- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.956
- 168
Ne kadar şanslıymısınız siz, size değer veren size saygı dıyan anne/ babanız var, çok güzel:)
hiç üzülmesin benim kayınvalidemi anlatın ona bugün..taşınacağız borç istedik eşim bankada parası olduğunu biliyordu.kayınvalidem yemin etti param yok dedi.ertesi gün maaşımı çek dedi.içerde 5000 liradan fazla para.şok oldu eşim.ama annesi sonuçta bişey diyemedi.bi dahada istemedik.
evet gerçekten hiç abartmıyorum...bizden çok onlar bize saygı duyar eşlerimize değer verir...her konuda biz onlara değil onlar bize ayak uydurur...allah razı olsun...arkalarından iyi konuşulsun önemli olan o...
Ne güzel ya, biz çok küçükken de annem yemekte böyle pahalı şeyler olunca, et gibi falan annem özellikle cnm istemiyo derdi hep,sırf biz daha çok yiyelim diye, dedem de bunu bilirdi ve o da benim mideme dokuyo deyip tabağın yarısını anneme verirdi. Ben hep bir ailede büyüdüm. İyiki :)
aslında ben olsam kayınvalıde yerınde warsa cocuguma verırım ama cocgum beklentı ıcerısındeyse selamı da zor werırım.yanı ıcınden gelıosa yapar.tabıkı anne olarak son paranızı harcaması hos olmadı da acaba sız hep son para dıyerek ondan para koparmaya mı calısıyorsunuz dıye dusunmus olabılır...
ayy ne güzel ya bunu bilmek....allah onlardan razı olsun.....onun için herzaman el eldir....acımasını bekleme
Haklısın ya, eşim bize gelfiğinde benim annemin halalarımın tavırları görünce üzülüyo hep, ben de hemen ortamı değiştirmeye çalışıyorum
Biz şimdiye kadar hiç para istemedikki, bize geldiği zaman da bile paralafı ettirmedik, eşim zaten hayatı boyunca hiç almadı annesinden para, üni yş geçtim lise de bile ablası çalışıyomış ondan alırmış harçlığını
Kızlar bana da bir akıl fikir verin ya
Kayınvalidem çok para düşkünü bir kadın. Kendi köyünde evi var, 5 çocuğu var, eşim en küçüğü diğerleri çok şükür yuvalarını kurup çalışıyolar.Bi de 3 aylık evliyiz ama bizim eve 1 kuruş katkısı olmadı. Düğün de dile 2 bilezik taktı tabii ben benim aileme söylemedim. Yazık kocamda gitti kendi cebinden aldı biğer bilezikleri. Kadının bankada parası var, bir kere bile bi şeye ihtiyacınız var mı demedi.
Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.Eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi.
Bu kadın nasıl olur da böyle bir şeyi kabul eder. Bu arada benzin masrafa 200 tl. Anlamıyorum gerçekten. Yaızk eşim de çok üzülüyo, hep başkalarının annesini görüyo benim annem neden böyle diye üzüüp duruyo((
Siz ne dersiniz? nasıl tepkiniz olur?
Ben şunu anlayamadım şimdi.
Artık herkes kendi parasıyla evleniyor da özellikle erkek ailesi düğüne el gibi mi gelip gidiyor?
Benim gözlerim mi kör acaba etrafımda böyle insanlar göremiyorum ben.
Bu mudur aile anlayış? İnsanların durumu iyi ya da kötü olsun en sıkıntıya girdiği dönemlerden biri evlilik zamanları. Şu zamanda da maddi manevi destek olmıcaklarda ne zaman yanımızda olacak bu aileler?
Şunu görüyorum ben, eğerki gelin çalışıyorsaa erkek tarafı herşeyden elini eteğini çekiyor. Sebep? Onlar çalışıyor yapsınlar beraber. O sırada da kız ailesi kızın herşeyini yapıyor. Ama oğlan tarafının alacaklarını erkek alıyor ve evlenince beraber ödüyorlar.
Neyse konuya gelirsek arkadaşın ne demek istediğini anladım sanırım.
Benimde diyeceğim kayınvalidenizden beklenti içine girmeyin, eşiniz de giriyorsa bu beklenti içine onu da teskin edin.
Amaaaaaaa cebinizde son 250 Lira varken ve kv denizde otobüs ile gitmeyi kabul etmişken, kalkıp eşiniz araba ile götürüyorsa bence kv ye değil eşinize kızın.
Eşiniz zaten yardımcı olan tarafın farkında.
Allah herkese vicdan merhamet versin ne diyim.
benim düğünümü babam yaptı eşimin ailesinden hiçbir destek veren olmadı bilezik filanda takmadı eksik kalsın, üstelik eşimin düğün için biriktirdiği parayı alıp sonra vercez deyip vermediler eşim kredi çekti yaptı eşya altın ne gerekiyorsa iyikide öyle olmuş zaten yapsaydı kaynana kesin başıma kalkar minnet beklerdi, çünkü birine birşey yapıyorsa karşılık bekler.. şimdi diğer oğlunu evlendirecek ona para biriktiriyormuş düğününü yapacak yardım edecekmiş birine canı istemez yapmaz diğerine canı ister yapar bu işler böyle hiçte umurumda değil açıkçası yapıpta dünyayı bağışlamış kadar laf edeceğine yapmasın daha iyi boşver sende takılma..
kOnunuzda birşeyi merak ettim,kayınvalideniz ile aynı şehirdesiniz siz merkezde o köyde oturuyor 200 liralık benzin parası nasıl gidiyor insanlar 200 liralık benzin parasıyla farklı uzak şehirlere gidiyor.Evet haklısısn yardım edip de bi ton laf edeceğine hiç yapmasınlar daha iyi. Biz düğünü de eşimle kendimiz yaptık kredi çektik. Ki annesinin parası vardı bankada. Sormadı bile kadın bi eksiğiniz falan var mı diye. Bu arada ben başka bir şehirden buraya geldi. Evlenmeden 1 sene önce geleyim dedim. Bi 1 yıldır burda ailemden uzak kalıyorum iş için geldim zateb. Eşim de burda şehir merkezinde kalıyodu ablasıyla beraber. Annesi de köyde. Ben burda bi başıma koca evi dizdim tek başıma, taşınma, ev eşyalarını yerleştirme falan filan kadın 1 kere bile ev işini eşya işini naptınız demedi. İnsan meraktan bile sorar ama yok. Napalım yapçak bi şey yok. Bunu düşünüp yoramam kendimi dimi ama
Evet haklısısn yardım edip de bi ton laf edeceğine hiç yapmasınlar daha iyi. Biz düğünü de eşimle kendimiz yaptık kredi çektik. Ki annesinin parası vardı bankada. Sormadı bile kadın bi eksiğiniz falan var mı diye. Bu arada ben başka bir şehirden buraya geldi. Evlenmeden 1 sene önce geleyim dedim. Bi 1 yıldır burda ailemden uzak kalıyorum iş için geldim zateb. Eşim de burda şehir merkezinde kalıyodu ablasıyla beraber. Annesi de köyde. Ben burda bi başıma koca evi dizdim tek başıma, taşınma, ev eşyalarını yerleştirme falan filan kadın 1 kere bile ev işini eşya işini naptınız demedi. İnsan meraktan bile sorar ama yok. Napalım yapçak bi şey yok. Bunu düşünüp yoramam kendimi dimi ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?