Kaynana oğlundan kira alır mı

Anladım teşekkür ederim ama hayattayken k.v tapuları kızların üstüne aktarabilir (hayattayken bu miras olayları konuşmak ürkütücü) ama hukukun nasıl işlediğini de merak ediyorum açıkçası
Merak filan geçin bunu kimi kandırıyorsunuz kızlarına evi verecek diye korkuyorsunuz. Çok üzücü gerçekten. Çalışıp muhtaç olmayın maden sevmiyorsunuz bu kadını. Ayrıca geleneksel evlilik yapıyorsunuz görücü usulü ama modern ve ayrı çekirdek aile olmak istiyorsunuz . Sizi görücü usulü 'alan' aile illa ki hizmet ve iltimas bekler sizden. Beklemeyiz dese de bekler .

kv ölümünden sonra kocasına kalacak malları hesaplayan gelin anne babası ölünce kendine ne kalacağını hesap etti mi acaba
Böyle kendi aileleri minnoş ama kayın aile canavar. Yazık günah. Sizin anneniz ev verseymiş madem de rahat rahat otursaydınız. Ama yok erkek hem madden önde olacak hem de anasının verdiği evde sultan olacak. Yok öyle kocamla evi birlikte aldık. Kimsenin de emrivaki ve tahakkümüne girmemek için. Ailesiyle 12 yıldır hiçbir tartışmamız sorunumuz olmadı. Sıradan şeyleri konuştuk geçtik annem gibidir annesi. Herşeyimi anlatırım. Siz kötü olursanız kendi anneniz bile size sınır koyar bırakın eş ailesini. Eğitimsizlik bu başka birşey değil. Kardeşimin kayınvalidesi tam sıkıntı inanılmaz sorunlu dedilodusu yalanı çok. 3 yıldır sadece telefonla görüşüyor ara sıra. Bir kere kavgası olmadı. Sınır koydu ama kendi maddi güçleri sayesinde. Bunu da unutmayın.

Demek ki oluyormuş. İnsanlar neden “bedava” ev versinler? Ev vermeye gelince görücü usulü doğulu, anne babayı ağırlamaya gelince norveç kültürü beklentisi olmuyor.
Ama bunu evlenecek kız daha yaşamadığı için anlamaz. Annesi uyarması lazım. Konu sahibi burada bu durumu yasiyor. Öncesinde böyle baski yapacaklarını bilmiyor Evi oğullarına verdiler. Kimle evlense o oturacaktı.

Anne de uyarmalı katılıyorum ama bu devirde kızların da gözü açık. Genelde ben bir evleneyim eve yerleşeyim de kayınvalidenin ayağını keserim hesabı yapılıyor.

kendi babam ile para ilişkisine girmemek için onun evinde oturmuyorum. Çünkü emsal bedelden kira isteyeceğini biliyorum.

yani açıkçası eşimin ailesinin 3 dairesi var ist. da ve çok merkezi yerde, leventte. evler kirada.
siz oturun birinde dediler ben istemedim kira gelirlerini kesmek. otursaydım da kira öderdim evet. he belki daha düşük öderdim bilemem.
mülk onların, hakkım yok.
miras hak, o da öldükten sonra.

buarada, bana müdahale edemesinler, karışamasınlar, yüz göz olmayalım diye hiçbir zaman hiçbir şey istemedim. evlenirken de neredeyse her şeyi kendimiz hallettik tv, oturma ve giyinme odası perdesiyle halısı dışında. evimizde oldukça küçük ve kiradayız. ama kafamız pırılpırıl, aramızda çok iyi çünkü karışamıyorlar.
siz de o yüzden ya ödeyeceksiniz ya da çıkacaksınız malesef

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…