Kayınvalidemin para konusundaki cimriliği

Ne kadar şanslıymısınız siz, size değer veren size saygı dıyan anne/ babanız var, çok güzel:)

evet gerçekten hiç abartmıyorum...bizden çok onlar bize saygı duyar eşlerimize değer verir...her konuda biz onlara değil onlar bize ayak uydurur...allah razı olsun...arkalarından iyi konuşulsun önemli olan o...

Evet haklısınız, beterin beteri var, olsun böyle böyle öğreniyoruz bizde,.

aslında ben olsam kayınvalıde yerınde warsa cocuguma verırım ama cocgum beklentı ıcerısındeyse selamı da zor werırım.yanı ıcınden gelıosa yapar.tabıkı anne olarak son paranızı harcaması hos olmadı da acaba sız hep son para dıyerek ondan para koparmaya mı calısıyorsunuz dıye dusunmus olabılır...

evet gerçekten hiç abartmıyorum...bizden çok onlar bize saygı duyar eşlerimize değer verir...her konuda biz onlara değil onlar bize ayak uydurur...allah razı olsun...arkalarından iyi konuşulsun önemli olan o...

Ne güzel ya, biz çok küçükken de annem yemekte böyle pahalı şeyler olunca, et gibi falan annem özellikle cnm istemiyo derdi hep,sırf biz daha çok yiyelim diye, dedem de bunu bilirdi ve o da benim mideme dokuyo deyip tabağın yarısını anneme verirdi. Ben hep bir ailede büyüdüm. İyiki :)

ayy ne güzel ya bunu bilmek....allah onlardan razı olsun.....onun için herzaman el eldir....acımasını bekleme

Biz şimdiye kadar hiç para istemedikki, bize geldiği zaman da bile paralafı ettirmedik, eşim zaten hayatı boyunca hiç almadı annesinden para, üni yş geçtim lise de bile ablası çalışıyomış ondan alırmış harçlığını

ayy ne güzel ya bunu bilmek....allah onlardan razı olsun.....onun için herzaman el eldir....acımasını bekleme

Haklısın ya, eşim bize gelfiğinde benim annemin halalarımın tavırları görünce üzülüyo hep, ben de hemen ortamı değiştirmeye çalışıyorum

Haklısın ya, eşim bize gelfiğinde benim annemin halalarımın tavırları görünce üzülüyo hep, ben de hemen ortamı değiştirmeye çalışıyorum

aynen benim eşim de her zaman söyler annenin babanın kıymetini bil diye...eşin görüyorsa konuşmanın bile manası yok...sen eşinin yanında ol kafi...

bır de varlık ıcınde yokluk cektıren de var yanı karısık durum ne senı ne onu suclayamayız bence

saygıda yardım yapmakla mı ölçülüyor?
neyse siz bildiğiniz gibi yapın.

Rabbim herkese hayırlı evlat versin
amin.

Son düzenleme:
benim kayınvalidem de cimri ..
eşim 10 bilezik ve misafir odası aldı ..
ailesi 2 bilezik taktı işte o kadar ..
babam & kocam sağolsunlar ..

nereden nereye bıraktınızki 200 tl benzin parası gitti ? o kadar benzinle yüzlerce kilometre gidilir

Neden kaynananızdan bu kadar beklentiniz var diğer çocuklarına yapsa size yapmasa tamam haklısın ama illa yardım etmek zorunda değil sanırım tek başına yaşıyor. Herkes kendi geçiniyor siz de geçineceksiniz ama ona bir şey yapmayacaksınız zaten otobüsle daha ucuza gidebilecekken 200 tl benzin masrafı yapıp onu köye götürmek hata alsın biletini gitsin neden ben götüreyim diyor eşiniz cebinde parası yoksa beklenti içinde olmamak iyidir yatları katları yok sonuçta bir başını soktuğu ev bir de bankada para. Benim eşimin ailesinin durumu çok çok iyi olmasına rağmen özellikle iki bilezik taktı napıyım yani ben eşimle evleniyorum hiç umrumda değil eşim zaten bana yaptı.

Ben şunu anlayamadım şimdi.
Artık herkes kendi parasıyla evleniyor da özellikle erkek ailesi düğüne el gibi mi gelip gidiyor?
Benim gözlerim mi kör acaba etrafımda böyle insanlar göremiyorum ben.
Bu mudur aile anlayış? İnsanların durumu iyi ya da kötü olsun en sıkıntıya girdiği dönemlerden biri evlilik zamanları. Şu zamanda da maddi manevi destek olmıcaklarda ne zaman yanımızda olacak bu aileler?

