Kayınvalidemle yaşadığım ilk sorun. Ben mi abartıyorum?

redvelvetcupcake

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
1.320
2.521
138
Bugüne kadar eşimin ailesi ile hiç sorun yaşamamıştım, hepsini de çok severim hep anlatırdım. İlk defa bugün ciddi bir sorun yaşadık ve ben hala yaşananlara inanmak istemiyorum. Benim eşim Rus, benimle evlenip İstanbul' a yerleşti. Yaklaşık 28 aylık bir kızım var, o doğduktan sonra kayınvalidemler buradan ev aldılar, sık sık geliyorlar kızımı görmeye, geldiklerinde rahat etmek istediler. Geçen hafta yine geldiler, biraz burada kalıp güneye tatile gideceklerdi. Kayınvalidem, kayınpederim, görümcem ve eşimin teyzesi olarak geldiler. Biz de bugün onlara gittik her şey çok güzeldi aslında. Dışarı çıkıp kahve içmekten bahsederken eşimin teyzesi görümcemin düğününden konu açtı. Görümcem evlenecek ama ben iş dolayısıyla katılamayacağım, eşim katılacak bunu da en başından beri biliyorlardı ve hiç hayır dememişlerdi. Sorun yaşamadık hiç bu konuda. Eşim de dedi anne ben biletimi aldım. Eşimin teyzesi oradan atladı 'Yalnız mı geleceksin? Alina (kızım) gelmeyecek mi?' Ben ciddiye almadım gülümseyerek, 'Alina daha çok küçük anneden ayrı babayla duramaz ki' dedim ve zincirler koptu. Kayınvalidem kalktı bağırmaya başladı 'Alina benim oğlumun da kızı, halasının düğününe gelebilir sen benim oğluma güvenmiyorsun sen bize güvenmiyorsun'. Ben ne olduğunu anlamadan eşim kızımızı kucağına aldı kalk gidiyoruz dedi bana, kalktım bu sefer kayınvalidem üzerime yürüdü ve Rusça bir şeyler söyledi. Görümcem ve kayınpederim susturmaya çalışıyor ama herkes çok şaşırdı. Bu sefer eşim dayanamadı, kızımızı kucağıma verdi sen kapıya git dedi arkamdan kavga etti annesiyle, Rusça olduğu için anlamadım. Bu arada Alina ağlamaya başladı ben iyice panik oldum. Benim ellerim titrediği için kızımın ayakkabasını giydiremedim doğru düzgün görümcem geldi çok özür diledi kızımın ayakkabısını giydirdi, o arada kayınvalidem bağıra bağıra 'Türklerle beraber ol ama evlenme dedim ben sana!' dedi. Ben o anda dondum kaldım. Hareket edemedim eşim kapıyı çarptı Alina' yı kucağına aldı çıktık evden. İkimiz de çok kötü olduğumuz için kızımızı benim annemlere bıraktık, eşim ondan sonra dayanamadı bana sarıldı ağladı çok özür diledi. Görümcem, kayınpederim sırayla arayıp mesaj atıyorlar özürler diliyorlar.

Ama ben çok kötüyüm arkadaşlar. İstenmeyen yabancı gelinmişim ben. İstenmediğimi bilmiyordum, hiç hissettirmedi. Ben onları hep kendi ailem gibi gördüm gerçekten aile gibiydik. Eşimi suçlamıyorum o da şok oldu, bir daha annemle görüşmeyeceğim diyor ama o yine de annen dedim. Ben görüşmeyeceğim orası kesin. Görümcem ve kayınpederimin de bir suçu yok hepsi şok oldu. Ben şimdi ne yapsam nasıl davransam bilmiyorum düşündükçe hala inanamıyorum. En çok üzüldüğüm Alina' nın olaylara şahit olması biz kızımızın yanında ses yükseltilmemesine bile gayret ettikçe... İnanamıyorum hala. Olanları yediremiyorum kendime ben mi abartıyorum?

Ekleme yapayım: Düğün Rusya' da arkadaşlar. Giderlerse ülke dışına çıkacaklar yani. Benim ülkedeki durum sebebiyle yurtdışı çıkışım yasak, gidememe sebebim bu.

