Kayıt dışı nikâh

Oky kesinlikle haklısın ben de senin gibi düşünüyorum ama bak Sephoraya sorduğum bir soru var:
Peki o zaman 18 yaşını doldurmuş iki insanın birlikte yaşaması sadece onları bağlarsa, 18 yaşını doldurmuş iki insanın imam nikaı yapıp birlikte yaşaması yine sadece onları bağlamaz mı?

15 yaşındaki kızı koca kucağına atacaklarına,okul sıralarında okuması lazım..
Bunları anlayacak akıllı insdanlar lazım bu ülkeye,2 tane davara kızını peşkeş çeken adamlar yokmu..

Peki o zaman 18 yaşını doldurmuş iki insanın birlikte yaşaması sadece onları bağlarsa, 18 yaşını doldurmuş iki insanın imam nikaı yapıp birlikte yaşaması yine sadece onları bağlamaz mı?
ama bunun sonucunda kadın acı çekiyorsa ve
kadınlar buda evlilik diye kandırılıp,sonra ortada dırımdızlak kalıyorsa ve bu toplumun sorunuysa hepimizi ilgilendirir

Deminde yazdım bence ortada din konusu var..
Birisi başkasına hesap vermeden sevişiyor,diğer tarafta aile rızasıyla imam nikahıyla sevişecek.

ama bunun sonucunda kadın acı çekiyorsa ve toplumda bunun
yüzünden kadınlar buda evlilik diye kandırılıp,sonra ortada dırımdızlak kalıyorsa ve bu toplumun sorunuysa hepimizi ilgilendirir

İşte demokrasi ve insan hakları gözönüne alınınca özel hayat diye bir kavram ortaya çıkıyor. Ben demiyorum ki ortada bir sorun yok. Ama çözümü başka olmalı demek ki. Belki bilinçlendirme. Belki koruyucu yasalar. Bilemiyorum.

muta nikahına kadar gidecek bu suç olmazsa. o zaman fuhuş diye bağıranlar parayı basıp bunu resmileştirenleri görünce ne diyecek acaba

ben şunu düşündüm. her evlendirme dairesinde nikah salonunda birde imam olmalı. devletin görevlendirdiği. aynı anda isteyen,önce resmi arkasındanda imam nihahhı yapılmalı.
oda tabi isteyene.

Bir tarafta bilinçli yapılmış bir eylem var, diğer tarafta evlendiğini sanan getirilerinden çok götürüsü olacağından haberi olmayan çoğunluğu aslında resmi nikah isteyen ama bunu karşısındaki insana kabul ettiremeyen kadınlar var. O yüzden aynı şey değiller. Ama evet 18 yaşını geçmiş bireylerin nasıl yaşayıp yaşamayacakları kendilerini bağlar.

ama bunun sonucunda kadın acı çekiyorsa ve
kadınlar buda evlilik diye kandırılıp,sonra ortada dırımdızlak kalıyorsa ve bu toplumun sorunuysa hepimizi ilgilendirir
O okypete haberlerde görmüşsündür. Bu sebepten içeri giren adamların eşleri habercilere aglıyordu.
Biz şimdi ne yiyecegız cocuguma nasıl bakacagım basımda eşim vardı onu da aldılar diye kucagında bebeler kocasını geri istiyor . Şimdi bu durumda yine kadın zarar görüyor.

Ben de kabul ediyorum aynı şey olmadığını. Ve sebep olacağı sorunları ben de görebiliyorum ama demokratik anlamda bakarsak sonuç bu.

ona göre değil,ama onlar bu ülkede yaşamıyor ve çilekeş anadolu kadının bununla ne gibi bir karanlığın içine düşeceklerinden habersizler

adam kadına imam nikahı yapıyor. ve seneler sonra ölüyor. ne miras,ne nafaka. kadın ortada. düşünülmesi gereken bu aslında. 2 3 kadın kocam diye ağladı diye kimse kusura bakmasın binlerce kadın bunu yaşamamalı

İşte insan hakları diyince her zaman başvurduğumuzu AIHMe göre de bu demokratik değil.

Ama Türkiye şartları belli,adam bir tekme atsa kadın ne hak iddia edecek ki bu durumda..

Burada kadının ailesine iş düşüyor,ekonomik sebebleri oluyor eline belkide 3 kuruş para sıkıştırıyorlar yada 2-3 mal hayvan karşılığı kızlarını heba edişyorlar.Sonrada kefenle gelirsin bu eve deniyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…