Şunu görüyorum ben, eğerki gelin çalışıyorsaa erkek tarafı herşeyden elini eteğini çekiyor. Sebep? Onlar çalışıyor yapsınlar beraber. O sırada da kız ailesi kızın herşeyini yapıyor. Ama oğlan tarafının alacaklarını erkek alıyor ve evlenince beraber ödüyorlar.

Neyse konuya gelirsek arkadaşın ne demek istediğini anladım sanırım.
Benimde diyeceğim kayınvalidenizden beklenti içine girmeyin, eşiniz de giriyorsa bu beklenti içine onu da teskin edin.
Amaaaaaaa cebinizde son 250 Lira varken ve kv denizde otobüs ile gitmeyi kabul etmişken, kalkıp eşiniz araba ile götürüyorsa bence kv ye değil eşinize kızın.
Eşiniz zaten yardımcı olan tarafın farkında.
Allah herkese vicdan merhamet versin ne diyim.

benim düğünümü babam yaptı eşimin ailesinden hiçbir destek veren olmadı bilezik filanda takmadı eksik kalsın, üstelik eşimin düğün için biriktirdiği parayı alıp sonra vercez deyip vermediler eşim kredi çekti yaptı eşya altın ne gerekiyorsa iyikide öyle olmuş zaten yapsaydı kaynana kesin başıma kalkar minnet beklerdi, çünkü birine birşey yapıyorsa karşılık bekler.. şimdi diğer oğlunu evlendirecek ona para biriktiriyormuş düğününü yapacak yardım edecekmiş birine canı istemez yapmaz diğerine canı ister yapar bu işler böyle hiçte umurumda değil açıkçası yapıpta dünyayı bağışlamış kadar laf edeceğine yapmasın daha iyi boşver sende takılma..

Kesinlikle size katılıyorum. Ben çalışıyorum çok şükür ve kendi paramı da kazanıyorum çok şükür.
Aslında bu olay şöyşe. Eşim maaşını çektiğinde kredi borcumuz direk kesindi ve işlemde bi hata oldu.Maaşı 250 tl yattı. O akşam da annesi de bizdeydi, yemekteydik, ben anladım canı sıkkın çünkü noldu falan dedi sonra anlatırım dedi ben de ısrar ettim o da dedi maaşta yanlışlık olmuş dedi 250 tl yatırmışlar dedi. Ben de sıkma canını hallederiz idare ederiz falan dedm daha benim maaşım var çünkü, sıkıntıya giryemyiz çok şükür. 1 gün önce de annesinin maaşını çekti verdi kadına hepsini. Kadının cebinde para var yani, eşimin o kadar canı sıkkınken demediki oğlum al ben de var biraz harçlık olsun size demedi. zaten eşim almazdı. Almayız ama hiç sormaması insanı üzüyo yani.

Evet haklısısn yardım edip de bi ton laf edeceğine hiç yapmasınlar daha iyi. Biz düğünü de eşimle kendimiz yaptık kredi çektik. Ki annesinin parası vardı bankada. Sormadı bile kadın bi eksiğiniz falan var mı diye. Bu arada ben başka bir şehirden buraya geldi. Evlenmeden 1 sene önce geleyim dedim. Bi 1 yıldır burda ailemden uzak kalıyorum iş için geldim zateb. Eşim de burda şehir merkezinde kalıyodu ablasıyla beraber. Annesi de köyde. Ben burda bi başıma koca evi dizdim tek başıma, taşınma, ev eşyalarını yerleştirme falan filan kadın 1 kere bile ev işini eşya işini naptınız demedi. İnsan meraktan bile sorar ama yok. Napalım yapçak bi şey yok. Bunu düşünüp yoramam kendimi dimi ama

Daha 3 aylık evlisiniz bismillah
Bence bu kadar çok şey beklemeniz normal değil
Eşiniz madem üzülüyor,ona annesinin kendinden hariç 4 çocuğu daha olduğunu hatırlatın

kOnunuzda birşeyi merak ettim,kayınvalideniz ile aynı şehirdesiniz siz merkezde o köyde oturuyor 200 liralık benzin parası nasıl gidiyor insanlar 200 liralık benzin parasıyla farklı uzak şehirlere gidiyor.

boşver takılma başlarda çok takıyosun bende öyleydim
sanırım yeni evlisin zaman geçtikçe takmamaya başlıyosun alışırsın
bişey bekleme ondan daha mutlu olursun eşinle iyiysen mutluysan gerisi boş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…