kv ölümünden sonra kocasına kalacak malları hesaplayan gelin anne babası ölünce kendine ne kalacağını hesap etti mi acabaBu kadar paragöz olmayın bence sizin olmayan mallar için
Merak filan geçin bunu kimi kandırıyorsunuzAnladım teşekkür ederimama hayattayken k.v tapuları kızların üstüne aktarabilir (hayattayken bu miras olayları konuşmak ürkütücü) ama hukukun nasıl işlediğini de merak ediyorum açıkçası
Böyle kendi aileleri minnoş ama kayın aile canavar. Yazık günah. Sizin anneniz ev verseymiş madem de rahat rahat otursaydınız. Ama yok erkek hem madden önde olacak hem de anasının verdiği evde sultan olacak. Yok öylekv ölümünden sonra kocasına kalacak malları hesaplayan gelin anne babası ölünce kendine ne kalacağını hesap etti mi acaba
Ama bunu evlenecek kız daha yaşamadığı için anlamaz. Annesi uyarması lazım. Konu sahibi burada bu durumu yasiyor. Öncesinde böyle baski yapacaklarını bilmiyor Evi oğullarına verdiler. Kimle evlense o oturacaktı.Demek ki oluyormuş. İnsanlar neden “bedava” ev versinler? Ev vermeye gelince görücü usulü doğulu, anne babayı ağırlamaya gelince norveç kültürü beklentisi olmuyor.
Anne de uyarmalı katılıyorum ama bu devirde kızların da gözü açık. Genelde ben bir evleneyim eve yerleşeyim de kayınvalidenin ayağını keserim hesabı yapılıyor.Ama bunu evlenecek kız daha yaşamadığı için anlamaz. Annesi uyarması lazım. Konu sahibi burada bu durumu yasiyor. Öncesinde böyle baski yapacaklarını bilmiyor Evi oğullarına verdiler. Kimle evlense o oturacaktı.
Annenize normal değerinde mi kira ödüyorsunuzbende annemin evinde yaşıyorum ve kira veriyorum tabiki istemek hakkı.