Kayınvalidemin iğrençlikleri...

Bosverin onlar rezil olsunlar. Goren dalga gecti dersiniz sonra.

Aa annem de ne iğrenç kadınmış benim meğer, kadın sadece 10-20 tane başörtüsü yaptı çeyizime... Çok iğrenç ya inanmiyorum (!)

Allah iş güç versin de gidin kendiniz alın güzel güzel çeyizlikleri, bohçaları bilmem neleri...

Arkadaşlar yıl olmuş 2017 bohça şu bu adeti kalmamali diyoruz
sen kaynananla ayni evin icinde adet diye yaşar mıydın diyoruz gelinlere
ama birde bunun karşı tarafi var

Maşallah kaynana tarafı da nisanda düğünde çok modern olduktan hatta nikahla evlenin düğüne ne gerek var dedikten sonra işler bitince pek bir geleneksel oluyorlar

Hastalaninca kızlarının değil oğullarının bakmasını istiyorlar
oglumuzun evi deyip habersiz gelip aylarca kalıyorlar
Kaynana bayramlarda terör estiriyor yani iki taraf da az değil bazen

Ha bana göre asla yapılmamalı böyle şeyler insanlari maddi olarak zorlamaktan kalp kırmaktan evlenmeyi zorlaştırmaktan başka ise yaramıyor

Maglesef zamanimizda kizlar hala erkek tarafina ne kadar cok masraf yaptirirsam o kadar cok kiymetim olacak zannediolar. Ilerde birbirinizin yuzune bakabilecek davranislarda bulunun. Arada saygi sevgi olsun, idealleriniz iki çaputtan ibaret olmasin!

Allah allah ya ne tarz korkunc bir igrenclik midem bulandi
Demek size ceyizi hakkiyla yapamadi yaziklarrrr olsuuun valla kadinin az sansi varsa oglu sizden ayrilir zira sizin gibi gelin bizdede var( ama 11 aydan sonra ins yok olucak mahkeme karariyla hayatimizi cala caputa oraya buraya cekip perisan eden kadin anamin dunya imtihani oldu ve sukur 12 yil sonra uzerine bir perde cekiyoruz)
Tavsiyem sevilen olun sovulen degil
Eger esinizi seviyorsaniz anasina bi zahmet saygili olun
Degerinizi cala caputa baglamayin

Yıl olmuş 2017, millet hala "adet" adıyla geceliğini bile kayınvalidesine aldırıyor, üstüne sadece markalı almadığı için iğrenç olmakla yaftalıyor.

Ha şunu da söyleyim, bu "adet" dediğiniz şeyler çok çok önceki yıllarda kadınların ekonomik özgürlüğünün olmadığı, kaynana evine gelin gittiği, kendine ait hiçbir şeyinin olmadığı zamanlarda vardı. Artık geceliğinizi, iç çamaşırınızı da kaynananıza aldırmayın yahu. Cidden ayıp bu. Sonra "Kayınvalidem evime karıştı, oğlunu doldurdu, düzenimi şeetti" Eder tabi ona o fırsatı en başta sen veriyorsun.

Ben sizi gayet net anliyorum. Alinanlara muhtac degilsiiz ama karsi taraf kendince sizi ne kadar sevip onemsedigini gostermis oluyor. Ayni sorunlar bizde de oldu. Madem adet, abartiya kacmadan temiz guzel seyler alinabilir, alanin şanına. Burada size kizan arkadaslarida anlayamiyorum belki yaslari cok olgun vs. Ama kim olsa normal sartlarda etkilenir sinirlenir. Benim kaynanam annemin yengemin ve nisanlimin yaninda"digerlerine bohca yaptum buna yapmicam"demisti. Yani kaynima gorumceme. Ben cok esit davranirim diye ovunur birde.
Bizde sandik ki ailemizi kast ediyor yani anneye babaya vs hediye getirilmeyecek.. Ozenip yillardir oglunun hasret kaldigi kiza telefonda annelik yaparken nisan olunca insan hicmi heves etmez "buda benden gelinime hediyem anım olsun" diye koymaz. Yapmadi herkesin dikkatini cekti ve ben mahcup oldum. Herseyi gectim beni sevmesin önemsemesin ama insanlara malzeme vermeyelim dedim.

Gün geldi devran döndü ben cok baskalarin lafini dinledim diye kendi pismanligini dile getirdi.

Önemli olan senin nişanlın ile iyi anlaşman. Evinde köşede duracak olan eşyanın en iyi marka olmuş olmamış ne önemi var allah aşkına. Ben gidip kendim aldım da ne oldu mesala. Evlendikten hemen sonra hamile kaldım. Aldığım kilolardan kaynaklı bana dar geliyor şu anda. Boş ver yani bu konuyu. Görümce ile kendini niye kiyasliyorsun. Bazı kaynanalar kızı ve gelini arasında bencilce yaklasabiliyor. Kabullen o zaman en baştan beni kızı gibi görmeyecek de kendi kendine. Ona göre aşırı samimi olmazsın. Ama eşinin annesi sonuçta saygısızlık da asla yapamazsın. Belki sana hiç danismadan eşyaları alıp sana göstermesi zoruna gitti hakli olarak uzuluyorsun ama boşver be tatlım eşya dediğin nedir ki yenisi alınır. Evlendikten sonra en güzelini kendine al ne güzel işte.

