- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.168
- 798
- Konu Sahibi neyapcambenn
-
İnsanlarla anlaşma şeklim yersiz övgü, hak edilmeyen yüceltme şeklinde olmadığı için kompleksli olduğumu düşünüyorsanız bu sizin sorununuz. Ben eşinin annesine gereksiz methiyeler düzmedende kendisine saygı duyulmasını sağlayan kesimdenim. Siz abartılı ve inanmadığınız cümleler kurarak saygı kazanıyorsanız bu sizin acizliğinizdir.Sizde acaba bir aşağılık kompleksi olabilir mi? Daha önce de bir konudan ötürü birine sırf iletişim kurduğu için kendini küçültmüşsün demiştiniz. Halbuki insanlar bu şekilde anlaşmalılar öyle değil mi? Bana da aciz demişsiniz fakat böyle bir his yaşamadım. Bence biraz düşünce yapımızı gözden geçirmek lazım... Sağlıcakla kalın
Tam özlü söz gibi oldu vallahi çok beğendim
Bugün bu konu altında özlü sözler paylaşma günü galibaİnsanlarla anlaşma şeklim yersiz övgü, hak edilmeyen yüceltme şeklinde olmadığı için kompleksli olduğumu düşünüyorsanız bu sizin sorununuz. Ben eşinin annesine gereksiz methiyeler düzmedende kendisine saygı duyulmasını sağlayan kesimdenim. Siz abartılı ve inanmadığınız cümleler kurarak saygı kazanıyorsanız bu sizin acizliğinizdir.
Yersiz övgü dediğiniz nedir? "senin yerin ayrı, onu bu yaşa sen getirdin" gibi sözler mi? Ben burada methiye göremiyorum. Abartılı bir cümle de göremiyorum, sırf bu yüzden de kimse bana saygı duymadı. Saygı hakedilecek bir şeydir, karşılıklı olması gerekir ve birini övmek(dahi) bizi aşağılık ya da aciz yapmaz.İnsanlarla anlaşma şeklim yersiz övgü, hak edilmeyen yüceltme şeklinde olmadığı için kompleksli olduğumu düşünüyorsanız bu sizin sorununuz. Ben eşinin annesine gereksiz methiyeler düzmedende kendisine saygı duyulmasını sağlayan kesimdenim. Siz abartılı ve inanmadığınız cümleler kurarak saygı kazanıyorsanız bu sizin acizliğinizdir.
Birini övmek acizliktir demedim çarpıtmayın lütfen. Siz doğru olduğunu düşündüğünüz şekilde iletişim kurmaya devam edin İnsanlarlaYersiz övgü dediğiniz nedir? "senin yerin ayrı, onu bu yaşa sen getirdin" gibi sözler mi? Ben burada methiye göremiyorum. Abartılı bir cümle de göremiyorum, sırf bu yüzden de kimse bana saygı duymadı. Saygı hakedilecek bir şeydir, karşılıklı olması gerekir ve birini övmek(dahi) bizi aşağılık ya da aciz yapmaz.
Merhaba; kendince nikah yaklaştıkça kıskançlık tribi artan bir anne modeli.. takılmayın derim :) Kayınvalide - gelin - koca üçlüsünde başrol kocadır. İlişki onun rotasında ilerler. Bunu asla unutmayın. Eşinizin davranışları değişmesin; gerisi teferruat :)Merhabalar
Lütfen anlatacaklarımı klasik gelin tripleri olarak algılamayın. Zaten problem edecek kadar büyük bir konudan bahsetmeyeceğim. Sadece konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
5 aydır nişanlıyım, nişanlanmadan önce kayınvalidemle ilk tanıştığımızda kendisini çok sevmiştim. Onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Nişana kadar herşey çok güzeldi. Gayet seviyeli bir şekilde birbirimize hal hatır sorardık güzel güzel muhabbet ederdik.
Düğün zamanı yaklaştıkça kayınvalidemde bazı değişiklikler hissetmeye başladım. Mesela nişanlımla konuşurken ona hep ismiyle hitap ederdi. Son zamanlarda uzata uzata aşşşkıımmmm, aslanımmm, erkek gibi erkekkkk vs vs saçma sapan hitap şekillerine başladı. Nişanlım bile kendisine anne hayırdır ben ölecek miyim niye böyle konuşmaya başladın benimle diye takılıyor.
