Kaynana değil sanki

öncelikle merhaba bu kaynana törerleri bitmıyo :) konuya gelecek olursam
Sen iyimser davranmışsın kocanın burda el atıp annesine biraz sert davranması uyarması lazım nede olsa oğlumda bisey demıyo gelinde karşılık vermıyo diye düşünüp istediğini yapıyo..
Hep bna uyaracam der umursamaz

Bende ortada büyük sorun yok eşiniz aracı olması siz güzel bir şekilde anne böyle şöyle hoşuma gitmiyor diyin anlar emin olun onun disindada tüm anneler çocuklarını arar ona sorar bunlara takılmayın bence sizden habersiz kişi çağırması sorun bence tek sorun bu buda konuşulur aracı yapmayın kimseyi
Hemen küser bna konu açılınca da bna suratını asıyor der kayınvalidem

Hiç sevmediğim muhabbetler. Benimde teyzem böyleydi. Bir de son dk haberimiz olurdu. Yanında getirdiği kişilerde o kadar tanımadık,alakasız insanlardı ki…İnsan bir sorar. Bundan sonra sizi veya eşinizi gelmek için aradığında “Anne sadece sizi bekliyoruz, iki kişi, ikramlıkları falan da ona göre ayarladım, çocukta yabancılardan sıkılıyor.” diyin. Açık açık söylemezseniz çözülmez bu iş maalesef. Ses etmedikçe “Nasılsa bir şey demiyor.” diye devam eder.
Evet bu zamana kadar hep öyle devam etti artık bi dur demeliyim

çocukla beraber misafir ağırlayamıyorum, ardından temizlik işi yoruyor falan diyin.
Ben doğum yaptığımda kayınvalidem 1-2 kere çağıracak oldu birilerini; misafir sevmiyorum ben uğraşamam dedim açık açık. Tekrar bahsi bile geçmedi
Anlamaz benimki uyarırım bi konu olur suratını asıyor der dediğim zaman anlasa zaten bu bi seferlik olur ama anlamaz bn ne yaptım şimdi der

Annemin bir işten arkadaşı da böyleydi bunlar köyde böyle alışmışlar çat kapı gelip bir de yanında herkesi çağırmaya. Bir gün anneme gelirken yanlarında iki aileyi daha çağırmışlar ve annemin haberi bile yok şaşırmış. Sonra uyarmış benim evime benden habersiz tanıdığım tanımadığım kimseyi çağırmayın, ben alışkın değilim . Rahatsız oluyorum kimse kusuruma bakmasın diye sonra rahatladı. Kadıncağız görgüsüz biraz ondan.
Ya sorun ne biliyor musunuz asıl mesele öteki geline birşey yapamayıp bende at koşturması

Siz çok haklısınız .
Ben mesela size gelecekse oturmaya ya da şunu bunu yaptım demek için neden devamlı oğlunu arıyor ? Sizi niye kendıne muhattap almıyor, ben olsam eve yanında gelırken bi suru insan çağırmasından çok buna takardım.
Ayrıca , diğer gelinine göre siz bayağı yumuşak yüzlüsünüz sanırım , bence güzel bir üslupla kv ıle kendınız konuşun , kocanızı olaya dahil etmeden .
Ah ah galiba ben artık insan sevmiyorum😂😂

Size yapiyor cunku sizin kocaniz annesinin agzina bakiyor, eltininki bakmiyordur.
Bi de her şeye tamam gelsinler etsinler yaparim modundasiniz.

Ben yeni evliyken kaynanam bana eltime davrandigi gibi davranmayi denemişti. (Ben kucuk gelinim) Her yaptigi emrivakide olay yarattim ve yüzlerine surat yaptim.

Kv eşimi arayip kafasina gore plan yaptiginda eşim de Cirilla ya sorayim diyip bana sormadan cevap vermedi her şeye.
Boyle boyle zamanla kv bana karşi daha saygili oldu sevmese de en azindan benimle çok ugraşamiyor. Ama 8 yil geçti eltime hala saygisiz davraniyor her bulduğu ortamda ve firsatta herkesin içinde kadinla ugrasiyor ustune hizmet ettiriyor.
Değişmeyen değişmiyor ya arsız her zaman arsızdır

Sorun sizde. Hiç uyarmayinca kadim da siz de bu durumdan memnunsunuz saniyor. Pasifligin alemi yok iyi kadinmis zaten guzelce deyin zor okuyor kalabalik diye . Az diyalog lutfen. Anun disinda yok oglunu ariyor beni aramiyir gibi muhabbetler yanlis. Iyi biri iste az da siz onu idare edin ne olacakki. Misafir olayinda haklisiniz onu da kibarca deyin yani
İdare ettiğim konuları bi bilsen tanıdıklar olur diye yazamıyorum 😂😂

Asıl mesele de bnim vermeyip eşimin vermesi bn surat sallıyorum ama eşim iki yalandan söyle desede o bnim annem diyip çıkıyor
O annesi ise siz de eşisiniz neden sizin rahatsızlığınız sürekli görmezden geliniyor
ve siz bunu normalleştiriyorsunuz? :kahve:

O annesi ise siz de eşisiniz neden sizin rahatsızlığınız sürekli görmezden geliniyor
ve siz bunu normalleştiriyorsunuz? :kahve:
Kendimi yırtıyorum da bnim kalın kafalı eşek kocam anlamıyor ilk yaptıklarında bn zaten koyamet kopardım olmadı tatlı dille söyledim yine olmadı kayınvalideme söyledim hemen konu açılınca bna suratını asıyor dedi

Bana surat asıyor dediği zaman dünya yörüngesinden çıkıyor gibi davranmanız ilginç
Derse desin ne olabilir ki en kötü?
Emrivaki yapılması canımı sıkıyor doğal olarak surat asıyorum diyebilirsiniz :kahve:

Ya sorun ne biliyor musunuz asıl mesele öteki geline birşey yapamayıp bende at koşturması
Bizde de tam tersi diğer gelinine yapmadığını bırakmıyor sebep ne biliyor musunuz eşiniz annem ağlar diye sizi engelliyor asıl suçlu o . Bence bir agzinizi acmalisiniz ev sizin misafirini kendi evinde agirlasin

Çok iyi niyetlisiniz :)
Bence bir kere daha yaparsa (eşiniz uyaracakmıs ya ondan sonra) kesinlikle eşinizi karıştırmadan sakin bir dille siz konuşun kayinvalidenizle. Bazen mesafe iyidir

Odaklandığınız şey o kadar yanlış ki çözüm bulamamanız normal. “Eltime yapamıyorlar bana yapıyorlar” demek yerine “eltim müsade etmiyorken ben neden müsade ediyorum” derseniz sorununuz çözülür.
Hayır yanlış yerden bakıyorsunuz ELTİMİN KOCASI ELTİME BÖYLE YAPILMASINA İZİN VERMİYORKEN BENİM KOCAM İZİN VERİYOR demek istedim😂

Bizde de tam tersi diğer gelinine yapmadığını bırakmıyor sebep ne biliyor musunuz eşiniz annem ağlar diye sizi engelliyor asıl suçlu o . Bence bir agzinizi acmalisiniz ev sizin misafirini kendi evinde agirlasin
Sorun eşimden kaynaklı zaten ama kendisi kabul etmiyor o bnim annem tek dediği

Back