Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Kayınvalidenin kızı o sana mı yapacak? Annene söyle sana da a'dan z'ye bi sandık yapıversin. Kendini nasıl kadının öz kızıyla kıyaslıyosun ben anlamadım.

Özen gosterilmesini istemişsiniz , haklısınız. Hak verdim size.
Ancak başlıktaki kadar ofkelenmenizi gerektirecek bir durum yok.
Lütfen daha makul olun ki mutlu olabilesiniz.
...

Eğer begenmediginizi göstermek istiyorsanız ya açık açık söyleyeceksiniz ya da birkaç parça Eşya daha alıp, ekleyip sergilediginiz zaman o şekilde gosterirsiniz.
Kendisi de bu mesajı alır.

Eğer özünde iyi bir insansa olan eksikleri hoş görün lütfen.

o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.
benim de anlamadığım,
düğünde nişanda bohça hazırlayan, altın takan , gelinine damadına ev veren kaynana kayınpederler gelini her türlü kullanma lüksüne sahip , gelin onlara hizmet etmek zorunda , kaynana kayınpeder yaparken adet se gelin de onlara hizmet etmesi adet
peki
bunları yapmayan kaynana kayınpeder gelinlerin yakasından düşüyor mu ?
diyelim kaynana kayınpeder düğünde nişanda ellerini ceplerine atmadı beş kuruş faydaları olmadı, sonra da evlendikten sonra gelinden bir şey istediklerinde gelin onlara '' senin beş kuruş paranı görmedim haydi yallah evime gelmeyin işime karışmayın, benden hizmet beklemeyin '' diyebilecek mi ?

yani siz kaynananıza '' ben senden bunlar bizim adetlerimiz diyerek bir şey istemedim , bana bohça hazırlamadın , altın takmadın , dolayısıyla sen de benden bir şey bekleme '' diyebilecek misiniz ?

valla benım gördüğüm full masrafla düğünü yapan kaynana da karışıyor
beş kuruş harcamayan kaynana da karışıyor
neticede kocişlerimizin anneleri (!) en değeeeerli varlıklarımız(!)

Bu kadar öfkelenmeni gerektirecek bi durum yok ortada. Hep böyle isen eğer, yani hoşuna gitmeyen küçük detaylardan ötürü, bu denli öfkeli olabiliyorsan, mutlu olamazsın ki sen.. Hayır yani, sadece bir kez yaşayacağımız ve bi daha k.çımızı da yırtsak, tekrarı olmayan bi hayatı heba etmek niye?

Örfümüzde evimize gelen misafire hizmet edilir, en iyi şekilde ağırlanır ve saygı gösterilir, yardım ettin hizmeti hak ettin, yardım etmedin sana su bile yok denmez, yalnız arada şöyle ince bir çizgi var bence, herşeyi yapan eş ailesi eğer yaptıklarını ileride kendine hizmet olarak geri dönecek düşüncesiyle yapıyorsa oğlunun karısına istediği lafı söylemeyi kendine hak görüyor, ben yaptım ben aldım deyince size savunacak laf bırakmıyor, öte yandan gençlere evlenirken maddi manevi destek olmayan aileler böyle birşey diyemez, haklınız öyle ya da böyle karışan aileler var ama ailelere artık kendi yuvanız olduğunu, sizinde bir aile olduğunuzu, aile içi meseleleri ve evinizle ilgili kararları kendinizin vereceğini münasip bir dille anlatmak mümkün, dengeyi kurabilen kocalar devreye giriyor bu evrede, erkek sizler büyüklerimizsiniz ama o da eşim diyebiliyorsa o eve kimse karışmaya cesaret edemez.

Son düzenleme:
Konu başlığına bakınca gerçekten ortada çok iğrenç bir durum var sandım Allah aşkına sizin işiniz gücünüz yok mu kadın öyle almış olabilir siz daha iyisini alıp onu giyin. Yarın öbür gün kayınvalide olduğunuz zaman siz daha iyilerini alırsınız gelininize Allah sizin gibi boş işlerle uğraşan ve anlayışsız insanlardan korusun.

