kaynana vakası :(

fibulaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
13
0
36
İzmir
3 yıldır düzenli bir ilişkim var. bu yaz aileler de tanıştılar fakat aklıma takılan sorular var, cevaplarınıı bekliyorum
birincisi sevgilimin ailesinin 3 evi var, birinde kendileri oturuyor, biri kira da birinde de kardeşi 15 yıldır oturuyor. fakat annesi biz evleneceğimiz zaman "kiraya çıkarsınız" diyor. ben "ev almadan yada ev kredisi çekmeden evlenmem" dediğimde herkes ev alıpta mı evleniyor, nolucak siz de düğünden sonra altınları satar alırsınız diyor. sizce bu mantıklı mı? bizim hakkımız da yok mu o evde oturmaya. kendi kızı hayatında hiç çalışmamış bedavadan yıllardır evde oturuyor, biz ikimiz eşşek gibi çalışıp bir de kirada oturacağız kendi ailem böyle bir ayrımcılık yapmaz ve ben de doğal olarak böyle davranmalarına kızıyorum

ikinci olarak müstakbel kayınvalidem kendi kızının düğünü olacağı zaman ince set beğendi diye kızıyordu. "benim kız da damada para ödettirmemek için en incelerini beğenmiş, allahtan görümcesi hasır set al demişte öyle almış" diyordu. şimdi de bana kalkmış "bu zamanda gençler kalın set takmıyor, sana da ince bir set bakarız" diyor. kendi kızı ince set beğendi diye kızan insanın bana bunu söylemesine ne dersiniz?

üçüncü olarak 3 yıldır beni biliyor kendi ailesi, ve yaşıda artık 30una gelmiş(artık birşeyler biriktirmeleri lazım) buna rağmen 3 yıldır bizim için hiçbirşey yapmıyorlar. altın yada takı seti muhabbeti açılınca da "kızım 8-10 tane alan ailelerde var ama düğünden sonra gelinin kolundan alıyorlar. 3-4 tane olsun senin olsun" diyor. durumları kötü olsa anlayacağım ama maaş+kira gelirleri var, yani alabilirler. evlenene kadar 5. senemizi bitirmiş olacağız, bu kadar yılda birşey biriktirilemez mi acaba? ben altın takıp dolaşacak insan değilim ama insan çevresine bakıp karşılaştırıyor doğal olarak. annesi konuşma sırasında damadının ailesi nişan bohçasını niye poşete katıp getirmiş niye valizde getirmemiş diye laf yapan biri. bu kadar da geleneklerine düşkün, bu kadar detaya takılan bir insan. bu yüzünden sevgilimde beş kuruş biriktirebilmiş değil, sürekli kredi kartından ana kız alışveriş yapıp buna ödetiyorlar. kendi ailem biz şu kadar altın bu kadar bilmem ne isteriz diyecek insanlar değiller, ben ne istersem alırlar. onlar bana birşey almasalar da lafını edecek insan değiller. sevgilimi çook seviyorum, bunlar yüzünden ayrılmayı da düşünmüyorum. paragöz biri değilim ama kendimi karşılaştırınca kötü hissediyorum, sizce ne yapmalı, ne söylemeliyim? bana bir akıl verin

