Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

slm arkadaşım ben tüm yaşadıklarıma tagmen hep alttan aldım bir kez olsun ters bir cevap vermedim ama kaynanam yine aynı ya soruyorum anne ben sana birşey mi yapıyom diye hayır diyo peki neden böylesin diyom ben kaynanayım mecbur yapacağım oğlumu da mecbur fitlerim arkanızda kaynanayım diyor başka birşey demiyo benim annemde aman kızım sabır aman kızım büyük birşey olmaz diyo ama diğer eltim herşey söylüyo tınlamıyo bile onun üzerine daha çok düşüyo laf söylemiyo daha nişanlı olmasına rağmen herkesi birbirine kattı onun yüzünden herşety ters düz oldu iice söyler misiniz şimdi ne yapayım iilikten anlamayan birine nasıl davranırsın sabır derseniz bir yerde de inanaın sabır falan kalmıyo ama dayanacağım yere kadar dayanacağım :KK43:( ZOR OLSADA.........

KADER ARKADAŞIM BENİMM...bendede bir elti var herşeyi pat pat söyler..kaynananın yüzüne geberde kurtulalım bile dedi...ama ne biçim iştir anlamadım?o eltim bir tane bütün herşey ona yapılır herşey...onun içindirki canım benım,iyilik yapmıyacaksın,tabi saygızılıkta yapmıycaz..tek yapcagımız onlar nasıl kaynana gıbı davranıyosa bizde tam bi gelin gibi davrancaz.elinden geldiğince müdahele ettirmemeye çalış canım.saygı çerçevesinde gerekirse kahkahalarla lafını sok..yanlız senın kaynananın söylediği lafta laf..insan utanır biraz..ama bunlarda utanma ne gezer..sabırlı kadınmışsın canım bravo...ama bukadarda sabırlı olma sonu sinir hastalığı oluyor genelde..kendini sıkma takmamaya çalışhihoyyyta.s

canım daha bunlar ne ki hep böyle .Bıktırdı beni.Ama suç bende dediğin gibi mesafe olması lazım .Ben hiç kindar olmadım şimdiye kadar.Bundan sonra böyle eşime kesinlikle gitme demem annesidir eşimden başka kimsesi yok gerçi bu onun aklına bile gelmiyor ama karışmam.Kaç bayramdır ailemin yanına gitmiyorum o yalnız kalmasın diye ama artık hiç umrumda bile değil.Bi iznim o zaman oluyor basıp gidicem valla.Bize ihtiyacı yokmuş ne yaparsa yapsın o zaman.

Bende bir çözsem bu olayı...Öpmelere kıyamayan kendi ailemizi bırakıp başka bir yabancı ailede kendimize küçücük bir yer açmalarını beklerken insan nelerle karşılaşıyor.Ne hayallerle evleniyosun aslında.....

evet canım..insanın zoruna gidende bu ya..bekarken evlı olanlar derdı..aile çok önemli diye..bende derdim ailesiylemi evlenıyorum ama gerçekten böyleymiş..biz senelerce beklıyoruz mutlu huzurlu bır yuvamız olsun,sevdiğimiz yanımızda olsun diye..bunlar gibi kendini bilmezler o yuvayı bozmak için vargüzüyle yarışa kalkıyolarlar...artık tek bedduam var eşimin ailesine allah ıslah etsin,ve allah onları benim elime(daha doğrusu yatağa düşürmesin)...bizleride onların eline...gerçi ben biraz safım bir insanla tekme tokat kavga etsem bile o insana kin tutamıyorum...ve dua etsınler eşime onlar,eşim babam kaza geçirdiğinde afedersiniz altına varıncaya kadar temizledi..çünkü karşılığını hep aldı saygısının ve sevgisinin...ama onun ailesi bana bir türlü veremedi bu sevgiyle saygıyı...kaynanamı tebrik ettiğim tek konu var,ve kaynanamın yaptığı doğru olan tek iş var,ODA EŞİMİ DÜNYAYA GETİRMESİ..:roflol:

canım daha bunlar ne ki hep böyle .Bıktırdı beni.Ama suç bende dediğin gibi mesafe olması lazım .Ben hiç kindar olmadım şimdiye kadar.Bundan sonra böyle eşime kesinlikle gitme demem annesidir eşimden başka kimsesi yok gerçi bu onun aklına bile gelmiyor ama karışmam.Kaç bayramdır ailemin yanına gitmiyorum o yalnız kalmasın diye ama artık hiç umrumda bile değil.Bi iznim o zaman oluyor basıp gidicem valla.Bize ihtiyacı yokmuş ne yaparsa yapsın o zaman.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisOKADAR İŞTE CANIM ÖYLESİNEDE BÖYLE YAPMAK YAKIŞIR..SEN NEDEN ÜZÜYOSUNKİ TATLI CANINI...ONUNKİ CANDA BİZİMKİ NE?a.s

