3 yıldır düzenli bir ilişkim var. bu yaz aileler de tanıştılar fakat aklıma takılan sorular var, cevaplarınıı bekliyorum
birincisi sevgilimin ailesinin 3 evi var, birinde kendileri oturuyor, biri kira da birinde de kardeşi 15 yıldır oturuyor. fakat annesi biz evleneceğimiz zaman "kiraya çıkarsınız" diyor. ben "ev almadan yada ev kredisi çekmeden evlenmem" dediğimde herkes ev alıpta mı evleniyor, nolucak siz de düğünden sonra altınları satar alırsınız diyor. sizce bu mantıklı mı? bizim hakkımız da yok mu o evde oturmaya. kendi kızı hayatında hiç çalışmamış bedavadan yıllardır evde oturuyor, biz ikimiz eşşek gibi çalışıp bir de kirada oturacağızkendi ailem böyle bir ayrımcılık yapmaz ve ben de doğal olarak böyle davranmalarına kızıyorum
ikinci olarak müstakbel kayınvalidem kendi kızının düğünü olacağı zaman ince set beğendi diye kızıyordu. "benim kız da damada para ödettirmemek için en incelerini beğenmiş, allahtan görümcesi hasır set al demişte öyle almış" diyordu. şimdi de bana kalkmış "bu zamanda gençler kalın set takmıyor, sana da ince bir set bakarız" diyor. kendi kızı ince set beğendi diye kızan insanın bana bunu söylemesine ne dersiniz?
üçüncü olarak 3 yıldır beni biliyor kendi ailesi, ve yaşıda artık 30una gelmiş(artık birşeyler biriktirmeleri lazım) buna rağmen 3 yıldır bizim için hiçbirşey yapmıyorlar. altın yada takı seti muhabbeti açılınca da "kızım 8-10 tane alan ailelerde var ama düğünden sonra gelinin kolundan alıyorlar. 3-4 tane olsun senin olsun" diyor. durumları kötü olsa anlayacağım ama maaş+kira gelirleri var, yani alabilirler. evlenene kadar 5. senemizi bitirmiş olacağız, bu kadar yılda birşey biriktirilemez mi acaba? ben altın takıp dolaşacak insan değilim ama insan çevresine bakıp karşılaştırıyor doğal olarak. annesi konuşma sırasında damadının ailesi nişan bohçasını niye poşete katıp getirmiş niye valizde getirmemiş diye laf yapan biri. bu kadar da geleneklerine düşkün, bu kadar detaya takılan bir insan. bu yüzünden sevgilimde beş kuruş biriktirebilmiş değil, sürekli kredi kartından ana kız alışveriş yapıp buna ödetiyorlar. kendi ailem biz şu kadar altın bu kadar bilmem ne isteriz diyecek insanlar değiller, ben ne istersem alırlar. onlar bana birşey almasalar da lafını edecek insan değiller. sevgilimi çook seviyorum, bunlar yüzünden ayrılmayı da düşünmüyorum. paragöz biri değilim ama kendimi karşılaştırınca kötü hissediyorum, sizce ne yapmalı, ne söylemeliyim? bana bir akıl verin
arkadaşım benim fikrim kirada da olsan kendi evin olsun. Bence kayınvalidenlere uzak bir yerden evini tut. Ağzının tadı olsun. Çünkü onarın müdahalesi bitmez genelde, şimdiden böyleyse. Çalışıyormuşsun zaten alırsınız Allah'ın izniyle. Ağzının tadı olsunda, bence bu daha önemli. hem eşinle ilişkinize daha iyi vakit ayırırsınız. Sonra takı meselesine gelince 3-4 bilezik mi yapacaklar, siz bilirsiniz sizi ayıplarlar, biz de böyledir, şöyledir dersin. Çareler bulunur güzelim yeterki sen kendini kullandırma. Benim bu söylediklerimden saygısızca davran gibi anlaşılmasın, saygı duvarını aşmadan yavaştan yavaştan. Amaaan napçan burun buruna yaşama bence. Nice beraber yaşayanlar kiraya çıkmanın yollarını arıyor... :)
Bence bi anlamda şanslısın neden biliyormusun sana ev mi vermiyor bırak vermesin herkez kendı evıne gırerek başlamıyor bu hayatta çoğumuz sıfırdan başlıyoruz 2 nizde çalısıyorsunuz senın deyiminle eşşek gıbı kımbılır kac yıl calısacaksınız cunku sızın bı meslegınız var ve kendı evınızı kendınız alabılceksınız iki gun sonra nolacak ben aldm bızım evımız dıyeceksın kasıla kasıla dıger turlusunu düşün bide ıkıde bır her evıne geldıgınde bızım evımız oh hazıra geldı kondu bence bu lafları duydukca o ev sana rahatsızlık vercek gec olsn senın olsun.
2.konu altın konusu kımseyle kendını kıyaslama dedıgı gıbı 10 tane olup dugunden sonra gıdecegıne 5tane olsn sende oldugunu bıl ve o ne derse şu cevabı ver bız halledıyoruz bız oğlunla hallettık düşünüp mantıklısını secıcez kafamıza uyanı ıkımızde begendıgını alırız gıbı onu boyle saf dışı bırakacak cümleler kur alttan alttan ama burda en onemlı gorev erkek arkadasına dusuyor onun devreye gırıp sızı yüzgöz etmemesı gerek ben nişanlıyım nişan oncesı ve kendı aılemden edındıgım deneyımler bunlar
ve en guzelı ev konusu için soluyorum ıkı gun sonra erkek arkadasında bu gerceklerı gordugunde sana daha cok bağlacak aıleden bısey gormeyrek sızın mucaedelenızle bırseyler ınsaa ettını gormek onunda hoşuna gıdecek
Nacizene düşüncelerım bunlar umarm faydalı olmusumdur
Nşanda 3 bilezk taktı onu da gerı alıp düğünde taktı ekstra set aldı o kadr. Kendi kızına bilmem kaç bilezk istedi. Ne ben ne aılem ne takısı satılık mal mısın istemeyız dedıler. Suan cok pismanım ısteyeceksın aslında gerçi acsını eşimden çıkarırlarsı laf yaparlardı. Sözde çok iyilerdir görünüşte düşüncelilerdir. Ama iş paraya döndü mü umurlarında olmaz para yok dwrler. Cok sukur muhtaç etmeain onlara. 5 senelik ewli eltim 2 çocugu var ama bir kez bez bilmem ne almamışlar. Kendi kızına geldi mi teneke teneke yağ alırlar. Ama oğullarına yok. Şükret ya o kadar kişi çalışıyo evde 2 kıra alıosun bankadada olan paraları saymıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?