Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ayyy uzun zamandır aramız iyi:nazar:Allaha çok şükür evlendikten sonra hiç problemimiz olmadı ben nişanlılıkta çektim beraber yemeğe gittik hastayım diye yemek yapıp getiriyim diyor :nazar::nazar:

çicek06 aysimacım nerdesiniz.dun pc basında oturamadım.ne cok olay olmus boyle.gercekten eltısıyle sorunu olmayan anlayamaz.bendede var bıtane.bır kasık suda bogasım var.ama hayatım hapıste gecmesın dıyorum sakın ol dıyorum kendıme cocugumuz olcak ya sabır dıyorum öle işte....

burdayim canim dedigin gibi yasamayan anlamaz bende senin gibi bir kasik suda bogabilirim ... ama buaralar sesi cikmiyor 3 4 gundur rahatim ama varligi bile sinirimi bozuyor inanirmisin..

slm kızlar eccik cnm sıkkın yarın evlendiğimiz için mevlüt yapılcak,hiç istemiyorum ya :hulya: gelinliğimi giyicem ama ailem yanıma olmadığı için hiç içimden gelmiyo:KK43: ,kaynanamda millete yine ben yaptım demek için illede giyiceksin diyo..... diğer bi sorunumda çeyizim için aldırdıkları hiç sevmediğim yatak örtüsünü serecekmişim,bunun için benimle tartıştılar,sermek istemiyorum çünkü o örtü yüzünden ilk 3 günümü(gerdekte dahil) kaltukta geçirdim benneyaptımki yırtıp atasım var.... neymiş kapıların hepsini açacakmışız,evi göstercekmiş,bende dedim ki,çeyizde bakmaya gelselerdi,bakma şanslarını kaybettiler dedim... Başa sarıyo kadın,ama yine herşeyi ben yaptım desin milletin içinde,bozucam artık ya...Ne kadar ben yaptım delisiymiş.

birak canim dediklerini bence yap baksinlar gorsunler kaynananda kendi kendine ovunsun simdi yapmazsan esinle arani bozmaya kalkar ugrasilmaz boyle insanlarla birgun idare et bence sadece birgunluk bir olay... idare et sonrada o gun yasanmamis say aklindan sil canim benim dusuncem ben oyle yapardim:) ama diyorsan ugrasa bilirim basederim esimlede aram bozulmaz kendime guveniyorum diyorsan o ayri benim gibi ters herkezle bas edebilen insan malesefki kaynanamla basedemiyorum..:KK43:

çicek06 aysimacım nerdesiniz.dun pc basında oturamadım.ne cok olay olmus boyle.gercekten eltısıyle sorunu olmayan anlayamaz.bendede var bıtane.bır kasık suda bogasım var.ama hayatım hapıste gecmesın dıyorum sakın ol dıyorum kendıme cocugumuz olcak ya sabır dıyorum öle işte....

insanların sizi anlaması için illa ki eltisi ile mi sorumu olmalı? insanlar derdini 1 cümle ile anlatsa....insanlar herkesi takip edemez

insanların sizi anlaması için illa ki eltisi ile mi sorumu olmalı? insanlar derdini 1 cümle ile anlatsa....insanlar herkesi takip edemez

aysımacım 8 eltın varmıs.masallah dıyorum,sorunda yokmus ne guzel.ama bende bı eltı varkı.utanmaz terbıyesız.bısey olsa yalan yanlıs anlatıyor kocasına.esımle kaynımın arasını bozdu.esıme kufrettı gelın hanm.yanı sorun bende degıl onda.dılerım herkes senın gıbı eltılerıyle ıyı olur.allah herkesı ıyılerle karsılastırsın...

aysımacım 8 eltın varmıs.masallah dıyorum,sorunda yokmus ne guzel.ama bende bı eltı varkı.utanmaz terbıyesız.bısey olsa yalan yanlıs anlatıyor kocasına.esımle kaynımın arasını bozdu.esıme kufrettı gelın hanm.yanı sorun bende degıl onda.dılerım herkes senın gıbı eltılerıyle ıyı olur.allah herkesı ıyılerle karsılastırsın...

