Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

evet tatlım kendınde soylemıssın keşke fırsat vermeseydın.artık bu saatten sonra kendını ezdırme barı..bunlara fırsat verdıkçe tepene çıkıyolar :dance:saygısız gelin olcan gerekirse ama en azından kendını hasta etmıcena.s

çok katılıyorum bu sözüne canım saygısız olucaksın ama kimsenin de sözünü işitmiceksin kimse için gözyaşı dökmiceksinvereliniortak

çok katılıyorum bu sözüne canım saygısız olucaksın ama kimsenin de sözünü işitmiceksin kimse için gözyaşı dökmiceksinvereliniortak

canım nasılsın..bende senı merak ettım..neoldu kaynananla en son konusmanızdan sonra..bi değişme gelişme varmı..nişanlın duydumu..sen nasılsın a.s

benim görümcem yok ama eltim var. gerçi günahını almayayım duruldu artık bir şey yaptığı yok. 2.5 yıllık evliyim ilk 1, 1.5 yıl çektim kayınvalidemin iğneleyici laflarını ama artık bitti. oturdum düşündüm bu kadını nasıl yola getiririm diye baktım bana sürekli laf sokuyor şaka yollu. ben de ona şaka yollu yapmadığımı bırakmadım. tabi kocanıza da bakar. kocam beni kollar, annesi haksızsa haddini bildirir. gerekirse de küstüm. küsünce de suratım hiç çekilmiyor o yüzden artık üstüme gelmiyor. kardeş kardeş geçiniyoruz. arada canımı sıkınca ben de onun canını sıkıyorum. hayat süper olmasa da güzel.

ama başka bir diyeceğim de var. ben de görümceyim. biz 3 görümceyiz bir yengem var. yengem ukraynalı. sürekli görmediğim için çok seviyorum kendisini. sürekli iç içe dış dışa olsak belki gıcık kapardım bir süre sonra. yani bu insanlık hali ben en yakın arkadaşlarımdan bile zaman zaman gıcık kapabilirim. acaba sürekli görsem edepsizlik yapar mıydım bilmiyorum ama yengem süper bir kadındır. kimseyi kırmaz. çat pat türkçe konuşur böyle içime sokasım gelir.

biz 3 görümce olarak türkiye'ye geldiğinde ne yapacağımızı şaşırır kendisini hediyelere boğarız. hergün birimiz alır dışarı götürür gezdiririz. evde kesinlikle çalıştırmayız. şimdi hamile 20 gün içinde gelecek. ona güzel altın bir kolye aldım çocuk doğuruyor diye. bebeğine de bir sürü elbise aldım koydum. annem de ayrı aldı hediyelerini.

diyeceğim şu ki her görümce bizim gibi olabilir. yeter ki insanların işine karışmamayı düstur edinmeyi öğrenelim. kıskançlık varsa onu yenelim yenemiyorsak da mesafeyi açalım. madem kıskanıyorsun, madem sevmiyorsun, madem yengenle bir problemin var o zaman yakın olmanın bir anlamı yok. sevmiyorsan zorlama, elalemin işine de karışıp kimseyi boş yere üzme. eli maşalı görümcelere arz ederim.

canım nasılsın..bende senı merak ettım..neoldu kaynananla en son konusmanızdan sonra..bi değişme gelişme varmı..nişanlın duydumu..sen nasılsın a.s

canım herseyden hevesım kactı ınan nasıl kosusturuyodum heyecanla evımı düzmek ıcın ama bana verılen değere bakınca hıcbırsey yapasım gelmıyo bugun ısteyken lavaboya kapattım kendımı agladım ,korkuyorum ılerıde sureklı bu ınsanlarla ugrasıcam dıye bugun geldı aklıma aslında herseyı bıtırsemmı dıyee:a015::a015:

