Kayınvalidemin yapmacık davranışları

Aslında keşke herkes duygularının farkına varabilse.
Dese ki mesela evet ben kıskanıyorum oğlumu bu bile yeter.
Kıskançlık insana has bir duygudur ve illa çok kötü bir şey olmak zorunda değildir bir duygudur sadece.
Kadın çok bariz oğlunu kiskanmaya başlamış bu duyguyla baş edememiş ve bu da davranışlarına yansımış.
Siz büyük gibi davranın görmezden gelin size saygısızlık vs yapılmadığı sürece.

yani hoş iyi güzel de o cümleyi cidden söyledin mi ya ?
benim yerime birisi gelir falan. biraz değil baya gereksiz olmuş.

Evet psikolojide var bu gizli ensest durumu.

Ozellikte ortadogunun ataerkil ailelerinde goruluyor.
Kocasindan bekledigi ilgiyi alakayi sevgiyi alamayan kadin tum hayatini ve duygularini ogluna bagliyor.
Onu oglu , kardesi, babasi, kocasi herseyi yapiyor.
Yediriyor, iciriyor, giydiriyor, her isini onunla görüyor, onla geziyor. Gun gelip ona gore el kizi oglunu alinca her seyimi kaybettim diye dusunuyor.
Oglunun tum ihtiyaclarini o da karsilayabiliyor ona gore. Ama seks, ask bunlarin disinda. Bunu belki kendisine itiraf edemiyor ama kendisini aldatilmis hissediyor, icten icte o kizin verdiklerini veremedigi icin kiziyor kiskaniyor.
Burda bile cok okumadik mi kv bizde kalmak istiyor, korkuyorum deyip oglunu kendi odasina cagriyor, biz birlikte olmayalim diye kapilari carparak butun gece oturuyor gibi.
Herkes igrenc demis bunu yazana ama igrenc olan bu durumu yazanlar degil, igrenc olan bu psikoloji maalesef... biz kabul etmeyince bu durum degismiyor , ama farkedip ona gore mesafe koyunca, siz de mesafeli durunca mecburen alışılıyor..

Ayrica konu sahibi sakin gidip de yok ben el kiziyim sen bu hukumdarligin sahibisin falan deme.
Kocan sultan degil, annesi validesultan degil, sen de bugun var yarin yok olacak cariye degilsin.
Kendine deger ver, sen de degerli bir birey, bir annenin kiymetlisisin. Ne munasebet ben yarin olmam, sen hep olursun demek. Ölsem boyle bisey soylemem, soylenmez.

Siz yokkan annesi varsa, annesi olmayinca da siz olacaksiniz. Allah sıralı kayip versin, o kadin hayatta degilken de oglunun yasliliginda her zorlugu siz paylasicaksiniz.
Onu yuva sahibi, cocuk sahibi, baba, adam yapacaksiniz. Bunlar degersiz seyler mi de degerinizi yok sayiyorsunuz?

Siz kendinize kiymet vermezseniz, acindirarak ne eş ne de kv'den kiymet goremezsiniz. Kaldi ki bizim toplumumuz da alcakgonulluleri hic benimsemez.. Bakmayin tevazuyu bu kadar güzellediklerine, bu toplum asıl ozguvenli hatta yeri gelince biraz kibirli insanlari ciddiye alır sadece.

Komik mi şimdi bu
Bundan daha ahlaksız daha berbat daha densizce birşey söylenemezdi
Hanımefendi çeken bilir, herkes kendi çektiğini bilir. Bana yanlış olan bir kelimemi söyler misiniz özür dileyeyim sizden. Maalesef bazı anneler böyle. Yukarıda ki kayinvalidenin yaptıkları doğru da benim söylediğim mi yanlış?

Çok haklısınız ben anlıyorum sizi ama bazı insanları kaileye almamak gerekiyor. Bazı hanımlar konuşun düzelir falan yazmış. Konuşunca düzelecek bir şuura sahip olsa kendi de farkına varırdı yaptığı absurd davranışların ama bazıları farkına varmıyir işte neler duydum neler oğluyla gelinin kapı deliğinden izleyeni, kapılarının önüne yatak sereni. En güzeli uzak kalmak ve umursamamak sonra sizin psikolojiniz bozulur.

