• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.308
48.409
798
Yine işten eve yorgun argın geldiğim bir gün, koştura koştura ortalığı toplayarak doğru mutfağa geçiyorum. Tencerede soğan kavuruyorum, gözlerim yanıyor, günün bitkinliği vs. Akşama kadar evde internette sörf yaparak bir işle meşgul olduğunu sanan kayınvalidem mutfağın kapısından bana bakar (o arada hala soğan kavurmaktayım):

(k) Ne o moralin bozuk gibi?

(b) Moralim bozuk değil soğan kavuruyorum

(k)Yok yok bozuk gibi duruyor

(b) Hayır anne gayet iyiyim işte soğan - yorgunluk

(k)Ya yok senin moralin bişeye bozulmuş

(b)Hayır anne bişeyim yok nereden çıkarıyorsun

(k) Söyle yani neye bozulduysa canım aaaa....

(b) Hayır moralim bişeye filan bozuk değil alalalaaaa

(k) Ayyy sen de herşeye tepkilisin canım aaaaaa - diye terslenerekten kayınvalidem kendi çapında günümün nasıl geçtiğini sordu. Sağolsun her gün merak eder. Canııııııım...

Sizin de böyle ilginç diyaloglarınız oluyor mu? Haydi paylaşalım o zaman.

Bir gece saat 2 sularında odamızın kapısı çalar:

(k) Oğluuuum uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)

(p) Hayır uyumadım anneee uyumaya çalışıyorum

Kayınvalide Pat! içerde, ben tabi uyuyor numarası yapıyorum

(k) WOLFROG bak sana ne aldım :KK53: Nereden anladı uyumadığımı?

(b) Ne aldın anne

(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi? :KK53:

(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)

Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış :KK53:

Hediyeleşmeyi sever benim kayınvalidem.

Devamı gececek...

Son düzenleyen: Moderatör:
anlam veremedigim cok oluyo mesela ;

- bugun ben yokum anne
- nerdesin
- cigdeme gidecem
-hmm

aradan yarim saat bir saat gecer

- hadi gorusuruz anne
- nereye
- dedim ya arkadasima diye
sessiz sususlar her zaman ayni gidecem dedigim an hep ayni diyaloglar! ezberledim artik o sorunun gelecegini :97:

(k) Polaaat uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)

(k) Sevgi bak sana ne aldım :53: Nereden anladı uyumadığımı?

(b) Ne aldın anne

(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi? :53:

(b) Teşekkür ederim anne (O arada tabi oğluşuyla muhabbet etti pazara gitmiş başından neler geçmiş satıcılarla atışmış vs.)

Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış :53:

Devamı gececek...

gece 2de uuu sasirmis

(k) Oğlummmm uyudunmu yavrum (ben yokum tabi)

(k) WOLFROG bak sana ne aldım :KK53: Nereden anladı uyumadığımı?

(b) Ne aldın anne

(k) (elindeki küçücük 5 cm çapında masa saatini göstererek) bak bunu aldım nasıl güzel mi? :KK53:

Diğer gün mutfağımda saatim olmadığı için saati oraya koydum, bir süre sonra baktım ki yok :44: Kayınvalideme sordum, geri almış! Mutfağa koydum diye değer vermemişim saatin orada ne işi varmış :KK53:

Devamı gececek...

mutfağa koyulan saatler değerszmi oluyomuş:KK60::KK60::KK60::KK60:

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kaynana oğlu gelince tv ne izlediyse tek tek anlatıyordu..:1:

hangi dizide kim kime naapmışş ne olmuş bitmiş ee sabahdan akşama kadar kumanda elinde o dizi senin bu dizi benim..
Kadın çocukla kavga ediyordu tv için artık içim daralıyordu
Eşimin hiç adını bile duymadığı dizideki karakterleri naptıklarını anlatıyordu..
Eşimde anlamıyordu zaten hep merak ediyordum acaba dinliyomu dinliyomuş gibimi yapıyordu..

bende bir tane anlatayım hemen :))
dolma sarmak için iç hazırlıyorum ve
kayınvalidem ....aaa bak kimyon koyma oğlum sevmez..koysan da yemez bak ziyan edersin
ben...yer anne M... bu baharatı çok sever ve ben her yemeğe koyarım biliyorsun sende
kayınvalide....hayırr,yemezzz koyma diyorum
o sırada mutfağa eşim girer ve bayılıyorum şu kimyonun kokusuna,süper bişiy der...
kayınvalidem...evetttt bende diyorum ,bol koy m..... sever diye
ben.....:53::53::53:

kayınvalidem ....aaa bak kimyon koyma oğlum sevmez..koysan da yemez bak ziyan edersin
ben...yer anne M... bu baharatı çok sever ve ben her yemeğe koyarım biliyorsun sende
o sırada mutfağa eşim girer ve bayılıyorum şu kimyonun kokusuna,süper bişiy der...

