Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Bende asla unutamıyorum kaynananın ve görümcenin yaptıklarını aklıma geldikçe daha da sinir oluyorum aklıma gelmediği günde yok zaten aslında kendimize zarar veriyoruz psikojimizi bozdular allah bildiği gibi yapsın onları da, ölürken bile hakkımı helal etmem, vicdansız merhamet duygusundan yoksun insanlardan uzak etsin allahım

slmmmm.... kızlar!
içimi dökmeye geldim :hulya: siteyi devemlı takipeden arkadaşlar bilir,kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz,yaklaşık 2 aydır konuşmuyoruz,benimle konuşmuyolar:) yaptığımda hiç bişey yok,geçenlerde kayınbabamla kavga ediyolardı,yukardan seslerini duydum,kaynanam 'o kız bizim için adi-şerefsiz diyo,kendi kulaklarımla duydum' dedi kayınbabama,tabi bağırış,çığrış şeklinde....Eşimle tartışırken bizi dinlemişler,ama ben öyle bişey demedim,eşimde biliyo bunu.....
Bu arada 3 hafta önce dayımın kızı genç yaşta vefat etti,apar topar işten izmire gittik eşimle.... ıki gün kaldık,eve geldik,3gece ortalıkta yoktuk,kayınbabam biliyo ama yinede merak etmişlerdir,habersiz gittik diyorum kendi kendime... bende sanıyom ki bişey deler,kaynanamlar kapıya bile çıkmadılar,başsağlığı dilemediler...
kadının bana yapmadığı şeyler kalmadı,söylemediğim bişey için bu kadar kin tutuyo,hep güleryüzlülüğümü kullandılar,2 aydır daha bana patlamadı,bu hafta yurt dışından ortanca oğlu geliyo,sanırsam onu bekliyo(o oğlu genellikle annem üzülmesin diyo) kavgayı çıkardığında yanında olacak birisi olsun istiyo....

slmmmm.... kızlar!
içimi dökmeye geldim :hulya: siteyi devemlı takipeden arkadaşlar bilir,kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz,yaklaşık 2 aydır konuşmuyoruz,benimle konuşmuyolar:) yaptığımda hiç bişey yok,geçenlerde kayınbabamla kavga ediyolardı,yukardan seslerini duydum,kaynanam 'o kız bizim için adi-şerefsiz diyo,kendi kulaklarımla duydum' dedi kayınbabama,tabi bağırış,çığrış şeklinde....Eşimle tartışırken bizi dinlemişler,ama ben öyle bişey demedim,eşimde biliyo bunu.....
Bu arada 3 hafta önce dayımın kızı genç yaşta vefat etti,apar topar işten izmire gittik eşimle.... İki gün kaldık,eve geldik,3gece ortalıkta yoktuk,kayınbabam biliyo ama yinede merak etmişlerdir,habersiz gittik diyorum kendi kendime... bende sanıyom ki bişey deler,kaynanamlar kapıya bile çıkmadılar,başsağlığı dilemediler...
kadının bana yapmadığı şeyler kalmadı,söylemediğim bişey için bu kadar kin tutuyo,hep güleryüzlülüğümü kullandılar,2 aydır daha bana patlamadı,bu hafta yurt dışından ortanca oğlu geliyo,sanırsam onu bekliyo(o oğlu genellikle annem üzülmesin diyo) kavgayı çıkardığında yanında olacak birisi olsun istiyo....

kaynanamda kapı dinler asıl onun yaptığı şefersizlik

kapalı kapılar neden inşaa edilmiş bu sana size yapılan düpedüz saygısızlık ve terbiyesiizlik !!!
alsanaalsanasmile

