kaynana gibi kaynata..

Tombuldut

Emir kipine alerjisi olan o insan.
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.571
9.385
208
(yazım uzun olacak lütfen kusura bakmayın.) ıkı senelık evlıyım ve bu sene esımın aılesıyle tamamen bagımı koparmak zorunda kaldım. Farklı memeleketlerdenız kültür adet örf yetıstırilme tarzımız bir parca olsun uyusmuyor ki eşimle sıkıntı olmuyo cunku esım aılesınde uzakta yasamıs hep.
Suanda da aılesınden uzaktayız esımın gorevı nedenıyle. gel gelelım ıkı senedir olanlara...
Düğün gunu esımın akrabasından (bayan) dayak yiyecekken son anda kurtulmam hatta hastanelık olmam.. sebep neydı dıye sorun ınanın bende bılmıyorum guya arkasından bısy demısım.
Düğün oldugu gün 20 kısının aynı evde kaldıgı yerde gerdege gırmemizi istedıler hatta carsaf bıle ıstedıler. ki ben kabul etmedım esımde destek oldu sagolsun.
Düğün gecesı yanı gerdek sabahı gozumu bır actım kayananam odada... tabı ben şok oldum. destursuz kapı tıklamadan gerdek odasına grmıs.Sonra gorumcem gırdı sonra kaynım gırdı:)))
Bırakın balayını bir hafta o evde kaldım. zehır oldu her hayalim.Kaynatama gelecek olursak onlardan uzak yasıyoruz ama her ay bıze gelır buyursun gelsın basımın ustune ama gelıpte herseferınde benı azarlaması, yok benım oglumu kımler kımler ıstedı, yok benim yavrum ıcın kızlar aglasırdı benı alsın dıye. yok bılmem neyın gelını şöyle iyi gelin. Eşime yerı gelır erkek döver demesı. Ben ıkıncı karıyı alsam benım avrat sesını cıkaramaz demelerı. esımı bu sekılde doldurması.Erkeğin aldatmasını normal karsılaması......ve buna teşvik etmesı. Mutfaga gelır karısır ustume basıma esıme olan davranısıma hayatımıza... yanımda agıza alınmayacak midenizin bulanacagı kufurler eder bır kaynata olarak. kaynanama küfür eder sofrada eder sokakta eder ama öyle ufak caplı degıl baya acık acık hayatımda duymadıgım küfür sekıllerı. ve sureklı aılenle gorusme uzak dur sevıye koy der. ki aılem bıle bızden uzakta zaten babam yok. ben esım olmadan bile gittim yanlarında kaldım. sırf benı benımsesınler iyi gecınelım diye.
Eşimsiz ıkı senedir gidip kalıyorum. Enson gittim 10 gun kaldım evıme gerı dondum sonra esımle tekrar gittik memleketıne. Kaynanam gece yarıları odamıza gırıyor ıkı senedır uyarıyorum en sonunda bıraz sert cıkıstım ""yeter artık nolursun ayıptır Allah askına daha senı nasıl uyarayım"" dedım. Aradan bir gun geçti gene girdi odaya. Gece girmiş eşimin sacını sevıyor. Dayanamadım artık patladım esımle kavga ettık ve esımın yanında öyle bir rol yaptıkı ben ıftıra atıyomusum gibi. eşimle tartısmama kaynatam karıstı olayları kendı ustune cekti. ""yahu baba senlık ne var nıe sana bısey yapmısım gıbı benı sucluyosun naptım"" diyorum, sacmapa sapan cevaplar verıyor.
Apar topar arabaya bındırdı benı anneme götürdü ıkızlere hamıle oldugumu bıle bıle bana ""boşaaaan nerey gidiyosan git"" dedi.
8 saat boyunca arabada benı hastanelık edene kadar azarladı durdu. ""evıme gelme bıdaha bende senın evıne gelmem"" dedı.
En basiti dugunumuzde takılan 40-50 mılyar parayı bıle bana gostermeden kaynatam aldı. Helalı hoş olsun dedim bırkere sormadım bıle. Topu topu ıkı tane bılezık taktılar onları bıle verdım daha ıkı haftalık gelınken.
elımden geldıgınce ayak uydurmaya calıstım ama yoruldum artık sankı esım kız tarafı ben erkek tarafı hala daha eve uzaktan müdahale edıyor babası. Suan cenazede olsa dugunde olsa asla gitmeyecegım ömür boyuda gorusmeyı dusunmuyorum cunku evden kovulacak bu denlı nefret edılecek bıseyler yapmadım ama olmadı sevmedıler..
Baboşum derdim her hafta arardım yüzüme gegirirdi bide üflerdi (guya saka yapıyomus)ses etmezdım. Yemek yeme seklıme bıle 2 senedir vıdı vıdı karısır sabır eder tek bı söz etmem etmedım. İki senedır zavallı annemı bıle bunalttı her olayda anneme gitti benı sıkayet etmeye. Şikayet ettıgi konular "oha" kelımesını kullanmısım gıbı sacma seyler. Ben önlisans mezunuyum bunu bıle soyler durur. Annemın araba surmesınden bıle adam nefret edıyor. kaza yaptı bıle demıs memleketınde annem ıcın.
Daha neler neler ama anladımkı kendi rahmetlı babamdan baskasına baba demek olmazmış. Suan iyi oldugum gorumcelerım bıle bana düşman olmus onlara neyaptım ben onlarlık konu bıle olmadı.
Ne ölümüme gelsinler ne mutlu günüme. ömür boyuda görüşmeyecegım! ben mi abartıyorum bunlar normal seylermı sızlerde de boylemi bu durumlar