DÜN BENİM EV mevlüdüm vardı...bayada bir insan çağırdım...bizimde evimiz kaynanamlarla yanyana...inanın bana mevlüt 1,30 ta başladı kaynana hocadan sonra geldi.ben çalışıyorum bir tek pazarları iznim var.tavuk haşlancaktı,temizlik yapıcaktım,bir sürü iş bilirsiniz işte..ya kızlar sorarım size insan bir kafasını uzatıp kızım sen napıyosun yapılcak bişeyin varmı diye sormazmı ya...ben zaten ona iş yaptırtmazdım ki..ama nezaketende olsa bir sorar insan..bende sinirlendim oturdum başladım ağlamaya..eşim geldi görünce benı öyle haklı olarak oda sınırlendı..ama annesıne güzel bir ceza verdi..atladı arabaya ablamları annemleri toparladı geldi.o akşamda annemleri salmadı bizde kaldılar..ve annemlerle eşim geldikten sonra,ve bütün işler bittikten sonra gece 11 kapı çaldı baktım kaynana yapılcak bişey varmı,ben uyumaya gidiyorum dedi..eşimde yok bişey anne sagolsun anne bütün herşeyi yaptı çiğdemde temizliği bitirdi dedi..baktım annem çıktı mutfaktan hoşgeldin demeye kaynananın yüzündeki utancı görmelıydınız..hadi iyigeceler dedi ve kaçtı...orası benım evım olduğu kadar kendı oğlununda evi...ne oldu kendi değerini zaten kaybetmişti benim gözümde,,bu seferde oğlunun gözündede kaybetti..yazıklar olsun diyorum :eek:klava:

evet canım..insanın zoruna gidende bu ya..bekarken evlı olanlar derdı..aile çok önemli diye..bende derdim ailesiylemi evlenıyorum ama gerçekten böyleymiş..biz senelerce beklıyoruz mutlu huzurlu bır yuvamız olsun,sevdiğimiz yanımızda olsun diye..bunlar gibi kendini bilmezler o yuvayı bozmak için vargüzüyle yarışa kalkıyolarlar...artık tek bedduam var eşimin ailesine allah ıslah etsin,ve allah onları benim elime(daha doğrusu yatağa düşürmesin)...bizleride onların eline...gerçi ben biraz safım bir insanla tekme tokat kavga etsem bile o insana kin tutamıyorum...ve dua etsınler eşime onlar,eşim babam kaza geçirdiğinde afedersiniz altına varıncaya kadar temizledi..çünkü karşılığını hep aldı saygısının ve sevgisinin...ama onun ailesi bana bir türlü veremedi bu sevgiyle saygıyı...kaynanamı tebrik ettiğim tek konu var,ve kaynanamın yaptığı doğru olan tek iş var,ODA EŞİMİ DÜNYAYA GETİRMESİ..:roflol:

Al benden de o kadar,başıma gelebilecek en güzel şey eşim:dance:

:roflol::roflol:süpersin canım...bende kendımce bır karar aldım...artık ben de aynı senın gıbı yapıyorum..gerçekten böylesi çok daha iyiymiş..hem sıkılıp üzlmüyosun..hemde yüzlerini görmek zorunda kalmıyosunna.s

Cnm bende daha fazla alternatifler var..
Odama tv kurdum..
mutfakda 5+1 ses sistemim var..
mp3 çalarım zaman zaman kulağımda..
o bende kaldığı zamanlarda aylık işlerimi yapıyorum biriktiripkaydirigubbakcemile3
Cam silmek kapı silmek avizelerin tozunu almak dolap döküp temizlemek..
Bunları biriktirrp o geldiğinde yapıyorum hem çalışkan gelin ayakları hemde onunla muhattap olmak zorunda kalmıyorum..
İşim bitmiyor bir türlü çünki..
1 gün iş
Diğer gün yemek
3. gün ben kaçar evde durmam...
İlk zamanlar çıkmıyordum bi yere sürekli dırdırlarına maruz kalıyordum
Bi mecaz vardır dayak yiye yiye dövmeyi öğrendim...
Bende çenesini dinleye dinleye susturmayı öğrendim...
guclubacismile
En son bir komşum karşı binamızda onunda kaynanası hep başında senin metodları uygulucam bıktım diye dert yandı..
Biraz deliliğe verin arada çığlık atıp bağırın çağırın iyi oluyor..

