bir arkadaşta bilezik için kredi çektip bilezik aldırmış, gösteriş olsun diye düğününde takıldı... ee sonra kaç sene deli gibi borç ödediler. evde huzur kalmadı... bende anlamıyorum... haklısın....
Size para vermek zorunda değil aslında artık oğlu evlenmiş ayrı bir yuvası var....Nasıl oğul annesine yardım edince bazı gelinler hemen der bizim bir yuvamız var artık önce biz diye !!.. bu da öyle bişey iş diğer türlü olunca neden kadın hemen cimri olsun.... Şöyle de bir durum var hiç bir anne evladı gerçekten çok zor durumdaysa yardım etmeden duramaz ,demekki öyle değilsiniz..
Yanlışın var yardım etmeden durabiliyorlar. Sene 89 yedi aylık doğmusum düğünde hiçbişy yapılmamış ev kira hepsini babam yapmaya çalışıyor kış ayı bebeğim evde yakacak odun kömür yok annem beni öyle bir sarmış ki battaniyelere. Hastayım istanbula hastanye götürmeleri lazım beş kuruş para yok ve mamam yok annem de cahil doktor mamadan baska bişey verme deyince serbet bile içirmemiş bana. Mama pahalı o zamnlar ve açım.
Babannem gelmiş. ( durumları iyidir dedemin maaşını alır halamın kızlarına çeyiz alırmış ölne kadar öyle oldu bende şahidim ) babam söylemiş hastanye götürcez para verirmisin. Yok demiş param. Babm inanmamış biliyo çünkü olduğunu. Çok ağrına gitmiş odaya gidip bakmış çantasına mark altın ve türk parası fazlasıyla varmış.
Babam ağlayarak çıkmış anneme mamayı getircem akşama bkle demiş. Çöpten ordan burdan işyeri atıklarında kablo toplamış dışındaki plastikleri soyup içindeki teli satmış. O parayla mama almış ve gece istanbula yola çıkmışız.. anlatırkrn hala hem anam hem babam ağlar....
Nedir bu gösteriş merakı?
Bende teyzelerimle ters düşüyorum etrafımda öyle bayanlar olduğu için.
Bilmem kaç gr' dan şu kadar bilezik, set, kelepçe..
Bu daha yarısı, daha var.
Bi de dur bi ben kalkıp kendimi göstereyim diyormuş.
Millet bilezik görmedi sanki..
Teyzemler de işte bunlardan görüp başka yapmayacaklar mı? Sadece xxx' in yaptıkları mı? diye soruyorlar.
Adetimiz de istemek yoktur ama kendi kendilerine bileklerimi kuyumcu dükkanına çevirmelerini bekliyorlar.
Babasının durumu yok diyorum anlayan yok.
Smuwila' nın koulunda şangır şangır sallansın, alem aaaa ne çok taktılar desin o..
Şey gibi ayranı yok içmeye tahtı revanla gider s.... neyse anladınız siz..
bırakın onlar esirgesin siz eşinizin yanında ıolun gerekirse az harcama yapın....bende 10 yıldır evliyim aynı şeyleri yaşadım.kimseden 1 lira istemedim istemem.....eşimi hiç yalnız bırakmadım şimdi çok mutluyum şükür...kimsenin emeği olmayan evim var bir allahın kuluda evimin düzenine karışamaz...bence garip değil çoğu böyle....Kızlar bana da bir akıl fikir verin ya
Kayınvalidem çok para düşkünü bir kadın. Kendi köyünde evi var, 5 çocuğu var, eşim en küçüğü diğerleri çok şükür yuvalarını kurup çalışıyolar.Bi de 3 aylık evliyiz ama bizim eve 1 kuruş katkısı olmadı. Düğün de dile 2 bilezik taktı tabii ben benim aileme söylemedim. Yazık kocamda gitti kendi cebinden aldı biğer bilezikleri. Kadının bankada parası var, bir kere bile bi şeye ihtiyacınız var mı demedi.
Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.Eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi.
Bu kadın nasıl olur da böyle bir şeyi kabul eder. Bu arada benzin masrafa 200 tl. Anlamıyorum gerçekten. Yaızk eşim de çok üzülüyo, hep başkalarının annesini görüyo benim annem neden böyle diye üzüüp duruyo((
Siz ne dersiniz? nasıl tepkiniz olur?
Yanlışın var yardım etmeden durabiliyorlar. Sene 89 yedi aylık doğmusum düğünde hiçbişy yapılmamış ev kira hepsini babam yapmaya çalışıyor kış ayı bebeğim evde yakacak odun kömür yok annem beni öyle bir sarmış ki battaniyelere. Hastayım istanbula hastanye götürmeleri lazım beş kuruş para yok ve mamam yok annem de cahil doktor mamadan baska bişey verme deyince serbet bile içirmemiş bana. Mama pahalı o zamnlar ve açım.
Babannem gelmiş. ( durumları iyidir dedemin maaşını alır halamın kızlarına çeyiz alırmış ölne kadar öyle oldu bende şahidim ) babam söylemiş hastanye götürcez para verirmisin. Yok demiş param. Babm inanmamış biliyo çünkü olduğunu. Çok ağrına gitmiş odaya gidip bakmış çantasına mark altın ve türk parası fazlasıyla varmış.
Babam ağlayarak çıkmış anneme mamayı getircem akşama bkle demiş. Çöpten ordan burdan işyeri atıklarında kablo toplamış dışındaki plastikleri soyup içindeki teli satmış. O parayla mama almış ve gece istanbula yola çıkmışız.. anlatırkrn hala hem anam hem babam ağlar....