Son düzenleme:
Eşiniz ne yapıyor bunlar olurken? Nasıl sizi alıp 8 saatlik yola götürebiliyor adam?

evet ozaman 2 aylık hamıleydım rısklı oldugunu soyledıgım halde ustelık otobus yolculugu yaptırdı. suzamana kadar hıc benı savunmadı en buyuk hata aslında esımın. o bukadar sessz kalmasaydı kımse bana bunları yapamazdı. guya aılesıne saygıdan sessiz kalmak zorundaymıs.aslında aılesınin ne oldugunu kendıde bıliyor iama grurundan bana asla iyi bısey demezdi haklısın vs gıbı. en sonkı olaylardan sonra cok degıstı hatalarını anladı suan cok sukur benım yanımda gözleri acıldı gibi

Hadi ilk gece orda kaldiniz kabul edilemez de diyelim ki imkan yoktu agir basti sacma gelenekleri sen de kabullendin .Esin niye kabul etti ozelinize hic mi saygisi yok.Sabah odaya mi girdiler
Bence ahlak yoksunlari evlenirken herkes adam iyiyse bosver ailesi ile mi evleniyorsun diyor ama evet görüldüğü gibi ailesi bi bka yaramazda maalesef uzulen taraf siz oluyorsunuz
Su zamana kadar iyi dayanmışsınız bir yuvayi yikabilecek bir sürü sebep Ama esiniz sizi ezdiriyorsa katlanmak zorunda degilsiniz.Bugun tum bağlarınızı koparmışsınız ya belki de size oyle geliyordur. Yarin bir gun esiniz başınıza musallat edebilir .Sakin musade etmeyin.Hepsini hayretler icinde okudum
Esiniz napiyor bu arada ondan bahsetmemissiniz .

Sizi geçtim doğru bir karar vermişsiniz de eşiniz ne diyor bu duruma ? Onca şey olurken kendisi sessiz mi kaldı ? Ne demek gerdek sabahı odaya dalmak yahu ne ayıp !!!
dedıgim gibi onların adetınde oyle babaya A bıle denmezmıs. (sankı ben saygıdan bi habermişim gi bi) yanı benı savunması veya tombuldut orda bunu demek ıstemedi baba demesi bile sanki suç. ama suan destek verıyor ne cenazeye ne dugune asla gitmem gorusmem dedm oda kabul ettı

S*çarlar öyle adete öyle şey mı olur ya. Sabahın ilk ışıklarında odaya dalmak da nedir ??!?!?!? Ya çıplak olsaydınız o zaman da susacak mıydı hayret bişey ... İyi madem eşiniz de destek veriyor görüşmeyn hepsi ruh hastası çünkü... Olur da eşiniz vicdan yapar, siz net olun...

bu ne ya nasıl insanlar bunlar.
ben bile nefret ettim.
şunu anlamadım siz neden size takılanları hatta bileziğinizi bile ellerine saydınız?
pardon ama siz saf mısınız?
onlar sizin evlatlarınızın rızkı, yuvanızın, sizin teminatı!
bu kadar iyi olmaya ne gerek var?
evlenmeden önce hiç mi görmediniz bu yanlarını ufacık bile olsa?
eşiniz ses etmiyorsa büyük bir potansiyel var onda.
inanamıyorum nasıl katlanabildiniz bu cehenneme!!

eşim suan yanımda aynı nısanlılık donemındeki haline döndü. benı savunmayan adam benı savunuyor bebek gıbı davranıyor sanırım oda herseyın farkında ben esımden razı olmasaydım zaten katlanmazdım. kiiii daha yeni esım benı anlıyor ıkı senedir oda bana bu konularda sahıp cıkmazdı destek vermezdı susardı hep.

O zaman en iyisini yapmissin adamin aklins girmesinler aman dikkat et erkekler cabuk etkilenir.Sen bebislerini dogur kendi cekirdek aileni kur.Eger basit bir sey olsa abartma baris esini dogurmus filan derdim de bu durumda mümkün değil

Kavganın bile bir saygısı vardır,nasıl dayandınız bunca edepsizliğe ? Ne kadar uzak olursanız o kadar iyi, iyi geçinememek başka, ama arsızlık edepsizlik çok başka..

Yahu kendine azıcık değer ver be! Niye katlandın bunca saçmalığa. Yaşadıklarını da asla unutma kocanla iyi ol gerisiyle ne görüşmek zorundasın ne de gidip gelmek. B.klarında boğulsun edepsizler.

ne güzel dediniz... bir keresinde de kapının kulpunu dısardan söktüm giremesin diye. Ama gene girmişti nasıl becerdi bilmiyorum. kararım net merhametimi sömüremeyecekler artık.

Takılan paraları ben bir kere bıle olsun görmedim ki onların adetınde paralar gelınle damata takılmıyor sankı bagıs toplar gıbı bır masada dugun sahıbine verılıyor ısımler yazılarak. kımse bana takılanları bız borca verıcez bıle demedıler. ınanınkı tecrubesız degılım ama cok bastırıldım diş gecirilecek gibi degıller. evet o cehennemde artık kurtuldum ve kötü lanet gelin olarak anılarak. ama umrumda bıle degıl. sankı yenıden dogdum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…