Benim kayınvalidem de oğlum yemek sevmez kızartma türü yer hep o derdi sürekli, bende öyle yapıyordum sonra eşim geldi dedi ki "niye hiç bana sulu yemek yapmıyorsun" :53: Ama canım annen böyle böyle dedi. "sen ona bakma ben yemek değil onun yemeklerini yiyemiyordum" :62:

Birgün de yine sofradayız, "oğlum hayatta yemez" dediği birşeyi eşim kaşık kaşık götürüyor :66: kayınvalide:

Oğlum? sen bunu yemezdin?

1 dk sonra: Ama sen sevmiyordun bunu?

5 dk sonra: Sen bundan hiç yemezdin ki?

10 dk sonra: Şimdi ne olduda sevmeye başladın bunu?

15 dk sonra: Sana sevdiğin bişeyler yapiyimmi? :60::60::60:

Eşim hiç istifini bozmadan götürmeye devam :60::60::60:

süpersiniz:)))))

benim kaynanamın gizli saklısı hiç yoktur.sessizce bişey söylersin o an hemen kayınbaba duyar.bigün bebeği almak için gelmişler.bende daha yeni duştan çıktım.üstümü giyip işe gitcem.aradı.anne aşağıda bekleyin duştan yeni çıktım bornoz var üzerimde dedim.neyse giyindim aşağı indik falan.o bornoz hemen kayınbabaya yetişmiş.söylenmiş....akşam hemen söyledi sen böyle böyleymişsinde biz aşağıda bekledikya dedi....bigün kızcam herşeyi söyleme diye.ayıp ama yaa.sana söylüyoruzki durumdan anla diye kocanın bilmesi gerekmezki dimi ama

kayınvaldem bana her geldiğinde mutfaktaki bıçağın kaşığın vs şeylerin yerini değiştirir sinir olurum bigün ondayken evide çok kalabalıktı ben değiştirdim o görmeden sonra içeri geldi dediki bu nedir canım gelen geçen mutfagımın şeklini değiştirmiş aaaaaaaaa dedim ne ayıp sonra o bana geldi aynısı yine yaptı bu sefer ben gelip içeri dedim gelen geçen mutfagımın şeklini değiştirmiş die cevap kopardı beniiiiiii :)kızım sen unutkan olmuşsun benim evide sen değiştirdin ozaman bak kendi yaptıgınıda unutuyosunn dedi yaaaaaaaaa:52::52::52:

kayinvalidemle aram cok iyidir.kac yildir evliyim beni kendi kizlarindan ayirt etmez.cok severiz birbirimizi:nazar:
sohbet ediyoruz bi gün.
bana dediki s.....da (esim) hep yorgani bacaklarinin arasina alir uyur
bende hmmm bende hep öyle uyuyordum
sonra durdu dediki ama artik sana sariliyordur bacagini senin üstüne atiyordur :53::53::53:
bende evet valla bazende ben atiyorum:1::1::1: dedim güldüm
aramizda gecen en gereksiz sohbet konularindan biriydi.

kayinvalidemle aram cok iyidir.kac yildir evliyim beni kendi kizlarindan ayirt etmez.cok severiz birbirimizi:nazar:
sohbet ediyoruz bi gün.
sonra durdu dediki ama artik sana sariliyordur bacagini senin üstüne atiyordur :53::53::53:

ALLAH muhabbetinizi bozmasın :))

• Beğen
Reactions: gsx
benim kaynanamın gizli saklısı hiç yoktur.sessizce bişey söylersin o an hemen kayınbaba duyar.bigün bebeği almak için gelmişler.bende daha yeni duştan çıktım.üstümü giyip işe gitcem.aradı.anne aşağıda bekleyin duştan yeni çıktım bornoz var üzerimde dedim.neyse giyindim aşağı indik falan.o bornoz hemen kayınbabaya yetişmiş.söylenmiş....akşam hemen söyledi sen böyle böyleymişsinde biz aşağıda bekledikya dedi....bigün kızcam herşeyi söyleme diye.ayıp ama yaa.sana söylüyoruzki durumdan anla diye kocanın bilmesi gerekmezki dimi ama

Benim bildiğim yaşlı insanlar bu tür şeylere daha bir dikkat ederler:26:

kayınvaldem bana her geldiğinde mutfaktaki bıçağın kaşığın vs şeylerin yerini değiştirir sinir olurum bigün ondayken evide çok kalabalıktı ben değiştirdim o görmeden sonra içeri geldi dediki bu nedir canım gelen geçen mutfagımın şeklini değiştirmiş aaaaaaaaa dedim ne ayıp sonra o bana geldi aynısı yine yaptı bu sefer ben gelip içeri dedim gelen geçen mutfagımın şeklini değiştirmiş die cevap kopardı beniiiiiii :)kızım sen unutkan olmuşsun benim evide sen değiştirdin ozaman bak kendi yaptıgınıda unutuyosunn dedi yaaaaaaaaa:52::52::52:

Hehe üste çıkmayı çok iyi biliyor çok maharetli bi kayınvaliden var senin :66:
Ben de ortalığı kalabalık sevmem, herşey çekmecelerdedir, dantel bile kullanmam, tezgahımın üstü boş olmalıdır. Ama kayınvalidem tam tersi, ben işten gelene kadar tezgahın üstünde boş yer bırakmaz. Akşam yorgun bitkin bir halde yaptığım işlerin arasına birde tezgah üstü toplamak eklemiştim. Herşeyi anladım ama masaj aletinin orada ne işi var yaa... Bir gün salonda çekmeceleri düzenliyordum, çekmecelerin içindekileri koltukların üzerlerine koydum, o ara bizimki eve geldi ve aynen şöyle dedi: "eve benzemiş biraz nihayet bak bu dekor işi olmuş" :53:

sohbet ediyoruz bi gün.

Benzer konuyu bende yaşadım benim kayınvalidemde demişti ki bizim oğlan hep yüzüstü yatar bundan sonra neyin üstüne yatacaksa artık :53: Ben şok şok şok...

Geçen sene ramazanda eşim, iftarı sahilde yapalım mı çimenlerin üstünde ekmek arası bişeyler yeriz dedi, bende olur dedim değişiklik olur. O arada kayınvalidem aradı ne yapıyorsunuz vs. eşim planımızdan bahsetti. Aaa süper fikir bizde gelelim dedi (akrabasında misafirlikte o ara) ben tamam dedim kalabalıkta eğlenceli olur. Onlar gelecek diye börek çörek salata vs birsürü hazırlık yaptım. Kaç kişi geleceklerini merak edip telefon ediyim dedim, diyalog aynen şöyle:

(b) Anne kaç kişi geleceksiniz?
(k) Bilmiyorum belli değil
(b) Yani çok kalabalık mı geleceksiniz yoksa bi iki kişi filanmı
(k) Napıcaksın ki sen?
(b) E anne ona göre hazırlık yapıcam
(k) İyi (ne demekse)
(b) Siz birşey getirecekmisiniz ona göre yapıyım yemekleri
(k) Aaaaa yeter kaç kişi geleceksek geliriz belki gelmeyiz şimdi senlemi uğraşıcam? :53:

O an küçük bir planın nasıl büyük bir soruna döndüğünü dehşetle izledim. Aramasam bardak tabak yemek içecek vs yetmeyecek yine sorun olacak.

İstediğiniz kadar uğraşın kaynana bir yol bulup makineli tüfek gibi ortalığı dağıtmanın bir yolunu bulacaktır :34:

HANGİ BİRİNİ
YAZSAM BİLEMEDİM AZ ÖNCEKİ MUHABBETİMİ YOKSA SAÇMALIKLARININI MI
bayramda yıllık izinle birleştierek kaynanamın yazlıgına gitttim
dogum kontrol hapı kullanıyorum hepte mutfakta bırakırım gözümün önünde olsun unutmıyım die
cumartesi akşam uyuya kalmışım pazar sabah uyandım mutfakta kahvaltı hazırlıyorum
k)kızım ben akşam haplarına baktımda cumartesini içmemişsin
b) bişey olmaz içerim şimdi
K)aman kızım hamile falan kalmayasın sakın b)sanki bu kalabalıkta bi şey yaptıgımız varbişi olmaz :34:

anlamadım ki ne ögrenmeye çalışıyo

HANGİ BİRİNİ
YAZSAM BİLEMEDİM AZ ÖNCEKİ MUHABBETİMİ YOKSA SAÇMALIKLARININI MI
bayramda yıllık izinle birleştierek kaynanamın yazlıgına gitttim
dogum kontrol hapı kullanıyorum hepte mutfakta bırakırım gözümün önünde olsun unutmıyım die
cumartesi akşam uyuya kalmışım pazar sabah uyandım mutfakta kahvaltı hazırlıyorum
k)kızım ben akşam haplarına baktımda cumartesini içmemişsin
b) bişey olmaz içerim şimdi
K)aman kızım hamile falan kalmayasın sakın b)sanki bu kalabalıkta bi şey yaptıgımız varbişi olmaz :34:

anlamadım ki ne ögrenmeye çalışıyo

Ayyy sanane yahu! Nede meraklılarmış. Bizimki de bir gün yatakodama geldi, komidinimdeki bebe yağını gördü. "Sen bunun ne işe yaradığını biliyormusun? (O arada eşimde yanımızda) ben kaş göz yapıp susturmaya çalışıyorum, "o işe yarıyo o işe"... Dedim nasıl yaaa hangi işe? "Hani ağda yapıyorsun ya bununla temizliyorsun çok güzel temizliyor". Dedim ki ben zaten bunu onun için kullanıyorum! Ne sandı onu neyde kullandığımızı düşündü hala merak içerisindeyim.

Back