Kayinvalidemin tavri uykumu kacirdi kizlar:(

ortanca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
98
Yer
Kocaeli
Gecenin bu saatinde aldim elime telefonu kimseye anlatamadigim icin uyuyamadim. Benim daha onceki konularda bahsettim az cok kv ile aramizda bariz sorun olmadi ama benden istedigi ana kiz olmak ben cidden kizi gibi davraniyorum kizinca kusunce beni kirinca anneme nasi davranirsam tepkimi koyup soyluyyorum sarilip agliyorum mutlulugumu ictenlikle paylasiyorum. Ama onda yok sanki bu durum kendi kendiyle celiskili davraniyor. Mesela bu durumu takip konu bile actim bana hic kizim demiyor. Ogullarina da sadece isimle hitap etse anlarim kisiligi bu derim ama onlara evlatcim oglum vs diyor yani. Neyse bu konuyu acma sebebim bu aksam yasanan bir olay oldu. Kaynim ogrenci ve uzak bir ilde okuyor . Biz kv ile ayni apt oturyoruz. Kaynim tatil bu kadar yeter deyip kizarkadasiyla okullar acilmadan biraz vakit gecirmek icin okudugu ile gidecekti evden cikmadina yarim saat kala esim assagi indi. Derken bi bagris bi tartisma indim ( genelde konusmalar yuksel ses olunca daire kapisi aciksa duyulur) indim asagi konuyu bilmiyorum ama sakayla karisik ortami yumusatayim dedim Nooluyo yahuu niye tartisiyosunuz gibilerinden gulerek esprili bisiler soledim. Kayinvalidem Siz cok genissiniz ortanca dedi Ben de konuyu bilmedigim icin Ne yonden anne dedim Ben niye genisim dedim Sen de varsin icinde dedi(siz derken seni de katiyorum yani dedi) ben de Tamam da ben ne konuda genisim onu anlamadim dedim(ne bileyim ne konustuklarini dimi ama) sustu. Cok cok kotu bi bakis yakaladim asla sevgi icermiyodu. Ben de dedim ki soyle icinde tutma anne icinde patlamasin dedim sonra esim kaynim tedirgin oldular ayaktaydilar koridorda odaya dogru yoneldiler kv saka saka falan dedi onlar iskillenince oole gecistirdi. Esimden ogrendim ki konu maddi konulardaki genislik kaynima kiziyor cok harciyor ogrenvo haliyle o ara falan offf niye samimi olamaz ki bi insan siyle iste acik acik kizim bole bole sen de harciyosun vs ki onu buna karisma hakki yok arti ben zaten cok tutummluyumdur herkes bilir simdi bide kizlar ben bu konuyu onunla konusmak istiyorum sen benim samimiyeti haketmiyosun demek istiyorum uygun bi dille madem oyle artik mesafeli olalim falan nasil yapayim yardim noooolur COOK UZUn OLDU AFFEDin:(((

canım kayınvalden senınle anan kız olmak istemiş ama bence bu haytatta mümkün olamaz.. belki isitsnalar vardır. ama benim görüşüme göre hiç kimse başkasını evladından çok sevip bağrına basmaz. bu bizim annelerimiz içinde geçerli. bence kayınvaldenle yaşıyacağın huzursuzluk kendi evinede yansır.. alttada kalma evine eşinede yansıtma. sen iyi ol iyi davran ama gerektiği yerde cevabını ver ki içine dert olmasın. eğer cevap vermezsen bu sefer kendi içinde huzursuzlanacaksın.

Böyle şeyler söylediğinde hemen mesafeni sizli bizli yap. Sınırları aştığını ve samimiyetini hak etmediğini hissetsin.

sorunu anlamadım,eksik kelimeler var:34:

canım kayınvalden senınle anan kız olmak istemiş ama bence bu haytatta mümkün olamaz.. belki isitsnalar vardır. ama benim görüşüme göre hiç kimse başkasını evladından çok sevip bağrına basmaz. bu bizim annelerimiz içinde geçerli. bence kayınvaldenle yaşıyacağın huzursuzluk kendi evinede yansır.. alttada kalma evine eşinede yansıtma. sen iyi ol iyi davran ama gerektiği yerde cevabını ver ki içine dert olmasın. eğer cevap vermezsen bu sefer kendi içinde huzursuzlanacaksın.

Haklisin tabiki ana kiz olunmaz ama o oyle dedi diye ben iyi davraniyorumm kalbimi sonuna kadar actim ona fakat o icinde yasiyo kuruyo sanki artik oyle hissettim hele bu aksamki olay:((( ben de zaten icimde tutmayi sevmem sogurum diye korkarim yarin konusmak istiyorum bu konuyu bu aksamki konuyu baz alarak nasil bi konusma yapabilirim 1 bucuk yillik evliyom ama uzun suredir taniyorum onu..

sorunu anlamadım,eksik kelimeler var:34:

Canim kusura bakma telefondan giriyorum tam paragrafli ve duzeltmeli yazamadim ve stresliym bunun da etkisi var. Sorun su kayinvalide evlenmeden once daha, bana ana kiz olalim vs dedi hala da soylet ama ne hitap seklinde ne tavirlarinda bu yok bi sorun oldugunda soylemiyor konuyu aciyor devamini getirmiyor bi bakima laf sokuyor. Bense ona anne duyorum samimiyim ve kuzsam kirilsam tatli tatli soyluyorum yeri geldi agladim kollarinda mutlulugumu kederimi cekinmeden paylastim annemden uzaga evlendim esimle cocukluk denecek yastan beri beraberiz benim ilk askim yani kayinvalidemi de o zamandan beri tanirim annem uzak diye onu anne bildim ama benim samimiyetimi haketmiyor sanki :(( uzuluyorum yani

Böyle şeyler söylediğinde hemen mesafeni sizli bizli yap. Sınırları aştığını ve samimiyetini hak etmediğini hissetsin.

Evet ama o zaman sakaya vuruyor cok esprilidir cidden bu aksam da sonunda sakaya vurdu esim odaya gelince. O yuzden bir konusma yapayim diyorum siniri koyayim artik. (bu arada olayi anladi esim. Duymus yani Hak verdi bana evde konustuk esimle. Haklusin dedi)

Kimse icin incelme kirilma kopma. Degmiyor hic. Hayat o kadar kisa ve acimasiz ki sen kendinden verdiklerinle kaliyorsun.
Hele kayinvalideymis kayin pedermis gorumceymis sonucta hepsi el. Kocan varken onlar da var, yokken hepsi olur birer yabanci.
Iyi gecin ama kendini de ezdirme. Degmiyor....

Başlarda ben de senin gibi kv mi anne gibi kabullenmiştim (kendi annem vefat etti çünkü) ama olmuyor. Kendi annen gibi asla olmuyor.

mesafe her zaman iyidir
aranızda masefanizi her zaman koruyun
ozaman böyle rahat rahat ağızlarına ne gelirse söylemezler
bence konuyu bir daha açma araya mesafe koy anlasın bozulduğunu

kadının bi sinir anına denk gelmişsin gözü görmemiş seni...
bence abartılacak bi durum değil...
ben olsam açmam tekrar konuyu...
tabi yinede sen bilirsin ama senlik bi sorun yok gibi geldi...

Canim kusura bakma telefondan giriyorum tam paragrafli ve duzeltmeli yazamadim ve stresliym bunun da etkisi var. Sorun su kayinvalide evlenmeden once daha, bana ana kiz olalim vs dedi hala da soylet ama ne hitap seklinde ne tavirlarinda bu yok bi sorun oldugunda soylemiyor konuyu aciyor devamini getirmiyor bi bakima laf sokuyor. Bense ona anne duyorum samimiyim ve kuzsam kirilsam tatli tatli soyluyorum yeri geldi agladim kollarinda mutlulugumu kederimi cekinmeden paylastim annemden uzaga evlendim esimle cocukluk denecek yastan beri beraberiz benim ilk askim yani kayinvalidemi de o zamandan beri tanirim annem uzak diye onu anne bildim ama benim samimiyetimi haketmiyor sanki :(( uzuluyorum yani

anladığım kadarıyla kaynananla iyi geçiniyorsun.anne kız olam demek her şeyi bilmek değildir ki.mesela annemle benim bildiğim ama kızkardeşimin bilmediği şeyler var.yada annemle kardeşimin bildiği benim bilmediğim şeyler de olabilir.eğer yanlarında huzurluysan büyük sorunlar yaşamıyorsan her şeyi bilmeye çalışma.anlatılanı dinle.belli ki kaynına kızıp,samimiyetine güvenerek sana da takılmış:34:

kayınvalideden öz anne olmaz... istisnalar vardır tabi ama bu kaideyi bozmaz, böyle gelmiş böyle gider bu kervan... bence konuşmayın o anda çekip sormalıydınız rahatsızlığını... o bakışı yedikten sonra yapmalıydınız konuşmayı, bir daha böyle bir olay ile karşılaşırsanız yapın konuşmanızı... kaynana gözüyle gelinle oğlunun farkını şu şekilde bir fıkrayla anlatayım ben çok severim bunu,

Kaynana Gözüyle

İki yaşlı kadın yolda karşılaşır. Hal-hatır sorarlar:

- Kızınız nasıl iyi mi?

- Ay sorma. Kızım o kadar rahat ki. Kocası sıcak sudan soğuk suya elini sokturmuyor. Hatta kahvaltıyı bile kocası yatağına götürüyor. Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para bol durumları çok iyi.

- Çok iyi maşallah! Peki oğlunuz nasıl?

- Ah ah! Hiç sorma! Öyle pasaklı bir kadına düştü ki kahvaltıyı oğlum hazırlıyor. Üstelik gelinin yatağına götürüyor. Daha neler canım Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para yetiştiremiyor. Yazık oldu oğluma!

Son düzenleme:
bende kötü birşey göremedim ortada sinir haliyle kaynına söylenirken sende azıcık arada kaynamışsın sanırım ve de yüzüne karşı söylemiş arkandan iş çevirmemiş ki. Sende hem anne kız gibi olmanızı istiyorsun hemde paranı tutmuyorsun vs dediğinde karışmaya hakkı yok diyorsun... Aranızda belli bir sınır olmadığı için söylemekten çekinmemiştir belkide sadece anne tavsiyesi....

Ayrıca bazı şeyler söylemle olmaz ki insanın içinden gelmesi gerekiir sanırım kv den de belli samimiyeti bulamıyorsun hep aranızda bir sınır varmış gibi geliyor sana soğuk davrandığını vs hissediyorsun. Bu konuda kafana takmamanı ve zamana bırakmanı öneririmm hem daha iyi bence çok samimiyette iyi birşey değil....Kendi annen birşey dese üzülmezsin ama kv diyince ne kadar annen gibi de dese insanın zoruna gider.... Biraz mesafe iyidir.

canım diosun ya ben kızı gibiyim ama kv annem gibi değil diye, sen annenle hiç tartışmıyos musun? hiç anlaşamadığınız bi nokta olmuyo mu? veya hiç annene kırıldın mı? şimdi o kv olduğu için seni rahatsız etmiş davranışı... boşver derim ben.. öle ortada büyütülüp kafaya takacak bişey yok... zamanla davranışlarının değiştiğini hissedersen, bi kızın annesine gösterdiği sevgi gösterilerini bırakıp, azcık gelin gibi davranırsın sende..:44:

el kadını illa iyi olacağım derken iyice vıcık vıcık ilişkiniz olacak ne gerek var..... koy mesafeni uzaklaş o senin peşinde koşsun :6:

Anne ve kayınvalide asla bir olamaz ornegin ben hamile iken kanamam oldu annem sonradan duydu uyumadı o gece kayınvalidem zamanın kızları Nazlı dedi
Bir ornek daha oğlum atesliydi hastaneye gittik annem kayınvalidem kayınvalidem bana daha yakın oturduğu halde esim geç gelecekti isten yanımda durmadı annem uzattı o kaldı yanımda
Yane mümkün diil aynı olmak olmasın da zaten mesafe her zaman iyidir
Bence konuyu açmanın da mantığı yok bundan sonra mesafeni koyar dikkat edersin.

ben de başlarda annem gibi yaklaştım ama kv her defasında benim gelin olduğumu üzerine bastıra bastıra söyledi zaten nişanlılık döneminde evine gittiğimde mutfakta biz başbaşayken eşimin bizi kv ile yanlız bırakmamak için hep yanımıza niye geldiğini şimdi şimdi anlıyorum adam annesinin huyunu biliyor evlendik yine kv yakın gibi davranıp iğnesini batırdı durdu ama Allah'tan hep eşimin yanında oldu olaylar yani anlayacağınız benim kv biraz acemi bu konuda e ilk geliniyim ondan:)

eşim de hep savundu beni ben bir kere ağzımı açıp cevap vermedim içime attım taa ki şubatta bana yaşattığı bir olaydan sonra ben sinirleri çok zayıf biriyim güçlü görünmeye çalışırım o an ama içime atarım malesef. neyse şubattaki olaydan sonra eşime içime attığım herşeyi söyledim sonra çok kötü hastalandım ve o gün bugündür beni kv ile görüştürmüyor ben arada hatta istersen gönlünü alayım yinede bende kalsın büyüklük boşver sen üzülüyorsun diyorum eşim kabul etmiyor. kafam rahat anlayacağın yani o an kv ile konuşsan çok bir çözüm olmuyor en iyisi cevap vermemek ve eşin görüyorsa zaten sana hak verir, senin üzülmene izin vermez.

kv den dem vuracaksan bunu eşine senin annen şöyle böyle diyip yapma iş bağırış çağırışa dönüşmesin çok üzüldüğünü onu anne gibi gördüğünü ama her defasında onun niye elinin tersiyle seni ittiğini söyle dayanamıyorum artık çok üzülüyorum huzurum kalmadı de eşin çözümü kendisi üretip çok gidip gelme diyebilir kimse kendi evinin huzurunun kaçmasını istemez çünkü

Bence bu konuda konuşmayın derim ben. Siz sorduğunuz için onlar ağır konuşma haddinde bulunurlar.
Böyle tartışma anlarında evin kızı kadar sevilsede gelinlerin her zaman uzak durması şart.
Ne yorum yapmalılar, ne o ortama gitmeliler.

Back