Son düzenleme:
Alina 2.5 yaşında.
Aslında babasıyla bir düğüne katılabilecek kadar büyük.
Ancak buna ana baba ortak karar verir elbette.
Siz böyle bir karar aldıysanız problem yok.

Kayınvalideye gelince, büyük terbiyesizlik etmiş. Bunu da sizin duymanız için Türkçe ve yüksek sesle söylemiş. Ben olsam görüşmezdim. İyi niyetli olmadığı her halinden belli...

Türkiye içi olsaydı elbette giderdi ama düğün Rusya' da, bensiz giderse içim hiç rahat etmez. Benim ülkedeki durum sebebiyle yurtdışı çıkışım yasak, gidememe sebebim bu. Siz söyleyince ekleme yaptım, teşekkür ederim.

Eşim tüm hayatını değiştirip buraya taşındığı için bu tarz konularda güvenim sonsuz ona ama bu olanlar gerçekten beni çok şaşırttı, annesi de onun gibi sanıyordum...

Hiç dert etme be arkadaşım !

Okuduğum tabloda kv nin densizliklerinden çok ; eşinin , babasının ve görümcenin tavrı ister istemez dikkatimi çekti .

Burada okumaya pek alışık olmadığımız bir tablo.

Kadın ayıbın alasını etmiş .

Anne baba kararına karışıp kavga çıkarması ayrı bir ayıp , Türkle evlenme ! sözü çok ayrı.

Ben olsam görüşmezdim .

Eşime de daha sıkı sıkı sarıldım .

Sende öyle yap.

Eşim tüm hayatını değiştirip buraya taşındığı için bu tarz konularda güvenim sonsuz ona ama bu olanlar gerçekten beni çok şaşırttı, annesi de onun gibi sanıyordum...
Evliliğinizde en önemli şey eşinizin tutumu.. evet insan sarsılır ama bu ruh halinden çıkmalısınız.. kv ne yaparsa yapsın kendi eşi ve kızı da dahil size destek olmuşlar.. yaptığından utansın edepsiz..

en nefret ettiğim şeylerden biri de evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra bu haddini bilmez kv lerin ortaya çıkıp da bunla gönlünü eğlendir ama evlenme diye çok dedim ben sana gibi konuşmaları.. aslında verilecek en güzel cevap zamanında o hatayı keşke kayınpederim de yapmasaydı diye direkt yüzüne söylemek..

Nasıl davranacaginizi neden düşünüyorsunuz, bırakın o terbiyesiz düşünsün.
Ayrıca 2,5 yaşındaki çocuk tabi ki annesiyle kalır. Çok istiyorsa rica edebilirdi. Bu ne terbiyesizlik.

Yurtdışı olmasa ve benim çıkış yasağım olmasa belki düşünebilirdik ama şu an bir ihtiyacı olsa uçağa atlayıp gidemeyeceğimi bile bile gönderemem kızımı.

Eşim için ben de çok üzüldüm zaten, kendimden önce onu sakinleştirdim. Eşimin ailesi dediğiniz gibi çok iyidir ama kayınvalidemin gerçek yüzü ortaya çıktı sanırım.

Ben ağzımı bile açamadım, ne diyeceğimi bilemedim. Biz zaten kısa sürede tanışıp evlendik, eşimin benim yanıma gelmesini mi hazmedememiş bilemiyorum ki.

Ben ağzımı bile açamadım, ne diyeceğimi bilemedim. Biz zaten kısa sürede tanışıp evlendik, eşimin benim yanıma gelmesini mi hazmedememiş bilemiyorum ki.
Kaynana her yerde kaynana bunu da böylece öğrenmiş olduk.. teee nerelerden kalkıp gelmiş buralara ev taşımış.. akıllısı edeplisi bizleri bulmaz zaten tövbe ya..

Siz çok hassas ve narin bi kadınsınız.. zaten terbiyenizden ağzınızı bile açamamışsınız.. yarın bigün pişman olup kendisi de özür diler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…