Son düzenleme:
Fazla takılmamalısın. Aynı zamanda içten içe çok şey de beklememelisin. Bekledikçe kafana takarsın. Olmuyorsa zorlayamazsın, mesela ev konusunu. Ev onlarınsa sen ben oturmak istiyorum diyemezsin. Oğullarıne layık görüp görmemeleriyle alakalı bir konu bu. Mesela gelir durumlarınızla da alakalı olabilir. Hangi çocuğu daha az kazanıyorsa ona vermek istiyor olabilir. Başedebilen insanlar fazla takılmayarak geçiniyor. Yani kayınvalidelerin kimi durumu olmaz alamaz kimi durumu olur alır kimi durumu olmaz ordan burdan arttırıp alır kimiyse olur da almaz. Bu dördü içinde seçim şansın olsaydı sen yine de sevdiğin insanın ailesini seçerdin. Yapabileceğin bir şey yok. Kaynanan senin için ucuza kaçıyor ona buna takıyor diye ayrılman anlamsız. Uzak dur en iyisi. Evliliğinizle ilgili takı olsun şu bu olsun yorum mu yapıyor. Sen de istediğin şeyler için bizde şöyledir bizde böyledir falan de geçiştir. :) Kasıtlı yaptığı davranışları ne kadar ciddiye almazsan o kadar mutlu olursun. O da boşa kürek çektiğini görüp seni üzmeye kırmaya çalışmaz. Dediklerine takılsan da gamsız gibi davran. O zaman istediklerini vermemiş olursun. Bir de hep derim. Kasıtlı gıcık davranan insanlar her zaman aynı davranışı hak eder. Kastetiğim sen de onu rahatsız edecek şeyler söylemen yönünde değil, daha çok onun ataklarında benzer cevaplar vermen. Mesela ben ince set istemiyorum demende anormal bir şey yok. Bazı konularda da biz aramızda hallederiz deyip geçiştirebilirsin. Yani ben seçerim siz alırsınız gibi. Hehehe Şimdiden çok takmaya başlamışsın. Gamsız olacaksın biraz, napalım. İnsanı 50'sinden 60'ından sonra değiştirmen çok zor.

doğru söylüyorsun fazla takmamak lazım, ama işte elimde değil... kimin geliri az ise ona vermek istiyor olabilir demişsin ama şu an görümcenin eline benimkinin iki katı para giriyor, ki az alsa bile ayrım yapmamalı. istanbul gibi bir yerde okumamış, okumayı istememiş ve yıllarca çalışmamış. ben gelmişim 23-24 yaşına hala okuyorum sırf ileride düzgün bir hayatım olsun diye. zaman oluyor günde 1 saat uyuyup sınava giriyorum, kuaföre gidecek vakti bulamıyorum, ablasının saçı boyasız, yüzü makyajsız, tırnağı ojesiz kalmaz.. o sırf keyfine oturup sefasını sürerken benim akşamlara kadar çalışmak zoruma gidecek gibi ama hadi hayılısı..

Aman boşver. Zamanı gelince bir bir kakarsın başına. Her zaman karşısında dik durur hiç eyvallah etmezsin. Senin evin ve evliliğin hakkında hiçzaman söz sahibi olamaz. Anlayacağın her zaman ezersin. Ama isteklerini yaptırmak içinde bizde öyle adet yok yada filancanın kaynanası şöyle almış diye lafa başlarsın......

Bence bi anlamda şanslısın neden biliyormusun sana ev mi vermiyor bırak vermesin herkez kendı evıne gırerek başlamıyor bu hayatta çoğumuz sıfırdan başlıyoruz 2 nizde çalısıyorsunuz senın deyiminle eşşek gıbı kımbılır kac yıl calısacaksınız cunku sızın bı meslegınız var ve kendı evınızı kendınız alabılceksınız iki gun sonra nolacak ben aldm bızım evımız dıyeceksın kasıla kasıla dıger turlusunu düşün bide ıkıde bır her evıne geldıgınde bızım evımız oh hazıra geldı kondu bence bu lafları duydukca o ev sana rahatsızlık vercek gec olsn senın olsun.

2.konu altın konusu kımseyle kendını kıyaslama dedıgı gıbı 10 tane olup dugunden sonra gıdecegıne 5tane olsn sende oldugunu bıl ve o ne derse şu cevabı ver bız halledıyoruz bız oğlunla hallettık düşünüp mantıklısını secıcez kafamıza uyanı ıkımızde begendıgını alırız gıbı onu boyle saf dışı bırakacak cümleler kur alttan alttan ama burda en onemlı gorev erkek arkadasına dusuyor onun devreye gırıp sızı yüzgöz etmemesı gerek ben nişanlıyım nişan oncesı ve kendı aılemden edındıgım deneyımler bunlar

ve en guzelı ev konusu için soluyorum ıkı gun sonra erkek arkadasında bu gerceklerı gordugunde sana daha cok bağlacak aıleden bısey gormeyrek sızın mucaedelenızle bırseyler ınsaa ettını gormek onunda hoşuna gıdecek

Nacizene düşüncelerım bunlar umarm faydalı olmusumdur

kusura bakmasınlar da çocuğu üvey evlatmı? kiradan gelir almasınlar canım alla alla o yaşa gelmiş insanlar ya emeklidir yada iyi bi işi vardır zaten ha yeni ev açamıyomu kiradakilerle konuşsun evi tadilat edin siz oturun.

bende yeni yeni aileler tanıştı canım ama babam mesela baştan koydu tavrını ev olacak dedi.annem hatta gülerek babamız ev olmazsa bozarda bu işi dedi.ki bende istemem kirada oturmayı kim isterki bir kere alış veriş yapılacak ev için al kiradan kiraya uymadı eşyalar kırıldı döküldü daha çok masraf bunlar.

hem al ben yemedim sen ye kazandığınız atıyorum toplam 2,500 olsun nereye yeticekki. birikim yapamicaksınız.bence ailende sende tavrınızı baştan koyun biz şimdi ev olması için bekliyoruz kasım gibi ev alınacak .geç olsun ama istediğimiz gibi olsun...

en iyisi kendimizin biriktirerek alması sanırım.. evet zor olacak, eşyalar kırılıp dökülecek taşındıkça ama olsun... eğer onların evlerine çıkarsak daha büyük sıkıntı, yarın birgün para lazım olsa sürekli "oğlum bu ay doğalgaz çok geldi, şu oldu bu oldu vs.." gibi para istemeye kalkacak.. ee ne anladım ben para verdikten sonra o evde oturmaktan.. ablası desen hiç utanma yok, ben ailemin evinde oturuyorum falan diye hiç düşünmez, birşey olunca "allaha şükür benim bir evim var" yada "benim evim şöyle böyle" der... anlayacağınız iyice sahiplenmiş, öyle bir ev alayım da kardeşim geçip burda otursun diyecek bir insan değil... kimsenin hakkı kimsede kalmaz, ne yapsalar ya batırıyorlar ya birşey geliyor başlarına..

bencede cnm doğru yolu bulmusun az olsun sızın olsun kımseye de bırsey vermessınız etmessınız kendı yagınızla kavrulursunuz benm teyzem evlendıgınde bır kucuk tupu bırde yatagı varmıs tek maasla sımdı evıde var arabasıda her cesıt esyasıda saglık olsn huzur olsn gerısı de gelır hayırlısyla

arkadaşım benim fikrim kirada da olsan kendi evin olsun. Bence kayınvalidenlere uzak bir yerden evini tut. Ağzının tadı olsun. Çünkü onarın müdahalesi bitmez genelde, şimdiden böyleyse. Çalışıyormuşsun zaten alırsınız Allah'ın izniyle. Ağzının tadı olsunda, bence bu daha önemli. hem eşinle ilişkinize daha iyi vakit ayırırsınız. Sonra takı meselesine gelince 3-4 bilezik mi yapacaklar, siz bilirsiniz sizi ayıplarlar, biz de böyledir, şöyledir dersin. Çareler bulunur güzelim yeterki sen kendini kullandırma. Benim bu söylediklerimden saygısızca davran gibi anlaşılmasın, saygı duvarını aşmadan yavaştan yavaştan. Amaaan napçan burun buruna yaşama bence. Nice beraber yaşayanlar kiraya çıkmanın yollarını arıyor... :)

Son düzenleme:

örnek istersen ben eşimin ailesinin evi 2 katlı ama 4 kardeşler eşim bekarken başlamış altkattaki kiracıyı çıkarmış kendi zevkine göre iç,n yaptırmış duvarlarını kırmışş doğalgaz tesisatını döşetmiş falan biz tanıştık..evlenmeye karra verdik ben evimi ayarlıyorum dedi ama istersen uzakta kirada oturalımm..aman ne gerek var hazır ev var kiramı ödeyecez dedim...öyle bir borca girdik ki elktr,k düğmelerine kadar sıfırdan yaptık herşeyini mutfak dolabından banyo dolabına duş kabi,nine kadar..kimseden tek kuruş hayır görmedim.. yaptıkları 5 bilezik de evlenince toplu halde ödenecek bir sürü takside gitti ay ay bozdurudm..huzr dersen bir günden bir güne huzurum da olmadı..yuvamı yıkmak için huzuurmu bozmak için her türlü oyunlarına maruz kaldımm...neyse şimdi de kirya verilmeye hazır miss giib evimi bırakıp kilometrelerce uzakta kiraya oturmaya razıyım...altlı sütlüyüz yüzyüze bakmaz hale geldik 4 yılda...
zaten aranızda anlayışsızlık kardeşler arasında eşitsizlik var..ve halihazırda nişanlının maaşını bile harcıyorlar..kiradan kaçarken maaşını bile kağtıracaksın diğdibe oluncaa..kaç ordan derim ben....en az 2 avasıta uzaklıkta otur kii ancak misafirliğe gelebilsinler onu da ayada yılda bir..yoksaa huzur falan bulamazsınn canımm...eltim kirada oturdu yıllarcaa şimdi kaynımla ikisi ayrı şehirlerde yaşıyorlar ama tek kelime edemiyorlar uzakta çünkü kimsenin gözü görmüyor sesi çıkmıyor....

en doğrusu ana babayı işe karıştırmadan kendi düğününü yapmak. yok 3 altın takcakmış 8 niye değilmiş falan filan... komik konular ya. ben evleniceğim zaman çeyizimi bile annem babam karşılamıycak. millet 30 yaşına gelmiş hala anne baba eline bakıyor. her işi kendiniz halledin ki evlendiğinizde size laf etmeye sebep olacak bir yardımları olmasın. ha tabi hiç mi yardım etmesinler, etsinler tabi ama isterlerse. sen zorla kaynananın evini istiyorsun ama o kadın sonra o evde sizi huzurlu yaşamanıza izin verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahh canıım benim seni en iyi ben anlarım heraldee. Bizde hiç bi faydalarını görmdik eşimle. Ama herşeeye dahil olmaya çalışırlar. Apartman kendilerine ait en üst katta ben oturuyorum 2 dairwde kiracı var. B dairede eltim bi dairede kendileri oturuyo. Benim dairem yapılmamıştı inşaat halindeydi biz kendimiz yaprık 3 aylık evliydim işe girdim onlardan kaçmak için 30-40 mılyar harcadık eve öobılyalarınoz hariç onlar için çok az bi para vermişler 1 mılyar diyim sana yatak odasınıda 1.5 mlyar babam verdi.onun dışında oğlunun ewinde bir iğneleri yok bir gram yardımları olmadı yıne haklarını yemıyım yine inşaat sırasında sözde babası harcamış 50 lıralardan nolcaksa hatta 8 bck mlyar borç vermsşer esime onu da dört gözle beklıyolar tapu bizim üstümüzde değil ama vergsini biz ödeyeceğiz. İnsan takmadan yapamıyo sinir hastası olmaktan başka

Nşanda 3 bilezk taktı onu da gerı alıp düğünde taktı ekstra set aldı o kadr. Kendi kızına bilmem kaç bilezk istedi. Ne ben ne aılem ne takısı satılık mal mısın istemeyız dedıler. Suan cok pismanım ısteyeceksın aslında gerçi acsını eşimden çıkarırlarsı laf yaparlardı. Sözde çok iyilerdir görünüşte düşüncelilerdir. Ama iş paraya döndü mü umurlarında olmaz para yok dwrler. Cok sukur muhtaç etmeain onlara. 5 senelik ewli eltim 2 çocugu var ama bir kez bez bilmem ne almamışlar. Kendi kızına geldi mi teneke teneke yağ alırlar. Ama oğullarına yok. Şükret ya o kadar kişi çalışıyo evde 2 kıra alıosun bankadada olan paraları saymıyorum

