Merhabalar
Lütfen anlatacaklarımı klasik gelin tripleri olarak algılamayın. Zaten problem edecek kadar büyük bir konudan bahsetmeyeceğim. Sadece konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
5 aydır nişanlıyım, nişanlanmadan önce kayınvalidemle ilk tanıştığımızda kendisini çok sevmiştim. Onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Nişana kadar herşey çok güzeldi. Gayet seviyeli bir şekilde birbirimize hal hatır sorardık güzel güzel muhabbet ederdik.
Düğün zamanı yaklaştıkça kayınvalidemde bazı değişiklikler hissetmeye başladım. Mesela nişanlımla konuşurken ona hep ismiyle hitap ederdi. Son zamanlarda uzata uzata aşşşkıımmmm, aslanımmm, erkek gibi erkekkkk vs vs saçma sapan hitap şekillerine başladı. Nişanlım bile kendisine anne hayırdır ben ölecek miyim niye böyle konuşmaya başladın benimle diye takılıyor.
İlk tanıştığımızda nişanlım, kayınvalidemin telefonunda oğlum diye kayıtlıydı geçenlerde farkettim aşkımmmm diye kaydetmiş. Görümcem gördüğünde dalga geçti aaa noldu da abim senin aşkın oldu diye. Ben de konusu açılmışken görümcemi konuşturmak için niye hep böyle değiller miydi dedim. Görümcem de annemle abim hiç anlaşamazlar sürekli kavga ederler ilk defa aralarını bu kadar iyi görüyorum dedi. Kayınvalidem hemen hayır hep böyleydik biz diye atladı. Allah muhabbettinizi bozmasın deyip konuyu geçiştirdim.
Bugün de düğünden sonra yaşayacağımız evin kira sözleşmesini dolduruyorduk. Her zamanki gibi kayınvalidem peşimizdeydi. Nişanlımın ikameti değişeceği için ağlamaya başladı. Nişanlım da anne valla beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum en iyisi yanına gelelim biz diye espri yaptı. Eve gelince görümceme anlattım olanı. Aaa inanamıyorum şu an anlattıklarına niye ağlasın ki ikamet yüzünden dedi.
Özet olarak oğlunu sevme şekli, hitap şekli hiç biri benim için önemli değil. Ama nişanlımın ve görümcemin tavırlarından anladığım kadarıyla asla böyle bir ilişkileri yoktu. Artık özellikle benim yanımda böyle davrandığını düşünüyorum. Halbuki onun oğlu, benim de nişanlım istediği gibi sevsin öpsün koklasın ne diyebilirim ki. Benim çocuğum olsa ben de çok severim. Ama sanki benim yanımdayken daha abartılı bir şekilde aşkımmmmm, aslanımmmm, misss kokulummm dediğini düşünmeye başladım. Sizce ben de yersiz bir kıskançlık mı başladı yoksa kayınvalidem mi oğlunu paylaşmak istemiyor veya başka bir açıklaması olabilir mi bu durumun fikirlerinizi bekliyorum.