• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana Tipleri!!! [Sizinki hangisi?] :)

ay benimki temizlik hastası, bir de her şeyi kıçından anlar laf anlatmak çok zordur,he he demek gerek hep yoksa karşısında delirirsin, seni haksız çıkarır koyar. bir de oğluna manyaklık derecesinde düşkündür. her öğün ne yediğini sorar, neden aramadın der gün içinde defalarca konuşmalarına rağmen, benim yeterince ilgilenmediğimi ima eder. bir de ona göre kendi kocası kızı oğlu herkesten iyidir, zekidir, her şeyi bilirler, olar gibisi yoktur, sanırsın kraliyet ailesi, az biraz kibirlidir yani. amaa neticede onu da Allah yarattı sevmek gerek yaradandan ötürü. kocamı da doğurmuş büyütmüş. cins mins ama napıyım atsan atılmaz satsan satılmaz evlilik sürdükçe çekecez işte :KK59:
Aynen 330ml benimki de öyle öve öve bitiremez kendilerini deli gibi düşkün Oğluna ama beni görünce iyice düşkünleşiyor sanırsın Vehbi Koç'un torunu görümcem hamile öyle bi abartıyor ki kendilerini karnındaki 3 aylık bebek şimdiden 1 kiloymuş düşün yani öyle bişeyin olamayacağını biliyoruz tabi ki ama o kendini üstün gösterecek ya işte aynı kibir üstün gösterme onda da aynı şekilde Allah yardımcımız olsun kardeşcim

Benimki ortaya karışık:)

2) YARDIMSEVER KAYNANALAR: Sağolsun, 'şu var yapılacak ama beceremiyorum' desem yapar. Sürekli arkasından konuştuğu eltilerine ve görümcelerine bile yardıma gider, şaşırırım.

4) EL GÜN iÇiN YAŞAYANLAR: 'Bilmem kim daha çocuk düşünmüyorlar mı diye sordu? Ben ev alacaklar falan diye geçiştiriyorum ama artık 3 sene oldu diyecek çok bişeyim de kalmadı' vs vs..

5) KIRILGAN TiPLER: Üzgünüm ama evet hep ilgi bekliyor. Sürekli arayayım ister ki ben telefonla konuşmayı hiç sevmem öyle ki kendi annemi bile kayınvalidemi aradığım kadar arıyorum. Sürekli hasta:) Bir öksürük için 5 ayrı doktordan randevu aldığımı biliyorum. Doktorların alerjik demesinden tatmin olmuyo:)

6) HEP TAKDiR BEKLEYENLER: Amaaannn iki misafir, konu komşu gelmeyegörsün, hemen 'gelinim değil onlar benim kızım' vs vs der ki biz de 'sen de bizim için kayınvalide değil annesin, hiç karışmazsın etmezsin' vs diyelim. Ailece kaldık mı da yeri gelir 'siz benim oğullarıma kurban olun' der:)

Şükür, nice kayınvalideler okuyorum, Allah başımızdan eksik etmesin, onu da böyle kabul ediyorum, sonuçta eşimin annesi:)

Aynen 330ml benimki de öyle öve öve bitiremez kendilerini deli gibi düşkün Oğluna ama beni görünce iyice düşkünleşiyor sanırsın Vehbi Koç'un torunu görümcem hamile öyle bi abartıyor ki kendilerini karnındaki 3 aylık bebek şimdiden 1 kiloymuş düşün yani öyle bişeyin olamayacağını biliyoruz tabi ki ama o kendini üstün gösterecek ya işte aynı kibir üstün gösterme onda da aynı şekilde Allah yardımcımız olsun kardeşcim
amin canım amin. Allah kibirlerini alsın kalplerinden. valla üzülüyorum aslında çoğu zaman çünkü komik duruma düşebiliyo övünürken. haa bi de çook ilgi bekler bizden. yahu kocan göstersin o ilgiyi neticede ben gelinim, oğlun da artık kocaman adam olmuş her an şapur şupur sarılıp öpsün dursun mu? haa bazen de sinirinden gözü kimseyi görmez, o sinirliyken hepimiz bi yerlere kaçarız. ama napalım, dediğim gibi eşimin annesi saygıda kusur etmemeye özen gösteriyorum ama onu da çoğu zaman "soğuk" davranıyormuşum gibi algılıyo. ay napim yüzüne çat çat herşeyi söliyim mi o zaman da saygısız diyecen. hatta ilk zamanlarda kızının her zaman kaynanasına davrandığı gibi davranmıştım bana çok bilmiş demişlerdi. e kızınız hep öyle yapıyo ne iş? yani kısacası kadınla tek ortak noktam eşim. ama yine de atamıyorum mesela arkadaş sohbetlerinde falan hiç dedikodusunu yapamam herkes konuşur konuşur rahatlar ben "iyi kadındır" falan derim. aslında bi başlasam konuşmaya neler neler anlatcam da neyse :) ohh burda yazdım rahatladım :D