aileler arasında böyle şeylerin olmasını hiç hoş karşılamıyorum..o zaman onların dışarıdaki herhangibir insandan farkı olmaz...ben görümceme ,enişteme,dayıma iteyzeme ,eltime ikayınpedere kayınvalideye ,eltime güvenmeliyim..herkes güvenmeli..aile demek birlik beraberlik demektir

rengarenkcım allah kolaylık versın.bıktım butur ınsanlardan.herseye karısmaya bayılırlar...gelınlıgı gıy ama ortuyu sreme.boylece hem onların ıstedıgını tam yapmamıs olursun.bısey derlersede hepımızın ıstedıgı gıbı olsun de....

Bu örtü olayının çok saçma olduğunu biliyorum ama benim psikolojimde yer kalmadı buna!!!! Ben beğenmediğim halde aldılar,parasını bize ödettiler....şimdi benim evimdeler kaynanam ve görümcem,temizlik yapacaklarmış,dün balkonumu yıkamışlar(her hafta yıkarım) tertemiz yaptık,leş gibiydi dedi!!!! Kaldıramıyorum ya benim evime girip heryere bakmalarını.....görümcem herşeyin yerini biliyo,inşallah o örtüyü vakumlu torbadan çıkarıp ütülerlerde bende kıyameti koparırım(vakumlu torba almıştım,örtüleri ve yazlık kıyafetleri koymam olay olmuştu,vay efendim giysi dolabı boş mu kalırmış,o örtüyü hemen çıkarcakmışım)eşim hasta oldu,üşütmüş,ama benim aklımda bi tek bunlar var :eek:klava:

burdayim canim dedigin gibi yasamayan anlamaz bende senin gibi bir kasik suda bogabilirim ... ama buaralar sesi cikmiyor 3 4 gundur rahatim ama varligi bile sinirimi bozuyor inanirmisin..

cnm bak sana bısıy anlatım.ben tesetturluyum.kaynımın yanındada acmam.bu benım ınancım.acık olan ınsanlarada saygım var.onemlı olan kafa yapısı dusuncelerı.ne demısler INSANLAR KIYAFETLERIYLE AGIRLANIR DUSUNCELERI ILE UGURLANIR.nekadar da dogru.eltımle sımdı konusmuyoruz,o ust katımda oturuyor,kendısı 3 aylık gelın daha ama neyse.ortalıgı mahvettı.ılk zamanlar konusuyoduk.bır aksam yemek goturdum ustunde kısa sort boyutunda bır elbıse.esını beklıyomus.benımde basım acık.neyse bır ıkı dk oturdum dedımkı gıdım ben.dedı otursana.dedım olmaz basım acık.dedı amannn nolcak.benım basım acık olsa boyle dururum ....abının yanında.benım esımden bahsedıyor.kendısı zaten sacı acık gelırdı esımın yanına.kapalı degıl tamda.şal takıor ole yarım yamalak.dusun ya nekadar sınır oldum.bu ınsanlarda hıc utanma yok.ıc camasırı boyunda ıdı elbısesı.ne dıyım allah akıl fıkır versın...

aileler arasında böyle şeylerin olmasını hiç hoş karşılamıyorum..o zaman onların dışarıdaki herhangibir insandan farkı olmaz...ben görümceme ,enişteme,dayıma iteyzeme ,eltime ikayınpedere kayınvalideye ,eltime güvenmeliyim..herkes güvenmeli..aile demek birlik beraberlik demektir

nesrin neguzel yazmisin ben aileye cok onem veren biriyim yani gorusmek enazindan calisiyorsak bile hafta sonu kesinlikle biraraya gelip yemek yemek isterim cay keyfi yapmak sohbet etmek derdimi paylasmak ama malesefki olmuyo kaynamam eltim derdim ikisi gorumcemde var benim sahane bir insan iyilik melegi yasida cok genc ama kendi gorumcesinden cektigi icin bana okadar iyi davraniyorki benim istedigijm tek bisey var saygi! sevgi olmasada saygi olsun birde yalan olmasin surekli ortada yalanlar donmesin beni yanlis anladin ilk basta tersledin yasadiklarim tek bir cumle ile anlatamamkii mumkun degil bu neyse yine uzattim ben kusura bakma birde konuya atladim:)

cnm bak sana bısıy anlatım.ben tesetturluyum.kaynımın yanındada acmam.bu benım ınancım.acık olan ınsanlarada saygım var.onemlı olan kafa yapısı dusuncelerı.ne demısler INSANLAR KIYAFETLERIYLE AGIRLANIR DUSUNCELERI ILE UGURLANIR.nekadar da dogru.eltımle sımdı konusmuyoruz,o ust katımda oturuyor,kendısı 3 aylık gelın daha ama neyse.ortalıgı mahvettı.ılk zamanlar konusuyoduk.bır aksam yemek goturdum ustunde kısa sort boyutunda bır elbıse.esını beklıyomus.benımde basım acık.neyse bır ıkı dk oturdum dedımkı gıdım ben.dedı otursana.dedım olmaz basım acık.dedı amannn nolcak.benım basım acık olsa boyle dururum ....abının yanında.benım esımden bahsedıyor.kendısı zaten sacı acık gelırdı esımın yanına.kapalı degıl tamda.şal takıor ole yarım yamalak.dusun ya nekadar sınır oldum.bu ınsanlarda hıc utanma yok.ıc camasırı boyunda ıdı elbısesı.ne dıyım allah akıl fıkır versın...

benim eltim geldiginde daha dogrusu kactiginda tesetturlu dindar namuslu bir insandi:)
ben ise acik kisa kollu gezen rahat bir insan ama mini etek filan degil yani kollar filan aick bas acik .. bu kiz geldi cok dindarim filan boyleyiz soyleyiz iki hafta sonra kafadaki basortu atildi... sonra dar pantolonlar alindi
kisa kisa etekler shortlar kollar acik dekolte falan filan bunlar oldu azim acik hayretle izliyorrum durumu... gun geldi alkolden eglence yerlerinden konu acildi dedim esime bu kiz boyle yerlere takilir icer sarhos bile olur yok dedi esimsacmalama tamam gorursun dedim oturuyoruz birgun dedim alkol kullandinmi yok kullanirmisin yok
aile ortamindayiz ne yalan soyleyim ozel gecerde kullaniliyor bizde allajhin bildigini kuldan saklamam ama sadece ozel gunde... bu kizda var dedim al ic bakti dusundu aldi icti ilk alkoluydu neyse... gunler haftalar gecti bizimkiler kaynim eltim kaynanam eglence mekanlarindan cikmiyorlar sarhos eve donuyorlar dans ediyor lar filan yani sunu soylemek istiyorum dininanc kalptedir gorunuste degil dindarimj diye ortalikta gezipte aciklara laf atanlardan nefret ediyorum cunku o dindarimdiyen kisi kaynimla kendi evlerinde yatti ve ben esimle evlendikten sonra 4 ay gecti hala olmadi yani ben acik o kapali ben iserim o icmez masum gozukenlerden nefret ediyorum birde bisey daha esimin yaninda basi acik geiziyordu canim:)) allahim bana boyle evlat vermesin insan ne ise o olmali bence ben acigim gerekli yerlerde alkol alirim eglence yerinede ilk esimle birlikte dugun gecemizde gitti hayatimda oyle biryer gormemistim birdaha gidermiyim sanmam ama bu kiz her hafta oralarda.... birde kactigi icin dugunu olmadi ailesi hic gelmedi kactigi yere ve ailesi bunu kapali saniyor memleketine gittigi zaman bas kapaniyor :") kapali kiyaferler cikiyor ortaya olunce bunun hesabini nasil verecek aceba

