Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kaynanam onun gitmemi istediği ama benim gitmediğim bi yer olduğu zaman "hıııı oturun evde salamur gibi der,
bi düğüne gittiğimde oynamamı ister, ben oynamayınca da " buraya oturmaya mı geldiğin ığıl ığıl, süzülme de iki dön ortada der
bi keresinde ben içerde çocuğu uyuturken kaynanamgil bizdeydi.. benim halımda o gün yıkanmıştı... kaynanam da halı yıkamayı çok beğendi, çok temiz yıkamışlar dedi ve telefonunu aldı...5 dk sora vişne suyu içiyolardı içerde... ben çocuğu uyuturken içerde bi telaş olduğunu farkettim.. eşim koşturuyo, kaynanam bişiler yapıyo.. içeri bi geldim ki, kaynanam vişne suyunu halıya dökmüş yanlışlıkla tabi ki, sileyim derken de eşim iyice yaymış o kırmızı lekeyi... ben gördüm lekeyi, olsun önemli değil değil dedim... kananam diyo ki, zaten gözü kör olasıcalar halıyı güzel yıkayamamışlardı kızım, dur sen bu da vesile oldu işte, yeniden paklanıverir.... :KK1:

buda benden...işim çok ağır hastanede sürekli ayakta çalışıyorum bi hafta sonum boştu kayınvalidemler hemen karşı blokta oturuyorlar yemeğe davet edeyim dedim,keşke demeseydim,dört dörtlük bi hasa hazırladım,o gün kayınvalidemde kayınbabamla tartışmış,yemekleri koydum,eşimin erkek kardeşi ağzın yanında yokmuydu neden tuzlarını ayarlamadın dedi,sonra kayınbabam salataya laf etti,en son kayınvalidemde bu nebiçim fasülye git bunu çöpe dök diye eltimin eline tutuşturuverdi tabağı,neyse bişey demedim sonra pilavla tavuğuda didikledi tabakta bıraktı yemedi,sonra çay faslı çayları doldurdum servis yapıyorum,bana git çayı dök bana sıcak suyla limon getir dedi,yine bişey demedim yaptım...sonra olaylar hep üst üste birikti ki eşimde çok anneci babacıdır elinden gelse sürekli annesinde kalacak,gezmeye gideriz annesiyle,alışverişe çıkarız annesiyle babasıyla ,şu çay muhabbeti,gelin muhabbeti hiç bitmedi zaten..günlerden birgün tartıştık,bana şu suratının haline bak 5 karış dedi,bende artık dayanamadım,benimki 5 karış hadi sen baktın mı seninki kaç karış dedim,anlaşamıyorum seninle yeteeeeer diye feryat ederken söylene söylene çekti gitti,tabi eşim sayesinde özür dileme makinesi olduğum için yine zorla özür dilettirdiler süpürgeli cadı kayınvalidemden,sonraaaaaaaaaaaa eşim askere gitti ve en kötü olay beni onlara geçirdi oğlumla beraber oğlumda yeni doğdu,bana vermiyo sen yapamazsın sen giydiremezsin,sen tutamazsın bi altını değiştirirken bide emzirirken bana veriyo,kayınbabam çocuğu yanlış emziriyorsun diyo,neymiş 45 derece açıyla tutmuyormuşum,bana mı bakıyorsun sen dedim,en sonunda çok fena tartıştık eşim askerdeyken beni evden kovdular ve hala hiç bişey olmamış gibi yüzüme bakıyorlar torunlarını seviyorlar

