Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Sandıkta ne kaynanam bana 17 tk ye pazardan gecelik aldı yarısını kayınpederim ödemiş öyle söyledi hepsi o işte

Aşın artık bunları. Kv evini temizlemek, erkek tarafıyla beraber yaşamak, tüm evin işini gelinin sırtlaması bunlar da gelenek görenek. Kadının kv kp yanında konuşmasının yasak olduğu yöreler bile var. Hepsini atın üstünüzden. İşinize geleni kabul edip işinize gelmeyen için, devir değişti artık demeniz işinize yaramaz. Sen istersen kvde de ister eski adetleri.
Boşver sandığı, eşyayı kendiniz alın ne alıyorsanız. Başkalarına muhtaç yaşamak, evlilik yapmak çok ama çok kötü. Allah aileme bile muhtaç etmesin beni.

Bu tür şeylere madem önem veriyodunuz o zaman bi şekilde belli edin
Ama bence hiç gerek yok, istemiyorum dediğim halde bana da getirildi bu tarz şeyler şimdi kime dağıtsam kime versem de kurtulsam diye düşünüyorum hiçbir mantığı yok böyle adetlerin

ayyyy.... tek derdim bu olsa....
allah aşkına yaaa....
kadın koskoca adam vermiş sana, sende onu tepeden tırnağa kullan :)

Sizin için çok önemliyse.
durumunuz varsa siz alın istediğinizi
sonra da koyun çeyizinize.
ceyiz serme vs olursada iyiki almışım dersiniz.

Bu adetin ne yararı var sidik yarıştırmaktan başka?

Sen çokmu dört dörtlüksün öyleysen kv ayip etmiş dört dörtlük davranışların var ise öyleysen kii sanmiyorum çünkü bunu dert edip yazmaya tenezzül etmez idin yok dört dörtlük değilim dersen de sen çok ayıp etmişsin kv ye

Aslında şuanda bir kıyaslama içine girdiğiniz için bu durumdan çok rahatsızsınız bunu yaparsanız üzülen hep siz olursunuz.
Ayrıca istediğiniz bir şey varsa madden nişanlınız bu konuda yeterli ise onun ile halledin.
Tabi gerek varsa aldırmak için aldırmayın adet şu bu falan gözeterek yapmayın derim..

Aynısını istemediğim halde "bizde adettir" diyerek benim kayınvalidem de yapmıştı. İkili sandık ama içinde 1 tane lamba (?) sanırım evde ki hediyeliklerden biriydi, 2 tane örgüden kese, bir tane de tester olduğu belli olan karton içinde far takımı vardı. Bence sevimliydi.. Lambayı garipsedim açık olmak gerekirse.. Ama ikili sandık alıp boş vermesi garip gelmişti. Ben göçmenim bizde bu tarz şeylere bakılır normalde.. Ama kıza verilen değer olarak değil de, ailenin kendi şanı olarak görülür. Yapmasa daha iyiydi, ben zaten kendilerinden hiç bir şey istememiştim. Ne kadar az minnet edersen, ne kadar az talep edersen gelecek günlerde o kadar fazla hayatının iplerini eline alırsın..
Kısaca, davulun sesi uzaktan hoş gelmiyor, zamanında aynısını yaşadım.. Düğün olayı da tuhaftı.. Belki sizin farklı olur anlatmayayım o yüzden.. Takmadım ben... Yeri geldi şakayla karışık lambayı espri malzemesi yapıyorum bazen. Ama hakikaten anlamadım o lambayı ya.. Hala da gülerim... Vallahi takmayın şöyle şeyleri.. Erkeğin ailesi ne yaparsa kendine.. Bir değer biçme ölçüsü olarak görmeyin.. Asıl maç evlilikten sonra başlayacak.. Siz iyi düşünün, iyi olsun.. Çok tuhaf gelen şeyleri zamanı geldikçe üslubunca şakayla karışık vurursunuz.. Aile olmaya çalışın... Olmuyorsa, eşiniz zaten çabanızı görüp bir yerde "Bırak şunları ya" diyen taraf olacaktır.. Yeter ki sinirle, fevrilikle böyle şeyleri şimdiden gündeme getirmeyin.. Şakayla karışık elbette söyleyin..

Hadi her şeyi geçtim de başlık ne alaka? Elin kadınına, sevdiğiniz adamın annesine, salt bir iki çaput parçası yüzünden iğrenç demek, bu kadar gereksiz ayrıntıları iğrençlik diye adlandırmak nedir allasen?

Ben evlenirken set istemedim ,bilezik almayın dedim eşime tabiki ,büyük ev istemedim ,tadilat isteyen evi tutmadim sırf masrafimiz al olsun , borcumuz çabuk bitsin diye !! Sevgi aşk bağlılık sadakat şefkat anlayış bunlar ön planda olmaliyken biri sandık derdinde ,biri görüntü olsun diye altın alma !!! Ya yuva sandik üstüne kurulmuyor ,ağzının tadı olsun kocanla guzel geçin yetmezmi?? Allah başka dert vermesin ama anlayış gösteremiyor um kusura bakın

Benim kaynoş bir çöp dahi alıp vermedi düğünde altın takmadı masraflarına kadar eşimle kendimiz karşıladık noldu öldük mü? bu kadar dert etme, çeyiz de serin bunları kaynanam aldı dersin. Alanın kendi şerefine bunlar. Onların şerefi bu kadarmış de geç.

Iğrenç başkasına minnet etmek bence bu durumda iğrenç kim ?

Beğenmediysen kabul etmezsin olur biter. Ben şahsen kimsenin giyeceğim iç çamaşırını almasını istemezdim, hele bu kişi kayınvalide filansa. Yani ne alaka çok mu gerekli onun yapacağı bohça bana.

ben sandık yapmadım yaptırmadım. bana saçma geliyor. ama madem yapıldı madem biliyor kadın adeti evet özenmeliydi. siz de direkt söyleseydiniz. bunlar ne, ne kadar özensiz, hiç hoş olmamış. keşke yapmasaydınız gibi şeyler deseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…