selam kızlar ben uzundur görüşmüyorum kaynana tarafımla, küslükten değil işlerden farklı şehirlerdeyiz ayrıca. ama bazı olan şeyler üzerinden çok zaman geçsede hatta uzundur benzer şeyler yaşamasamda arada kırgınlık yaratan olaylar olmasada eskiyi unutmayı beceremiyorum, aklıma gelince aynı sinirle doluyorum nefesim hızlanıyor ve beynim başlıyor düşünmeye bana şunu dedi ben bunu dedim niye şöyle cevap vermedim öyle değil böyle deseydim, bir daha böyle derse şöyle cevap veririm aklımdan cevaplar veriyorum yok yerden canımı sıkıyorum ve kafamdan atmak çok zor oluyor.
özellikle genel bir durum var eşim tarafında, kendilerini kaf dağında görüyorlar mükemmel insanlar bizler onların yanında karıncayız sürekli küçümseme yaptığın şeye aldığına laf etme kendi yaptıklarını övme ve aşırı muhalefet! hele bir amca var elimden gelse bir bardak suda boğacağım. hep şakaya vurarak yaptığı tatsız tuzsuz espirileri geçiştiriyorum ama çok canımı sıkıyor. bir daha kişiliğimi evliliğimi işimi eleştirsin espiri falan yok dümdüz diyeceğim "yaptığın espirilerden hoşlanmıyorum, üzerimden espiri yapma hayatımı eleştirme lütfen bana karşı seviyeli ol" . kim ne derse desin
herkes haddini bilsin yaaa...

Tepki gösterirken gözler çok önemli canım
Bakışlarından çok rahatsız olduğunu ve sinirlendiğini görürlerse söze gerek bile kalmıyor
Ama sizin amcanın seviyesi bakıştan anlayacak düzeyde değil sanırsam
Değil amca babanın oğlu olsa kimse evliliğini yada işini eleştirmemeli
Sen uyarını yap akıllanmazsa bana gönder bayanssulusmile

ayyy kızlaaaaaaaaaar imrendim vallahi siz.küsmüşünüz kaynanalara görümcelere çekilmişiniz kendi yuvanıza.ya ben ne yapayım kaynanamla beraber oturuyorum,görümcem derseniz hergün bizde.ne kırgınlıklarım var içimde ama dağ dağa küsmüüüş dağın haberi yok.yinede katlanıyorum o suratsızlara

kaynanamda kapı dinler asıl onun yaptığı şefersizlik

kapalı kapılar neden inşaa edilmiş bu sana size yapılan düpedüz saygısızlık ve terbiyesiizlik !!!
alsanaalsanasmile

işte bunu onlara anlatamıyosun cnm!!! kendilerinde her hakkı görüyolar,nasıl bir adaletsizliktir hala kavrayamadım. Yurt dışından geldi oğlu,gidip hg falan demedim,ertesi gün iş çıkışı gördüm,HG dedim :) şeytan görsün suratlarını,ayrıca,benim buzluğuma koydukları yiyecekleri de onlar yokken onların buzluğuna taşıdım :lepi: ben hayatımda böyle düzensiz ve pis aile görmedim,uzun zamanlı gezmeye gidiyon,yığılmış bulaşıkları bırakıp gidiyolar,heryer heryerde akannehir kaynanamın yatak odasına yığıntılardan girilmiyo,cidden abartma falan yapmıyorum,yatağın altı,kenarları,kapının arkasına kadar dolu,kapı açılmıyo,tavana kadar eşya yığmışlar...pislik içinde düzen kurmuşlar.

ayyy kızlaaaaaaaaaar imrendim vallahi siz.küsmüşünüz kaynanalara görümcelere çekilmişiniz kendi yuvanıza.ya ben ne yapayım kaynanamla beraber oturuyorum,görümcem derseniz hergün bizde.ne kırgınlıklarım var içimde ama dağ dağa küsmüüüş dağın haberi yok.yinede katlanıyorum o suratsızlara

cnm,allah kolaylık versin sana,inşallah kendi evine en yakın zamanda çıkarsın :1rolleyes: bende altlı üstlü oturuyom kaynanamla...işin çok zor.

Bende cok sukur sansli olanlardanim..Benim kayinvalidem ile kayinpederim elimi sicak sudan soguk suya sokmamislardir..Bizim mutlu olmamizi isterler hep..Ama burada esimin tavri cok onemli..ilk tanistigimiz gunden bu yana esim kimseye en ufak laf ettirmemistir..Biz kayinvalidemle tartisiyoruz,anlasamadigimiz konularda oluyor ama ortasini ben buluyorum bu da onun hosuna gidiyor..Arkadas gibiyiz,bir yere giderken ben onu susluyorum cok mutlu oluyor ilgilenilmesi..zaten ben gelin hic olmadim o evin kizi oldum.Hatta ben esimi annesine sikayet ediyorum o da bana diyor ki ;Amaan 'koca' iyi bir sey olsaydi 'gonca' derlerdi bunlarin hepsi ayni kizim : )) ..Velhasili kelam Allah hepinize guzel muhabbet nasip etsin.