buda benden...işim çok ağır hastanede sürekli ayakta çalışıyorum bi hafta sonum boştu kayınvalidemler hemen karşı blokta oturuyorlar yemeğe davet edeyim dedim,keşke demeseydim,dört dörtlük bi hasa hazırladım,o gün kayınvalidemde kayınbabamla tartışmış,yemekleri koydum,eşimin erkek kardeşi ağzın yanında yokmuydu neden tuzlarını ayarlamadın dedi,sonra kayınbabam salataya laf etti,en son kayınvalidemde bu nebiçim fasülye git bunu çöpe dök diye eltimin eline tutuşturuverdi tabağı,neyse bişey demedim sonra pilavla tavuğuda didikledi tabakta bıraktı yemedi,sonra çay faslı çayları doldurdum servis yapıyorum,bana git çayı dök bana sıcak suyla limon getir dedi,yine bişey demedim yaptım...sonra olaylar hep üst üste birikti ki eşimde çok anneci babacıdır elinden gelse sürekli annesinde kalacak,gezmeye gideriz annesiyle,alışverişe çıkarız annesiyle babasıyla ,şu çay muhabbeti,gelin muhabbeti hiç bitmedi zaten..günlerden birgün tartıştık,bana şu suratının haline bak 5 karış dedi,bende artık dayanamadım,benimki 5 karış hadi sen baktın mı seninki kaç karış dedim,anlaşamıyorum seninle yeteeeeer diye feryat ederken söylene söylene çekti gitti,tabi eşim sayesinde özür dileme makinesi olduğum için yine zorla özür dilettirdiler süpürgeli cadı kayınvalidemden,sonraaaaaaaaaaaa eşim askere gitti ve en kötü olay beni onlara geçirdi oğlumla beraber oğlumda yeni doğdu,bana vermiyo sen yapamazsın sen giydiremezsin,sen tutamazsın bi altını değiştirirken bide emzirirken bana veriyo,kayınbabam çocuğu yanlış emziriyorsun diyo,neymiş 45 derece açıyla tutmuyormuşum,bana mı bakıyorsun sen dedim,en sonunda çok fena tartıştık eşim askerdeyken beni evden kovdular ve hala hiç bişey olmamış gibi yüzüme bakıyorlar torunlarını seviyorlar

Ne sabır taşıymışın canım yaa,Allah bildiği gibi yapsın hepsini ne diyim ki:kahve:

bayıldım yaa çokk güzelll yazmışsınız oğlan çocuğu heee:))

gerçekten çok sabırlısınız ben olsam bu kadar tahammul edemezdım sessız oldukça ınsanın tepesıne bınıyolar:KK43::-)1no2:

heyyyy güzel Allah>'ımmmm Aziz mübarek gün sen bu arkadaşımıza yardım et..İş eş de bitiyor işte Rabbim büyük inş. Yardımcın olur..Gerçekten çok zor insan yalnız olunca o yük tepe ise dağ oluyor çığ gibi büyüyor..Rabbim kolaylık versin canım ama suç üzgünüm ama eşinde.. :eek:klava::eek:klava:

kaynanam onun gitmemi istediği ama benim gitmediğim bi yer olduğu zaman "hıııı oturun evde salamur gibi der,
bi düğüne gittiğimde oynamamı ister, ben oynamayınca da " buraya oturmaya mı geldiğin ığıl ığıl, süzülme de iki dön ortada der
bi keresinde ben içerde çocuğu uyuturken kaynanamgil bizdeydi.. benim halımda o gün yıkanmıştı... kaynanam da halı yıkamayı çok beğendi, çok temiz yıkamışlar dedi ve telefonunu aldı...5 dk sora vişne suyu içiyolardı içerde... ben çocuğu uyuturken içerde bi telaş olduğunu farkettim.. eşim koşturuyo, kaynanam bişiler yapıyo.. içeri bi geldim ki, kaynanam vişne suyunu halıya dökmüş yanlışlıkla tabi ki, sileyim derken de eşim iyice yaymış o kırmızı lekeyi... ben gördüm lekeyi, olsun önemli değil değil dedim... kananam diyo ki, zaten gözü kör olasıcalar halıyı güzel yıkayamamışlardı kızım, dur sen bu da vesile oldu işte, yeniden paklanıverir.... :KK1:

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

Canım ya ben bunda bir art niyet göremedim .. Bence kadın gerçekten beğendi sonra meyve suyunu dökünce utandı , mahcup olu ondan öyle bi bahane üretti kadıncağız

ben art niyet var demedim ki zaten benneyaptımki sadece 5 dk önce bende halılarımı göndereyim diyerek yıkamanın numarasını alıp, sonra da birden bunları sölemesi komiğime gitti... amacı ne olsun, beni güldürdü bu sözleriyle :1rolleyes:

Ben böyle laf çevirilmesini hiç sevmiyorum mesela.
Döktün hadi, kusura bakma kızım de geç.
Lafı döndüreceğim diye saçmalayıp duruyorlar.
Bir de komik ve yalancı durumuna düşüyorlar.
Ne gereği var, bir kusura bakma demen yeterli.