amin canım amin. Allah kibirlerini alsın kalplerinden. valla üzülüyorum aslında çoğu zaman çünkü komik duruma düşebiliyo övünürken. haa bi de çook ilgi bekler bizden. yahu kocan göstersin o ilgiyi neticede ben gelinim, oğlun da artık kocaman adam olmuş her an şapur şupur sarılıp öpsün dursun mu? haa bazen de sinirinden gözü kimseyi görmez, o sinirliyken hepimiz bi yerlere kaçarız. ama napalım, dediğim gibi eşimin annesi saygıda kusur etmemeye özen gösteriyorum ama onu da çoğu zaman "soğuk" davranıyormuşum gibi algılıyo. ay napim yüzüne çat çat herşeyi söliyim mi o zaman da saygısız diyecen. hatta ilk zamanlarda kızının her zaman kaynanasına davrandığı gibi davranmıştım bana çok bilmiş demişlerdi. e kızınız hep öyle yapıyo ne iş? yani kısacası kadınla tek ortak noktam eşim. ama yine de atamıyorum mesela arkadaş sohbetlerinde falan hiç dedikodusunu yapamam herkes konuşur konuşur rahatlar ben "iyi kadındır" falan derim. aslında bi başlasam konuşmaya neler neler anlatcam da neyse :) ohh burda yazdım rahatladım :KK70:
Ah yavrum ah ben daha evlenmeden böyle açıkçası düşünmüyor Değilim evin tek oğlu benim Yanıma her geldiğinde bile söylemiyor annesine annesinin onu kıskandığının nişanlım da farkında nişanımızı bile neler yaptı aylarca uzattı anlat valla dinlerim ben aynı durumdayız içim o kadar dolu ki Dediğin gibi cevap versen olmuyor vermesen Soğuksun her şey onun istediği şekilde istediği zamanda olsun istiyor yüzüme başka arkamdan başka o daha tehlikeli işte işte o da ben eğer evlenirsek Allah nasip eder de hep hayatımda olmak zorunda olan biri olacak açıkçası bu beni çok geriyor korkuyorum yuvamı yıkar diye geriliyorum Rabbim hayırlısını versin benim için dua et bende senin için edeceğim canım benim

Oğluna düşkün + kıskanç + gelinini kabullenmeyen + kırılgan + ele güne karşı yaşayan kaynanaydı benimkisi.

Ben yumuşak başlıydım ama onlara bir saygısızlığım olmadı.

Allah kendisine göre bir gelin versin alsın nabzının şerbetini :KK47:

Oğluna düşkün + kıskanç + gelinini kabullenmeyen + kırılgan + ele güne karşı yaşayan kaynanaydı benimkisi.

Ben yumuşak başlıydım ama onlara bir saygısızlığım olmadı.

Allah kendisine göre bir gelin versin alsın nabzının şerbetini :KK47:
zaten çok ilginçtir yumuşak başlı geline cadaloz kaynana, cadaloz geline yumuşak başlı kaynana denk geliyor hep. ya da benim çevrem öyle ondan bu şekilde düşünüyorum :110:

zaten çok ilginçtir yumuşak başlı geline cadaloz kaynana, cadaloz geline yumuşak başlı kaynana denk geliyor hep. ya da benim çevrem öyle ondan bu şekilde düşünüyorum :110:
Bir tarafın öyle olması gerekiyor sanırım :KK53: en güzeli sadece bayramda 1 saat oturup gitmek, eşim istediği kadar görüşebilir beni karıştırmadıktan sonra, evime de fazla gidip gelmesinler.. Benim eşim de annemlere gelmek zorunda değil hatta gelmesin ne işi var ki.. ne onların oğlu, ne ben onun ailesinin kızıyım.. :KK47:

Benimki köylü ve oğluna düşkün bir kaynana

Ayne Katılıyorum bir degil 2 tane bende Görumce birde birlik oluyorlar bende kendimi ezdirmeyince olan oluyor tabi
Canım bende nişanlıyım şimdi annesi kardeşi Yüzünden ayrılmak istiyorum nişanımda bırakmak istemiyor beni ailemi silerim gerekirse diyor bende ne Yapacağımı şaşırdım ailesi çünkü ne kadar silse de onlar Etrafında olacak ve onu illlaki etkileyecekler

Canım bende nişanlıyım şimdi annesi kardeşi Yüzünden ayrılmak istiyorum nişanımda bırakmak istemiyor beni ailemi silerim gerekirse diyor bende ne Yapacağımı şaşırdım ailesi çünkü ne kadar silse de onlar Etrafında olacak ve onu illlaki etkileyecekler
Silerim isleri falan yalan inanmıyorum ben baştan tavrını koy derim sonra Çekme ben gibi

Eki Görüntüle 665399

1) ASABi KAYNANALAR:

Anlaşılması en zor tiplerdendir. Söylenen her sözün altında bir art niyet ararlar. Her zaman sorun çıkarırlar. Çözümlerinde kaba kuvvete bile başvurabilirler. Neye kızdıkları, neye sevindikleri pek belli olmaz.

