• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana fobisi

Gamzeceylan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2018
2.778
6.914
158
28
Merhaba bu ilk konum.Daha önce sorunum olmadığı için hiç konu açmamıştım hep yorum yapmıştım.Ama şimdi yorumlarınızı bekliyorum.1 seneyi dolduran bir beraberliğim var.Beni ailesi(Annesi,ablası,babası) ile tanıştırmak istiyor ama açıkçası çekiniyorum.Annesiyle ve ablasıyla anlaşamazsam bana kötü davranırlarsa diye resmen fobi oluştu.Ne yapmalıyım bilemiyorum ?

Köpek değil ki bu fobisi olsun. Doğurmuş, büyütmüş, çocuğunun sevgilisiyle tanışacak kadın altı üstü. Kendiniz gibi olun, herkes birbirinin samimi halini görsün.
Sadece köpek fobisi yoktur.Fobilerin çeşitleri var.Burada ve çevremde kayınvalidesiyle çok problem yaşayan insan gördüğüm için endişe ettim.

Eninde sonunda tanisacaksin ha 1 gün önce ha 1 gün sonra.tanis gitsin en fazla nolabilirki?

Ailesi beni sevmezse ya da ben ailesini sevmezsem 1 sene çöpe gitmiş olacak acaba bir şekilde atlatıp sadece isteme günü falan mı görüşsem diyorum.Ama Nasıl atlatabilirim bilemiyorum.Çok ısrarcı çünkü

Sadece köpek fobisi yoktur.Fobilerin çeşitleri var.Burada ve çevremde kayınvalidesiyle çok problem yaşayan insan gördüğüm için endişe ettim.
Fobinin her çeşidi korkudur ve hastalık derecesindedir. Siz tanımadığınız birine -ki bu hayatınızı paylaşacağınız adamın annesi- böyle bir kaygı içine girdiyseniz baştan vazgeçin.

Heyecan diyorsanız amenna. Herkes heyecan hisseder. Aşmanın tek yoluda gözlerine girmek için başka biri gibi davranmamaktır.

Fobinin her çeşidi korkudur ve hastalık derecesindedir. Siz tanımadığınız birine -ki bu hayatınızı paylaşacağınız adamın annesi- böyle bir kaygı içine girdiyseniz baştan vazgeçin.

Heyecan diyorsanız amenna. Herkes heyecan hisseder. Aşmanın tek yoluda gözlerine girmek için başka biri gibi davranmamaktır.

Fobilerin hepsi hastalık derecesinde değil bence en azından benim ki değil ama hadi diyelim benim ki hastalık derecesinde olsun.Hayatımı paylaşacağım Adamın annesi kötü bir insan olamaz mı yani ? Burada ki bir sürü kadın kaynanası ile ilgili konu açıyor.Hiç bilirlermiydi böyle olabileceğini ? Ben baştan kaygılandım burada ki insanların iyi niyetine dayanarak Nasıl davranmam gerektiğiyle ilgili bir soru sordum.Ama siz benle tartışmak için gelmiş gibisiniz

Ben sizi anlıyorum bende de vardı bu durum. Zor oluyor gerçekten. Ama sizin yaptığınız in tam tersini yaptım ben. Yani bir an önce tanışayim ki ilişkinin sonunu en başta goreyim dedim. Aile çok ama çok önemli çok fazla gordum bunu ilişkiler gerçekten mahvoluyor. Bu platformda bu tarz kötü evliliklerde dolu. Çocukların bile hayatları değişiyor. O sebeple çok haklısınız çekilmekte. Ama fobik bozukluklarda bile tedavi sorunun üzerine gitmektir. Bir an önce tanışın ailesi içinize siniyorsa yürütun sizde çok detaylı olmayın karşılıklı olarak gecinebilecekseniz devam edin. Ben hemen tanıştım ve ailesinin iyi niyetini görünce tamam dedim ve eşime de söylemiştim eğer anneni sevmeseydim asla evet demezdim dedim. Şimdide mutlu bir evliliğin var hayatıma kimse karışmaz kayınvalidem çok iyidir ne istersem onu yapar beni hiç üzmez. İyice bı değerlendirin kıskanç, doyumsuz ve olgunlaşmamış biri olduğunu hissederseniz uzaklaşın. Hayat kısa ve dünyaya gelen tüm çocukların bazı sorunları aşmış olgun duyarlı ve kendini geliştirmiş ebeveynlere ihtiyacı var. Tavsiyem fobinizin üzerine gidin

Fobilerin hepsi hastalık derecesinde değil bence en azından benim ki değil ama hadi diyelim benim ki hastalık derecesinde olsun.Hayatımı paylaşacağım Adamın annesi kötü bir insan olamaz mı yani ? Burada ki bir sürü kadın kaynanası ile ilgili konu açıyor.Hiç bilirlermiydi böyle olabileceğini ? Ben baştan kaygılandım burada ki insanların iyi niyetine dayanarak Nasıl davranmam gerektiğiyle ilgili bir soru sordum.Ama siz benle tartışmak için gelmiş gibisiniz
Ben buradaki 10 kaynana konusunun 5inde gelini haklı bulmuyorum. Kaynanalarda da gelin fobisi olursa adamlar ne yapacak?

Sizinle tartışmıyorum, gayet makul bir şey söyledim. Hissettiğiniz şey fobi değil, kaygı olabilir. Fobiyse evlenmeyi düşünmeyin. Kaygıysa da önyargıdan ibaret olduğunu, bu fikri kafanızdan atıp kendiniz gibi davranırsanız her şeyin yolunda gideceğini söylüyorum.

Ben buradaki 10 kaynana konusunun 5inde gelini haklı bulmuyorum. Kaynanalarda da gelin fobisi olursa adamlar ne yapacak?

Sizinle tartışmıyorum, gayet makul bir şey söyledim. Hissettiğiniz şey fobi değil, kaygı olabilir. Fobiyse evlenmeyi düşünmeyin. Kaygıysa da önyargıdan ibaret olduğunu, bu fikri kafanızdan atıp kendiniz gibi davranırsanız her şeyin yolunda gideceğini söylüyorum.

Köpek mi bu,vazgeç,fobi hastalıktır gibi söylemleriniz bana pek makul gelmedi açıkçası.

ne demek ailesi beni sevmezse 1 senem çöpe gider? bakış açın baştan falso.ayrıca ne fobisi ya en fazla nolabilir.onlar seni sevmezse sen de onları sevmezsin en fazla.ayrıca niye seni sevmeyeceklerini düşünüyorsun bunu sana düşündüren ne?ailen beni sevmedi hadi güle güle sıradaki koca adayım gelsin mi diyceksin?dipnot: fobi hastalık derecesinde korkudur.

Ailesi beni sevmezse ya da ben ailesini sevmezsem 1 sene çöpe gitmiş olacak acaba bir şekilde atlatıp sadece isteme günü falan mı görüşsem diyorum.Ama Nasıl atlatabilirim bilemiyorum.Çok ısrarcı çünkü
Yok canimm yaa ne yaptin abartma.neden cöp olsun.sevgilin biseymi dedi.yani sana bunlari düsündürcek sey ne? Bu kadar korkacak bisey yok.bence git tanis.resmi ol hemen samimi olma azda olsa bi tani ailenden önce.isteme gunu tanisma olmaz

Back