• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana beni yedi bitirdi

Tecrubelerim bana sunu ogretti; eger sana hak etmedigin soyler söyleyip hak etmedigin davranislarda bulunuyorlarsa aninda karsiligini vereceksin. Saygi falan diye susmayacaksin. Saygi karsiliklidir. O laflari sana soyleyenin de seni kaybetme korkusu yoktur. Karsilikli kaybetme korkusu yoksa ortada bir bağ da yoktur.
Susarsan, alttan alirsan, buyuktur dersen onun yaptiklari unutulur ilk patladigin anda da sen kötü kisi olursun. Kimse iyi sabretti demez.
Kaynana bir tas corba bekliyorsa ona gore davranacak. Kimse bakacagi yuze tukurmeyecek, tukurdugu yuze de bakmayacak.
Hizmetci oldugunuza kendini o kadar inandirmis ki bir de annenize sikayet edecekmis. Bence bir silkelenip kendine gelme zamani coktan gelmis geciyor. Anne babalarimiz bizi kimseye hizmetci diye dogurup buyutmedi.

Merhaba arkadaşlar kaynanam bugün hiç aşağı inmiyorsun beni sormuyorsun bunu senden beklemezdim iki laf ettim diye kusulur mu benim başım ağrıyor du insan bir tas çorba indirir aşağı bende diyorum benim gelinim var seni annene şikayet edicem dedi ağzımı açıp tek kelime etmedim yüzüne dahi bakmadım, eşim o ne biçim cümle susun işinize bakın dedi öyle şey mi olue diye kızdı annesine fakat ben çok yoruldum bu triplerden aynı binada yaşıyoruz ve sürekli olarak bana karışması beni ondan uzaklaştırdı bu cümleleri de bu yüzden kullanıyor işte, ama eşim boşver takma oda öyle ben biliyorum senin üzüldüğünü onu da uyarıyorum ama dinleme takma dedi uzaklaşma ondan birlik beraberlik olsun dedi bende tamam dedim ve istemeye istemeye aşağı indik birlikte aranız düzelir belki kaçarak olmaz dedi ve indirdi iner inmez bunları duydum normalde susmayan ben konuyu uzatmak istemedim ve sustum
Valla canım ben de aynı binadayım aynı senin gbi
5 sene olcak evliyim. Bana yapmadıkları kalmadı. Bi kere bile yüzlerne bişey demedim. Eşimle hep kavga ettik onların yüzünden. Her hastalığında çorbasını da götürdüm. Korona temaslıuım dedi hasta değil bişey değil. 5 6 aylık hamile halimle işten dönüşte yiyeceği zıkkımlığını taşıdım. Sonra ben korona oldum hastanelerde yattım o hamile halimde. Eve çıkınca bir lokma ekmek yemek yok. Nolur bi tas çorba pişir dedim. 6 7 saat sonra cezveyle bir tabaklık çorba getirdi. Bir gün ekmeğimi almadı.
Haram zıkkım olsun bütün iyi niyetim yaptıklarım.
Sonra da hiç alakasız saçma sapan bi durumda kendi kızıyla oğlu tartışırken ben orda sadece otururken. Bir anda bana aileme sülaleme hakaretler küfürler yağdırmaya başladı. Karnım burnumda üstelik. Konuşmuyorum bi kaç aydır. Eşime de kesinlikle doğuma gelemez bebeği de göremez dedim. O kendi kendine affetti sanırım bana diyemiyor ama.
Kv hala arkamdan bütün binaya bütün sülalesine dedilodumu yapıyor. Eşime de yanında saydırdığı bütün laflar için, yalan söylüyo ben öyle bişi demedim demiş. Eşim kendi kulaklarıyla duydu. Bu kadar ahlaksız edepsiz arsız.

Demem o ki. Olmuyosa haketmiyosa insan değilse. Benim gbi yazıktır annesidir diye vicdan yapıp sakın yüz verme. Muhatap olma. Haketmiyosa sen ne kadar iyi niyetle yaklaşırsan o adar ağzına ediyolar.
Benm hamileliğim burnumdan geldi.
Doğurunca ne rezillikler yaşıycaz bilmiyorum
Rabbim dilerm yanlarına koymaz

Valla canım ben de aynı binadayım aynı senin gbi
5 sene olcak evliyim. Bana yapmadıkları kalmadı. Bi kere bile yüzlerne bişey demedim. Eşimle hep kavga ettik onların yüzünden. Her hastalığında çorbasını da götürdüm. Korona temaslıuım dedi hasta değil bişey değil. 5 6 aylık hamile halimle işten dönüşte yiyeceği zıkkımlığını taşıdım. Sonra ben korona oldum hastanelerde yattım o hamile halimde. Eve çıkınca bir lokma ekmek yemek yok. Nolur bi tas çorba pişir dedim. 6 7 saat sonra cezveyle bir tabaklık çorba getirdi. Bir gün ekmeğimi almadı.
Haram zıkkım olsun bütün iyi niyetim yaptıklarım.
Sonra da hiç alakasız saçma sapan bi durumda kendi kızıyla oğlu tartışırken ben orda sadece otururken. Bir anda bana aileme sülaleme hakaretler küfürler yağdırmaya başladı. Karnım burnumda üstelik. Konuşmuyorum bi kaç aydır. Eşime de kesinlikle doğuma gelemez bebeği de göremez dedim. O kendi kendine affetti sanırım bana diyemiyor ama.
Kv hala arkamdan bütün binaya bütün sülalesine dedilodumu yapıyor. Eşime de yanında saydırdığı bütün laflar için, yalan söylüyo ben öyle bişi demedim demiş. Eşim kendi kulaklarıyla duydu. Bu kadar ahlaksız edepsiz arsız.