canım herseyden hevesım kactı ınan nasıl kosusturuyodum heyecanla evımı düzmek ıcın ama bana verılen değere bakınca hıcbırsey yapasım gelmıyo bugun ısteyken lavaboya kapattım kendımı agladım ,korkuyorum ılerıde sureklı bu ınsanlarla ugrasıcam dıye bugun geldı aklıma aslında herseyı bıtırsemmı dıyee:a015::a015:

ah be tatlım okurken ben bile çok üzüldüm inanki..önce sakin ve tek başına bir düşün nişanlının tavırlarına bir bak,şimdiden anlayamassın evlenınce nasıl davrancağını,ama birazda olsa bellı eder ilişkinizin gidişhatı..eğer bir sorununuz yoksa sakın öfkeyle kalkıp düşmanları sevindirme,,sonuçta bunca yıl bunları çekmek için beklemedin.mutluluk senin en doğal hakkın..ama nişanlındada baktın bi hareket yok seni korumuyo,annesini ağzını kapamıyo..ozaman ciddi ciddi düşünmekte fayda var derim ben..şuan sen nekadar desende ailesi ilemi evlencem sanki,, malesef inan öyle oluyo canım..müdahale ettırmessenız nişanlın ve sen huzurunuz kaçmaz ama bir kerelik oldu diye konunun üstünü örterseniz olan sadece sana olur..aynı şeyleri bende yaşadım inanki..BİRDE SANa tavsiye canım benden(kardeş tavsiyesi)eğer ayrılmayı düşünmüyorsan,barışçaksan nişanlın ve ailesiyle,,kavgalarınızı kendi ailene yansıtma fazla..çünkü hem senin ailen üzülüyo,hemde senin ailen damatlatından uzaklaşıyo...sabırlı ol canım ve sakin ol çok ama çok iyi düşün hayat senin hayatınna.s.opuyorumnanaktan

benim görümcem yok ama eltim var. gerçi günahını almayayım duruldu artık bir şey yaptığı yok. 2.5 yıllık evliyim ilk 1, 1.5 yıl çektim kayınvalidemin iğneleyici laflarını ama artık bitti. oturdum düşündüm bu kadını nasıl yola getiririm diye baktım bana sürekli laf sokuyor şaka yollu. ben de ona şaka yollu yapmadığımı bırakmadım. tabi kocanıza da bakar. kocam beni kollar, annesi haksızsa haddini bildirir. gerekirse de küstüm. küsünce de suratım hiç çekilmiyor o yüzden artık üstüme gelmiyor. kardeş kardeş geçiniyoruz. arada canımı sıkınca ben de onun canını sıkıyorum. hayat süper olmasa da güzel.

ama başka bir diyeceğim de var. ben de görümceyim. biz 3 görümceyiz bir yengem var. yengem ukraynalı. sürekli görmediğim için çok seviyorum kendisini. sürekli iç içe dış dışa olsak belki gıcık kapardım bir süre sonra. yani bu insanlık hali ben en yakın arkadaşlarımdan bile zaman zaman gıcık kapabilirim. acaba sürekli görsem edepsizlik yapar mıydım bilmiyorum ama yengem süper bir kadındır. kimseyi kırmaz. çat pat türkçe konuşur böyle içime sokasım gelir.

biz 3 görümce olarak türkiye'ye geldiğinde ne yapacağımızı şaşırır kendisini hediyelere boğarız. hergün birimiz alır dışarı götürür gezdiririz. evde kesinlikle çalıştırmayız. şimdi hamile 20 gün içinde gelecek. ona güzel altın bir kolye aldım çocuk doğuruyor diye. bebeğine de bir sürü elbise aldım koydum. annem de ayrı aldı hediyelerini.

diyeceğim şu ki her görümce bizim gibi olabilir. yeter ki insanların işine karışmamayı düstur edinmeyi öğrenelim. kıskançlık varsa onu yenelim yenemiyorsak da mesafeyi açalım. madem kıskanıyorsun, madem sevmiyorsun, madem yengenle bir problemin var o zaman yakın olmanın bir anlamı yok. sevmiyorsan zorlama, elalemin işine de karışıp kimseyi boş yere üzme. eli maşalı görümcelere arz ederim.