Eşime kızıyorum daire benm üstüme mi yapsın ödeyeyim diyorum. Sonraki iş kimsenin ağzına laf vermem bak ewi biz yaptık bize ses çıkaramıyolar diyo verelim paralarını kurtulalım diyo. Gerçekten hiç paragöz değilim ama böyle faydaları olmadıgı halde karışmaya yönetmeye çalışıyolar yine çok şükür inşaat halınde olsada ev verdiler. Bize karışamazlar hep annemlere geliriz çoğu eşim çok sever hep kalırız yanı garantı haftanın 2 günü kalırız. Kıskançlıktan çatlarlar. Onlarda iyi olsun sevdirsinler. Ahh ahh kusura bakmayın uzunca yazıyorum ama çatlıyorum kurtulsam ordan keşke oturmasaydım diyorum kiralardan birini vercklerdi sözde o da evın konumuna durumna bakarsan 250 lra bişey. Ben ewim olsun kocam Zorlanmasın dedm herseyı istediğimf gibi dayadım döşedim ama aynı apartmandayız güzel olsa nolur. Kira vermıyorum diye avutuyorum. Kocamda hıc laflarına bakmaz ondan d benden de cekınırler ewi bız yaptırdık söz hakları yok ama eltıme neler yaptılar. Ben kafama göre gırer çıkarım ama her an görcem stresı ayrı tabı. Neyse buna da cok sukur zamanla herseyındaha ıyı olacagına ınanıyorum Sende boşver sana faydaları olsa agızlarından dusurmezler esimin ailesinin faydası olmadıgı halde sürekli karışmaya çalışıuolar ama takmıyoruz. Eltimler bızım gibi yPsa kıyamet kopar cunku ewi onlar yapmadı. Anlamyorum ewlat ewlattır o ewler yapılırken yardımı olsun olmasın. Bu düşünce çok ters ayıp

8.5 mılyar borcuda verırdıkte gıttım telefon aldım para bırıktırmıstık kala kala 3 bılezgm kaldı altınlardan zaten başka takmadılar ki. Esımde bılezıklerı verelım ustune de para verelım kaptalım dedı tamam dedım. Annesı de bayıldı tarttırın ne kdr gelıo dedı. Sartellwrım attı ınat ettım vermedm. Hala borcunuz bıtsın dıyo. Halbukı borcumuzun olmdıgını bılıyo. Kendı paralarını ıstıyo. Bende gıcıklıgına borcumuz yok telefonu 1.700 e nakıt aldık dıyorum çatlıyo ama belli etmıyo. Ama o parayı da verıcez. Versek verırdık coktan. Umursamadık. Ama o yuzden ne evıne gıder otururum ne bsey cok nadır ugrarım bişe yaparsam göturuum bazen kapısını tıklar ben gıdıyorum derım. Sevmıyorum arkadas zorla mı ılk once oglunuza annelık babalık yapın. Zamanında cok yuz verdım her ıslerıne kostum. Ama papaz o pılavı bı kere yer. Boşver bişe bekleme vermesın ev. Agız kokularını cekcegıne hıc vermesın. Dua edıyorum kurtulmak için. Başka yerde oturmadıgıma yanıyorum ama kısmet. Çocuk yapmaktan çekiniyorum her dk başımda olcak. Normalde gelmıyo yuz vermıyorum sıye. Çocuk oldu mu bahaneyle cıkmıcak benden. Kayınlarım işten gelcek çocuk isticekler aşağı getır dıye. Zor ama isteyen çıksın sevsın yukarı hızmetcılerı yok cocukta oyuncak değiwl. Şimdiden nasıl stres oldum ya odf odff örnekk al benı ona göre düşünnn hadı esım yıne fırsat vrmıo karısmalarına evide biz yaptık. Onlar o evı sana verınce hayatta rhat bırakmazlar

bak bu kesinlikle çok doğru bırak ya yardım etmesinler onlardan gelecek hayır Allah tan gelsin. yarın öbür gün başına kakmalarındansa hiç birşeyinize destek olmasınlar daha iyi. sonra çan çan konuşurlar. işte biz olmasak bişeye sahip olamayacaklardı da işte kızın ailesi bir çöp bile alıp destek olmadı da salla yaa ikinizde gencecik insanlarsınız. çalışıp allahın da izni ile evinizi alırsınız. kocana sımsıkı aşkla sarıl bunlar aranızda sorun olmasın evliliğini yıpratmaya değmez.

