Kaynana değil sanki

ayse2325

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2020
2.614
2.372
83
Ya kızlar standart bi kayınvalide polemiği şimdi biz 2 eltiyiz küçük kaynım bekar biz öteki eltimle hiç görüşmüyoruz evlendik evleneli eşimle pek anlaşamaz yengesi neyse şimdi kayınvalidem öteki gelinden korkar onsuz birşey yapamaz bunu tüm sülale bilir bende güler yüzlü herkesle samimi olan biriyim ne zaman gelse benim evime yanına ek olarak yok onu çağırdım yok bunu da çağırdım der ya belki ben hastayım eşimin hatrına sizi çağırıyorum ya da siz emri vaki yapıp geliyorsunuz bi de niye akrabalarını peşine takıyorsun ama bunu bi değil hep yapar bana bi misafir gelecek bakın sağolsun iyi yönü de var hatalı yönü de sarmamı filan sarar yemek getirir filan Allah razı olsun düşünmesi yeter şimdi burda bi sorun yok ama bunu bana söylemez oğlunu arar oğlum sarma sarayım oğlum dolma yapayım oğlum çorba yapayım ya eşime diyorum ki söyle annene ben eşek başımıyım beni niye aramıyor elimde çocuk ile yaparken zorlandığımı biliyor burda hak veriyorum ama beni ara yok herşeyi oğluyla çözüyor herşeyi tabiri caize ben kimin itiyim yani bi gün rica ettim dedim ki oğluma bakar mısın bizim evde çünkü oğlum başka yerde durmaz hiç ikiletmedi sağolsun hemen geldi ben yokken sen tüm akrabalarını eve çağır eve geldim ben şokkk tamam olabilir dedim umursamadım geçen gün oldu gündüz misafirim vardı yoruldum bi de elimde bebek var sonuçta neyse eşimi aramış size gelecez diye bende dedim ki tamam gelsin tabiki yorgunum ama hallederim 2 kişiler sonuçta bizde çay içicez onlara da ikram ederim o kadar dedim eve bi geldi demez mi bilmem kime de haber verdim onlarda gelecek gelirlerse ya ben mi abartıyorum yoksa sorun cidden kayınvalidem demi bakın iyi yönleri var kendisi yok Allahı var ama böyle olunca bana bi geliyorlar eşimle tartıştım şimdi açık açık söyledim beni niye adam hesabına almıyor diye çünkü öteki geline yapamaz ödü patlar ona yapamadığını bana niye yapıyor diye tamam ben uyarırım dedi klasik yalanı ben sürat asmıyım diye ben evlendim evleneli hep böyle of valla kafam almıyor bazen

Çünkü eşim aman söyleme annem ağlar diyor dedim bu sefer uyar eğer yine aynısı olursa ben söyleyecem dedim canıma tak etti
Burada esinizde hata var. Misafirler geldiğinde ikram, temizlik vb hazırlıkları eşiniz de yapıyor mu? Eğer yapmıyorsa öylece oturuyorsa bırakın o yapsın. Birincide yapar ikincide annesine kendisi söyler misafir istemediğini.

öncelikle merhaba bu kaynana törerleri bitmıyo :) konuya gelecek olursam
Sen iyimser davranmışsın kocanın burda el atıp annesine biraz sert davranması uyarması lazım nede olsa oğlumda bisey demıyo gelinde karşılık vermıyo diye düşünüp istediğini yapıyo..

beni niye adam hesabına almıyor diye çünkü öteki geline yapamaz ödü patlar ona yapamadığını bana niye yapıyor

Size yapiyor cunku sizin kocaniz annesinin agzina bakiyor, eltininki bakmiyordur.
Bi de her şeye tamam gelsinler etsinler yaparim modundasiniz.

Ben yeni evliyken kaynanam bana eltime davrandigi gibi davranmayi denemişti. (Ben kucuk gelinim) Her yaptigi emrivakide olay yarattim ve yüzlerine surat yaptim.