Cnm bende daha fazla alternatifler var..
Odama tv kurdum..
mutfakda 5+1 ses sistemim var..
mp3 çalarım zaman zaman kulağımda..
o bende kaldığı zamanlarda aylık işlerimi yapıyorum biriktiripkaydirigubbakcemile3
Cam silmek kapı silmek avizelerin tozunu almak dolap döküp temizlemek..
Bunları biriktirrp o geldiğinde yapıyorum hem çalışkan gelin ayakları hemde onunla muhattap olmak zorunda kalmıyorum..
İşim bitmiyor bir türlü çünki..
1 gün iş
Diğer gün yemek
3. gün ben kaçar evde durmam...
İlk zamanlar çıkmıyordum bi yere sürekli dırdırlarına maruz kalıyordum
Bi mecaz vardır dayak yiye yiye dövmeyi öğrendim...
Bende çenesini dinleye dinleye susturmayı öğrendim...
guclubacismile
En son bir komşum karşı binamızda onunda kaynanası hep başında senin metodları uygulucam bıktım diye dert yandı..
Biraz deliliğe verin arada çığlık atıp bağırın çağırın iyi oluyor..

:roflol::dance:yapabiliyosan ne mutlu canım bravo valla taktiğini tebrik ettim doğrusu ben müzik açıyodum bitek..senın bütün taktıklerı deneyım ben ozaman..hoşuma gitti valla...:roflol::roflol:

:roflol::dance:yapabiliyosan ne mutlu canım bravo valla taktiğini tebrik ettim doğrusu ben müzik açıyodum bitek..senın bütün taktıklerı deneyım ben ozaman..hoşuma gitti valla...:roflol::roflol:

Hepsini ve daha fazlasını yapıyorum..
Adamı zorla yapmaya mecbur ediyorlar cicim..

yaa ben sımdı bı yazsam valla roman olr cadı kaynana yuzunden ayrılmak zorunda kalanlardanım bıgun artık canım atak demı s evı terk edıyorum sabah erkenden kalktım cantamı hazırladımbenımkı anasıyla salonda sessızce tam kapıdan cıkıyorum yakalandım ortalık kıaymet alanı nereye gıdıyosun noldu faln bende bıkıtm senden mutlu ol sonunda benı kacırmayı basardın pe edıyorum dedım oda oglun aman oglum benım yuzumden ayrılmayın ben tek gıderım soguk odalarda yatarım yalnız basıma en komıgıde azraılle kardes olsam nekadr yasarım... demesı tabıkı ogluda sen nıye gıdıyon o gıtsın dedı:))))

yaa ben sımdı bı yazsam valla roman olr cadı kaynana yuzunden ayrılmak zorunda kalanlardanım bıgun artık canım atak demı s evı terk edıyorum sabah erkenden kalktım cantamı hazırladımbenımkı anasıyla salonda sessızce tam kapıdan cıkıyorum yakalandım ortalık kıaymet alanı nereye gıdıyosun noldu faln bende bıkıtm senden mutlu ol sonunda benı kacırmayı basardın pe edıyorum dedım oda oglun aman oglum benım yuzumden ayrılmayın ben tek gıderım soguk odalarda yatarım yalnız basıma en komıgıde azraılle kardes olsam nekadr yasarım... demesı tabıkı ogluda sen nıye gıdıyon o gıtsın dedı:))))

Madem öyle ne diye evlenmiş ay seninle Allah karşımıza hep iyileri çıkarsın inş:Saruboceq:

Madem öyle ne diye evlenmiş ay seninle Allah karşımıza hep iyileri çıkarsın inş:Saruboceq:

amin canım nebılıyım alsında hazır degılmısde ıste aılesı ısrar etmıs falan fılan herneyse ayrıldık yaa sonunda ama sımdı nsanlıyım ve sevdgım adamla cok sukur cok mutluyuz cefayı cektık ama sefasını da bulduk sukur

amin canım nebılıyım alsında hazır degılmısde ıste aılesı ısrar etmıs falan fılan herneyse ayrıldık yaa sonunda ama sımdı nsanlıyım ve sevdgım adamla cok sukur cok mutluyuz cefayı cektık ama sefasını da bulduk sukur

