- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #4.321
Ikıbucuk ay sonra kızımız dunyaya gelecek.Bız ılk cocugumuz tabı heves edıyoruz herseye.Esımın ısyerınde 4 kısının esı de hamıle.İşte anlatıyo su sunu almıs ogluna.Bu bunu almıs kızına dıye.Kaynanam demezmi elalemle yarıs yapmayın.artık zederdı calısmıyo ayagınızı yorganınıza gore uzatın.Kaynanamlar da ne bakarsak gerek yok e. nin eskılerı var (gorumcemın kızının) almayın deyıp duruyolar.Alla alla ınsan ozenır torununa bıraz be.Annem her gun arıyo bunu aldık sunu aldık dıye.Kaynanamlar da tam tersı herseye gerek yok deyıp duruyolar gıcık oluyorum.Bı de hep borcları var.Ikı senedır bıktım artık ya.
AH canım ah szinki soruyo paranız var mı diye ... BEn öğretmenim Allahtan bu sene ücretli de olsa çalışmaya başladım .. BEn işe başladım eşim rahatsızlandı 6 ay çalışamadı benim aldığım 600 milyon kiraya faturalara doktora gitti bi kere arayıp sormaz mı insan evladını yok sadece el gibi geldi koca 6 ayda sadece bir kere ve aramızda sadece 1 sokak var ... Geçen annemler geldi hem para bıraktılar hemde dnya kadar erzak aldılar .. Sürekli arıyolar nasıl diye !! ama eşimin annesi annemler varken :) gösteriş için midir anlamadım ama bikaç parça bişey getirdi o kadar ... Ya varya anlatsam siz sen nelere susmuşsun dersiniz ... NEler söyledi bana ama eşim annem yapmaz öyle demek istememiştir abartma diyo senağlamasenağlamaben dugun akşamı bıraktım cıktım tum takıları bır tek bılezıkler kalmıstı onlarıda sonradan borcları ödemek ıcın yıne verdım ama sımdı ne yapıyorum ne arıyorum ne soruyorum onlar aradılarmı konusuyom esımın hatrına mumkun oldukcada gıtmıyorum gercı kaynanam her hafta fix arar gelmıyomusunuz paranız varmı bunlar degısmez yaniii bızde gelmıyoruz paramız yokkk dıyoruz bıttıı
seni çok iyi anlıyorum benim ilk hamileliğimdede ne almaya kalksam almayın bebek görmeye gelenler alır diyolardı sanki herkes kapıda sıra olup hediye üst baş getirecek eşim onlara bakıp almadı oğlum 10 gün annem gelene kadar iki pijamayla kalmıştı.hatırladıkça içim cız ediyo
Bunları okuyunca ben de hındı gıbı kabardım anlatmassam catlarım;
Bız de kacarak evlendık.Kactıgımız ıcın nıkah oldu ıkı ay sonra dugun oldu.Bız benım ceyızlerımın oldugu odada tıklım tıkıs yattık esımle. kafamçokkarıştı Ilk zamanlar kaynanamlara anne baba dıyemıyordum.Gorumceme bu konuda sıkıntımı anlattım. O da kardeşimle aynı yatakta yatmaya utanmıyorsun da bızımkılere anne baba demeye mı utanıyorsun dedı.
benim de aklima geldi simdi anlatamadan edemicem. ben de ilk cocuguma hamileyim.ne bir cocuk odasi aldirdilar ne kiyafet .bir yorgan almis cocuga . birisinin besigini istediler.ne gerek varmis .iki üc sene kullaniliyomus. bosu bosuna masraf mis . hediye kiyafet cok gelirmis . mis mis bende cahil dim kuzu kuzu dinledim .hep arabasini bile kullanilmis aldim. para mi yoktu . hep biriktir bir kenara at. her sey zamaninda oluyo. sakin kimse yi dinlemeyin. bir de millet kiyafet getiriyo du.hep bir yasin da giydirecek sey ler .bir de gecenler de komsumuz var.dogumuna az kaldi .bu da ona gitmis aman diye cocuk odasini bir yapmis yapmis .ceyiz serer gibi odaya cocugunun elbiselerini dizmis.ayakkabilari ni dizmis. bir öve öve anlatiyo ki . agzima laf geldi diyemedim. sanki biz bilemezdik yapmasini .cesit cesit almasini .hep sustuk .simdikiler yapmayin.her sey zamanin da alin.