yorumları okuyunca bazen boşver onların evinde oturacağıma kirada otururum, takı olarak da siz ne istiyorsanız onu takın diyesim geliyor ama yapamıyorum işte... beş-altı sene bekleyip borçla kirada oturmak, kızı 15 yıldır kira vermeden otururken ben yeni gelin olarak elin evinde kirada oturmak istemiyorum, insana koyuyor... belki ileride çalışmayacak olsam, görücü usulü tanışmış olsam ve söz, nişan, düğün bir yıl içinde yapılsa anlarım, süre kısıtlı yapamadılar derim... ama o kadar yıldır bekledim, evlenince de evde oturmayacağım ben de o eve katkıda bulunacağım için sinirleniyorum ister istemez.. sırf onlara laf söyletmeyeyim diye niye kiralarda sürüneyim diyorum.. ha laf mı ediyorlar, 3-5 sene oturur para biriktirip kendime bir ev alırım diye düşünüyorum. ben 1 ince, 1 hasır set, 10 tane bilezik isterim kirada da oturmam diyor şeytan! haa yapmadılar mı sorun değil, rahat olsunlar, ben istemiş olayım da almasınlar.. yarın birgün birşey dediklerinde benimde onların yüzüne vuracak birşeylerim olsun.. ha bunları istiyorum diye erkek arkadaşım alsın da demiyorum, bu altın mevzularının erkeğin ailesinin yükümlülüğü diye biliyorum, eğer erkek arkadaşım alacaksa ona yük olacaksa bırakın 1 bileziği 1 çeyrek altın bile istemem.. bunları istemem paracı olduğum anlamında değil, ben o alınanları takıp dolaşacak değilim ama yarın birgün içimde kalsın istemiyorum.. erkek arkadaşım 2 tane bilezik aldı ama annesi 3-4 yıldır tek bir altın yapmadı bizim için, bana koyan bu..
ablasının kira derdi yok, 2 kişi çalışıyorlar ellerine 2.500 tl para geçiyor yine de yetmiyor diyorlar. buna rağmen hergün annesinde, yemek derdi, mutfak masrafı yok.. üstüne bir de annesi sürekli buna, çocuklara birşeyler alır.. 1-2 seneye 2 çocuğu da işe başlayacak eve 4 maaş girecek, hala yetmiyor işte bunlara... millet bir emeklş maaşıyla ev geçindiriyor bu devirde... karşımda böyle biri varken kendimi enayi gibi hissediyorum.. aslında suçlu ne ablası ne de annesi.. suç benimkinde.. ağzını açıp da abla ben 1-2 seneye evleneceğim kendinizi ona göre ayarlayın, 5-10 yıl da ben oturucam diyemiyor...

Ev de para da onların kime verip vermeyeceklerine onlar karar verirler. Sizde adamına göre muamele yaparsınız olur biter. Benim eşimin ailesi bırakın evi 1 altın dahi takmadı bende istediğim zaman gidip istemediğim zaman gitmiyorum, yabancı gibi davranıp bana ne yaptınız ki havalarına girebiliyorum. Ev kredimin bitmesine daha 6,5 yıl var ama geç olsun benim olsun diyorum. Sizde çok kafanıza takmayın herşey olur...

bence onların destek olmaması inan çok daha iyi.bizimkiler aldı da ne oldu hep bir mahçubiyet her eve gelmesinde şu evi ne güzel aldık şöyle para harcadık böyle harcadık.boş konuşmalar keske bende kirada olsaydım da onlarda hiçbir halta burnunu sokmasaydı

Gorumce me boyle yaptı şunu istedi vs.. Kızı ıster... Sızde sessız Kalmayın kayınvalıdenız gibi konuşun o halde.. Sız hıc mutlu olamazsınız bu oyle olmuş şu şöyle olmuş derdine duşersenız evde huzur kalmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…