:nazar::nazar:maşallah bacım maşallah keşke herkes sizin kadar anlayışlı olsa:nazar:bizde 5 görümceyiz ama gelinimiz bir tane bizim için canımı istesin canımı veririm..neden üzeyimki onları sonuçta biri benım kanım,canım(kardeşim)biride onun hayatı herşeyi..bırakalım mutlu olsunlar demia.s.

söylediklerimi yanlış anlama canım..ukalalık yapmış olmayım.sadece edindiğim tecrübeler sonucu söyledim bu tavsiyeleri..KENDİNİ YIPRATMA,KENDİNDEN ÖDÜN VERME,VE KENDİNİ HASTA ETME.SEN SİNİR VE HASTALIK SAHİBİ OLUNCA ONLAR DUYMUYO BİLE DUYSALAR BİLE HERŞEYE YİNE KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDİYOLAR..BAZI İNSANLARI MALESEFKİ DEĞİŞTİREMİYORUZ AMA FRENLEYEBİLİYORUZkaydirigubbakcemile:roflol:

huzursevgi saol canım benım ,nısanlım annesıne sus demıyo bana da sus demıyo yanı sen ıstedıgını soyle tabıkı dıyo ama annesıne bana hakaret ederken hıc sesı cıkmıyo ben beklerdım ^^anne bu kızla sen anlasamayabılırsın tmmm ama ben sevdım bole laflar etme^^ demesını beklerdım ama demedı , nısanlıma benı ezdırıyosun canım sen aılenın yanında dedım ben senın aılenın hakaretlerını cekmek zorunda degılım dedım ezdırmıyorum fılan dıyo ama olanlar bunlar işte ben mı yanılıyorum acaba

söylediklerimi yanlış anlama canım..ukalalık yapmış olmayım.sadece edindiğim tecrübeler sonucu söyledim bu tavsiyeleri..KENDİNİ YIPRATMA,KENDİNDEN ÖDÜN VERME,VE KENDİNİ HASTA ETME.SEN SİNİR VE HASTALIK SAHİBİ OLUNCA ONLAR DUYMUYO BİLE DUYSALAR BİLE HERŞEYE YİNE KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDİYOLAR..BAZI İNSANLARI MALESEFKİ DEĞİŞTİREMİYORUZ AMA FRENLEYEBİLİYORUZkaydirigubbakcemile:roflol:

hayır canım yanlıs anlamadım asla hatta benı dıkkate aldıgın ıcın sevındım anlattım rahatlıyorum da anlattıkca ama nıye boyle bır aıle ıle muhatap oluyorum uzuluyorum:çok üzgünüm:

canım bendede bi elti var düşman başına.kaynanamda aynı şekilde.senin aranın kaynananla iyi olması çok güzel allah nazarlardan korusun..ama dediğin gibi kul kendi görmese allah görüyoa.s

Evet genede şanslıyım,kayınvaldem annem gibidir allah ondan razı olsunopuyorumnanaktan..çok sağol güzel dileğin için:1hug:
inşallaah görüyodur inşallah rabbim yapılanları geç te olsa unutmaz .bana da dünya gözümle gösterir:Saruboceq:

hayır canım yanlıs anlamadım asla hatta benı dıkkate aldıgın ıcın sevındım anlattım rahatlıyorum da anlattıkca ama nıye boyle bır aıle ıle muhatap oluyorum uzuluyorum:çok üzgünüm:

merhabalar, sizin birkaç yazınızı okudum önceki sayfalarda belli ki hala evlenmemişsiniz. nişanlınızın yanında annesinin size hakaretvari sözler sarfetmesi ve nişanlınızın ses çıkarmaması bence çok ama çok kötü bir durum. burda ne güzel yazmışsınız niye annesine "ben bu kızı seviyorum sen sevmeyebilirsin ama kötü söz söyleme" demiyor diye. niye bunu kendisine söylemiyorsunuz? bakın ben 2.5 yıllık evliyim, yeni sayılırım ama evlenmeden önce onlarca kişi aile çok önemli diye tembihledi. hatta ben biz nasılsa yurtdışında yaşayacam onları görmem bile dediğim halde gerçekten haklı olduklarını anladım. onlar bir ömür boyu senin akraban olacak çocuğun olursa daha da yakınlaşacaksınız. hakkında bir fikrim yok acaba aynı şehirde mi yaşayacaksınız ya da gitme planlarınız var mı bilemiyorum ama bu işin çoluk çocuk kısmı da var.

sen daha nişanlılık süresinde bu kadar ızdırap çekiyorsan lohusayken kafayı yersin çocuğundan soğur hayattan bıkarsın. ha nişanlın seni korur kollar o zaman durum başka. bir yapar iki yaparlar bakarlar ki kocan seni koruyor susar çekilirler. ama dediğim gibi nişanlının seni kollamaması çok kötü. onun düşündüğü zannedersem aranızdaki problemi kendi aranızda halletmenizi istiyor. ama belli ki halledemiyorsun. halletmeye kalksan da belli ki kırıcı olacaksın.

bakın bir erkeğin anneci olması ve annesinin de bunu kötüye kullanması kadar kötü bir şey yok. bence nişanlınızla konuşun hatta böyle devam ederse evlenmeyi askıya almayı teklif edin belki de işe yarayacaktır. eczacı yazıyor mesleğinizde. doğruysa, okuyup eczacı olmuş kendi ayakları üstünde duran bir kadına niye böyle kötü davranıyorlar anlamıyorum.

size diyeceğim şu ki: bu iş dallanıp budaklanmadan kökünden halletmeniz. evlenince insan her şeyden bir anda vazgeçemiyor. vazgeçemeyince de boyun eğmeye başlıyor. sonra özgüvenini kaybediyor. sonra bunalımlar buhranlar. canınızı sıkmayın, kimsenin sıkmasına da izin vermeyin. anneniz sizi bu hayallerle doğurmadı.

:lepi: mükemmelsin:lepi:

canım benım ozaman bi rest çek bitir herşeyi,dicem ama bunu söylemesi basit yapması....nişanlın onun ağzını kapamıyosa ve senin yaşadığın mutsuzluğu görmüyorsa bence sende durumun ciddiyetini ona hissetirmek için bir süre görüşmeyelim falan de..ama bana kalırsa canım(ben yapmıştım işe yaramıştı)yüzüğü ver eline sebep derse annen dersin..zaten inan bana senden gerçekten vazgeçmek istemiyorsa annesinin ağzını kapatır..moralini yüksek tut canım sen öptüm seni.herkes kaderini yaşıyo unutma..bazı şeyleri nekadar düzeltmeye çalışırsak çalışalım nafile çünkü yazılmış bi yazımız var onu yaşıyoruz hepimiz..herşeyi oluruna bırak biraz sen kendini üzme canımmopuyorumnanaktan

meaningless tşk ederim canım öncelikle,mesleğim eczacı değilim memurum değiştirmedim onu unnutum ,dün grştm kızlar inanın psikolojim bozuldu ne güzel herşeyin hazırlığını yapıyodum heyecanlı şimdi kendimi bitmiş bir şekilde hissediyorum ,nişahlıma ben şimdiden bu şekilde olaylar yaşıyorum ve sen beni ezdiriyosun dedim beni korumuyosun hiç ben gerektiği yerde kendi aileme seni sürekli koruyorum dedim, biraz düşünmek istiyorum sonuçta bir ömür geçicek yanlış karar vermememliym dedim ve yüzüğü çıkarıp verdim ,huzur sevgi de yazmış dene bakalım diye bunları şuan okudum kızlr yüzüğümü ise dün akşam çıkarıp verdim ,sizlere sonuna kadar katılıyorum, aile ömür boyu işin içinde olacak ve çocuğum olursa onlara babaanne hala dicek inanamıyorum sinirleniyorum bunlar aklıma geldikçe hayırlı bir karar veririm inşaaallah dua edin benim için :Saruboceq:

mucizem üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. ben kendi adıma senin en sağlıklısını yaptığını düşünüyorum ama işin başka bir yanında da aşk var. bakalım bu aşk aranızdaki tüm sorunları çözebilecek kadar büyük ve tutkulu muymuş. öyle olmasını canı gönülden dilerim. sonuçta nişanlınla ilgili bir problemin yok ve sırf ailesi için aranız bozuluyor. bence nişanlın artık durup düşünecek problemlerinizi. kendi ailenin görüşlerini de dikkatle dinle ve değerlendirmeni tavsiye ediyorum

mucizem üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. ben kendi adıma senin en sağlıklısını yaptığını düşünüyorum ama işin başka bir yanında da aşk var. bakalım bu aşk aranızdaki tüm sorunları çözebilecek kadar büyük ve tutkulu muymuş. öyle olmasını canı gönülden dilerim. sonuçta nişanlınla ilgili bir problemin yok ve sırf ailesi için aranız bozuluyor. bence nişanlın artık durup düşünecek problemlerinizi. kendi ailenin görüşlerini de dikkatle dinle ve değerlendirmeni tavsiye ediyorum

canım biz çok iyi anlaşıyoruz ve seviyorum da onu sevmesem inan 1 dk düşünmem ve kimse için de bu kadar kendimi üzmem , benim sıkıntım butür tartışmalarda ağırlığını koyamaması annesine ufacık sesini çıkaramıyo bana da bişey söylemiyo ama bir ömür benimle geçiricek biraz benim kıymetimin ağır basmasını bekliyorum bakalım ilerleyen günlerde görücez hayırlıısı olur inşallah:Saruboceq: 5 senedir bu nişanlım bekar yaşıyo canım annesi en fazla 2 defa gelmiştir yanina onda da günübirlik dönüyodu ,bu çocuk ne yer ne içer temiz çamaşırı varmı bir kaç gün kalayım evini temizleyim düşüncesi yoktur kadında ama evlilik olunca işin ucunda oğlum birtanedir deyip duruyo,,, eğer tekrar devam edersek asla o kadına anne demicem asla bu benim anneme hakaret olur

meaningless tşk ederim canım öncelikle,mesleğim eczacı değilim memurum değiştirmedim onu unnutum ,dün grştm kızlar inanın psikolojim bozuldu ne güzel herşeyin hazırlığını yapıyodum heyecanlı şimdi kendimi bitmiş bir şekilde hissediyorum ,nişahlıma ben şimdiden bu şekilde olaylar yaşıyorum ve sen beni ezdiriyosun dedim beni korumuyosun hiç ben gerektiği yerde kendi aileme seni sürekli koruyorum dedim, biraz düşünmek istiyorum sonuçta bir ömür geçicek yanlış karar vermememliym dedim ve yüzüğü çıkarıp verdim ,huzur sevgi de yazmış dene bakalım diye bunları şuan okudum kızlr yüzüğümü ise dün akşam çıkarıp verdim ,sizlere sonuna kadar katılıyorum, aile ömür boyu işin içinde olacak ve çocuğum olursa onlara babaanne hala dicek inanamıyorum sinirleniyorum bunlar aklıma geldikçe hayırlı bir karar veririm inşaaallah dua edin benim için :Saruboceq:

dualarım senınle canım allahım hakkınızda en hayırlı kararı verır inşallah..doğru bir karar almışsın bana kalırsa..inşallah en kısa zamanda herşey düzelir ve yoluna girer..artık güzel haberlerini beklıyoruz..zemuszemus

X