Kayınvalidenizle ne sıklıkla arayıp, gelip gidiyosunuz?

Neredeyse 1 yıldır sevgili olduğum 3 aydırda nişanlı olduğum bir ilişkim var. İkimizde iyi mesleklere sahibiz. 6 7 ay kadar sonra evlilik düşünüyoruz. İkimiz arasında yok denecek kadar az sorun yaşanmıştır bu güne kadar.
Ama bu kayınvalide beni benden alıyo. Herşeye burnunu sokuyo. O kadar doluyum ki. İlk tanışmaya geldiklerinde huyunun iyi olmadığını anladım, nişanlımla konuştum bak annen böyle böyle ama benim için senin tavrın önemli ikimiz arasındaki ilişkiyi koruyabilecekmisin, bir şeye karıştığında dur diyebilecekmisin, annene karşı yanımda olacak mısın dedim. Tabiki, bizim evliliğimiz, yanında olacağım gibi sözler aldım ve nişanlandık. Bugüne kadar benim ve ailemin idare etmesiyle büyük olaylar yaşamadıkk. Ama bugün artık yeter dedirtti. Sürekli benimle ve annemle konuşmak istiyo. Günde 10 kez bıraksan arar. Ve boş konuşuyo ortada konuşcak bişey yok. Bazen açmıyorum aradığında haftada bire düşürmeye çalışıyorum.
Geçen hafta c. Tesi aradım. Ertesi gün yine beni aradı. Meşguldum o an açmadım sonrada dönmedim. Bugün aradım işte napıyosun falan diye konuşuyoruz. Düğünle ilgili olmayacak bişey söyledi bende kibarca olmaz dedim. Sonra telefonu kapadık. Nişanlım bana yazdı sen annene ters bişey mi söyledin, telefonu yüzüne mi kapattın diye. Öyle bişey olmadı böyle böyle oldu diye anlattım. Bana tamam haklısın ama üzülmüş yanlış anlamış ara konuş özür dile dedi. Bende haklı olduğum halde niye özür diyorum dedim. Tamam dileme dedi. Git dedim ara annenin yanında aç hoparlörü, yok dedi daha çok uzamasın. Ben aradım annesini, dedim noluyo, yok ben onu üzmüşümde, falanda filanda, ne dedim diyorum şunu dedin de diyemiyo, çünkü kötü bişey demedim.
Sonra asıl konuya geldi, ben onu aramıyomuşum bütün gelinleri o aradığında hemen dönüyormuş ben dönmüyomuşum. Nasılsın diye merak etmiyomuşum. Bunu dedim bu şekilde mi söylemen lazım, arayıp güzelce kızım açmıyosun aramıyosun üzülülorum deseydin ya o zaman dikkat ederdim dedim. Oğlu demiş ben söylerim sen söyleme diye o yüzden bu bana dememiş. Ki oğulunun yapma dediği bi çok şeyi yapan bi insan, bunuda yapabilirdi. Çok üzülüyo muş muş. Sürekli söylüyorum oğluma bak bugünde aramadı diye, sen beni üzersen sende oğlumu üzerim dedi bana. Beni kızı gibi görüyomuş güya. Evine gelip ütü yapmıyomuşum oğlunun ütüleri varmış(biraz rahatsız ama canın istediği yere gidip gelebiliyo). Biz dedim daha nişanlıyız evlenmedik, kendisi yapar ütüsünü. Neyse tamam ararım vs dedim kapadık telefonu.
Nişanlımda diyoki sen annem ne derse tamam de, gel bana söyle sıkıntını ben çözerim, ona tamam de, biz kendi bildiğimizi yaparız diyo.
Kafam çok karışık, annesi yüzünden oğlundan soğuyorum.
Ne yapsam nasıl davransam bu kadına, bi yol gösterin?
Haftada bir giderim. Bişey olmadığı sürecede aramam. Telefonda konuşmayı çok sevmem. Bu arada öyle büyük şeyler yaşamadık benim yapım bu.