Yorumların hepsini okumadım ama yıl olmuş 2017 hala sandık mı bekliyorsunuz? olayına ben pek katılmıyorum.. Çünkü bunlar bizim gelenek göreneklerimiz.. Bana göre herkes üstüne düşeni yapmalı böylr zamanlarda.. Haa kaynana sana markalı don gecelik almasın ama sen git kendin istediğin ne ise al koy sandığına.. Gelsin ama o sandık sana bir şekilde.. Yapmayın arkadaşlar bunları istemek banallik değil..Ama konu sahibine asla ve asla katılmadığım şey kayınvalidesine böyle bir şey için iğrençlik demesi.. Acaba iğrenç olduğunu düşündüğünüz kadının oğlunun yüzüne nasıl bakacaksınız? Bir ömür nasıl geçecek böyle? Penye gecelik aldıysa sen de saten geceliğini kendin al koy.. Ne gerek var huzursuzluk çıkarmaya?

Yapilmalimi yapilmamalimi istenmelimi beklenmemelimi bu biraz kime Gore neye Gore biraz bakis acisi aslinda gerek varmi kimine Gore var kimine gore klişe ama bir dogru varsa belki kendi anneme gostermedigim inceligi gosteriyorum kayinvalideye annemden daha cok sevdiğim icinmi hayir cunku o esimin annesi benim kayinvalidem bu arada esimin ailesi mükemmel insanlar cok severim ama anne Kiz gibi olmak gorumceyle kardes gibi olmak niye bu caba konulara bakiyorum kayinvalideyle anne kiz gibiydik neden boyle olduk gorumcemle kardes gibiydik kustuk iste olmayanı oldurmaya çalışmak iste beklentiler artiyor ve kıyaslama giriyor araya enbasiti kendi anneme içimden geldigi gibi davranırım cunku Beni o dogurdu yanlista yapsam kirsamda bana kiyamaz kayinvalidede elbette kendi kizina bu en dogali oyuzden anne kiz gibi olmak istemem cunku ikimizde istesekte olamaz bu doğanın kanunu ha olmaya calisildigindada istisnalar Disinda sonuçlar ortada ben 12 senedir karsilikli iliski olarak genel anlamda ne incindim ne incittim ben onlardan raziyim Allahtan onlardan razi olsun sandık bohca konusuna girmiycem zira bu konu yoruma acik sevgili bayanlar

Belki dusunuceksiniz karsinizda cok iyi insanlar vardi oyuzden problem yasamadiniz dogrudur buda olabilir evet mükemmel insanlar cok sevdigim ikinci bir ailem ama asil ailem beni doguran annem babam ve kardeşlerim herkesi hayatimizda dogru yerde konumlandirmaliyiz

Konu sahibinin bayağı bir üstüne gitmişsiniz. Keşke fikirlerimizi karşımızdakini kınamadan söyleyebilsek. Hala aynı tipler kol geziyor bdv de.

Evet, bohça işi bana görede gereksiz. Ama kültürümüzde geleneğimizde bunlar var. Yılın 2017 olması, ailelerimizin alışkanlıklarını ve beklentilerini değiştirmiyor. Konu sahibi bohça istemeseydi eminim annesi "Kızıım bohçasız gelin olur mu" gibi bir tavır takınacaktı. Ama bu annesinin geri kafalılığından değil işte. Gelenek göreneklerimizden kaynaklanıyor.

Bana bohça yapıldı. Özellikle bohça istemedik biz. Beni evden alıp götürdüler ben hiç yadırgamadım. Bizde eşime kv me görümcelerime birer küçük bohça yaptık. Ben şükrediyorum 2017 de, teknoloji devrinde hala kaybetmediğimiz bazı gelenekler kalmış.

Bohçayı beğenmemiş olabilirsin canım, ama bu konuda kimseye bir şey belli etmeye çalışmamalısın. O zaman ayıp olur. Herkes kendine yakışan şekilde davranır. Annenle konuşursun annen de anlayış gösterir herhalde. Bohça bu kadar kafana takman gereken bir şey değil. Yine de içimde kalır diyorsan, eşini alıp kendine güzel bir bohça hazırla. Onları da ver eşine, annesinin yaptıklarının yanında hazırlansın.

Kv'nize "senin kızının bohçası böyle miydi?" diye bir sormanız lazım o zaman.

Cnma bundan bi 12 sene kadar önce bu tarz bisey başıma gelmişti ben eşime söylemiştim böyle olmayacağını ikimiz çıkıp eksikleri almistik kimseye bırakmadık .nişanlına anlat ya beraber çıkın yada anneler toplanın ailecek çıkın alışverişinizi yapın kasma bukadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…