• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin yapmacık davranışları

Onun da amacı o zaten seni sebepsiz kıskançlığa sürüklemek. Bak ne kadar güzel yaZmışsın evladı sevecek sarılacak vs diye bu düşüncede devam et. Oğlu eskiden her dakika yanındaydı baktı kuş uçuyor duygusala bağlamştır, inşallah geçer zamanla dozu artıp farklı durumlara gelmez ( düğününde beyaz falan giymez 🤪🤪). Mutluysan bozulmasına izin verme

Düşüncelerinizde haklısınız mahsus yapıyor Ciddiye almayın kendi değerini düşürüyor böyle yaparak mesafeli olun

belki oglunu seviyor belki sizi kiskandi bilemem ama sizin yapacaginiz bir sey yok bu konuda. hele gidip kayinvalideye “biz dostuz” minvalinde konusursaniz bence komik olur.

benimki de ayni, bazen anlik sinirleniyorum sovlarina cunku gereksiz cikislar yapiyor ama onun disinda bana ne. niye onunla yarismaya calisip canimi sikayim? o anne, ben nisanliyim. boyle seylere takilmayin size bir saygisizlik yapilmadigi surece.

Kayınvalideniz çocukluk yapıyor olabilir. Ya da sizin nabzınızı ölçüyordur. Ben evlenmeden önce kayınvalidem demiştim ki, oğlun senin oğlun ben el kızıyım benim yerime birisi gelir ama senin yerine gelmez, senin yerin ayrı. O yüzden sakın beni gelin görme, kızın gör ben buraya oğlunu sevdiğim için geliyorum (uzak memlekete gelin geldim). Oğlunu seviyorsam onu bu yaşa getiren anneyide severim saygı duyarım, ama aynı şeyleri ben de beklerim dedim. Konuşmanın mı bi faydası oldu, kayınvalidemin melekliği mi bilmiyorum ama çok şükür baldan tatlıdır. Sen de ona bir anne olarak onun tahtında gözün olmadığını, onun yerinin daima ayrı olacağını hissettir bence bu durum düzenlecek.

Eskiden kv ile biraz sorun yaşamiş biri olarak asla boyle bir konuşma yapmazdim. 😬 Yine olsa yine sorun yaşamayi tercih ederdim. 🤭

Olayi kendi dusuncelerime gore yorumladim.

Evlenmek icin evlenirse yerime 6262662 kişi de gelir ama ben evlenmek icin evlenilen öylesine bir kadin değilim. El kizi hiç değilim, eşimle bir aileyiz kan bagi olmak zorunda değil.

Ailesiyle sorun yaşayan o kadar çok kişi var ki eğer degiştirilebilen bir şey olsaydi eminim bazi kişiler degistirmek isterdi. Biyolojik olarak degişmiyor diye bu onu "özel" yapmiyor bana göre. 🤷

Bilemedim garip bir durum.

Görmezden gelin. Şu an ucu size dokunan bir şey yok.

Gerçekten düşündüğünüz gibi sizi sinir etmek istiyorsa onunla konuşmanız daha da hoşuna gidecektir ciddiye alındığı için ve gerçekten içerisinde çirkeflik olan bir kadınsa o yapmayı düşündüğünüz konuşmadan güç alıp sizin üzerinize gelecektir.

Siz onun kızı değilsiniz o da sizin anneniz değil saygıyı bozmayacak şekilde bir ilişkiniz olması yeterli. En azından ilişkinin başı için. İleride tanıdıkça sever daha samimi içli dışlı olursunuz bu sizin bileceğiniz şey.

Kadın kötü konuşmamış oğlunu doldurup üzerinize salmamış ara bozmaya çalışmamış. Şu an yapmanız gereken hiçbir şey yok. Nasıl isterse sevsin oğlunu.

Bu arada benim eşim de kv nin telefonunda aşkım diye kayıtlıdır üstelik kp nin numarası kayıtlı bile değil ve eşim tek erkek çocuk da değil :KK45:

Kac kardeşler tek erkek mi.uzaga mi gidiyorsunuz ikamet olarak ilk cocuk mu evleniyor

İstediği gibi seslenir kadın oğluna size ne ? Seni mi kıskandı onu mu demek istiyorsun ? Oğlundan ayrılacak o yüzden daha kıymet vererek davranıyordur,olamaz mı? Ne güzel anlaşıyorlar diye sevinmen lazım.

Yarısına kadar okudum bende benzer dertlerden muzdaribim ilişkinize bakın. Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yine 😂😂🤭 siz nisanliniza bakın o sizi sebiyor koruyorsa keyfinize bakın.
Ne ?

Merhaba

Daha şimdiden, kayinvalidenizin oğluyla olan yakınlığını ölçme biçme derdine dustuyseniz, evlendikten sonra çok tartışır yüz göz olursunuz eşinizle.