Kv nizin çözümsüz olduğunu nisanliniz da biliyo he de geç demiş biz bildiğimizi yaparız demiş . Eğer sözünde duran biriyse inanın derim ama eğer öyle biri değilse bu söylediğine de inanmayın

Neredeyse 1 yıldır sevgili olduğum 3 aydırda nişanlı olduğum bir ilişkim var. İkimizde iyi mesleklere sahibiz. 6 7 ay kadar sonra evlilik düşünüyoruz. İkimiz arasında yok denecek kadar az sorun yaşanmıştır bu güne kadar.
Ama bu kayınvalide beni benden alıyo. Herşeye burnunu sokuyo. O kadar doluyum ki. İlk tanışmaya geldiklerinde huyunun iyi olmadığını anladım, nişanlımla konuştum bak annen böyle böyle ama benim için senin tavrın önemli ikimiz arasındaki ilişkiyi koruyabilecekmisin, bir şeye karıştığında dur diyebilecekmisin, annene karşı yanımda olacak mısın dedim. Tabiki, bizim evliliğimiz, yanında olacağım gibi sözler aldım ve nişanlandık. Bugüne kadar benim ve ailemin idare etmesiyle büyük olaylar yaşamadıkk. Ama bugün artık yeter dedirtti. Sürekli benimle ve annemle konuşmak istiyo. Günde 10 kez bıraksan arar. Ve boş konuşuyo ortada konuşcak bişey yok. Bazen açmıyorum aradığında haftada bire düşürmeye çalışıyorum.
Geçen hafta c. Tesi aradım. Ertesi gün yine beni aradı. Meşguldum o an açmadım sonrada dönmedim. Bugün aradım işte napıyosun falan diye konuşuyoruz. Düğünle ilgili olmayacak bişey söyledi bende kibarca olmaz dedim. Sonra telefonu kapadık. Nişanlım bana yazdı sen annene ters bişey mi söyledin, telefonu yüzüne mi kapattın diye. Öyle bişey olmadı böyle böyle oldu diye anlattım. Bana tamam haklısın ama üzülmüş yanlış anlamış ara konuş özür dile dedi. Bende haklı olduğum halde niye özür diyorum dedim. Tamam dileme dedi. Git dedim ara annenin yanında aç hoparlörü, yok dedi daha çok uzamasın. Ben aradım annesini, dedim noluyo, yok ben onu üzmüşümde, falanda filanda, ne dedim diyorum şunu dedin de diyemiyo, çünkü kötü bişey demedim.
Sonra asıl konuya geldi, ben onu aramıyomuşum bütün gelinleri o aradığında hemen dönüyormuş ben dönmüyomuşum. Nasılsın diye merak etmiyomuşum. Bunu dedim bu şekilde mi söylemen lazım, arayıp güzelce kızım açmıyosun aramıyosun üzülülorum deseydin ya o zaman dikkat ederdim dedim. Oğlu demiş ben söylerim sen söyleme diye o yüzden bu bana dememiş. Ki oğulunun yapma dediği bi çok şeyi yapan bi insan, bunuda yapabilirdi. Çok üzülüyo muş muş. Sürekli söylüyorum oğluma bak bugünde aramadı diye, sen beni üzersen sende oğlumu üzerim dedi bana. Beni kızı gibi görüyomuş güya. Evine gelip ütü yapmıyomuşum oğlunun ütüleri varmış(biraz rahatsız ama canın istediği yere gidip gelebiliyo). Biz dedim daha nişanlıyız evlenmedik, kendisi yapar ütüsünü. Neyse tamam ararım vs dedim kapadık telefonu.
Nişanlımda diyoki sen annem ne derse tamam de, gel bana söyle sıkıntını ben çözerim, ona tamam de, biz kendi bildiğimizi yaparız diyo.
Herşeye tamam dersen yapmayıp yalancı durumuna düşersin bunu söyle nişanlına.Valla canım bizde idare ettik ama kimse kıymet bilmedi düğün haftasında kınada düğünde sergilediler ne olduklarını çokta sineye çekmemek lazım bilen yok emin ol susanı afedersin eşek bilir böyleleri...Ben 10-15 günde bir gidiyorum aramız 500 metre değil

Bence mesafe koyun. Bunu teklifini bile yapamaz size ne demek nişanlıyken ütü yapmak? Sizin içinizden gelir teklif edip yaparsınız o başka bir şey. İçinizden gelmeyen hiçbir şey için trip atamaz, atsa da iyi niyetli olamaz. Ben de gelip gitme aramama gibi konularda ilk bir sene trip yedim. Ona alıştırdım başka bir şey oldu onu atlattım başkası. Yani doğru aileyle akrabalık kurmadığınız sürece dert bitmiyor. Şekil değiştiriyor.