Demem o ki. Olmuyosa haketmiyosa insan değilse. Benim gbi yazıktır annesidir diye vicdan yapıp sakın yüz verme. Muhatap olma. Haketmiyosa sen ne kadar iyi niyetle yaklaşırsan o adar ağzına ediyolar.
Benm hamileliğim burnumdan geldi.
Doğurunca ne rezillikler yaşıycaz bilmiyorum
Rabbim dilerm yanlarına koymaz

Tasindiniz mi?

Hayır hala aynı binadayım. Bu devirde kolay mı taşınmak. Bursan çıksam kiraya gitcem. Ben bunu göze alıyorum ama eşim çıkmıyo.

Rabbim kolaylik versin. Sizin icinde iyice stres olmustur dogum zamaninda. Allah öyle insanlara akil fikir versin. Kendi elleriyle ailenin ic huzurunu bozuyorlar

Sizin anneniz eşinize böyle davransa eşiniz yine aynı anlayısla mi yaklaşırdı acaba ?

Benim kayınvalide annene şikayet edicem dese
" et bakalım al ağzının payını " derdim.cunku herkesin çocuğu kendine
Ve annem ağzının payını verirdi eminim.

Size tavsiyem, kaynananıza susmayın. Bısı dediğinde ağzının payını verin. Ağzının payını verdiğinizde eşiniz size çıkışırsa
Onun da ağzının payını verin. Bıkmadan usanmadan
Devam edin...

Gelinleri her başları sıkıştığında onlara koşsun diye bakan tipler , oğulları var kocaları var gelinden medet umuyorlar yahu ben senin neyinim kaynana ölsen ilk ben sevinirim , sen benden dileniyorsun bı garip dünya..

Merhaba arkadaşlar kaynanam bugün hiç aşağı inmiyorsun beni sormuyorsun bunu senden beklemezdim iki laf ettim diye kusulur mu benim başım ağrıyor du insan bir tas çorba indirir aşağı bende diyorum benim gelinim var seni annene şikayet edicem dedi ağzımı açıp tek kelime etmedim yüzüne dahi bakmadım, eşim o ne biçim cümle susun işinize bakın dedi öyle şey mi olue diye kızdı annesine fakat ben çok yoruldum bu triplerden aynı binada yaşıyoruz ve sürekli olarak bana karışması beni ondan uzaklaştırdı bu cümleleri de bu yüzden kullanıyor işte, ama eşim boşver takma oda öyle ben biliyorum senin üzüldüğünü onu da uyarıyorum ama dinleme takma dedi uzaklaşma ondan birlik beraberlik olsun dedi bende tamam dedim ve istemeye istemeye aşağı indik birlikte aranız düzelir belki kaçarak olmaz dedi ve indirdi iner inmez bunları duydum normalde susmayan ben konuyu uzatmak istemedim ve sustum
Bunun lafını yapan kaynanamlara haftanın 5 6 günü giderdik bir aradaydık. Laf sokunca şimdi 5 6 haftada bir gidiyorum msnxnsndnd

Eşiniz size hak veriyor gibi yapip annesinin yoluna goturuyor sizi, siz de eşim destem saniyorsunuz. 🤷
Umarim kv gercekten şikayet ederse aileniz sizi destekler.

İnşallah o binadan ayrılıp ayrı bir eve geçersiniz bu zaman da alt üst oturmak çok zor.. belli ki bunu bilerek kabullenip seçim yapmışsınız... zorla güzellik olmaz.. istiyorsan birseyi sonuna kadar yap istemiyorsan sonuna kadar yapma

Burada okuduğum, özellikle ailevi, 10 problemden 9’u iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Susmak yerine konuşmayı tercih edin. Bundan çıkarmanız gereken anlam kavga etmeniz, olayı büyütmek vs değil. Konuşmadan, hiçbir şey olmamış gibi üstü kapatılan sorun çözülmemiş demektir ve genelde tekrarlanır, daha da büyür veya tahammülünüzü bitirir. Bir şeyden rahatsız olduğunuzda kendinizi ifade etmelisiniz. Karşınızdaki kişi iletişime kapalıysa da elinizden daha fazlası gelmeyeceği için iletişiminizi kesersiniz.

Kocan aynı durumda olsaydı acaba birlik beraberlik olsun amannn boşvereyim der miydi???Bence ona empati yaptırin.Kv çılgın bir şey belli ama susmaya devam edersen ezmeye devam diyecek.

ya özellikle şu erkeklerin kadın meselelerini sırf dinlememek için boşver takma dinleme demesi beni deli ediyo yaa yeteerrr. aynı şeyi kendi cinsi yapsa anında kavga cıkarır yumruklaşırlar ama konu annesi karısı olunca direkt üstünü örtüp sıyrılma derdindeler. he canım sen takma deyince dünya güllük gülistanlık oldu biz nası düşünemedik bunu ya salak gibi sürekli böyle şeyleri dert etmek için yer arıyoruz iyi ki dedin bu dertten kurtardın sağol ya:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Back