Konu sahibi kıskanmıyor gelecekte kayınvalidenin gireceği rekabeti hissediyor aslında.
Çanlar çalıyor bariz belli. Arabada ön koltuğa ben oturacağım yarışına da girer, oğluyla gelini oturmaya geldiğinde ortalarına da oturur böyle birisi çünkü kıymete bindi oğlu.

Ben söyleyince bayağı linç yemişim ama bu hanımefendiye katılıyorum erkek evlat sapıklığı var gerçekten benim söylediğim ile erkek evlat sapıklığı arasında ki fark nedir ?

Ya bunu ben söylediğim de linç yedim çok haklısınız gerçekten

Ben söyleyince bayağı linç yemişim ama bu hanımefendiye katılıyorum erkek evlat sapıklığı var gerçekten benim söylediğim ile erkek evlat sapıklığı arasında ki fark nedir ?
Hayır bak söyleme var söyleme var. Ensest zaten inkar edilen halı altına süpürülen bir durum değil. Direk dan diye böyle emojili gülmeli dalgalı filan söyleyince itici oluyor sadece. Yoksa ben gözlerimle oğlunun kucağına oturum elini memesine tutturan gel em oğlum diyecek iğrençlikte kadına da şahit oldum.

Sapmak; doğru yoldan ayrılıp başka bir yola girmek demektir.

Sapık; sapma yapan kişi.

Sizin soylediğiniz cinsel sapıklık, ensest...

Benim söyledigim erkek evlada karşı aşırı bağımlılık ve düşkünlük, erkek ile kız evladı ayırma. Yani doğru yoldan ayrılıp yanlış yola sapmak.

Türkçe konusunda biraz sorun yaşıyor olabilirsiniz bence.

Kelimelerinizi düzgün seçerseniz sorun yaşamazsınız.

Kendisi sapma kelimesinin anlamını bilmiyor bence.

Sapik denilince dogrudan cinsel sapıklık zannediyor.

Mesela eminim taciz kelimesini de sadece cinsel olarak anlıyordur. Taciz kelimesinin rahatsızlık vermek anlaminda olduğunu bilmiyordur.

Cok okumak lazım cok...

Sonuçta aynı kapıya çıkıyor. Ki bu durum sinir bozucu bir durum. Benim gülme sebebim konu sahibine umursamamasini vurgulamaktı.

Tamam en çok okuyan sizsiniz nasıl da bir paragraftan etiketi yapistirdiniz teşekkürler

amaan oğlunun turşusunu kursun o zaman. bence gülün geçin, o kendi kendine ana kraliçe pozlarına girdiğiyle kalsın. elbet alışır.

N neyapcambenn
Konu sahibi sakın böyle bir konuşma falan yapma. Kendi değerini azaltma karşısında. Bu konuşmanın bıraktığı tek his acizlik....
Sizde acaba bir aşağılık kompleksi olabilir mi? Daha önce de bir konudan ötürü birine sırf iletişim kurduğu için kendini küçültmüşsün demiştiniz. Halbuki insanlar bu şekilde anlaşmalılar öyle değil mi? Bana da aciz demişsiniz fakat böyle bir his yaşamadım. Bence biraz düşünce yapımızı gözden geçirmek lazım... Sağlıcakla kalın

ilesiyle sorun yaşayan o kadar çok kişi var ki eğer degiştirilebilen bir şey olsaydi eminim bazi kişiler degistirmek isterdi. Biyolojik olarak degişmiyor diye bu onu "özel" yapmiyor bana göre.
Tam özlü söz gibi oldu vallahi çok beğendim

Düşüncenize hak veriyorum bu konuşmayı yaparken karşı tarafın sizi anlayabilecek kapasitede olması gerekir. Bunu sadece eşimiz açısından değil, kendimiz için de düşünürsek bence demek istediğimi kavrayabilirsiniz. Benim annem babam bir tane ve yerine başka kimseyi koyamam eşimin yeri ben de ayrı ama sırf eşim diye ailemle bir mukayese edemem. Evet eşim, evet seviyorum ama sınırlar olmalı bana göre

yani hoş iyi güzel de o cümleyi cidden söyledin mi ya ?
benim yerime birisi gelir falan. biraz değil baya gereksiz olmuş.
Evet söyledim çünkü bu benim için de geçerli eşimin yerine de başka birini koyabilirim, işler yolunda gitmezse şayet. Bunda gocunacağım bir durum olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…