11 yıllık evliyim Numarası bile kayıtlı değil kv min , bayramdan bayrama giderim , hastalık vs bişey olmazsa senede iki kez işte , hiçte sorunumuz yok, kötü şeylerde yaşamadık , çok lazımsa çocuğunu arıyor .
Yalnız senin işin zor , hem he de geç diyor müstakbel beyin hemde ara özür dile annemden , ne mana .

Tamam falan demeyin. Boyleleri siz tamam dedikce daha fazlasini ister. Hic sevmem sırnaşık tipleri. Insani ağırligi olur. Zorla aramanizi istiyor. Nisanliniz dengeyi kuramaz. Gecistirmeye calisiyor belli ki . Herseyine tamam diceksiniz de ee yapmaya gelince ne olacak? Birde üstune yalanci çıkarsıniz. Işinjz gücunuzde varmıs. Ugraşmayın derim ben.

11 yildir beraberim esimle ilk aydan tanistim annemle. 5 yildir evliyiz benim ailem ve onun ailesi ucumuzde farkli sehirlerdeyiz bayramdan bayrama ozel gunde belki oglusunu her gun olmasa 2 gunde bir arar beni sorar esimde iyi karsimda oturuyor vs selami var der kapatirlar. Ozel gunlerde araririm bazen 6 ay aramam aklima gelirse ararim. Bize hic gelmezler cunku 4 kedi var evde kendisi astimli. Bazen laf arasinda ogluna sitem eder ben gelmeyim diye 4 kedi aldiniz dimi diye. Hatta ben gelin diye soylerim kedileri ayarlarim evi temizletirim sizin yaniniza gelmez diye.Bu arada cok severim kendisini. Burada esiminiz olacak kisinin dengeyi kurmasi lazim he de biz bildigimizi okuruz olmaz kadin beklentiye girer zor duruma dusersiniz. Allah kolaylik versin.

Valla hatır sormak için aramam. Bazen o kadar olur ki 1 ay gitmediğimiz olur. Çalıştığım için evim genelde dandinidir, pek davet de edemem. Ama bugüne kadar hiç de şikayet duymadım desem yeridir, ha belki farklı olsun istiyordur bilemem ama en başından gerek şakayla karışık, gerekse de ciddi şekilde bu tip samimiyetlerden hoşlanmadığımı belirttim. Eşime de aynı şekilde. O yüzden kimsenin yaptıklarıma itirazı olmadı. Ama benim bir şansım da eşimin annesine çok bağlı olmaması ve kayınvalidemin de çok dediğim dedik bir tip olmaması.

8 ay ev bulamadığımız için eşimin ailesiyle yaşadık düğünden sonra.
Kv ile çok şükür hiç sorunum olmadı, kp çok kaprisli bi insan ailesine karşı. Ben hep mesafeli davrandım, hâlâ öyleyim. Bire-bir konuşmayız bile nerdeyse.
Bir yılı geçti kendi evime geçeli. Bazen ay oluyor kv ye gitmeyeli. O da bana çok az gelmiştir çünkü vakti olmuyor.
Az önce arayıp niye hiç gelmiyorsun illa kızayım mı yani diye sitem etti. Hamilesin ben gelemiyorum sürekli gel burada ye iç yat otururuz işte dedi.
Çok şükür oğlunu arayıp dolduran değil, arayıp çağıran bi kaynanam var. Aksi halde ben yapamazdım.
Allah yardımcınız olsun.