Bzımkıler de gorumcemın kızının besıgını verıcektı bıze.3yasına gırmıs kız,gorumcem yenı alıcakmıs bıze eskıyı verıcekler.oto koltugunu verdıler,eşim benım cocugum eskıcımı,herseyını yenı alıcam dedı.benım kendı annem de gerek yok dıyo sureklı ama aldıgı ıcın.battanıye alıcam dıyorum,ne gerek var ben aldım ıkı tane coktan dıyo,şunu alıcam dıyorum kızım ben ondan aldım sen dıger gereklı seylerı al der :) cnm benım.
AH canım ah szinki soruyo paranız var mı diye ... BEn öğretmenim Allahtan bu sene ücretli de olsa çalışmaya başladım .. BEn işe başladım eşim rahatsızlandı 6 ay çalışamadı benim aldığım 600 milyon kiraya faturalara doktora gitti bi kere arayıp sormaz mı insan evladını yok sadece el gibi geldi koca 6 ayda sadece bir kere ve aramızda sadece 1 sokak var ... Geçen annemler geldi hem para bıraktılar hemde dnya kadar erzak aldılar .. Sürekli arıyolar nasıl diye !! ama eşimin annesi annemler varken :) gösteriş için midir anlamadım ama bikaç parça bişey getirdi o kadar ... Ya varya anlatsam siz sen nelere susmuşsun dersiniz ... NEler söyledi bana ama eşim annem yapmaz öyle demek istememiştir abartma diyo senağlamasenağlama
ayy kıyamam yaa.. anne yüreği işte.. Ne varsa bizim kendi annelerimizde var zaten.. allah onları başımızdan eksik etmesin... :Saruboceq:
inanamıyorum sana sormadan mı çağırmış ya bu erkeklerde çok düşüncesiz sanki çok seviyormuşsun gibi..
canım kusura bakma ama eşin yanlış yapmış tamam seni savunmuş ama ne işin var senin adamların içinde hadi enişte falan tamam da hem diyosun hayatımda ilk defa gödüğüm adam bana annemi sordu diyip yadırgıyosun sonra gidip adamla spor konuşuyosun bence yanlışKızlar dün akşam Görümcek'te iftar davetindeydik
Beni merak eden akrabaları da vardı
Süper bi kıvratma (Burma) tatlı yaptım götürdüm herkesin dibi düştü
13 yıldır karısına eline sağlık demeyen kocası bana ellerinize sağlık çok güzeldi falan dedi
Görümcek ağzı açık hayretler içinde tatlıyı yedi
Sonra erkekler ne işimiz var kadınların içinde biz balkonda oturalım dedi
Hayatımda ilk kez gördüğüm misafir annemin beyninde bi arıza kalıp kalmadığını sordu pat diye
(Annem geçen yıl beyin ameliyatı geçirmişti)
Görümcek tanıdığı herkese anlatmış herkes densiz densiz sorular soruyordu epey bunalmıştım
Bende pat diye maşallah sizde de hiçbişey özel kalmıyor dedim sempatiksalakcinni
Sonra eşim balkondan gelip benim karım anlamaz öyle dedikodu işlerinden
Gel hayatım sen benim yanımda otur deyip beni dışarı çıkardı
Erkeklerle (3 erkek biri eşim biri görümcek kocası diğeri misafir)
Onlarla referandum, spor, Ülke gündemi vs sohbet ettik
Eşim herkesin ayarları bozuldu bu akşam diyor
Beni sadece süslenmeyi bilir sanıyorlardı
Artık mutfak süslenme ve sosyal herşeyden anladığımı gördüler sırnaşık şey
canım kusura bakma ama eşin yanlış yapmış tamam seni savunmuş ama ne işin var senin adamların içinde hadi enişte falan tamam da hem diyosun hayatımda ilk defa gödüğüm adam bana annemi sordu diyip yadırgıyosun sonra gidip adamla spor konuşuyosun bence yanlış
Yanlış anlamışsın canım
Annemi sorup tepemi attıran karısıydı
Adamların içi dediğinde evin balkonu
Adamlarsa biri eşim biri görümcemin kocası diğeri uzaktan enişte
Yani çokta abes bi durum olmadı
Ayrıca öyle haremlik selamlık misafir ağırlamaya da oldum bittim sinir olurum
Birarada oturamicağım insanların evine gitmem evime de gelmesinler
Hangi çağda yaşıyoruz herkes biarada oturabilmeli sohbet edebilmeli diye düşünüyorum