İlk tanıştığımızda nişanlım, kayınvalidemin telefonunda oğlum diye kayıtlıydı geçenlerde farkettim aşkımmmm diye kaydetmiş. Görümcem gördüğünde dalga geçti aaa noldu da abim senin aşkın oldu diye. Ben de konusu açılmışken görümcemi konuşturmak için niye hep böyle değiller miydi dedim. Görümcem de annemle abim hiç anlaşamazlar sürekli kavga ederler ilk defa aralarını bu kadar iyi görüyorum dedi. Kayınvalidem hemen hayır hep böyleydik biz diye atladı. Allah muhabbettinizi bozmasın deyip konuyu geçiştirdim.
Bugün de düğünden sonra yaşayacağımız evin kira sözleşmesini dolduruyorduk. Her zamanki gibi kayınvalidem peşimizdeydi. Nişanlımın ikameti değişeceği için ağlamaya başladı. Nişanlım da anne valla beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum en iyisi yanına gelelim biz diye espri yaptı. Eve gelince görümceme anlattım olanı. Aaa inanamıyorum şu an anlattıklarına niye ağlasın ki ikamet yüzünden dedi.
Özet olarak oğlunu sevme şekli, hitap şekli hiç biri benim için önemli değil. Ama nişanlımın ve görümcemin tavırlarından anladığım kadarıyla asla böyle bir ilişkileri yoktu. Artık özellikle benim yanımda böyle davrandığını düşünüyorum. Halbuki onun oğlu, benim de nişanlım istediği gibi sevsin öpsün koklasın ne diyebilirim ki. Benim çocuğum olsa ben de çok severim. Ama sanki benim yanımdayken daha abartılı bir şekilde aşkımmmmm, aslanımmmm, misss kokulummm dediğini düşünmeye başladım. Sizce ben de yersiz bir kıskançlık mı başladı yoksa kayınvalidem mi oğlunu paylaşmak istemiyor veya başka bir açıklaması olabilir mi bu durumun fikirlerinizi bekliyorum.
Yukarıdaki kayınvalideyle sizi kıyasladım mı? O doğru mu dedim? Onunla sizin ne alakanız var?Hanımefendi çeken bilir, herkes kendi çektiğini bilir. Bana yanlış olan bir kelimemi söyler misiniz özür dileyeyim sizden. Maalesef bazı anneler böyle. Yukarıda ki kayinvalidenin yaptıkları doğru da benim söylediğim mi yanlış?
Kişi kendinden bilir işi derler ya ne kadar doğru.Yarısına kadar okudum bende benzer dertlerden muzdaribim ilişkinize bakın. Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yinesiz nisanliniza bakın o sizi sebiyor koruyorsa keyfinize bakın.
Ben o evi terk ettikten sonra eşimin annesi durumu daha da arttırmış şuan anlatmak istemediğim ölçüde sapkınlıklardan söz ediyorum sizin yazınızı çok beğendim durumu çok güzel anlatmışsınız kaleminize sağlık derimEvet psikolojide var bu gizli ensest durumu.
Ozellikte ortadogunun ataerkil ailelerinde goruluyor.
Kocasindan bekledigi ilgiyi alakayi sevgiyi alamayan kadin tum hayatini ve duygularini ogluna bagliyor.
Onu oglu , kardesi, babasi, kocasi herseyi yapiyor.
Yediriyor, iciriyor, giydiriyor, her isini onunla görüyor, onla geziyor. Gun gelip ona gore el kizi oglunu alinca her seyimi kaybettim diye dusunuyor.
Oglunun tum ihtiyaclarini o da karsilayabiliyor ona gore. Ama seks, ask bunlarin disinda. Bunu belki kendisine itiraf edemiyor ama kendisini aldatilmis hissediyor, icten icte o kizin verdiklerini veremedigi icin kiziyor kiskaniyor.
Burda bile cok okumadik mi kv bizde kalmak istiyor, korkuyorum deyip oglunu kendi odasina cagriyor, biz birlikte olmayalim diye kapilari carparak butun gece oturuyor gibi.
