Kaynana mı gelini sever, yoksa gelin mi kendini sevdirir?

Aa bunu yeni öğreniyrm:)
6 sene oldu benim mihrden ses seda yok ,hatırlatayım ben onu:)
Saolasın cnm:)
Kesinlikle yapması gerekli, netten falan da araştırıp bakın aynıları yazıyor zaten :)
erkekler kendini boşanma diye rahatlatıyor ama öyle bir şey öyle olsa, bu kadar dini sayfalar da yazmaz, ya da benim nikahımı kıyan hoca şimdi mi sonra mı diye sormaz :)
bırakma bacımm al, ben 10. ay da aldım valla. ya helal edeceksin kocana, ya da o onu yapacak başka yolu yok:)))

yani ben 2 tane mihir biliyorum biri evlenince diğeride boşanınca... nikah kıyan imam öyle dedi. boşanınca alınan mihilde ne istersin diye sormuyorum böyle şey inşallah olmaz dedi geçiştirdi evlenince istenen mihiri sordu.

Ondan bir bilgim yok, hoca bize bundan bahsetmedi..
sadece mehr olarak ne istiyorsun dedi.. söyledim.
eşime döndü; şimdi mi yapacaksın yoksa sonra mı dedi. ikimizinde ortak kararı idi sonra olması.
evlendikten 10 ay sonra da yptı. 2 mehr olduğunu ilk kez duyuyorum. açıkcası hiç denk gelmedim.

Anladım canım benim

Bence iki taraflıdır. İki tarafın da özverili olması gerekiyor. Yaş itibari ve saygıdan kusur etmeme adına sizin olayları biraz daha alttan almanız gerekbilir bence. Ama genel olarak zorla da güzellik olmaz. Bir birinizi gerçekten sevmiyorsanız, ve ya kayınvalideniz sizi sevmiyor ise en azından saygıyı elden bırakmayın. O size saygısızlık etse dahi siz çizginizi bozmayın.

Siz de az değilmişsiniz açıkçası. Sizin tutumunuzu da hiç beğenmedim. Kendinizi bazı yerlerde küçültmüşsünüz. Kusura bakmayın ama yaptığınız altın hesaplarıyla falan filan tam da size denk bir kaynana gelmiş. :)

haklısın

paraya düşkün biri değilim, ki eğer düşkün olsaydım 8 yerine 4 taktığında ortalığı velveleye verirdim sustum bişey demedim içime attım ve buraya paylaştım. ama haksızlığın karşısında çirkefleşen biriyim. yazdıklarımda da belirttiğim gibi iyi niyetli oldukça kv daha da kötü niyetli oldu. bu durumda garbın afakanı sarmam neden KENDİMİ KÜÇÜLTMEM olsun ? kusura da bakarım tanımadan ve net okumadan karakter analizi yapmaya kalkışmayın, konu tartışıyoruz burda, karakter seviyesi değil. vesselam

Konu tartışıyoruz???? Karakter seviyesi değil???? Pardon da kaynananıza saygısız biri diyenlere hiç bu tarz bi çıkışınız olmamış. Madem öyle diğerlerine de konu tartışıyoruz miye demediniz?

8 yerine 4 tane takmış falan filan. Bunların hesabını yapmış mısınız? Evet yapmışsınız, şu an söylediğiniz halde. Bu durumdan da anlaşılıyor. bi şeyler beklemişsiniz. Beklediğinizi bulamamış olabilirsiniz ama sonuç olarak bir şeyler yapılmış. Kaynanızın böyle davranması doğal.

Bir de yanlış anlamayın ama, annenizin ilişkiniz ciddi değil diye ortada hiçbir şey yokken sizin görüşmemenize izin vermesi sizi küçülten bir hareket olmuş. Objektif bir gözle söylüyorum bunu. Ben bunu, emrivaki yaparak kendinizi gelin yerine koydurtmak olarak gördüm. Keşke siz olaya el atıp, böyle bi şeye izin vermeseymişsiniz. Bu tarz olaylar karşı taraftan böyle anlaşılmış bence.

