herkese selam oncelikle.uzun zamandir icimde catistigim bi konuyu sizinle paylasmak ve fikirleriniz almak istiyorum.biliyorum bazilariniz beni yadirgayacak belki ama guzsl seyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki...
2 aylik bi kizim var cok sukur onu cok seviyorum.annemi 8 yil once kaybettim ve kizima karsi sevgim biraz saplantili.yani onun iyi olmasini saglamak icin kendimi biraz hirpaliyorum.beni her an hissetsin annesizlik duygusunun o terkedilmisligin gramini yasamasin istiyorum.
kv me gelince kendisi anac bi kadin,3 oglu var kizi yok ve ilk torun.haliyle biraz fazla istahli torun bakma konusunda.ben ise baslayinca ona emanet etmeyi dusunuyoruz.fakat bir turlu o guven ortamini saglayamadik ve benim yorgunlugum ona laf anlatarak 2 kat artiyo.orneklerle aciklayim:
-cocugun rutinine saygi duymuyo.uyku sirasinda kizim bazen gozunu acio.kv uyandi zannedip bagirarak yavrumm die seviyo kendince.e haliyle kiz uyaniyo.kac defa dedim anne uyandiriosun diye.bosver aksam uyur ben seviyim simdi diyo aliyo dizlerine kizi salliyo gene bagirarak kuzum yavrum diye.sonra kizim uyuyo ve baslio uykusu varmis uyuttum ne guzel diyo.te allahim.
-kizim agladiginda tek bildigi deli gibi sallamak baska bi sey bilmio.tmm yasli kadin kucaginda gezdiremeyebilir.ama ne bi guzel soz bi oksama sakinlik yok gene bagirip kuzumlarr yavrumlar ve hunharca sallamak.alti mi islak uykusu mu var cani mi sikildi yok direk salliyo.durduramiyoruz efenim...
-hata yaptiginda kabullenmiyo haklisin demiyo ve en onemlisi annelik icgudulerimi bi kenara itip en iyi ben bilirime getirio.kizim kakasini tek seferde hacimli yapar baya tasar boyle biliyorum.gecen gene yapti kakayi dedim ver altini degiseyim.yok ben beze yandan baktim bisi yok sen git yemegini ye dedi.tmm sagolasin beni dusunuosun ama ver icim rahat etmez dedim(bu arada vermemekte diretio baya mucadele edioz).neyse aldim inanin ensesine kadar kaka ve sirti sirilsiklam.e diyo ne var 10 dk dursa boyle ne olur.cildirdim ya sen 10 dk islak camasirla durabilir misin bu cocuk nasil dursun.
-annelik icgudulerime guvenmiyo.ben bebegim agladiginda susu var diyorum.o yok oyle degildir vs diyo.agladiginda ver sakinlestireyim diyorum bazen kendi sakinlestirmek icin inat edio.hep bi mucadele atisma halindeyiz.
ona bunlari kibarca soyledigimde 3 cocuk baktimlara getirio.tmm baktin ama nasil baktin.gunumuzde annelik kavrami cok degisti.beser onar dogurup mevlam kayira demiyoruz.bir iki tane cocugumuz olsun ama iyi bakilsin travmatik seyler yasamasin ruhu zedelenmesin istiyoruz.malesef kv bu kavramlara cok uzak.kizimi can sikintisina iyi gelecek bi oyuncak bebek gibi goruyo.
sizden fikir almak istiyorum.tum bunlar benim kuruntularim da olabilir.kv torununu cok sevio biliyorum ama gozum kapali birakip gidemiyorum.bakiciya birakmak gibi dusuncem yok.ya ben ucretsiz izin alicam 2 yil ya da kv bakicak.acikcasi isi birakmak ve eve alismak istemiyorum.tum gun evde olmak beni mutsuz edio ve bebegime bunu yansio.
sizler neler yasadiniz kizlar bu surecte...