Son düzenleme:
ayy ayy benim kaynanada hep der siz benim gibi kaynanayı nerden bulucaksınız filan görümcelerimde öyle hep onlar iidir biz kötüyüzdür yaa bende diorum hadi eltim kötü bende mi kötüyüm yada ben kötüyüm eltimde mi kötü yanii gören de gerçekten iyi sanıcak onları tabi millet bilmiyo ki bize neler yaptıklarını hiç sevmiyorum onları ya yüzlerini göresim yok yemn ederim bide görümcem evlenicek hiç gidesm yok elimde olsa gitmemde off off hiç sevmiyorum gerçekten aklıma geldiklerinde çok sinir oluyorum ömür boyu görmesem ancak rahat ederim bendeki saygılarını sevgilerini kaybettiler onlara karşı 1 gram acıma duygusu kalmadı içimde hayatımda kmseye bu kadar uyuz olmamıstım neyse benım kaybedecek bıseyım yok bakalım diğer gelınler nasıl olcak gorurum o zmn bn onları kendi kızı da evleniyo bakalım ne olacak . . .

yenı bı ıncıde benden dun mubarek kandılde :KK70: mısafır var neyse oturuyoruz erkeklerde bahcede gelen mısafır arkadasımız kız kalkdı kaynanmın elını optu hayırlı kandıller dıe bızımkısı demesınmı kız elını operken bende ayaga kalkdım kandıllım dıe bızımkıler gavur oldular cıkdılar kandıl mandıl bılmezler heyheylendım bende kalkıp kandılıcekdım ama mısafır var dıe ses etmedım o hey heyle elını operken deıdmkı he ben dın degıstırelı bayag oldu ne olsun herkezı kandıledık gırıdm ıcerı esım e dedımkı gel anenıde kandılıle tamam deıd konsuorlardı bes dakıka sonra geldı kandıledı afra tafra yapıor hatun ..Az kalmısdı bısye daha deseydı evde ımam hatıp mezunu ben deılım senın cocukların onlara solesene dıcekdım dedım bıtlı sabır az kalmıs gıdıorsun gıder ayak dellenme sıet:d

bende inciler bitmez ama su anda aklıma gelmiyo ben terbiyesizlik etmeden cevap veriyorum napıyım dayanamıyorum haksızlığa da gelemiyorum aramız bayağı bozuktu kynanamlarla filan eltim bayagı uzulmus tabı bende hastaneye gitöiş serum takmıslar sonra neyse kaynanamın yanına gıttm askerım ızınden geldı gelecegı gun cok hastalandım o gece hıc uyuyamadım hem heycandan hem onlara sınırımden sabah oldu cok kotu haldeydım neyse benı hastaneye goturduler kayınpederım fılan serum taktılarrr kaynanam demezmı neden boyle oldun sana noldu gelde delırme yaaa bıde soruyoo yok bolee bıseyyy :d:d:KK70:

bi tane daha aklıma geldı bı aksam esımın abılerı ben eltım gorumcelerım fılan sofrada yemk yıoruzz tabı esım asker o zmaanlar yenıydı neyse tavuk fılan wardı sanırım esımde benı her gun arar hatta 2-3 defa sansa da kaynanamda oldugum zman daha cok arıo onları aramaz ayda 1 -2 defa ancaa neyse tabı kaynanam kıskanclıgından catlıyoo ama elınden bısey gelmıo neyse esımn dıger abısı ısten geldı soner napıyo gızem fılan dedı bende ıyı napsın dedım annesı demez mı napsın sabahtan aksama gızemı arıyo nasıl delırdım anlatamam kudurdum resmen bıde yemek yerken annesı dedı soner orda karasımsek yıo(yesıl mercımek) gızeme de ondan wrcez ıstah fılan kalmadı zaten yoktu bıde gulmuyo mu sankı ıyı bı marıfetmıs gıbı yıyemedım bogazımdan gecmedı bak yıne dellendım Allahım yarabbım sen goruyosunn dogru yola ılett . .