Kızlar sakin olun yaa :)) ya ılay bilezik falan değil, geçti bitti zaten, ama biz burda kuruş kuruş pata biriktirmye çalışırken o böyle bir şryi nadıl kabul eder anlamıyorum.Ama iherkesin ailesi farklı farklı nspalım, geçen gün markete gittik yoğurt alacaktık almayalım dedi para vermeyelim dedi( ki o gün maaşını çekmişti yanındaydı para) biz de şok olduk, ya dedik alışverişi biz ödücez dedik, haa iyi madem dedi. Ben bunu anlamıyom işte, benim annem yemez içmez çocuklarına yedirirdi ama demekki herkes aynı değil...
Kimseyle tartışmaya girmeye gerek yok. Uzatmıycam konuyu. Bilezik olayını takmadım diyorum hala ordan konuşmaya devam ediliyo:)))
Neyse kızlar haklısınız. Siz haklısınız:))
Kızlar bana da bir akıl fikir verin ya
Kayınvalidem çok para düşkünü bir kadın. Kendi köyünde evi var, 5 çocuğu var, eşim en küçüğü diğerleri çok şükür yuvalarını kurup çalışıyolar.Bi de 3 aylık evliyiz ama bizim eve 1 kuruş katkısı olmadı. Düğün de dile 2 bilezik taktı tabii ben benim aileme söylemedim. Yazık kocamda gitti kendi cebinden aldı biğer bilezikleri. Kadının bankada parası var, bir kere bile bi şeye ihtiyacınız var mı demedi.
Geçen benim eşimin cebinde sadece 250 tl para vardı son paramızdı. Annesine bende hiç para yok benzin parasını verirsen beni seni köye bırakırım dedi, kadın vazgeçti ben otobüzle giderim dedi, eşim de neden dedi para gitmesin boşuna dedi. Eşimde tamam anne ben veririm ne kadarsa dedi. Kadın da güle güle ehh tamam madem dedi. Am varya o anki sinirimizi görmeniz lazımdı. Kadına daha dün dedik cebimizde bu 250 tl var dedik . Bu arada az da olsa birikim yapmaya çalışıyoz.Eşim bana konuyu önce anlatmadı, boşver deyip durdu anlatırsam annemden iyice soğucaksın dedi, ben bile istemiyorum artık dedi.
Bu kadın nasıl olur da böyle bir şeyi kabul eder. Bu arada benzin masrafa 200 tl. Anlamıyorum gerçekten. Yaızk eşim de çok üzülüyo, hep başkalarının annesini görüyo benim annem neden böyle diye üzüüp duruyo((
Siz ne dersiniz? nasıl tepkiniz olur?
walla bızde sıkışıgız eksilerden cıkamıyoruz, kayınpederınde evde zulası var ama hıcte nıye vermıyo okdr parası var demıyoruz.
haa ama ne oldu bu ay arac masrafı bılmem ne gırdı araya eşim careyı babasından ıstemekte buldu. isteyınce gönderıyo adamda hakkını yemeyelım.
sizde isteyın isteyıncede vermıyomu
Kayınvalidenizden beklentiye girmeyin ama sizden de beklentiye girmesine izin vermeyin.Kendi kendine paralarıyla mutlu olsun bırakın. Ona göre gardınızı alın. Kimin ne olacağını allah bilir. En azından kayın valide. Ama eşinizi anlıyorum. Benim öz babam ablama maddi açıdan çok destek olur ben evlenirken durumu iyi olduğu halde bir iğne bile almadı bir bilezik dışında. Başka da bir şey takmadı. Çok mahcup oldum ve çok üzüldüm. Sebep de ben çalışıyorum diye. Ablam rahatını bozmak istemedi ne evliyken ne bekarken. Babasının kıymetlisi oldu. En azından kayın valideniz her çocuğuna aynı.
ayy canım ya naıl kötü oldum okuyunca evet böyle insanlar var...nasıl düşünceleri var anlamadım....benimde annem var abim komiserdi izinden dönerken cebine 10 lira koyardı o da gülerdi....annem olsun oğlum 2 bardak çay içersin yolda derdi.babam daha geçen sene evimde inşaat var sırf eşim zaten masrafa girsdi..fazla para ödemesin diye evde 2 ay inşaat işçisi gibi çalıştı annenle beraber.bu araDA BABAM 74 ANNEM 68 YAŞINDA.böyle insanları duyunca annemin ve babamın kıymetini daha iyi anlıyorum....
Kimse size para vermek zorunda degil, ister anne olsun, ister kayinvalide olsun. Evlenip barklanmissiniz. Yetmiyorsa sen de calis, daha da yetmiyorsa harcamanizi azaltin, ama kimseden para beklemeyin.
Bir de marifet gibi, dugunde 2 bilezik takti da aileme soylemedim demissiniz. Lutfetmissiniz valla. O bilezikler de zorunlu degil, gonul isleri bunlar. Sirf elaleme gosteris olsun diye bilezikleri gidip kendiniz almaniz sacma.
Ben universite egitimim icin bile annem babam okutmak zorunda demedim, varlikli bir babam var. Kendim calisip kendim oduyorum egitimimi bile. O yuzden sizin gibi baskasinin parasina bakan insanlari anlamam mumkun degil. Biraz gozunuz tok olsun Allah askina.
Daha kac yasina kadar size para yetistirsin bu insanlar... Baskasindan medet umacaksaniz evlenmeseydiniz derler adama.
Bir de cebinizde kalmis 250 lira, 200'unu benzine harcamak buyuk luks. Siz para harcamayi, az olani idareli kullanmayi bile bilmiyorsunuz. Boyle boyle ogrenin iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?