canım keske olmasa ama ıste.bıraz anlayıs.daha 3 aylık gelın suanda.ama abı kardesı dusman ettı.uzaktan geldı buraya kımsesı yok.aldım onu gezmelere goturdum.yardımcı olamya calıstı.kac defa yemek pasta vs goturdum.hepsını cope atmıs,bıde soledı.cok gurultulerı cıkıyor bole ayıp seslerı falan.uyardımama nafıle.bagıra bagıra devam.esım en son kaynıma demıstı.kaynım sızde bagırın demıs.esıme kuftettı gelın .....o......cocugu dedı.esım kendını zor tuttu.kaynım geldı esıme demıskı sen karıma kaynanamamı kufrettın,gelın hanım bana abın kufrettı anneme kufrettı dıye yalan solemıs.sonra kaynım durmadan benı kotu lemıs esıme ıste ben sınsının tekıymısım ıcten pazarlıklı ımısım.karısı hep bana yaklasmıs ben ılgılenmemısım falan.kullıyen yalan.2.5 yıllık gelınım 7 aylık hamıleyım hıcbır saygısızlıgım olmadı ne kaynıma.nekayınpedere kaynanaya gorumceye vs.ılk 6 ay beraber oturduk.yemegını temızlıgını evın yaptım.kaynımın gomlek pantolon vs bıle hep ben utuledım.daha bekardı ya.herseyıne yardım ettım.sonundada sınsının tekı oldum.esım bırazcık kardesıne ofkelense dedım hep kardesındır kucuktur bosver.gelın hanım bana beddu ettı ınsallah cocugunu kucagına alamayasın dıye.ne acı bısey degılmı.esımde demıs kaynıma senın anana kufredıyolar be adam.neyse demıs dahada senın abın falan yok.sımdı konusmuyoruz.kayınpeder ayrı kaynanadan.planları anlatsak coooooooooooooook buyuk sorun olaylar olur.ama bız anlatmıyoruz.mısafırı cok severım.esımın butun sulalesıde benı sever.sagolsunlar.ama ıste bana sınsı dedıgı gece sabaha kadar agladım.uzuntuden kalbım agrıdı.anlayıslı olmalı ınsan ama anlayana....

cıcekcım bız bulgarıstan gocmenıyız.bızım aılede cevrede kuzenlerde pek kapalı yok.kardesım annem bıde ben sadece.ama dedım ya dusunceye onem verırım ben.sonucta herkesın gunahı sevabıda kendıne.ıckı ıcmem esımde kullanmaz.eve sokmayız.ama ıcen arkadaslarımızda var.ne yanı onlarla arkadaslıgımızı keselımmı.sacma olur.herkesın kendı hayatı.ama eltımede cok sınır oldum o gun.haksızda sayılamm dımı...

cıcekcım bız bulgarıstan gocmenıyız.bızım aılede cevrede kuzenlerde pek kapalı yok.kardesım annem bıde ben sadece.ama dedım ya dusunceye onem verırım ben.sonucta herkesın gunahı sevabıda kendıne.ıckı ıcmem esımde kullanmaz.eve sokmayız.ama ıcen arkadaslarımızda var.ne yanı onlarla arkadaslıgımızı keselımmı.sacma olur.herkesın kendı hayatı.ama eltımede cok sınır oldum o gun.haksızda sayılamm dımı...