Ben kaynanamla ana kız gibiyim , 1 laf sokmaz beni resmen kızı gibi görür sever korur. Diyen var mı kızlar çok merak ediyorum. Varsa eğer o kaynanayı kutlamak isterim , daha doğrusu anneyi :) Türbe falan yaptırmak lazım vefat ettiğinde

ayy ne güzel topic olmuş böyle oku oku bitiremedim...heh okudum okudum geldim...
bizimki acaaiip kıskançtır eskiden aramız yoktu şimdi sallamıyorumda o yüzden aramız iyi...
biz daha 1,5 yıllık evliyiz eşim iki kardeş ama kaynanam eşime çok düşkün...
düşünün ben hamileyim oğluma lokum getir oğluma çay koy oğluma şunu getir geçer masanın baş köşesine bir tabak bile kaldırma o sofradan.birde tuvalete kaçma huyu başladı şimdi nerdee olursak olalım masa toplanacağı zaman vınn tuvalete kaçıyo masa toplanana kadarda çıkmıyo...ya yapsın ben ondan iş beklemiyorum tabiki yaşlı kadın ama insanın zoruna gidiyo...
biz gittiğimizde oğlunu odaya çeker şapur şupur senelerdir görmüyomuş gibi öper seslerini duyarım ben...artık gülüyorum yaa iki yaşında bebe muamelesi yapıyo...
eşime dedim senin gördüğün şu muameleyi ben 5 yaşımda görmedim laaa sütoğlanım dedim oda güler...
eskiden şikayet ederdim şimdi dalga geçerek söylüyorum elini gösteriyo bana çok kavga ettik zamanında ama şimdi yolunu buldum...aşkım diyorum yemekten sonra tuvalete kaçıcam haberin ola amaaan öylemi yaptı annem diyo...onlar farketmiyolar...
ohoo benim hikayem anlat anlat bitmez yazarım yine size...bide eşim nerede olursa olsun kaynanam hiiiiiiii analar neler doğuruyormuş aslan doğurmuşum aslaaaaaaannnn diye böyle sanki ağıt yakar gibi bağırır töbe yarabbimmm...bigün dayanamadım ooooooh ne güzel yapmışın ben aldım şindi tepe tepe kullanıyom dedim bida söylemiyo....
haa bide o bana öyle sürekli bişiler getir oğlum yesin oğlum diyoya o gidince bende kocama çekirdeği bile ayıklattırıp kendime yedirtiyorum ohhhh sefam olsun...

çok sevdimmmmmm :)))))

Ben kaynanamla ana kız gibiyim , 1 laf sokmaz beni resmen kızı gibi görür sever korur. Diyen var mı kızlar çok merak ediyorum. Varsa eğer o kaynanayı kutlamak isterim , daha doğrusu anneyi :) Türbe falan yaptırmak lazım vefat ettiğinde

valla cnm benim kaynanam der kızım gibi görüyorum felan bende seni annem olarak görüyorum derim tamam iyidir hoştır biz çağırmadan gelmez, bana hediyeler alır evine gittiğimde her sevgiyi gösterirler.. Benim kızım yok sen kızımsın der ama yine de olmuyor kızı gibi işte. Ben çok alıngan biriyim burada neler okuyorum şükrediyorum halime ama laf sokma illa ki oluyor.. Bir de çaktırmadan söyler eşim anlamaz ama ben anlarım ya da eşim yokken söyler eşim korur çünkü biliyor. Dün mesela kandildi kayınvaldimin uyku sorunu var gece uyumaz gündüz uyur akşam ararız dedim eşime akşamüzeri biraz gezdik geldik dayımları aradım önce çünkü onlarında tel trafiği oluyor meşgul oluyor aradan çıksın dedim uzun sürdü konuşma yenge, dayım ee eşimde konuştu sonra annemi aradım çok az konuştum kandilini kutladım sadece ve hemen kaynanamı aradım ayy bende şimdi sizi arayacaktım kandilinizi kutlayacaktım dedi yani ancak arayabildiniz der gibi yok anne daha neler dedim anlattım işte böyle böyle ancak oldu diyee. Ama benim kıymetimi biliyor çünkü oğlu hiç aramaz ben olmasam, doğumgünlerini herşeylerini ben hatırlarım pastalarını alır eve yemeğe çağırırım bunu çok iyi biliyor.. Yine de iyiler Allah yokluklarını göstermesin...

X