Hala bunlar yapılıyor mu ? Ben çok eskide kaldı zannetmiştim bazı adetler bence kalkmalı diye düşünüyorum..
Ben istemedim yaptırmadım sandık çeyiz serme vs vs bunları hepsi bence öncedendi hiç gerek Yok nerde kullanıcam ki ben o sandıkları falan evler de yer bulamıyoruz artık.. Diğer aldıklarına gelince nişanlınla beğendiklerini alırsın ne olacak ki hiç üzüldüğünüze bile değmez

piremseslik sendromu
siz muhtaç mısınız onun alacaklarına?
e siz alın istediğiniz şeyleri, ya da nişanlınızla beraber alın

İnş evlendiğin zaman da tek sorun olarak bu ufak detaylar kalır dert ettiğin ...
Allah başka dertler vermesin ...

Şöyle deyin; bunlrın hiç bir önemi Yok ben alasını alırım'
Kendinize söylemelisiniz tabi ..

Kaynanaların canı cehenneme hepsi aynı benim kaynana da nışanlıyken akşam oturmaya geldi bizim burda geline gelirken eli boş gelinmez hediye getirilir o yıpranmış kendi kafasında gördüğüm yazmasını getirdi

Eskiden yokluk varken alışveriş yapmak bu kadar kolay değilken çıkmış bence bu adetler. Yani geline bohça hazırlama iç camasarina kadar alma, nisanliyken her ziyarette hediye götürme fln.Artık her yer çarşı pazar avm herkes kredi kartlarıyla alım yapıyor cebinde yoksa da 3 e 4 e bolduruyor. O yüzden "kaynanam onu almadı bunu yapmadı " muhabbetleri bana biraz ergence geliyor kusura bakmayın. Nisanlanirken ben kv ye telefon açıp "mümkünse bana bohça fln yapmayın. Çok gereksiz. Ben de zaten size benzer bir bohça yapamiycam.çok yoğun çalışıyorum vaktim yok bunlara " dedim o da tmm dedi. Siz de bir şey istemeyin kendinizi de kimseyle kiyaslayip üzmeyin. Allah sağlık versin de eşinizle çalışıp yaparsınız her seyi

Ailemle muhatap olsun.
Şükür benim kayinvalidem herşeyi beğenerek aaldirtti.
Ama teyzesi laf etti.
Bizim ailenin durumu olmadığını için
Yigenim dul mu dendi kavga oldu

Ya takilmayin boyle seylere bana geldi bi dunya esya ama ceyiz fln sermicen sandikta istemedim anneannemin antika sandigini aldim alisverisede gitmedim skliyorum suz alin diye takilmayin bnlara

Valla o is birazda kociste bitiyor ben fazla bagiran cagiran bi insanim kocisimin aklini aliyorum en son hep benim dedigim olur hizmette edemem kimseye bilerek aldilar beni malum damat anneleri ogretmen hastasi madem bukadar merakliydi ogretmene katlanmayi bilecek

Kociss ve bagirma hic gulecegim yoktu. Sosyal medya da bazi siteler buadaki yazilari tiye aliyor ya haksiz da degiller yaaa :)))) guluyorum hala hahayyyyyyyy

Hiç olur mu,maddiyatı,altını herkesten daha fazla seven uye arkadaşımız diyor ya,bizde adet,sıra sıra burmalar,altın kemerler,çünki adet.Ama bayramda kvye gitmeye gelince,hangi çağdayız,ben modernim,mecbur değilim,eşimmmde gitmesin,giiitmesiiiin..
1500 beğeni,prensesleri külkedisine çevirdin şu anda,olay yerinden haber vererek

nefret ediyorum bu muhabbetlerden kv ye demiştim anne zahmet etmeyin ugrasmayın benim ole ıvırıa zıvıra ihtiyacım yok milletide çağırıp göstermiyoruz ztn evimize yerleşeriz gelen çaya hayırlı olsuna gelir diye iki taraflı olarak yapmamıştk düğün arefesinde kv para vermişti ihtiyaçlar dahilinde az ama en güzellerinden istediğimizi almıştık eşimle :) bence onlar özensiz vermeye utanmadıysa sende göstermekten utanma madem ortada sizlik bi durum yok bu tarz seyler için stres sıkıntı yapmaya hele hiç gerek yok kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın daha mutlu olursunuz kin gütmek yersiz yere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…