İyi niyetli davranmanıza gerek yok. İstemiyorsa aranıza mesafe koyarsınız olur biter. :)

7 sayfa olmuş huysuz kelimesinden başka bi kv saygısız ibaresi göremedim. zaten saygısız değil kaynanam SEVGİSİZ.. ve o diğerleri sana iyi denk gelmiş böyle kaynana sende az değilsin gibi bana nazaran bi cümle kurmadılar. diğer konu ; para hesabı yapmak başka paraya düşkün olmak başka arada çok fark var çizgiyi bilmeni isterim :) diğer konu eşimle kv nin görüşmesine karşı çıkmamın yanlış olduğunu kızlar bana kızacaksınız ama diğerek belirttiğimi düşünüyorum orada savunmam yok bil istedim. bu arada siz objektif mi bakıyosunuz yoksa kaynana mısınız ? :)

yok ben gelinim. Kaynanamın ne takacağı hesabını yapmıyorum ama :)) Hiçbi şey de takmayabilir. Farklı düşünüyoruz bu konularda muhtemelen. Tam da kaynananız da başka açıdan düşünüyor olabilir demek istedim. :) Neyse, umarım düzelir aranız. Hayırlısı olsun. :)

benim takıldığım nokta o değil ki baya baya biz farklı düşünüyoruz. :) ya bana ne taktığını söylemesin yada söz verdiği şeyin arkasında dursun demek istediğim. neyse teşekkür ederim yorumların için bir sonraki konularda karşılaşmak dileğiyle :)

Sadece basliga cevap verecegim konu cok uzun geldi erindim okumaya valla seven seven sevmeyen sevmez ogluyla evlendik diye kendimizi sevdirmek yada sevmek zorunda degiliz saygi olsun yeter

Seninki yine iyimis canım beterin beteri var ben eşimle evlendim dıye ailesi resmen reddetti gidiyoruz aile apartmanı gelmiyorlar şuan hamileyim 4 yıldır bekliyorduk tup bebek ile oldu asla ailesine esim hamile demedi gidip gelmem diyor seni istemiyolarsa ne çocuğumuzu ne beni göremezler diyor ama ben esime üzülüyorum benim ailem hep yanımda onuda içimize aldık babam inan kardeşimden çok sever esımı ama ne bilim beni asla kabullenmediler ve esim ilk çocuk zaten 2 kardeşler bir anne oglu görmeden hele ilk göz ağrısı sesini duymadan nasıl durabilir buda bize dert ama esim takmıyor.

vayy bee.. eşine de helal olsun. senin kıymetini çok iyi biliyor. allah birbirinize bağışlasın sizi evladınızı da sağlıkla kucağınıza alın inşallah

peki o beni sevmiyor ben onu sevmiyorum. ama kv sonuçta 9 gün bayramda onlayım nası geçinicem sevmeden. fikir vermeni isterim
İş ortamında daha uzun süreler,
sevmediğimiz insanlarla birlikte olabiliyoruz.
Siz de olaya böyle bakın.
Ben yönetici pozisyonundayım,
işini doğru yaptığı sürece,sevmediğim öğretmen veya personelle de çalışırım.
Ölçütüm sevmek değildir,yapılan işin kalitesine ve kurum kültürüne uyuma bakarım
Sonuçta karı-koca olmayacağız,
akşam herkes evine gidecek.
Üçüncü şahıslarla geçinmek için gerek ve yeter şart sevgi değil saygıdır.

Niye bu kadar önemsiyorsunuz kv'yi sevmeyi veya onun tarafından sevilmeyi?
Sizi doğurmadı,emek verip büyütmedi.
Eşimin annesi,saygısızlık olmasın yeter
deyip geçin.
Sanki hırs yapmışsınız sizi sevmediği için.
Yaşınız genç ve bu tür ilişkilerde tecrübeli değilsiniz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…