Size neden batıyor nasıl hitap ettiği, nasıl hareketler yaptığı? Belki içinden geliyor belki bilerek yapıyor, görmezden gelin, huzursuz olacak ya da edecek bir şeyler bulmaya çalışmayın.

İçinden gelerek yapıyorsa eğer zaten çocuğu gidecek diye belli ki üstüne düşüyor. Eğer sizi sinirlendirmek için yapıyorsa zaten cahilin biridir, gelinini huzursuz etmenin oğlunu da huzursuz edeceğini bilemeyecek kadar cahildir, yine takmayın.

Oğludur sever demişsiniz, geçin bunları. Önceden telefonuna nasıl kaydettiğine kadar araştırıp, kıyas yapmışsınız, siz de az değilsiniz.

Tek tavsiyem; Görümcene bu kadar çok şey anlatma iki güne önüne gelir dedikodunuzu yapıyor diye...
Benden de ilave bir tavsiye, nişanlıya da bu kadar güvenilmesin. Annesinin yaptıklarını hep şakaya espiriye vuruyor. Çekip kenara yeter anne, ilk başlarda şakaydı güldük geçtik ama yapma artık demesi gerekiyor. Ev tutuldu diye ağlayan kadın, oğlu evden taşınınca neler yapmaz. Konu sahibi baştan al önlemini. Kayınvalide arıza çıkartacak tipte bir kadın ve rahat duracağını sanmıyorum.

Yarısına kadar okudum bende benzer dertlerden muzdaribim ilişkinize bakın. Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yine 😂😂🤭 siz nisanliniza bakın o sizi sebiyor koruyorsa keyfinize bakın.
Ne kadar terbiyesizce bi yorum 🤮🤮

Merhabalar
Lütfen anlatacaklarımı klasik gelin tripleri olarak algılamayın. Zaten problem edecek kadar büyük bir konudan bahsetmeyeceğim. Sadece konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
5 aydır nişanlıyım, nişanlanmadan önce kayınvalidemle ilk tanıştığımızda kendisini çok sevmiştim. Onun da beni sevdiğini düşünüyordum. Nişana kadar herşey çok güzeldi. Gayet seviyeli bir şekilde birbirimize hal hatır sorardık güzel güzel muhabbet ederdik.
Düğün zamanı yaklaştıkça kayınvalidemde bazı değişiklikler hissetmeye başladım. Mesela nişanlımla konuşurken ona hep ismiyle hitap ederdi. Son zamanlarda uzata uzata aşşşkıımmmm, aslanımmm, erkek gibi erkekkkk vs vs saçma sapan hitap şekillerine başladı. Nişanlım bile kendisine anne hayırdır ben ölecek miyim niye böyle konuşmaya başladın benimle diye takılıyor.
İlk tanıştığımızda nişanlım, kayınvalidemin telefonunda oğlum diye kayıtlıydı geçenlerde farkettim aşkımmmm diye kaydetmiş. Görümcem gördüğünde dalga geçti aaa noldu da abim senin aşkın oldu diye. Ben de konusu açılmışken görümcemi konuşturmak için niye hep böyle değiller miydi dedim. Görümcem de annemle abim hiç anlaşamazlar sürekli kavga ederler ilk defa aralarını bu kadar iyi görüyorum dedi. Kayınvalidem hemen hayır hep böyleydik biz diye atladı. Allah muhabbettinizi bozmasın deyip konuyu geçiştirdim.
Bugün de düğünden sonra yaşayacağımız evin kira sözleşmesini dolduruyorduk. Her zamanki gibi kayınvalidem peşimizdeydi. Nişanlımın ikameti değişeceği için ağlamaya başladı. Nişanlım da anne valla beni bu kadar sevdiğini bilmiyordum en iyisi yanına gelelim biz diye espri yaptı. Eve gelince görümceme anlattım olanı. Aaa inanamıyorum şu an anlattıklarına niye ağlasın ki ikamet yüzünden dedi.
Özet olarak oğlunu sevme şekli, hitap şekli hiç biri benim için önemli değil. Ama nişanlımın ve görümcemin tavırlarından anladığım kadarıyla asla böyle bir ilişkileri yoktu. Artık özellikle benim yanımda böyle davrandığını düşünüyorum. Halbuki onun oğlu, benim de nişanlım istediği gibi sevsin öpsün koklasın ne diyebilirim ki. Benim çocuğum olsa ben de çok severim. Ama sanki benim yanımdayken daha abartılı bir şekilde aşkımmmmm, aslanımmmm, misss kokulummm dediğini düşünmeye başladım. Sizce ben de yersiz bir kıskançlık mı başladı yoksa kayınvalidem mi oğlunu paylaşmak istemiyor veya başka bir açıklaması olabilir mi bu durumun fikirlerinizi bekliyorum.
Dinlediğim bir psikolog bir olay anlatmıştı. Ailesinden senelerdir uzakta oturan adam evlenince annesinin “ neden bize sık gelmiyorsun aramıyorsun “ sözleriyle karşılaşmış. Oysaki adam bekarken ayrı evdeykende gidip aramazmış. Kıymete biniyorlar işte anladın mı ? Hemen hemen tüm kaynanalar aynı. Benimkide dahil ağlamıştı hatta üst katındayız hala da sızlanır yavrumda yavrum annemde annem diye. Siz boşverin daha neler görüceksinz.

