8 yıllık evliyim , çalışıyorum , yoğun bir hayatım var, evlendiğimizden beri herşeyimizi kendimiz yaptık eşimle kimseden maddi yardı almadık, kayınvalidemlerde eltimlere yardım ettiler her zaman, yazları köyde yaşıyorlar benim de yıllık izinlerimde köyde onlara yardım etmemi bekliyorlar 8 yıldır, daha 2 yılımda düğün borçları bitirince altınlarımı bozdurarak borçla ev taksidine girdik kimseden bişey beklemedik, görümcemin kocası kv ye şuana kadar hiç onlara destek olmadınız, hep diğer oğlunuza oldunuz, gelecek yılkı hasatı satınca birazcık destek olunda yaşlanınca evlerine gittiğinizde en azından dahaa iyi olur demiş, tabii biz ev peşinatının bir kısmını borçla ödedik geri kalanı taksit, fakat bunlara bişey demedik, ama enişte biliyor durumu, neyse kv enişteye bişey dememiş o akşam bize geldiler hep birlikye kv kpeder kaldılar, sabah kahvaltı yaptık daha sofrayı toplamadım kaynana kalktı ayağa şuana kadar ne yaptıysak yaptık diğer oğlumun düğününü yaptık, evini arabasını aldık , eğer para istiyorsanız (ki bizim hiç böyle talabimiz olmadı) hafta sonu yatmayıp, yıllık izinde gezmeyeceksiniz , bahardan itibaren köyde çalışacaksınız dedi (bu arada eltim ev hanımı hiç öle köyde tarlada falan çalışmaz),benim çok zoruma gitti evlendiğimizden beri 1 gün istanbul agittik , 2 günde eşimin daha önce çalıştığı yere tabi, ben sinirlendim kalktım gittim , eşime mutfakta dedim kimsenin parasınıda lafınıda istemiyorum diye, kayınvalide her sene yıllık iznimizde böyle sebeplerden sorun çıkarır , ben 7-24 mesai yapan, bayramlarda dahi çalışan bir devlet memuruyum, şuanda işteyim hatta, biz yine yıllar çapında onlara yardım ettik, destek almadan, bu sene eylülde izindeyiz evde boya badana yapıyoruz onlarda hasatta ama yine letimlere verecekler,görümcelerimce yardım ediyor onlara, o sırada büyük görümcemin kızın kınası oldu akşam gittik, kv geldiler kadın benden tarafa bakmıyor sadece 1-2 saat sonra eşimi ve oğlumu sordu, oğlum küçük olduğu için onu bakıcıda bıraktım getirmedim dedim, ters ters bakarak iyi oynarsın dedi, bende evet dedim, kına boyunca başka tarafa baktı, tabii eltimde hiç konuşmadı, neyse sonra düğün oldu düğün evine onlar önce gelmiş, kv ve 3 kız ben girince surat astılar, eltimde 3-5 dk sonra hoşgeldin dedi, düğün boyunca kv ve kızları benle konuşmadı, bir ara kv masada karşımda oturuyordu kafasını hep başka yere çevirdi, beni görmeyeceği yere geçti, düğüne giderken bizim arabada öne çocuğumla kucağında binmek istediği, eşimde karşı çıktık çocuk koltuğuna diye, kadın sinirlendi, benimde bu yaptıkları ve buna benzer tavırları çok zoruma gitti, bayramın 1-3 günü 24 işteyim bayramda gitmedimde , aramadımda, az önce görümcem aradı müsait zamanımda bana ziyarete gelmek istiyorlarmış ctesi olur dedim, geldiklerinde sorar iseler bu kırgınlıklarımız anlatayımmı ne dersiniz biraz mesafe koymak istiyorumda artık,