Kv eşimi arayip kafasina gore plan yaptiginda eşim de Cirilla ya sorayim diyip bana sormadan cevap vermedi her şeye.
Boyle boyle zamanla kv bana karşi daha saygili oldu sevmese de en azindan benimle çok ugraşamiyor. Ama 8 yil geçti eltime hala saygisiz davraniyor her bulduğu ortamda ve firsatta herkesin içinde kadinla ugrasiyor ustune hizmet ettiriyor.

Surat asın siz de. Sizden de cekinsin. Mesafeli olmak sınırını cizmek icin kotu olmak gerekmiyor. Siz ben iyi olayim, guler yuzlu olayim dedikce gun gelir siz kotu olursunuz ama obur gelin hic kötü olmaz, kotu demezler. Cunku mesafe boyle bisey. Istenilmeyen anlasmazliklarin onune gecer

Siz çok haklısınız .
Ben mesela size gelecekse oturmaya ya da şunu bunu yaptım demek için neden devamlı oğlunu arıyor ? Sizi niye kendıne muhattap almıyor, ben olsam eve yanında gelırken bi suru insan çağırmasından çok buna takardım.
Ayrıca , diğer gelinine göre siz bayağı yumuşak yüzlüsünüz sanırım , bence güzel bir üslupla kv ıle kendınız konuşun , kocanızı olaya dahil etmeden .

Annemin bir işten arkadaşı da böyleydi bunlar köyde böyle alışmışlar çat kapı gelip bir de yanında herkesi çağırmaya. Bir gün anneme gelirken yanlarında iki aileyi daha çağırmışlar ve annemin haberi bile yok şaşırmış. Sonra uyarmış benim evime benden habersiz tanıdığım tanımadığım kimseyi çağırmayın, ben alışkın değilim . Rahatsız oluyorum kimse kusuruma bakmasın diye sonra rahatladı. Kadıncağız görgüsüz biraz ondan.

çocukla beraber misafir ağırlayamıyorum, ardından temizlik işi yoruyor falan diyin.
Ben doğum yaptığımda kayınvalidem 1-2 kere çağıracak oldu birilerini; misafir sevmiyorum ben uğraşamam dedim açık açık. Tekrar bahsi bile geçmedi

Hiç sevmediğim muhabbetler. Benimde teyzem böyleydi. Bir de son dk haberimiz olurdu. Yanında getirdiği kişilerde o kadar tanımadık,alakasız insanlardı ki…İnsan bir sorar. Bundan sonra sizi veya eşinizi gelmek için aradığında “Anne sadece sizi bekliyoruz, iki kişi, ikramlıkları falan da ona göre ayarladım, çocukta yabancılardan sıkılıyor.” diyin. Açık açık söylemezseniz çözülmez bu iş maalesef. Ses etmedikçe “Nasılsa bir şey demiyor.” diye devam eder.

Eşim mi ooo bi temizler aklınız hayaliniz şaşar bana onu getir bunu getir der sadece

Sorun sizde. Hiç uyarmayinca kadim da siz de bu durumdan memnunsunuz saniyor. Pasifligin alemi yok iyi kadinmis zaten guzelce deyin zor okuyor kalabalik diye . Az diyalog lutfen. Anun disinda yok oglunu ariyor beni aramiyir gibi muhabbetler yanlis. Iyi biri iste az da siz onu idare edin ne olacakki. Misafir olayinda haklisiniz onu da kibarca deyin yani

Çünkü eşim aman söyleme annem ağlar diyor dedim bu sefer uyar eğer yine aynısı olursa ben söyleyecem dedim canıma tak etti
Bende ortada büyük sorun yok eşiniz aracı olması siz güzel bir şekilde anne böyle şöyle hoşuma gitmiyor diyin anlar emin olun onun disindada tüm anneler çocuklarını arar ona sorar bunlara takılmayın bence sizden habersiz kişi çağırması sorun bence tek sorun bu buda konuşulur aracı yapmayın kimseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…