Herkes igrenc demis bunu yazana ama igrenc olan bu durumu yazanlar degil, igrenc olan bu psikoloji maalesef... biz kabul etmeyince bu durum degismiyor , ama farkedip ona gore mesafe koyunca, siz de mesafeli durunca mecburen alışılıyor..
Ayrica konu sahibi sakin gidip de yok ben el kiziyim sen bu hukumdarligin sahibisin falan deme.
Kocan sultan degil, annesi validesultan degil, sen de bugun var yarin yok olacak cariye degilsin.
Kendine deger ver, sen de degerli bir birey, bir annenin kiymetlisisin. Ne munasebet ben yarin olmam, sen hep olursun demek. Ölsem boyle bisey soylemem, soylenmez.
Siz yokkan annesi varsa, annesi olmayinca da siz olacaksiniz. Allah sıralı kayip versin, o kadin hayatta degilken de oglunun yasliliginda her zorlugu siz paylasicaksiniz.
Onu yuva sahibi, cocuk sahibi, baba, adam yapacaksiniz. Bunlar degersiz seyler mi de degerinizi yok sayiyorsunuz?
Siz kendinize kiymet vermezseniz, acindirarak ne eş ne de kv'den kiymet goremezsiniz. Kaldi ki bizim toplumumuz da alcakgonulluleri hic benimsemez.. Bakmayin tevazuyu bu kadar güzellediklerine, bu toplum asıl ozguvenli hatta yeri gelince biraz kibirli insanlari ciddiye alır sadece.
Ayyy benim kayınvalidem de oğlum koynuma gir bunda bişey yok demişti offf ne günlerdi yaHayır bak söyleme var söyleme var. Ensest zaten inkar edilen halı altına süpürülen bir durum değil. Direk dan diye böyle emojili gülmeli dalgalı filan söyleyince itici oluyor sadece. Yoksa ben gözlerimle oğlunun kucağına oturum elini memesine tutturan gel em oğlum diyecek iğrençlikte kadına da şahit oldum.
Böyle manyaklarla aynı dünyada yaşadığıma inanamıyorum.Dışardan baksan normal,sıradan,masum anne dersin. ”Anadolu irfanı”na bak senAyyy benim kayınvalidem de oğlum koynuma gir bunda bişey yok demişti offf ne günlerdi ya
Kafan nasıl güzel ama ....Yarısına kadar okudum bende benzer dertlerden muzdaribim ilişkinize bakın. Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yinesiz nisanliniza bakın o sizi sebiyor koruyorsa keyfinize bakın.
Tamda buyoksa kayınvalidem mi oğlunu paylaşmak istemiyor
değişik bir şekilde evlendikten sonra eşinizin orta yolu bulamayıp arada kaynayıp sonra oku size çevireceğini hissediyorum o hissi aldım babam yok bi ben varım arkamı dönemem onun hep yanında olmalıyım hesabını yapacak gibi görünüyor. Düğüne kadar ne kadar var bilmiyorum ama iyice gözlemle derimKızlar aradan günler geçti ben kayınvalidemle bu konuyla alakalı hiç konuşmadım. Geçen gün arkadaşlarıyla wp grubunda konuşuyorlarmış. Bir arkadaşı benim için çok iyi bi kıza benziyor vs demiş. Benim kv de evet çok iyi biri balayına bile sizle gelcem desem kabul eder dedim diye anlatıyor bana. Ben de lafın iyisi şakayla söylenir mantığıyla yok artık gel bide aramızda yat anne o kadar da iyi değilim kusura bakma dedim güldüm. O konuşma resmen beynime kan sıçrattı. Saygısızlık yapmak istemiyorum ama sabrım da tükenmek üzere. Yüzüne kötü bişey demeyeyim diye nişanlımla konuştum. Muhabbeti aynen olduğu gibi anlattım. Sonra da aşkımmmm bebeğimmmmm demelerinden rahatsız olduğumu söyledim. Nişanlım önce annesinin durumuna duygusal yaklaştı. Babamdan çok çekmiş sevgisinin karşılığını belki de bi tek benden aldığını düşünüyor vs dedi. Ben yine de yapmacık bulduğumu ve artık rahatsız olduğumu söyledim açık açık.