kesinlikle sayilmazsin bak ben yurt disinda dogdum rahat buyumus biri gibiyim degil aslinda ailem annem babam koyden gelme insanlar bizde aile yaninda saygi terbiye onemli yani yabanci bir erkegin yaninda acik sacik oturulmaz dar giyilmez dekolte olamz yani canim senin eltinin benimkinden farki yok kocasida gelecek olsa o eve aniden baska biride gelebilir ne giyecekse gece giysin alla alla aman herkesin gunahi ekndine canim bizi rahat biraksinlar valla yeter bana

kesinlikle sayilmazsin bak ben yurt disinda dogdum rahat buyumus biri gibiyim degil aslinda ailem annem babam koyden gelme insanlar bizde aile yaninda saygi terbiye onemli yani yabanci bir erkegin yaninda acik sacik oturulmaz dar giyilmez dekolte olamz yani canim senin eltinin benimkinden farki yok kocasida gelecek olsa o eve aniden baska biride gelebilir ne giyecekse gece giysin alla alla aman herkesin gunahi ekndine canim bizi rahat biraksinlar valla yeter bana
aynen canım.bende bulgarıstanda dogdum.13 yasında geldım turkıyeye.ama dedım ya terbıye onemlı.ben esımın erkek ark yanında oturmam bıle.ama evlı cıft ıse karısık oturur sohbet ederız.dınımızce kaynımızda bıze yabancı erkek sıfatında oluyor zaten.ama acık olsaymıs hamfendı ole durabılırmıs esımın yanında...vay beeeeeeeeee.esım de dıyor bana zaten terbıyelı bı b..........olsa ole sesı gelmes utanır ınsan bırazzzzz.gercekten bagıra bagıra ayyyyyyyyyyyyyyyyy ahhhhhhhhhhhhhh dıye seslerı.komık olanda kaynım demıs esıme sızde bagırınnnnnnnnnnn..ben sokkk oldum ya...

aynen canım.bende bulgarıstanda dogdum.13 yasında geldım turkıyeye.ama dedım ya terbıye onemlı.ben esımın erkek ark yanında oturmam bıle.ama evlı cıft ıse karısık oturur sohbet ederız.dınımızce kaynımızda bıze yabancı erkek sıfatında oluyor zaten.ama acık olsaymıs hamfendı ole durabılırmıs esımın yanında...vay beeeeeeeeee.esım de dıyor bana zaten terbıyelı bı b..........olsa ole sesı gelmes utanır ınsan bırazzzzz.gercekten bagıra bagıra ayyyyyyyyyyyyyyyyy ahhhhhhhhhhhhhh dıye seslerı.komık olanda kaynım demıs esıme sızde bagırınnnnnnnnnnn..ben sokkk oldum ya...

canim bak esin ne guzel demis ben anlamiyorum esin bukadar terbiyeli iken kardesi nasil terbiyesiz olur simdi bak hersey briyana eltim terbiyesizin teki ama kaynim cok terbiyeli erkek oldugu halde benim eltim bana ne dedi biliyormusun dugun gununden birgun evvel kayinvalidem bana balayina gitmenize gerek yok siz zaten ayni yatagi paylasiyorsunuz dedi.. ben o an utanc uzuntu karsimi sinir krizine girdim aglama grizi tuttu cok kotu oldum oyle bisey olmamisti ve ben korkuyordumda.. onun o lafi agir geldigi icin sayesinde aylar olmuyorda) neyse eltimin bana ettiigi laf su bosver etrafi benim kocam sesli... yapmayi seviyor etrafi umursamiyorum salonda kayinvalidem hemen yan odada esim yatiyor idi bunlar geceleri sesli.. yapiyorlarmis ve umursamiyorum diyo terbiyesizlige bak ben korkuyorum utaniyorum bunu diyo bana terbiye ilk basta gelen nasil aileler var kizlarini nasil yetistiriyorlar boyle anlayamiyorum inan ben ben kayinvalidem yaninda esime ismi ile hitap eder veya sadece cnaim derim bu neler diyo birde kayinvalidm bana diyorki nasil birisin sen ismi ile hitap ediyorsun op kocani saril elini tut bende dedim bunlari biz siz yokken yapiyoruz yaptiklarimizi gormenize gerek yok ailemden aldigim terbiye bu....