Bi haftasonu kendi aileme bihaftasonu eşimin ailesine giderim. Kendi ailemde daha fazla gidecek de değilim. Onun dışında pek aramam da. Sevmiyorum telefonda konuşmayı. Çok da kimseyi memnun etme çabam yok. Kendini sevdireni arar sorar ilgilenirim, gerisi umrumda değil.

Eşimin ailesi ile bi problemim yok sadece mıç mıç sevmiyorum

1 senedir evliyim altlı üstlü oturuyoruz 1 kere yemeğe gitmedim, 1 2 kere çaya gittim. Her halta karışmaya çalışırdı eşim izin vermez. O da bişey alınacakken he tamam de istediğimizi alırız derdi :KK70: Valla arar beni açmam geri de dönmem

8 ay ev bulamadığımız için eşimin ailesiyle yaşadık düğünden sonra.
Kv ile çok şükür hiç sorunum olmadı, kp çok kaprisli bi insan ailesine karşı. Ben hep mesafeli davrandım, hâlâ öyleyim. Bire-bir konuşmayız bile nerdeyse.
Bir yılı geçti kendi evime geçeli. Bazen ay oluyor kv ye gitmeyeli. O da bana çok az gelmiştir çünkü vakti olmuyor.
Az önce arayıp niye hiç gelmiyorsun illa kızayım mı yani diye sitem etti. Hamilesin ben gelemiyorum sürekli gel burada ye iç yat otururuz işte dedi.
Çok şükür oğlunu arayıp dolduran değil, arayıp çağıran bi kaynanam var. Aksi halde ben yapamazdım.
Allah yardımcınız olsun.
Bende öyle bir kaynana çok isterdim. Kendi kızı gibi görsün beni samimi olalım derdim de. Kadın cins çıktı maşallah size.

Uzaktayız biz. Anneler gününde ve bayramlarda ararım. Yılda bir biz gideriz. Bazen de yılda bir o gelir. Ama bir aradayke çok iyiyiz. Gayet mesafeli ve saygılıyız birbirimize. Tabi bu noktaya kolay gelmedik. Sınır çizmek bana göre zor olmuştu ama sonuç iyi oldu.

Bence eş adayınızı iyice tanıtın bu süreçte. Evlilik tarihi için acele etmeyin. “Neyse ya evlenince düzelir” ya da “hallederim” diye düşünülmesi yüzünden ertelenmeyen nikah tarihleri, erken gelen boşanmalara sebep oluyor 🤷🏻‍♀️
Nişanlınız annesine karşı nasıl, sorunlarınızda haklı haksız gözetmesen onun tarafında mı oluyor, annesine sınır çizemiyor mu, bu ilişkiyi üç kişi yaşamaya mı başlıyorsunuz iyice gözlemleyin. Annesi sürekli cesaret bulup gala neden gelmedin neden aramadın derse bu süreçte eş adayınızın beceriksizliğidir bu ve kalbi ne kadar iyi olursa olsun bu sorunları evlilikte yaşayınca dünyanın en kötü insanına dönüşecek sizin için. “Kaynana” derdi yüzünden biten evlilikler, yıkılan hayaller ve sinir hastası gelinler çok bu ülkede. Bi de siz eklenmeyin. 🌸

Aynı şehirdeyiz. Bayramdan bayrama gideriz eşimle. Çünkü ben hiç kimseyle öyle içli dışlı olmayı sevmiyorum. Kendileri de çok arayıp sormaz, benimde işime geliyor açıkcası. Kendi aileme de çok sık değil arada bir uğruyorum.Kendi alanımda hoşlandığım şeyleri yapmak keyif veriyor bana. Mecburiyetle zoraki yapılan hiçbirşeyden hoşlanmam.

Sizin kv çok fenaya benziyo şimdiden size allah kolaylık versın bacım çok zor ben 1 ay olucak nerdeyse daha gtmedm kv ye böyle iyi

Gerçekten ileride çok sorun yaşayacaksınız gibi. Benm kvmi 1 ay aramadığım olur sitem eder tabi de sızım kvninki gibi bir üslup kullanmaz. Hiç hoş değil. Ütü yapmadiginizi söylemesi fln bi de bunun lafını yapması

X