Kaynana değil sanki

Çok iyi niyetlisiniz :)
Bence bir kere daha yaparsa (eşiniz uyaracakmıs ya ondan sonra) kesinlikle eşinizi karıştırmadan sakin bir dille siz konuşun kayinvalidenizle. Bazen mesafe iyidir
O mesefaleri çok koydum eşim yüz verdikçe bni tınlamıyorlar

Anlamaz benimki uyarırım bi konu olur suratını asıyor der dediğim zaman anlasa zaten bu bi seferlik olur ama anlamaz bn ne yaptım şimdi der
Anlıyor, işine gelmiyordur. Benimki de öyle ama kesin dil kullanınca gerisi gelmiyor. Uyarmayacaksın zaten, “misafir sevmiyorum” diyeceksin,

Anne siz yabancı değilsiniz aileyiz eksik yüksek farketmez evde. Ama elimde çocukla her zaman aynı olmuyor ev, kendim de yoruluyorum lütfen başka misafirleri istiyorsan söyle ben davet ederim. Bu kadar.
Diyemezseniz bir ömür böyle gider.

Anlıyor, işine gelmiyordur. Benimki de öyle ama kesin dil kullanınca gerisi gelmiyor. Uyarmayacaksın zaten, “misafir sevmiyorum” diyeceksin,
Uyanık kız benim ki o zaman kendi tarafı geliyor der hemen eşimde aynısını söylüyor bende benim tarafım gelirken benden hizmet beklemiyor ve bana emri vaki yapıp gelmiyorlar dedim bi gün önceden arayıp kaç kişi geleceklerini ve müsait misin diye soruyorlar diyorum ama laf anlatamıyorum kocama

Tövbe valla bi ömür çekilmez hele yaşlılığında hiç çekilmez

Tövbe valla bi ömür çekilmez hele yaşlılığında hiç çekilmez

Tamam o zaman siz söyleyeceksiniz baktınız olmadı eşiniz söyleyecek.
Benim kayınvalidem biz onlara gittiğimizde bile sürekli misafir çağırırdı.
En son eşim atarlardı ya biz ailecek oturamayacak mıyız uzanmak istiyorum falan filan diye. Yine çağırır misafir(yaşam tarzı olarak sürekli misafir var evde çünkü) ama eskisine göre çok çok az.

Evi oğlunun evi gibi gördüğü için onu arıyor söylüyor. Yemek konusu da aynı şekilde asıl oğluna yaptığı için ona söylüyor. Kadın ev sahibi olarak kendini gördüğü için istediğini çağırıyor.

Çözümü ilk önce kayınvalidenize sizin ev sahibi olduğunuzu bildirmekle olur.

Bi noktalama işareti kullansaydınız keşke. Bir şeylerden rahatsızsınız olması gerektiği gibi konuşabilirsiniz. Yüzlerine karşı cici gelin olup her şeye susup sonrasında ‘söyle annene’ şeklinde eşinizi aracı kullanmanızı doğru bulmadım.

Bence konuşmayı deneyin Allah boşuna dil vermemiş bize

Benim de ilk evlendiğim de böyleydi.Çalışıyordum hatta bir hafta 7-8 de bir hafta gece 12’de geliyordum işten.Tek misafir değil;bir yere gidileceği zaman bana sormadan tamam derdi çağıran olursa.Bir seferinde bana sormadığı için yolda arabadan indim.İnat ettim gitmedim.Önce bana soracaksın ondan sonra karşı tarafa haber vereceksin dedim.Ben eşek başı değilim diye çıldırdım.Yani ben eşimi büktüm.:).O olaydan sonra kim ararsa arasın önce beni aramalarını söyler.Veya eşime sormadan cevap veremem der beni arar.Böylelikle çözdüm sorunu.

esini aramasindan problem yok bence. benimkiler de esimi ararlar, esim de bana sorar, benim durumuma gore cevap verir. beni aradiklarinda rahatca hayir diyemem diye dusunduklerinden dolayi. bence bunda hicbir sorun yok.

digerinde de guzelce konusabilirsiniz. anne ben boyle yoruluyorum, siz tek gelin, sonra planlica cagiralim deyin. ya da o sarma getirecekse, siz de aradan cikaracaksaniz, ben cagirirdim aradan ciksin diye herhalde

kesinlikle, temizlik yaptirin, servis yapsin, tuvalet ovsun

Çünkü eşim aman söyleme annem ağlar diyor dedim bu sefer uyar eğer yine aynısı olursa ben söyleyecem dedim canıma tak etti
Yası kac aglıcak bebek gibi, yer bilmiyorsa bildirceksin kibarca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…