagırmıcak kız belki de.. kaynana onun gorumce ve eltısı gelır dıye yapıyorsa bızde gıtmemız lazım dıye dusunuyorsa bu gorumcenın kabahatı olur ..ben nasıl yaptım kendı yapsın yardm kabul etmesın..ALLAH aşkına atla deve mi?çok sinir oluyorum safi sorunlar sonra ben annemle babama gıdemyrm temızlıge esas bana hakkı gecenlere, yıllarca cocuğuma baktılar, annem rahatsız yapamıyor babam yapıyor vallaha erkek basına hem yasıda var yani..ayıp ya vallaha ayıp..sımdı bayramda gıdınce bır karıs surat yapar, kayınpederi de dolduru bır kerede sakın ha oturup empati yapmaz..hep karşı taraf suçlu....ben hep kötü gelinim...soğuk nevaleyim bide kıyaslama yapmıyorlar mı? onlar beni böle yapıyorlar bır ınsanın yapacağı varsa da sen sureklı ustune gıdersen olmaz ki...offffffffffffffff!of bıtım artık ev-leneli 12 yıl oldu hep sorun hep sorun.....

farklı şehirlerde olduğumuz için 2 düğün yaptık ankaradaki düğün salonda yapıldı haliyle benim yakın akrabalarımda kayseriden ankaraya düğüne geldiler
düğün iyi hoş güzel gidiyor benim akrabalarım düğün sonuna doğru kalktılar yol uzun ancak gideriz diye onların ayaklandıklarını görünce bi acaip oldum o anda anladım ben artık gdiyorum diye teyzelerim falan vedalaşırken ağladılar bende zaten sulugöz senağlama tutamadım kendimi ağladım neyse vedalaşıyoruz son kez kucaklaşıyoruz inanın çokm zor bi durum eltim geldi temmuz ağlamayacakmışssın dedi bende niye dedim kaynanan öyle söylüyor millet bişey var zanneder temmuza söyleyin susssuz diyor dedi bunu duydum şok oldum :sm_confused: sanki kendimi yırtıyorum ağlarken hayret bişey

o an yamacımda değildi kaynana gözlerim aradı iki laf yapıştırmak için ama göremedim
aklıma geldikçe sinirim hoplar kendi kızı olmadığında o duyguyu bilem iyor işte ne yapalım

farklı şehirlerde olduğumuz için 2 düğün yaptık ankaradaki düğün salonda yapıldı haliyle benim yakın akrabalarımda kayseriden ankaraya düğüne geldiler
düğün iyi hoş güzel gidiyor benim akrabalarım düğün sonuna doğru kalktılar yol uzun ancak gideriz diye onların ayaklandıklarını görünce bi acaip oldum o anda anladım ben artık gdiyorum diye teyzelerim falan vedalaşırken ağladılar bende zaten sulugöz senağlama tutamadım kendimi ağladım neyse vedalaşıyoruz son kez kucaklaşıyoruz inanın çokm zor bi durum eltim geldi temmuz ağlamayacakmışssın dedi bende niye dedim kaynanan öyle söylüyor millet bişey var zanneder temmuza söyleyin susssuz diyor dedi bunu duydum şok oldum :sm_confused: sanki kendimi yırtıyorum ağlarken hayret bişey

o an yamacımda değildi kaynana gözlerim aradı iki laf yapıştırmak için ama göremedim
aklıma geldikçe sinirim hoplar kendi kızı olmadığında o duyguyu bilem iyor işte ne yapalım

o neymiş duygulanmış ağlamışsın alsanaalsanasmile
sinir oluyorum ya her şeye karışmalarına :eek:klava:

onunla kalsaya aynı şeyi annemede söylemiş dünür niye hüzünlü duruyorsun görende iki dünürün arası açık zannedeer demiş annemde şok geçirmiş aramızda ne olcak o nasıl söz kızım evleniyor gurbete gidiyor tabiki üzülecem demiş

kadın da duygu denen his mi yok yada kıskançlığından mı öyle dedi ya bu düğün kendini yırtarcasına ağlayanları biliirim ben gözümden iki damla yaş akmış onubile çok gördü bana

Farkettiniz mi Kadının En Büyük Düşmanı Kadınlar
Bizi En Acımasız Eleştiren
Azcık Yükselsek Ayağımızdan Çekiştiren
Her İşimize Karışan
Bizimle Yarışan
Huzurumuzu Kaçıran
Yuvamızı Yıkan

Kadınlar

Kaynanalarımız
Eltilerimiz
Görümcelerimiz
Komşularımız
Hatta Bazen Annelerimiz
Kız Kardeşlerimiz

Kısaca Hemcinslerimiz

ahhha ahhh benim kaynana düşman başına..hırsızlık yalancılık iftira numara rol taklit artislik herşey var..varsa yoksa kocası hayatta kocasından başka kimsesi umursamaz onuda kayınbabamın sülalesine inat yapar bakın işte kocam benim ben galio geldim diyerek..hergün kavga ederler..benimle yarışırki aramızda 35 yaş fark var..elbiselerime özenir..evime gelince mutlaka eşyalarımdan ister yok senin makinan iyi ondan alacam perden güzel ondan alacam..şunu bana ver bunu alıyorum...ayyy...yada bi zarar verir evime mutlaka çıkar balkona gösteriş için yıkar...eskiden evime gelince yüzüne gülerdim artık asık bir suratla dolaşıyorum ve yatak odamdan çıkmıyorum...yemek yaparsa biz onu yeemeyiz der dökerim