Bende cok sukur sansli olanlardanim..Benim kayinvalidem ile kayinpederim elimi sicak sudan soguk suya sokmamislardir..Bizim mutlu olmamizi isterler hep..Ama burada esimin tavri cok onemli..ilk tanistigimiz gunden bu yana esim kimseye en ufak laf ettirmemistir..Biz kayinvalidemle tartisiyoruz,anlasamadigimiz konularda oluyor ama ortasini ben buluyorum bu da onun hosuna gidiyor..Arkadas gibiyiz,bir yere giderken ben onu susluyorum cok mutlu oluyor ilgilenilmesi..zaten ben gelin hic olmadim o evin kizi oldum.Hatta ben esimi annesine sikayet ediyorum o da bana diyor ki ;Amaan 'koca' iyi bir sey olsaydi 'gonca' derlerdi bunlarin hepsi ayni kizim : )) ..Velhasili kelam Allah hepinize guzel muhabbet nasip etsin.

arkadaşım zaten kendin de demişsin eşler çok önemli.bizde de ailesine bişey söylemeye çekinen bana gelince konuşan biri var.zor işimiz çok zor.

Son düzenleme:
slm,günaydın kızlar:)
Kaynanam ve görümcem olacak şahsiyetler,beni görmemezliğe geliyorlar.Görümcem sabahları yan komşuyla beraber yürüyüşe çıkıyor ve yolda karşılaştık,baktım yanındakine ayıp olmasın diye nbr dedim,kafasını bile kaldırmadan hı iyi dedi.... geçen gün yine gördüm,bu sefer suratıma baktı ve kafasını çevirdi akannehir bende yanoındaki kıza seslenip günaydın dedim :hulya: o kadar gücüme gitmiştiki anlatamam... Anladık,bana surat asıyonda,millete raklam yapmaya kalkarsan,reklemın alasını görürsün.... Konuşmuyoz bakalım,ne zaman kavgaya gelicekler...

çok hoşuma gitti,Allah ağzınızın tadını bozmasın hihoyyyt bizim öyle bir diyaloğumuzun olmasına imkan yoktu,gelin damgasını ilk andan yemiştim zaten...Beni kızın gibi gör,gelin vazifesi beklemeyin benden dedim,ama onlar elpençe-divan gelin olmamaı istediler,yapmayada çalıştım ama cılkını çıkarınca olmadı...

slm,günaydın kızlar:)
Kaynanam ve görümcem olacak şahsiyetler,beni görmemezliğe geliyorlar.Görümcem sabahları yan komşuyla beraber yürüyüşe çıkıyor ve yolda karşılaştık,baktım yanındakine ayıp olmasın diye nbr dedim,kafasını bile kaldırmadan hı iyi dedi.... geçen gün yine gördüm,bu sefer suratıma baktı ve kafasını çevirdi akannehir bende yanoındaki kıza seslenip günaydın dedim :hulya: o kadar gücüme gitmiştiki anlatamam... Anladık,bana surat asıyonda,millete raklam yapmaya kalkarsan,reklemın alasını görürsün.... Konuşmuyoz bakalım,ne zaman kavgaya gelicekler...

sende ne yüz veriyorsan kaynanan neyse kızıda odur tenezül etmem bakmaya

ben şimdi kaynana ile küstüm ya iki elti bana neden nasıl oldu diye sormadan küstüler ama bende onları ölünceye dek affetmiyeceğim hep küs kalacağım