2) YARDIMSEVER KAYNANALAR:

Her durumda birilerine yardım eden kaynanalardır. Yardımseverlik adına her şeyi yapabilirler. Hastanelerde hastabakıcı, kabul günlerinde pasta yapıcı, bulaşık yıkayıcı olarak görev alırlar. Bazen bunu o kadar abartırlar ki karşılarındakine zarar bile verebilirler.

3) ŞiKAYETÇi KAYNANALAR:

Sürekli her şeyden şikayet eder, karşılarındaki insanları canlarından bezdirirler. Aldıkları eşya, yiyecek ve kıyafet konusunda hep şikayetçidirler. Gelin ya da damat hiçbir zaman istediği gibi çıkmamıştır.

4) KÖYLÜ KAYNANALAR:

Gelin veya damat, şartlar ne olursa olsun gelen giden misafire iyi davranmalıdır. Gelini köyden gelen her türlü şeyi pişirebilme ve onların yemeklerini yapabilme yeteneğine sahip olmalıdır. Gelin ve oğlu, özel günleri, çok erken saatlerde gelerek onlarla geçirmelidir. Eğer bir yere gidilecekse onun mutlaka haberi olmalı, kendisinin yanına alacağı bir kaç kişilik kafile halinde gidilmelidir. Gelin kendi başına bir şey almaya karar veremez. Damatta ise durum farklıdır. Damadın annesi de bu konuda kendisiyle aynı haklara sahiptir ama kızını ezmemek kaydıyla. Gelin misafir çağıracağızaman ondan izin alır.

5) ŞEHiRLi KAYNANALAR:

Şehirde ulaşımın zorluğu nedeniyle damadın veya gelinin evini kendi evlerinin yakınına isterler. Mümkünse aynı mahallede oturmayı tercih ederler. Gelecek misafirleri çok fazla kabuletmek istemez, gelin veya damadın evine gelecek misafir trafiğini kendileri yönetmek isterler. Yeni gözlük modelleri, mayolar piyasaya çıktığında ilk olarak onlar alırlar. Yeni mobilya, halılar, perdeler onların en önemli istekleridir, ama gelin yeni perde istediğinde “müsrif” olarak değerlendirir ve taş koymaya çalışırlar.

6) ŞEN KAYNANALAR:

Bulunması en zor tiplerdir. Gelin ya da damatlarına karışmazlar. Her türlü sorun için bir çözümleri vardır. Kimseden iş beklemezler. Kırılsalar da kimseye bir şey belli etmezler.Her şeye gülüp geçmeyi başarırlar.

7) TEMiZLiKÇi KAYNANALAR:

Bu kaynanaların bütün zararları kendilerinedir. Ne kadar temizlik malzemesi varsa hepsinin isimlerini ezbere bilirler. Sürekli temizlik yapıp dururlar. Kapıdan girecek olanherkese ayakkabılarını çıkarttırırlar, koltuklara oturanların nereyi dağıttığına dikkat ederler. Onlara göre gelinleri ya da damatları çok dağınık ve pistir.

8) GEZiCi KAYNANALAR:

Nerede akşam, orada sabah gezip duran kaynanalardır. Bazıları eşlerini kaybettikleri için kendilerini sokağaatarlar.

9) PATRON KAYNANALAR:

Bu tip kaynanalar, para, ev, tahvil kısacası mal mülk yönünden zengindirler ve bunu her zaman kullanan tehlikeli tiplerdir. Malları ve paraları ile her şeyi yapabileceklerine inanırlar. Gelin veya damadın evine bir şey aldıkları zaman fiyat etiketini çıkartmazlar. Her konuda kendilerine danışılmasını isterler.Kendilerine ait bir evde oturan gelin veya damada bunu her zaman hatırlatırlar.

10) YEMEKÇi KAYNANALAR:

Hayatlarındaki tek şey, yemek yapmak ve yedirmektir. Onlara birkaç kilo et, biraz sebze ve bakliyat aldığınız zaman uzun zaman sizinle uğraşmazlar. Çok güzel yemek yapan bu kaynanalar, hayatlarını bu iş üzerine kurarlar.
Kitapta, “Semra Hanım Türü Kaynanalar” başlığı altında ise “Açıklama için herhangi bir şey yazmaya gerek olmadığını bildiğimiz için bunu engin sağduyunuza bırakıyoruz” deniliyor.

Gülşah Özdemir - Kaynana Kullanma Kılavuzu
Şimdi yorumları şöyle bi okuyunca şanslıymışım dedim içimden benimki şen ve temizlik hastası grubundan çünkü.Ama öyle böyle değil süpürgeyi boynuna asıp gezicek artık o derece.:KK57:

Back