Kaynanası takmayin derler ya kaynananın iyisi olmaz çok doğru. Erkek doğuran analar bir garip oluyor. Hele bazıları elinde olsa oğluyla da tövbe estağfurullah gece gece sinirlendim yine 😂😂🤭
Bu nasıl bir düşüncedir? Hayır bir de komikmiş gibi gülmüşsün, Allah kötü insanlardan korusun.

erkek sevici olanların kaynanalığı böyle oluyor...
benim kayınvalidem de gelinliğimle evden çıkarken hüngür hüngür ağladı :D hepimiz döndük ona şaşkınlıkla şok içinde baktık anlam veremedik
annem iyi misiniz diye sorunca ayyy boşanan oğlumla gelinim barışmışta yeni öğrendim ona çok sevinçliyim dedi :deli:

bunu yapan kayınvalidem de nişanlanana kadar çok iyiydik çok sevmiştim nişandan 1 gün sonra bir anda değişti resmen ne olduğunu anlayamadım... yani hep böyleler maalesef :( görüşmüyorum ben neredeyse 8. yılı olacak evliliğim 2 buçuk sene görüşmüşümdür kayınvalidemde öyle diyeyim size... uzak durun çok ciddiyim baş edemezsiniz onlar tecrübeli hem gelin oldular hem kaynana ya nasıl çene yarışı yapılır nasıl üstün gelinir iyi biliyorlar böyle kaynana gördüğünüz zaman asla kötü olmayın mesafeli çok ciddi soğuk olun

Bence üzerinde durulacak çok bir şey yok. kadın oğlu evden ayrılıyor diye duygulanmış olabilir , ya da gidecek diye ekstra üzerine düşüyor olabilir ; böyle olmasa bile gülüp geçmeye devam edin.

Kadın bildiğimiz oğlunu kaybetme korkusuna kapılmış 😂
Ah güzel kardeşim Allah sabır versin .
Allah'tan ki nişanlın farkında yoksa çok çekersin.

Kayınvalideniz çocukluk yapıyor olabilir. Ya da sizin nabzınızı ölçüyordur. Ben evlenmeden önce kayınvalidem demiştim ki, oğlun senin oğlun ben el kızıyım benim yerime birisi gelir ama senin yerine gelmez, senin yerin ayrı. O yüzden sakın beni gelin görme, kızın gör ben buraya oğlunu sevdiğim için geliyorum (uzak memlekete gelin geldim). Oğlunu seviyorsam onu bu yaşa getiren anneyide severim saygı duyarım, ama aynı şeyleri ben de beklerim dedim. Konuşmanın mı bi faydası oldu, kayınvalidemin melekliği mi bilmiyorum ama çok şükür baldan tatlıdır. Sen de ona bir anne olarak onun tahtında gözün olmadığını, onun yerinin daima ayrı olacağını hissettir bence bu durum düzenlecek.
Ne tahtı ne el kızı ya, eğer iş o noktaya gelecekse ben de eşimden başkasını tanımam. Anasından danasından bana ne. Benim de annem var milyar insanın olduğu gibi. Kayınvalideye ne oluyor ki öyle, yok oğlun senin oğlun ben el kızıyım... alt tarafı evlenilecek kişinin annesi. Sanki imparatoriçe sanki başka ülkenin veliahtıyla evlenilecek.

Herkes bir gün kendi evini ailesini kuracak. Anasından kopamayan evlenmesin. Herkesin anası babası var, sizin anneniz tahtta mı oturuyor? Eşiniz de babanıza böyle bir konuşma yaptı mı, kızın senin kızın ben el oğluyum dedi mi? Niye kendinizi değerinizi düşürüyorsunuz? Kayınvalideniz ya melek olmasaydı, sizin bu konuşmaya rağmen yine oğluyla aranıza girdiğinizi düşünseydi veya sizi istemediğini belli etseydi? Var mıydı yedek konuşma planlarınız?

Konu sahibi böyle bir konuşma yapmayın, mesafeyi saygıyı korumaya bakın.

Back