Çook sevindim senin adına canım,yakın arkadaşımdan bilirim boşanmış bir bayan olmanın zorluklarını..İnş kadrini kıymetini bilir müstakbel eşina.s.

bende yazacagim... daha yeni evliyim ama neler biriktirdim iki ayda....Ama en sonuncusunu yazayim.

haftasonu butun aile piknikteydik ve fotograf makinesinin pili bitti, ve esim yeni pilleri takti. Kayivalidem gerinerek soyle dedi " Cok mukemmel bir oglum var elinden hersey geliyor" Yok artik dedim....

bende yazayım bari....
bızde 2 yıldır bebek konusuyla ugrasıyoruz(3 kere dusuk yasadım)
sımdı 9 aydır denıyoruz olmadı daha ama ben kımseye ozellıkle kayınvalıdeme soylemıyorum
laf olmasın dıye
dun kalkmıs bana eskıden hemen hamıle kalıyordun sımdı cocugunuz olmuyormu dıye soruyo
yok efendım bılmem ne tekkesı varmıs cocugu olmayanlar oraya gıdıyomus cocugu oluyomus sonra bızde gıdelım dıyo yaaa ne kadar agrıma gıdıyo bu kelıme bıraz bılgısı kulturu olan soylermı sunu allah askına.
ınsanın ne kadar agrına gıdıyo cocugu olmuyo lafı.bıde bu ınsanın yuzune soylenırmı
ama bende salaklık cevap vermıyorumkı oyle bır yapım yok boyle hııı dıyıp bakıyorum yuzune
aaaa dunden berı sınır olmus durumdatyım akrabaları soylemıste cocugu olmayanlar su tekkeye gıder sızde gıdın demısler oda bana soyluyo boyle yaaaa aaaa valla sınır olmus durumdayım......

hayır bızım cocugumuz olmuyor degılkı 3 kere hamıle kaldım dusuk yaptım.

aman allahım bıde hıc hamıle kalmasaydım demekkı adım ıyıce herkesın ıcınde cocougu olmuyora cıkacakmıs ahhh ahhh....ınsanlar..........

haftasonu butun aile piknikteydik ve fotograf makinesinin pili bitti, ve esim yeni pilleri takti. Kayivalidem gerinerek soyle dedi " Cok mukemmel bir oglum var elinden hersey geliyor" Yok artik dedim....

Çok güzel ya,peki nasıl birşey söylemeden durabiliyorsunuz.
Gülmeden duramam ki,birşey söylemezsem çatlarım kaydirigubbakcemile3

bende yazacagim... daha yeni evliyim ama neler biriktirdim iki ayda....Ama en sonuncusunu yazayim.

Pil takmak ne zamandan beri mikemmelll oldu yaaa sempatiksalakcinni :roflol: :roflol:
Eşiniz bişey demedi bunu duyunca annne ben mikemmelim diye alkisalkisalkis

evlendikten 4 ay sonra evimize kalmaya gelen kaynanam ve kayınpederimle akşam oturuyoruz. eşim düğünün ertesi günü mal kaçırır gibi bütün düğün takılarımı, hatıra olarak takılmış 14 ayar bir künye ve bilezik dahil hepsini gözümün yaşına bakmadan sattı. bi toplu iğne bırakmadı. ki biz bütün düğün borçlarını vs düğüne kadar bitirmiştik. eşim bi ev almak için ön ödeme yapmak istiyordu altınları da o yüzden sattı. oysaki evimize 4 milyar maaş giriyodu bi ay beklese iki hatıranın misli misli maaştan gelecekti. sonra kayınvalidemle oturuyoruz kolumda bi bileklik gördü. "cnm o kolundaki ne?" dedi. bende gerçeği yapıştırdım suratına "halamın düğünde taktığı bileklik, babam parasını verdi gidip kuyumcudan geri satın aldık" dedim. "allah babamdan razı olsun" dedi. delirecektim resmen yaaa. oğlu cebinde altınların parası duruyoken babamın parasını geri çevirmeden alıp kuyumcudan geri satın aldı utanmadan! Şu kaynananın bana dediğine bak bi de...

X