benim kaynanam baştan iyi gibiydi. Çocuğum olunca çıldırdı ... loğusalık dönemim zehir oldu bana süt olsun diye abuk sapuk şeyler yedirmeye çalıştı yemedim. Çocuğuma karışmaya çalışıyo ve ben buna dayanamıyorum. Herşeyi yanlış biliyor bende öyle değil böylemi doktor böle söyledi deyince bana sinir oluyor. Sürekli laf sokuyor yok bebeğim zayıfmış , yok bebeğim huysuzmuş dayanamayıp üstüne atlamaktan korkyorum Allatan pek sık görüşmüyoruz ama görüştümüz zamanlardali laf sokmaların etkisi haftalarca sarsıyor beni itiraf ediyorum uyuz oluyorum yaaaa

nedir bunlardan çektiğimiz ya bıktım artık susuyorum keçileri kaçırtıyolar konuşsam onlarla baş edemiycem yuvamı bozarlar diye korkuyorum tez vakitte içimden geçeni sen kabul et yarabbim AMİİİİİİN

ah bekarken okusaydım şu sayfaları. ah evlenince tüm aileyle evlenildiğini görebilseydim. ahhh ah

ay benim eltim tuhafın teki.altlı üstlü oturuyoruz kadın bigün olsun merhaba demedi.iki yıllık evliyim.hiç konuşmadık.onun evine gitmedim.o bize sadece bir kez geldi ameliyat olduğumda.onun dışında yok.sürekli maddi beklenti maddi beklenti.bıktım artık bu kadından.selam sabah yok.böyle akraba olmaz olsun

:1no2:kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
Bı ıNCı DAHA.
3 sene nişanlı kaldım söz alışverişiymiş hediyeymiş nişan elbisesiymiş bırakın bunları ne gelme ne gitme ne düşün kına elbisesi hiiç bişiy yapmadılar baba yukardada söledim zati.

kaynana geldi bize. kızı nişanlandı ya o taraf şunu yapcaz bunu yapcaz demiş bizim kaynanaya az gelmiş heralde ki yook o öyle olmayacak şu alınacak bu alınacak demiş
banada diyo ki yoook bizim arımız namusumuz var elalem ne der diyo.
be kadın bari bana anlatıpta kendine düşman edinme.
allahın bi çorabını eller gibi bırak altın gümüş verdiğin sözler bi söz elbisesi bi kına elbisesi almadan 3 senede bedavaya getirdin bari bana söyleme.

aynen kendimi gördüm! benimki kına geceme de gelmemişti, diğer gelinine gitti diye burnundan getirdim! o güne dek gıkımı çıkarmamıştım ama adaletsizliği bezdirdi artık. kış günü bulaşık yıkıyoruz iki gelin, bana dedi ki o yıkasın sen durula, onun elleri üşümesin
inci çoook benimkinde.
en son bu bayramın ilk günü, dolmadan da ye diye ısrar ediyor.şiştim yiyemeyeceğim dedikçe de içime sinmez tadına bak diyor. eşim de dedi o zaman onun hakkını ver,evde yer senin de içine siner. aaa dedi eve verecek kadar yok! bu neydi şimdi? eşim çok alındı, ikimiz de sofradan kalktık zaten. bir daha da ölsem evinde bir şey yemem dolmaya muhtacız sanki. 11 kişi vardı sofrada,nasıl mahcup olduk.

Bende bu bayram inci yok
Çünkü eşim ailesine yalnız gidip 1 gece kalıp benim ailemin yanına geldi
Babası nerde olduğumu sorunca
Seni görmek istemiyor
Düğünde bütün yaptığın rezillikler gizli mi kalacaktı sanıyorsun
Herkes herşeyi duymuş dedikodu almış yürümüş
Daha senin yanına gelir mi sanıyorsun kız sonuna kadar haklı
Sende artık huzurumuzu kaçırma beni canımdan etme demiş
İnsan nerde sevilip sayılıyorsa oraya gider deyip çıkmış
Çok güzel huzurlu bi bayram geçirdik
Arada doğum gününü de kutladık

kızlar bu bayram bende inci yok masallah pek ıyıdık kaynanamla görümcek de kocamın sayesınde akıllandı kocam bu bayram bır kükrediki sormayın kalk dedı yengenın elını öp ona saygı göstereceksın dedı tabı görümcek sindi bende olurmu canım ne gerek var öpmesın dedım ama o düştügü durum bana yettıde arttı bıle tabı eltim bunlara uzak duruyo ya kaynana bu oglunuda kacırmak ıstemıyo herhal o yuzden pek ıyıyız allah bozmasın

bayramda bayram şekeri olmuş bizimkiler kaydirigubbakcemile3
büyük elti ve görümceler bayram günü birbirlerine girmişler, ohhhh bir sevindim ki sormayın zemuszemus
ben taa uzak şehirden gittim bir hafta kaldım kayınvalidede her gün bulaşık yıkadım, o kadar kalabalıktı ki, bana gelene kadar ama benim üstüme yıkıldı hep, yinede bişi demedim yıkadım mafoldumben
sabah bulaşıkları iki görümce yıkamış, akşama bulaşıklarında da eltiye laf vurmuşlar, eltide ben misafirim diye olay çıkarmış, tartışma büyümüş birbirlerine girmişler kayınvalide kayınpeder zor ayırmışlar. kadınlar mutfakta birbirine girmiş, içerde de abisi ve enişteleri birbirlerine girmiş çok güldüm yaaaa kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

X