ama bu bunla kalmadi beni rezil etmek iicin butun ailenin buyuklerimizin yaninda luks bir resttoran da dogum gunu kutlamasi yapiyoruz yer yok gelen misafira kocanin kucagina gec dedi canim:)) terbiye ahlak bunlar cok onemli bunu diyen kadin 55 yasinda

:dance:zemuszemus
canim bak esin ne guzel demis ben anlamiyorum esin bukadar terbiyeli iken kardesi nasil terbiyesiz olur simdi bak hersey briyana eltim terbiyesizin teki ama kaynim cok terbiyeli erkek oldugu halde benim eltim bana ne dedi biliyormusun dugun gununden birgun evvel kayinvalidem bana balayina gitmenize gerek yok siz zaten ayni yatagi paylasiyorsunuz dedi.. ben o an utanc uzuntu karsimi sinir krizine girdim aglama grizi tuttu cok kotu oldum oyle bisey olmamisti ve ben korkuyordumda.. onun o lafi agir geldigi icin sayesinde aylar olmuyorda) neyse eltimin bana ettiigi laf su bosver etrafi benim kocam sesli... yapmayi seviyor etrafi umursamiyorum salonda kayinvalidem hemen yan odada esim yatiyor idi bunlar geceleri sesli.. yapiyorlarmis ve umursamiyorum diyo terbiyesizlige bak ben korkuyorum utaniyorum bunu diyo bana terbiye ilk basta gelen nasil aileler var kizlarini nasil yetistiriyorlar boyle anlayamiyorum inan ben ben kayinvalidem yaninda esime ismi ile hitap eder veya sadece cnaim derim bu neler diyo birde kayinvalidm bana diyorki nasil birisin sen ismi ile hitap ediyorsun op kocani saril elini tut bende dedim bunlari biz siz yokken yapiyoruz yaptiklarimizi gormenize gerek yok ailemden aldigim terbiye bu....
yuh kı ne yuh.cnm bende 6 ay kaynanamla oturdum.ılk zamanlar.kaynım o zaman bekardı.hemde ysn odamızda yatıyordu.ama bız hıc ses yapmadık.utanırdık yanı.kaynanadanda hıc uyarı almadık.sımdı kaynana gelcek beraber oturcaklar.o zaman nolcak cok merak edıyorum.kaynanam cok terbıyelıdır.ama bıraz gerı dusunur.sadece bı kez halının uzerıne uzanmıstı uyukluyordu kaynana.bende gunduz evde sadece ıkımız salondan gecım dedım.ustumdede tayt var.hanı o dızustu olan.megersem uyumuyomus.bana terbıyesız dedı.benkı onun yanında ayagımı uzatıp yatmıs ınsan degılım,dusunebılıyormusun.esıme gelınce o cok terbıyelıdır.kaynım aynı kayınpedere cekmıs.esım dıyor cok gecmez aldatır karısını.cunku kaynım bekarken de kadın duskunuymus.ama esımle bız esım29 yasındaydı evlendıgınde.ben 22.herseyı bende gordu esım bende onda.o yuzden boyle kaynanaya boyle gelın,eltım yanı.bıde cenelıkı sorma.allah buyuk ıste.kaynana kızından hele bı gelsın gor sen olacakları.beraber oturcaklar eltımle...bıde eltım bana ne dese begenırsın sızın sesınız hıc cıkmıyor sızde tık yokkkk.hamılesınya heralde ondan dedı.bende sen ole san bız cok sessızız dedım.terbıyesızsınız dıyemedım....anlayacagın bole ıste
ama bu bunla kalmadi beni rezil etmek iicin butun ailenin buyuklerimizin yaninda luks bir resttoran da dogum gunu kutlamasi yapiyoruz yer yok gelen misafira kocanin kucagina gec dedi canim:)) terbiye ahlak bunlar cok onemli bunu diyen kadin 55 yasinda

X