Nişanlım da bu konuşma beni çok zor duruma düşürdü ikiniz de canımsınız senin üzülmeni istemem anneme de nişanlımın yanında bana böyle böyle deme diyemem ama bu konuyu çözmek için bişeyler düşüneceğim dedi. Nişanlımı da sıkıştırmak istemiyorum. Açıkçası annesinin biraz duygu sömürüsü yaptığını da düşünüyorum.
Son olarak kararımı verdim. Kendisiyle arama gerçekten mesafe koyacağım. Bu konu hakkında da yüzüne tek kelime etmeyi düşünmüyorum anca konuyu o açarsa konuşacağım. O konuşmada da lafın iyisi şakayla söylenir tarzında ilerleyeceğim. Gelişme olursa tekrar yazarım.
Yazdıklarınız için hepinize teşekkür ederim.
Nasıl hanimefendisiniz helal olsun.Kayınvalideniz çocukluk yapıyor olabilir. Ya da sizin nabzınızı ölçüyordur. Ben evlenmeden önce kayınvalidem demiştim ki, oğlun senin oğlun ben el kızıyım benim yerime birisi gelir ama senin yerine gelmez, senin yerin ayrı. O yüzden sakın beni gelin görme, kızın gör ben buraya oğlunu sevdiğim için geliyorum (uzak memlekete gelin geldim). Oğlunu seviyorsam onu bu yaşa getiren anneyide severim saygı duyarım, ama aynı şeyleri ben de beklerim dedim. Konuşmanın mı bi faydası oldu, kayınvalidemin melekliği mi bilmiyorum ama çok şükür baldan tatlıdır. Sen de ona bir anne olarak onun tahtında gözün olmadığını, onun yerinin daima ayrı olacağını hissettir bence bu durum düzenlecek.
Oğluna istediği şekilde hitap eder karisamazsiniz. Adama.yazik neden zor duruma dusuruyorsunuz? Kadınla mesafe koymak yeterli olmalı.Kızlar aradan günler geçti ben kayınvalidemle bu konuyla alakalı hiç konuşmadım. Geçen gün arkadaşlarıyla wp grubunda konuşuyorlarmış. Bir arkadaşı benim için çok iyi bi kıza benziyor vs demiş. Benim kv de evet çok iyi biri balayına bile sizle gelcem desem kabul eder dedim diye anlatıyor bana. Ben de lafın iyisi şakayla söylenir mantığıyla yok artık gel bide aramızda yat anne o kadar da iyi değilim kusura bakma dedim güldüm. O konuşma resmen beynime kan sıçrattı. Saygısızlık yapmak istemiyorum ama sabrım da tükenmek üzere. Yüzüne kötü bişey demeyeyim diye nişanlımla konuştum. Muhabbeti aynen olduğu gibi anlattım. Sonra da aşkımmmm bebeğimmmmm demelerinden rahatsız olduğumu söyledim. Nişanlım önce annesinin durumuna duygusal yaklaştı. Babamdan çok çekmiş sevgisinin karşılığını belki de bi tek benden aldığını düşünüyor vs dedi. Ben yine de yapmacık bulduğumu ve artık rahatsız olduğumu söyledim açık açık.
Nişanlım da bu konuşma beni çok zor duruma düşürdü ikiniz de canımsınız senin üzülmeni istemem anneme de nişanlımın yanında bana böyle böyle deme diyemem ama bu konuyu çözmek için bişeyler düşüneceğim dedi. Nişanlımı da sıkıştırmak istemiyorum. Açıkçası annesinin biraz duygu sömürüsü yaptığını da düşünüyorum.
Son olarak kararımı verdim. Kendisiyle arama gerçekten mesafe koyacağım. Bu konu hakkında da yüzüne tek kelime etmeyi düşünmüyorum anca konuyu o açarsa konuşacağım. O konuşmada da lafın iyisi şakayla söylenir tarzında ilerleyeceğim. Gelişme olursa tekrar yazarım.
Yazdıklarınız için hepinize teşekkür ederim.
............Merhabalar
Lütfen anlatacaklarımı klasik gelin tripleri olarak algılamayın. Zaten problem edecek kadar büyük bir konudan bahsetmeyeceğim. Sadece konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
5 aydır nişanlıyım, nişanlanmadan önce kayınvalidemle ilk tanıştığımızda kendisini çok sevmiştim. ...............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?