bir cinayet işleyeni dahi sorguya çekerler nasıl neden yaptın diye

işte durumlar böyle canımCADIARZU

aman adı züerinde KAYNANA benimkide der ben kaynanayım karışacağım diye bende dedim ki geçen geldiğinde ben kaynanaları hiç ama hiç sevmem anne gibi olacaksan bakarız dedim sapıttı kaldı en karışmaz dediğin bile karışıyor karışmayan kaynana mı var , lafımı hiç esirgemem hiç ezdirmem kendimi valla hiç fark yapmaz oğlunun yanında da derim... Bende 5 aylık evliyim hadi artık çocuk yapın dedi KAYNANAM :umursamaz: Oğlu falan da beraber oturuyoruz ve bnm kaynana genç daha hani ne dediğini falan bilecek yaşta artı oğlu 2 kez varikosel ameliyatı olmuş 2 kez daha olacak yani neyin ne olacağı belli değil oda bunu farkında allah aratmsın oda ayrı bir mesele ama sırf o dedi diye Ocakta köttü var her şeyin vakti var oğluna sor dedim valla otururken .... Bırak ya bizler genç insanlarız karar bizim bebeğe hazır olmak hem maddi hem manevi anlamda anne ve babanın karar vereceği bir durum en az 10 tane torunun var onlarla oyalan dedim valla hayatta susmam...kötükedihüso

Kızlar merhaba...
Ben de kayınvalidemde çektiklerimi az da olsa yazmıştım bu topiğe :)))...
Tam iyi olduk dedim her hafta gidiyoduk. 2,5 yıllık evliyim hamile kaldım bi heves koşa koşa gittik başkalarının yanında yalandan sevindiler. Sonraki hafta gittik evlerine onlarında ilk torunu merak ederler düşüncesiyle anlatıyorum işte şu kadar haftalık bu kadar santim. Kayın validem yüzünü ekşitti sus sus dedi Kaynımdan bahsediyo duymasın dedi (çocuğa bir haftadır söylememişler) liseye gidiyo kaynım. Neden duymasın duysun sevinmezmi dedim onun düşünecek daha önemli şeyleri var dedi.. akannehir e ben şok tabi bişey demedim. Sanki gece gündüz beni düşünsün diyorum.
Neyse kızlar asıl inci kayınvalidemle kayın pederim dedilerki inşallah erkek olur eşimden için bize çektirdiklerini o da size çektirir dedi. Ki eşim de herkes tarafından taktir edilir sevilir keşke bizim evladımızda senin gibi olsa der akrabaları. Çok üzdüler bizi... Bende inşallah erkek olur kocama benzer dedim. 4 aylık hamiileyim o günden sonra bir kere gittik.... Ama malesef bu akşam yine gidicez.... Hiç istemesemde...

mrb kızlar boş verin herşeyin güzel tarafından bakmaya çalışın ,hiç birşey canınızı sıktığınıza değmez güze şeyler düşünün

keşke sivaslı kaynanaların kötü olduğunu evlenmeden önce duysaydım canım yaa. benimkide sivaslı (sözüm meclisten dışarıda) çingene gibi görüyorum kendisini

bence genelleme yapmayalım kızlar
benim kaynanam melek gibi maşallah
galiba ben biraz cadolozum ama kadın gerçekten melek çok seviyorum kaynanamı :)

bende kayınpederimden bir inci paylaşaıyım:KK70:
kayınvaldemlere gittim hava soğuk die hepimiz klimalı odada oturuoruz bebeği emzircem diğer odalar soğuk tek klima var evdede kaynanam kayınpederime sen diğer tarafa gitde gelin bebeği emzirsin kalkmadı önce sonra tekrarladı kaynanam aman nolcak önceden gelinler arkasını döner emzirirlerdi öle yapsın demezmi kayınpederim şok oldum o öncedenmiş dedim bende kusura bakma ben yapamam diğer odaya gidiorum bidahada gelmicem dedim kalktı gitti:KK70:
he birde kaynanamdan avr bi inci yakında bunları kolye yapıcam zaten:KK70:
yeni doğum yaptım bebeğim küvözde olduğu için süt sağıorum kaynanamda daha önce hiç görmedi göğüslerimi öle izlio utanıorum ama bişide diyemiorum nese ben saklaya saklaya sağmaya çalışırken kaynanam bakıyım göğsünde kıl varmı dedi bende ne alaka ya dedim ne bilim benim kızlarda varda dedi bende yok bende zaten senden utanıorum die sağamıorum birde kıl kontrolümü yapıcaz dedim bişi diyemedi oda:KK70:
aklıam geldikce yazarımmmm:)

Yaa tebrik ediyorum şu anında lafı yapıştıran arkadaşları:lepi:Benim nutkum tutuluyor sonradan dank ediyor keşke şunu deseydim diye :uhm:nolur bana da bir iki tüyo verin bazı durumlarda son lafı söyleyip dumur etmek için:mymeka:

X