Nişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,
İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
benim de anlamadığım,o zaman evlenince de dertlenmeyin kv hizmet bekliyor diye... Bunlar bizim adetlerimiz gelin dediğin kv evinde iş yapar.... Size kolay gelsin.
Örfümüzde evimize gelen misafire hizmet edilir, en iyi şekilde ağırlanır ve saygı gösterilir, yardım ettin hizmeti hak ettin, yardım etmedin sana su bile yok denmez, yalnız arada şöyle ince bir çizgi var bence, herşeyi yapan eş ailesi eğer yaptıklarını ileride kendine hizmet olarak geri dönecek düşüncesiyle yapıyorsa oğlunun karısına istediği lafı söylemeyi kendine hak görüyor, ben yaptım ben aldım deyince size savunacak laf bırakmıyor, öte yandan gençlere evlenirken maddi manevi destek olmayan aileler böyle birşey diyemez, haklınız öyle ya da böyle karışan aileler var ama ailelere artık kendi yuvanız olduğunu, sizinde bir aile olduğunuzu, aile içi meseleleri ve evinizle ilgili kararları kendinizin vereceğini münasip bir dille anlatmak mümkün, dengeyi kurabilen kocalar devreye giriyor bu evrede, erkek sizler büyüklerimizsiniz ama o da eşim diyebiliyorsa o eve kimse karışmaya cesaret edemez.benim de anlamadığım,
düğünde nişanda bohça hazırlayan, altın takan , gelinine damadına ev veren kaynana kayınpederler gelini her türlü kullanma lüksüne sahip , gelin onlara hizmet etmek zorunda , kaynana kayınpeder yaparken adet se gelin de onlara hizmet etmesi adet
peki
bunları yapmayan kaynana kayınpeder gelinlerin yakasından düşüyor mu ?
diyelim kaynana kayınpeder düğünde nişanda ellerini ceplerine atmadı beş kuruş faydaları olmadı, sonra da evlendikten sonra gelinden bir şey istediklerinde gelin onlara '' senin beş kuruş paranı görmedim haydi yallah evime gelmeyin işime karışmayın, benden hizmet beklemeyin '' diyebilecek mi ?
yani siz kaynananıza '' ben senden bunlar bizim adetlerimiz diyerek bir şey istemedim , bana bohça hazırlamadın , altın takmadın , dolayısıyla sen de benden bir şey bekleme '' diyebilecek misiniz ?
valla benım gördüğüm full masrafla düğünü yapan kaynana da karışıyor
beş kuruş harcamayan kaynana da karışıyor
neticede kocişlerimizin anneleri (!) en değeeeerli varlıklarımız(!)
Nişanda bohça yapmayan kayınvalidem bana 2 li sandıklardan almış,
İçine markası adı sanı belli olmayan; "penye" gecelik takımı, yüz havluları, tarak seti 3 tane de kenarı fistolu havlu koymuş. Bana sandığın diye takdim etti... Bu kadar özensiz olabilirdi anca... Hiç bir şey söylemedim, tüm hevesim kırıldı, bu kadar özensiz olmasına o kadar gücendim ki... Kızına da makyaj setlerine kadar alınmıştı halbukii, durumları da iyi... midem bulandı resmen kadından... Arkadaşlarım gelin alışverişlerine gidiyor, kendi beğendikleri alınıyor, bana ise fikrim sorulmadan penye gecelik seti alınıyor... kızının nişanlısına piere cardin den a dan z ye sandık yapmıştı bana gelince böyle... çeyiz serilecek önümüzdeki ay, anneme de gösterecekler aynı sandığı utanmadan... Nasıl bir şey söylemeliyim, yapmalıyım ki memnun olmadığım belli olsun?
benim de anlamadığım,
düğünde nişanda bohça hazırlayan, altın takan , gelinine damadına ev veren kaynana kayınpederler gelini her türlü kullanma lüksüne sahip , gelin onlara hizmet etmek zorunda , kaynana kayınpeder yaparken adet se gelin de onlara hizmet etmesi adet
peki
bunları yapmayan kaynana kayınpeder gelinlerin yakasından düşüyor mu ?
diyelim kaynana kayınpeder düğünde nişanda ellerini ceplerine atmadı beş kuruş faydaları olmadı, sonra da evlendikten sonra gelinden bir şey istediklerinde gelin onlara '' senin beş kuruş paranı görmedim haydi yallah evime gelmeyin işime karışmayın, benden hizmet beklemeyin '' diyebilecek mi ?
yani siz kaynananıza '' ben senden bunlar bizim adetlerimiz diyerek bir şey istemedim , bana bohça hazırlamadın , altın takmadın , dolayısıyla sen de benden bir şey bekleme '' diyebilecek misiniz ?
valla benım gördüğüm full masrafla düğünü yapan kaynana da karışıyor
beş kuruş harcamayan kaynana da karışıyor
neticede kocişlerimizin anneleri (!) en değeeeerli varlıklarımız(!)
Hiç olur mu,maddiyatı,altını herkesten daha fazla seven uye arkadaşımız diyor ya,bizde adet,sıra sıra burmalar,altın kemerler,çünki adet.Ama bayramda kvye gitmeye gelince,hangi çağdayız,ben modernim,mecbur değilim,eşimmmde gitmesin,giiitmesiiiin..Aşın artık bunları. Kv evini temizlemek, erkek tarafıyla beraber yaşamak, tüm evin işini gelinin sırtlaması bunlar da gelenek görenek. Kadının kv kp yanında konuşmasının yasak olduğu yöreler bile var. Hepsini atın üstünüzden. İşinize geleni kabul edip işinize gelmeyen için, devir değişti artık demeniz işinize yaramaz. Sen istersen kvde de ister eski adetleri.
Boşver sandığı, eşyayı kendiniz alın ne alıyorsanız. Başkalarına muhtaç yaşamak, evlilik yapmak çok ama çok kötü. Allah aileme bile muhtaç etmesin beni.
Bir de kizlarimiz sey saniyor hani evlenince seksi kiyafetler giyilecek, surekli ortalarda salinilacak, kocasi bunlari gece gunduz arzulayacak... Daha ilk gunden bulasik yikayacaksiniz, yerden kirli corap toplayacaksiniz ey heyecanli yeni gelin adaylariO saten sort takimlar kizartma kokacak, o tullu sabahliklara yag damlayacak. Sonra baktiniz olmuyor penye pijamalara geri doneceksiniz. Hatta camasir suyu damlayan pijamalarinizi nasilsa surekli damliyor diye giymeye devam ettiginizde, giydigi rengi atmis pijama yuzunden otekilestirdiginiz karsi apartmandaki hatce ablaya nasil donustugunuze siz bile inanamayacaksiniz
Aci ama gercek bunlar yazin kenariniza.
Supermis 12 yılımı ozetlediniz bende hatce ablaya haksızlık yapmıştım zamanindaAhhh ah gelin adayi genc kizlarimiz o kadar heyecanli oluyor ki yaziyi tam okumuyorlar bile. Daha ilk gunden diyorum, ILK GUNDENBu sana yeterince fikir verir herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?