3 yıldır düzenli bir ilişkim var. bu yaz aileler de tanıştılar fakat aklıma takılan sorular var, cevaplarınıı bekliyorum
birincisi sevgilimin ailesinin 3 evi var, birinde kendileri oturuyor, biri kira da birinde de kardeşi 15 yıldır oturuyor. fakat annesi biz evleneceğimiz zaman "kiraya çıkarsınız" diyor. ben "ev almadan yada ev kredisi çekmeden evlenmem" dediğimde herkes ev alıpta mı evleniyor, nolucak siz de düğünden sonra altınları satar alırsınız diyor. sizce bu mantıklı mı? bizim hakkımız da yok mu o evde oturmaya. kendi kızı hayatında hiç çalışmamış bedavadan yıllardır evde oturuyor, biz ikimiz eşşek gibi çalışıp bir de kirada oturacağız
kendi ailem böyle bir ayrımcılık yapmaz ve ben de doğal olarak böyle davranmalarına kızıyorum
ikinci olarak müstakbel kayınvalidem kendi kızının düğünü olacağı zaman ince set beğendi diye kızıyordu. "benim kız da damada para ödettirmemek için en incelerini beğenmiş, allahtan görümcesi hasır set al demişte öyle almış" diyordu. şimdi de bana kalkmış "bu zamanda gençler kalın set takmıyor, sana da ince bir set bakarız" diyor. kendi kızı ince set beğendi diye kızan insanın bana bunu söylemesine ne dersiniz?
üçüncü olarak 3 yıldır beni biliyor kendi ailesi, ve yaşıda artık 30una gelmiş(artık birşeyler biriktirmeleri lazım) buna rağmen 3 yıldır bizim için hiçbirşey yapmıyorlar. altın yada takı seti muhabbeti açılınca da "kızım 8-10 tane alan ailelerde var ama düğünden sonra gelinin kolundan alıyorlar. 3-4 tane olsun senin olsun" diyor. durumları kötü olsa anlayacağım ama maaş+kira gelirleri var, yani alabilirler. evlenene kadar 5. senemizi bitirmiş olacağız, bu kadar yılda birşey biriktirilemez mi acaba? ben altın takıp dolaşacak insan değilim ama insan çevresine bakıp karşılaştırıyor doğal olarak. annesi konuşma sırasında damadının ailesi nişan bohçasını niye poşete katıp getirmiş niye valizde getirmemiş diye laf yapan biri. bu kadar da geleneklerine düşkün, bu kadar detaya takılan bir insan. bu yüzünden sevgilimde beş kuruş biriktirebilmiş değil, sürekli kredi kartından ana kız alışveriş yapıp buna ödetiyorlar. kendi ailem biz şu kadar altın bu kadar bilmem ne isteriz diyecek insanlar değiller, ben ne istersem alırlar. onlar bana birşey almasalar da lafını edecek insan değiller. sevgilimi çook seviyorum, bunlar yüzünden ayrılmayı da düşünmüyorum. paragöz biri değilim ama kendimi karşılaştırınca kötü hissediyorum, sizce ne yapmalı, ne söylemeliyim? bana bir akıl verin![KK43 :43: :43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
birincisi sevgilimin ailesinin 3 evi var, birinde kendileri oturuyor, biri kira da birinde de kardeşi 15 yıldır oturuyor. fakat annesi biz evleneceğimiz zaman "kiraya çıkarsınız" diyor. ben "ev almadan yada ev kredisi çekmeden evlenmem" dediğimde herkes ev alıpta mı evleniyor, nolucak siz de düğünden sonra altınları satar alırsınız diyor. sizce bu mantıklı mı? bizim hakkımız da yok mu o evde oturmaya. kendi kızı hayatında hiç çalışmamış bedavadan yıllardır evde oturuyor, biz ikimiz eşşek gibi çalışıp bir de kirada oturacağız
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
ikinci olarak müstakbel kayınvalidem kendi kızının düğünü olacağı zaman ince set beğendi diye kızıyordu. "benim kız da damada para ödettirmemek için en incelerini beğenmiş, allahtan görümcesi hasır set al demişte öyle almış" diyordu. şimdi de bana kalkmış "bu zamanda gençler kalın set takmıyor, sana da ince bir set bakarız" diyor. kendi kızı ince set beğendi diye kızan insanın bana bunu söylemesine ne dersiniz?
üçüncü olarak 3 yıldır beni biliyor kendi ailesi, ve yaşıda artık 30una gelmiş(artık birşeyler biriktirmeleri lazım) buna rağmen 3 yıldır bizim için hiçbirşey yapmıyorlar. altın yada takı seti muhabbeti açılınca da "kızım 8-10 tane alan ailelerde var ama düğünden sonra gelinin kolundan alıyorlar. 3-4 tane olsun senin olsun" diyor. durumları kötü olsa anlayacağım ama maaş+kira gelirleri var, yani alabilirler. evlenene kadar 5. senemizi bitirmiş olacağız, bu kadar yılda birşey biriktirilemez mi acaba? ben altın takıp dolaşacak insan değilim ama insan çevresine bakıp karşılaştırıyor doğal olarak. annesi konuşma sırasında damadının ailesi nişan bohçasını niye poşete katıp getirmiş niye valizde getirmemiş diye laf yapan biri. bu kadar da geleneklerine düşkün, bu kadar detaya takılan bir insan. bu yüzünden sevgilimde beş kuruş biriktirebilmiş değil, sürekli kredi kartından ana kız alışveriş yapıp buna ödetiyorlar. kendi ailem biz şu kadar altın bu kadar bilmem ne isteriz diyecek insanlar değiller, ben ne istersem alırlar. onlar bana birşey almasalar da lafını edecek insan değiller. sevgilimi çook seviyorum, bunlar yüzünden ayrılmayı da düşünmüyorum. paragöz biri değilim ama kendimi karşılaştırınca kötü hissediyorum, sizce ne yapmalı, ne söylemeliyim? bana bir akıl verin
![KK43 :43: :43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Son düzenleme: