• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana beni yedi bitirdi

Susmayacaktınız, hatta bi tık ilerisi inmeyecektiniz.
İstemediğiniz hiçbir seyi yapmak zorunda değilsiniz, böyle ufak ufak yaparsanız belli bir zaman sonra göreviniz gibi görünüyor yapmadığınız zaman da sorun oluyor işte.
Kvye de bir dahaki sefere sizin de bir özeliniz olduğunu evinizde vakit geçirmek istediğinizi açık açık söyleyip bir daha cidden canınız isteyene kadar inmeyeceksiniz, anlayacaklar.
Başka türlü olmaz.
Başkalarına hayır diyemezseniz özgür değilsiniz demektir.
Başta iner her şeyini yapardım ama sırf onunla bir yere gitmeyip ablamın evine gittim diye bana gelsende seni birdaha çağırmam dedi niye tek başına oralara gidiyorsun dedi bende tek gitmiyorum ki tek gitsem de eşim biliyor dedim ben neyim burda dedi sende annemsin ama öncelik eşim var benim onun izni bana yetiyor dedim falan öyle tartisinca ben çok üzüldüm ve birdaha yanına gitmek istemedim o yüzden bu sözleri kullandı eşimle aşağı indigimizde , gelmiyor dedi ama içimden gelmiyor artık inmek yanına gitmek ,evimde özelim olduğunu hep söylüyorum burası da ev diyor gel burda iş yap diyor başlarım özelinize diyor zaten özgür değilim haklısınız eşimi üzmeden bunu yapmaya çalışıyorum işte

Kendini ne zannediyor bu tip insanlar, ben gerçekten anlamıyorum. Afra tafra, trip, yok "annene şikayet edicem" demeler falan, şaka mı yani? Kimi kime şikayet ediyorsun? Seni memnun etmek, sana hizmet etmek zorunda mı bu insan mesela?
Çok yüz bulmuş belli ki, gerekeni söylemek ve sağlam bi sınır çizmek lazım, mümkünse de aynı binadan kaçmak.
İnanın o an sırf ağzımdan kötü bir şey çıkmasın diye sustum yoruldum çünkü ona cevap vermekten , eşim zaten o ne saçma şey ne şikayet etmesi sen kıza bulaşma o gelir yanına dedi , istediğine şikayet edebilir annemin ağzı torba değil zaten söyler ona hakettiği cevabı sınır çizmeye çalışıyorum

Siz bu şekilde yumuşak olmaya devam ederseniz hep sizden gidecektir ve kayınvalideniz daha fazlasını yapacaktır.Bunun için ağırlığınızı koyun ve sizi üzmesine izin vermeyin.
Elimden geldiğince sınır koymaya çalışıyorum ama o kadar yüzsüz ki bunu anlamıyor ve sürekli laf sokmaya devam ediyor

resmimizi ve ismimizi böyle bir platformda bu kadar açıkça
yazmanız sıkıntı. resminizi kaldırmanızı ve isminizi değiştirmenizi öneririm. kaynana kısmına gelince aynı binada yaşanmaz. yaşanırsa bile çok takmamak lazım
Teşekkür ederim yaptım ama ismimi nasıl yapacağımı bilmiyorum

Aynısını bende yıllarca yaşadım sonra Birgün annem ziyarete geldi ogünde annem geldiği için kaynana annemi aşağıya evine davet etti tabi ben gitmedim sonra kaynana beni anneme şikayet etmiş aynı senin konuma benzer annemde açmış ağzını yummuş gözünü ve demiş ki senin oğlun sütten çıkmış ak kaşık mı senin oğlun bana ne kadar saygısızlık yaptı bir gün kapına gelipte oğlunu sana şikayet ettim mi demiş annem tabi beni kayırmış ve başlamış cadı kaynanama nasihat vermeye onlar cahil biz büyüğüz onları idare edeceğiz mutlu olmalarını sağlayacağız demiş
Bunlarda anlatırken annem çok mutlu oldum kaynanam taş kayaya çarpmış anlayacağınız sonra alıştı tabi arada yine dengesiz ve karışma huyları bitmedi tabi şimdi yanında değilim ama alt üst oturmak en kötü seçim
İnşallah bizede nasip eder rabbim ayrılmayı

Sustunuz öylemi?
Eşinizde ne akıllı öyle.
Takma, hadi gel aşağı inelim birlik olsun demiş 😂😂
Takma burdan gidicez ayrı eve taşınıırz dememişte annesine o ne biçim cümle demiş paşam
Seni annene şikayet edicem dediği an kahkayı basardım
Evet etde ağzının payını versin, dünyanın kaç bucak olduğunu göstersin sana annem derdim
Annem beni hizmetçi yetiştirmedi derdim…
Ama siz susmayı tercih etmişsiniz
Ozaman günlük uğrayıp hem kv hemde eşinizin gölünü yapacaksınız
Zaten eşim sadece yarım saat otursan yeter çenesi kapanır dedi , eşim kurnazdir evet iki tarafın da gönlü kırılmasın ister annesinin hatalarının da farkında ama ileride gelicek eltin sabret diyor 😥

Yani annene sikayet edecek ve ... ?
Ne olmasını umuyor KV sikaye ettigi vakit ?
Falakaya mi yatiracaklar seni :)
Her b.ku biliyorum diyerek gelini sürekli darlarsan,her görüştüğünuzde imalı bir bicimde sözler sarf edip insanların içini karartirsan bu şekilde bir tavır alinmasi da normal.
Çocuk gibi muamele gorecekse gelin : oğlumun karısı demesin KV.
Kocanla net bir şekilde konuş derim.
Birlik beraberlik adı altında kv'nin eziyetini normal karsilatmasinlar sana.
KV can tasiyor ancak sizde taştan değilsiniz.alri

Altı aylık hamileyim, eşime de bana da çocuk gibi davranıyor , annene şikayet ederim demeler, eşime o kimki ben varım burda demeler eşimi bu konuda uyardım sana saygısı yok dedim sana saygı duymayan bir annen varken başkaları yada ben nasıl saygı gösterelim sana dedim ben alıştım onun o hallerine ne yapayım ben söylüyorum uyarıyorum onu dedi tekrar olursa bu sefer bu kadar yumuşak olmam ona karşı dedi, bilmiyorum yoruldum bende artık uğraşmak istemiyorum,

Anneye şikayet etmek ne ya 😂 ben 11 yaşındaki öğrencilerime seni veline şikayet edeceğim demiyorum.. ay kv niz çok komik🤪 bence siz kocanız istiyor diye istemediğiniz hiç bir şeyi yapmayın..
ps: birazcık noktalama işaretlerine dikkat ederseniz konunuz daha anlaşılır olur
Kusura bakmayın, o kadar taze ki sinirim anlık yazdım öyle, bilmiyorum eşimi de üzmek istemiyorum , ama böyle giderse patlıcam ve sinirle kalkan hep suçlu oluyor bunuda biliyorum .

susmayınca koca ya gün doğuyor başlıyor sen benim anneme saygısızlık yapmışsın diye kaynana oğluna da şikayet ediyor
kaynana sürekli ortalığı kaynatıyor söndüreceğine idare edeceğine ve birde cahilse laftan tavırdan anlamıyor birde zamanında büyüklerine kusursuz fedakarlıkta bulunduysa vay o gelinin haline ağzınla kuş tutsan yaranamazsın:KK67:
İnanın öyle cahil 😳🥺

Sizin anneniz eşinize bunları yapsa eşiniz hiç "Takma, aşağı inelim birlik olsun, belki aranız düzelir kaçarak olmaz. " diye garibe laflar etmez , annenize bayramdan bayrama bile yüzünü göstermeyi çok görürdü, annenizden daha kötüsü iblis olurdu bu hayatta .
Sormayın ne olacak bizim bu halimiz bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar kaynanam bugün hiç aşağı inmiyorsun beni sormuyorsun bunu senden beklemezdim iki laf ettim diye kusulur mu benim başım ağrıyor du insan bir tas çorba indirir aşağı bende diyorum benim gelinim var seni annene şikayet edicem dedi ağzımı açıp tek kelime etmedim yüzüne dahi bakmadım, eşim o ne biçim cümle susun işinize bakın dedi öyle şey mi olue diye kızdı annesine fakat ben çok yoruldum bu triplerden aynı binada yaşıyoruz ve sürekli olarak bana karışması beni ondan uzaklaştırdı bu cümleleri de bu yüzden kullanıyor işte, ama eşim boşver takma oda öyle ben biliyorum senin üzüldüğünü onu da uyarıyorum ama dinleme takma dedi uzaklaşma ondan birlik beraberlik olsun dedi bende tamam dedim ve istemeye istemeye aşağı indik birlikte aranız düzelir belki kaçarak olmaz dedi ve indirdi iner inmez bunları duydum normalde susmayan ben konuyu uzatmak istemedim ve sustum

Eşiniz sizi ezdirmiyor annesine mudehale ediyor ise bence siz saygısızlık yapmayın.
Muhtemelen zaten sizi buna zorluyor.
Bir laf etseniz düşüp bayılma numarası yapar sizi etrafa kötü gösterir.

Burada okuduğum, özellikle ailevi, 10 problemden 9’u iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Susmak yerine konuşmayı tercih edin. Bundan çıkarmanız gereken anlam kavga etmeniz, olayı büyütmek vs değil. Konuşmadan, hiçbir şey olmamış gibi üstü kapatılan sorun çözülmemiş demektir ve genelde tekrarlanır, daha da büyür veya tahammülünüzü bitirir. Bir şeyden rahatsız olduğunuzda kendinizi ifade etmelisiniz. Karşınızdaki kişi iletişime kapalıysa da elinizden daha fazlası gelmeyeceği için iletişiminizi kesersiniz.
İletişimsizlik değil kaynanın cahil ve anlayışsız oluşu ha duvarla ha onunla konuşmuşsun bazı sorunlar konuşma ile maalesef çözülmüyor ,uzaktan davulun sesi hoş gelir çözülmeyecek sorun yok gibi iletişimle , ama gerçek hayatta öyle olmuyor

Eşiniz sizi ezdirmiyor annesine mudehale ediyor ise bence siz saygısızlık yapmayın.
Muhtemelen zaten sizi buna zorluyor.
Bir laf etseniz düşüp bayılma numarası yapar sizi etrafa kötü gösterir.
Ezdirmiyor ama içten içe buna üzülüyor, her ne kadar sorumlusu ben olmasam da surat astigim için buyuttugumu düşünüyor bu sabah kahvaltı hazırlarken annemi de çağır dedi bende sabah sabah ne diyorsun üstüm müsait değil evde bir şey yok dedim ve surat astı yüzüme bakmadı, noldu dediğim dede öf pof yapıyorsun çağır dediğim için dedi , bende sürekli annen yüzünden seninle tartismaktan yoruldum evde huzur kalmadı alt kat yüzünden dedim gitti uyudu ağlamaya başladım bende

Ezdirmiyor ama içten içe buna üzülüyor, her ne kadar sorumlusu ben olmasam da surat astigim için buyuttugumu düşünüyor bu sabah kahvaltı hazırlarken annemi de çağır dedi bende sabah sabah ne diyorsun üstüm müsait değil evde bir şey yok dedim ve surat astı yüzüme bakmadı, noldu dediğim dede öf pof yapıyorsun çağır dediğim için dedi , bende sürekli annen yüzünden seninle tartismaktan yoruldum evde huzur kalmadı alt kat yüzünden dedim gitti uyudu ağlamaya başladım bende
Daha ne yapması lazım ki ezdiriyor demeniz için? Aynısını sizin anneniz ona yapsa bayram günü elini öpmez, kapısından girmez. Bunları siz de biliyorsunuz.

Evet ezdirmiyor doğru
Çünkü kendisi eziyor annesi için
Müko eş, herkesin hayali

Merhaba arkadaşlar kaynanam bugün hiç aşağı inmiyorsun beni sormuyorsun bunu senden beklemezdim iki laf ettim diye kusulur mu benim başım ağrıyor du insan bir tas çorba indirir aşağı bende diyorum benim gelinim var seni annene şikayet edicem dedi ağzımı açıp tek kelime etmedim yüzüne dahi bakmadım, eşim o ne biçim cümle susun işinize bakın dedi öyle şey mi olue diye kızdı annesine fakat ben çok yoruldum bu triplerden aynı binada yaşıyoruz ve sürekli olarak bana karışması beni ondan uzaklaştırdı bu cümleleri de bu yüzden kullanıyor işte, ama eşim boşver takma oda öyle ben biliyorum senin üzüldüğünü onu da uyarıyorum ama dinleme takma dedi uzaklaşma ondan birlik beraberlik olsun dedi bende tamam dedim ve istemeye istemeye aşağı indik birlikte aranız düzelir belki kaçarak olmaz dedi ve indirdi iner inmez bunları duydum normalde susmayan ben konuyu uzatmak istemedim ve sustum
5 yaşında ki anaokul çocuğunu velisiine şikayet ediyor sanki.Annene şikayet edeceğim nedir ya. Apartmandan çıkma şansınız varsa çıkın, orda yasayipta görmezden gelme olanağınız yok

Back